cserépedény

Tippek a vacsora kiválasztásához 6 fő részére

Tippek a vacsora kiválasztásához 6 fő részére

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Teljes készlet
 2. anyag
 3. tervezés
 4. Hogyan válasszuk ki?

A szolgáltatás ugyanolyan stílusban készült ételkészlet. Lehet kávét, teát vagy étkezést, fizetni 6, 12 vagy több ember számára. A cikk a vacsora szolgálatáról hat embert tárgyal.

Teljes készlet

A hat személy számára kialakított készletek különböző eszközökkel és céllal rendelkeznek. Leggyakrabban családi vagy informális találkozókonként használják naponta. Ebből a célból megvásárolhat egy minimális készletet, amely csak lemezeket tartalmaz. Néha ezt a szolgáltatást ünnepélyes alkalmakkor veszik igénybe, amikor kevés vendég van, de nagyon fontos az etikett asztal beállítása. A hat napra szóló üdülésre vonatkozó szettek számos további elemet szerezhetnek. A kibővített szolgáltatás számos edényt tartalmaz, a teljességet a legkisebb részletre gondolják.

A hat ember számára felszerelt edények előbb-utóbb elkezdenek verni, a lemezek száma és a további tematikus eszközök száma csökken. Annak érdekében, hogy aggódj, nem érdemes. Ma az ipar olyan nagy mennyiségű gyűjteményeket állít elő, amelyek nagy számú étkezővel rendelkeznek, ami lehetővé teszi nemcsak az elveszett ételek feltöltését, hanem magának a szolgáltatásnak a kialakítását is. Tekintsük a különféle szolgáltatásokat és azok célját.

minimális

Ez hat étkezős és desszert lemezből áll. Ebben a készletben levesek és sekély lemezek lehetnek a főételekhez. Az ilyen készleteket a mindennapi használatra használják.

standard

A standard készlet a következő lemezeket tartalmazza:

 • az első tanfolyamokra;
 • a második;
 • desszert.

Ez a készlet bizonyította magát a napi használatban. Megvásárolják a vendégeket, ha nem az a szokás, hogy az asztalt az etikett szabályai szerint alakítsák, kaviárral, serpenyőkkel, heringgel túlterheljék.

kiterjedt

A kiterjesztett berendezések magukban foglalhatnak minden olyan elemet, amely ugyanabban a gyűjteményben vagy többségében megjelent. A lemezekről megkezdjük a volumetrikus szolgáltatás ismeretét, nevezetesen:

 • az első tanfolyamokra (leves vagy leves tálak) lapos alaplemezekkel;
 • második tanfolyamokra;
 • desszert;
 • lapos, kb. 20 cm átmérőjű snackekre;
 • tészta, sütés alatt;
 • nagy lapos edény.

A kibővített készletek aktívan kiegészülnek az ilyen evőeszközökkel egy bizonyos célra, például:

 • leves tál első tanfolyamokhoz;
 • saláta tálak - a számot és méretet egyedileg választják ki;
 • a heringfish ovális alakú, és megismétli a hal megjelenését;
 • mártás hajó;
 • tejföl;
 • mustár, ecet, só és fűszerek alatt;
 • olajozó;
 • Ikornitsa;
 • torta doboz - egy lapos kerek lemez, lehet a száron vagy forgó képességgel; Ezt a lemezt pizzára lehet használni;
 • szalvéta tartó.

A kiterjesztett készletek nagy esztétákat szereznek, akik szeretik az asztalt etikett szerint beállítani. Minden ételnek saját evőeszközei vannak, az ételeket a göndör szeletekkel díszítik, zöldekkel díszítve.

Néha a készletek virág vázákkal vannak ellátva.

elkülönített

A szolgáltatásoknak is van célja. Ez leggyakrabban az etnikai hovatartozásnak köszönhető. Például a sushi vagy a kazah pilaf kiszolgálására speciális készleteket vásárolhat. A célhalmazok szűk fókuszt definiálnak és alacsony keresletük van. Azokat az embereket vásárolják, akik gyakran használnak nemzeti ételeket az étrendjükben.

kombinált

Az ilyen készletek a háziasszonyok körében keresnek, akik konyhájukban ugyanolyan stílusú ételeket szeretnének látni, nemcsak az első és a második tanfolyamok kiszolgálására, hanem a tea és kávé összejövetelekre is. Nagy kiterjesztett gyűjtemények lehetővé teszik ezt. Kombinált készlet kiválasztása, A lehető legjobban megvásárolhatja a minimálisan szükséges edényeket, Például hat bouillát, főételeket tartalmazó tányérokat, teát és kávéscsészét csészealjakkal, a sót, mustárt és borsot. A mindennapi használatra is alkalmas, hogy harmonikus egész készletből étkezzenek, nem is beszélve a bankett-lehetőségekről.

Az új vagy frissített konyhához a fejlett berendezések kombinált készleteit vásárolják meg annak érdekében, hogy hatékonyan hangsúlyozzák a tervezését. A szolgáltatás ugyanolyan stílusban, mindent magában foglaló szolgáltatásokkal segít megőrizni a harmóniát és a rendet az étkezőben. Egy szép, egy darabból álló többfunkciós készlet kedvezően néz ki az ünnepi asztalra. Ezenkívül jó ajándék az esküvőre vagy a háziasszonyra.

anyag

Eladáskor különféle szolgáltatások találhatók, a kifinomult és kifinomult, a rusztikus, durva, de tartós lehetőségek közül. Az ár és az elölnézet a termék anyagától függ.

 • Porcelán. Ezt a gyönyörű és népszerű anyagot már régóta az ételek előállítására használják. Ilyen halmazok megtalálhatók nagymamáink és nagymamáink melléktábláiban. A szovjet időszakban a cseh halmazokat különösen értékelték. Ha a csészealj megvilágításra került, a termék hátoldalán lévő rajz ragyogott a vékony porcelánrétegen.

Az ebből az anyagból és a mai szolgáltatásokból származó szolgáltatások drágák, különösen kézzel festve.

 • Fajansz. Ez nagyszerű anyag a széles körű fogyasztásra. A szolgáltatások durvábbnak tűnnek, de hűséges áruk van, amit bármely vendéglátó és vendéglátóhely megengedhet magának. Napjainkban a fazekasság stílusos festéssel, perforációval, stukkóval díszíthető. A felületet gyakran üvegezzük, hogy eltávolítsuk a szerkezet porozitását.
 • kerámia. A kerámia edények még durvábbak, de melegen tartják. Ebből a szolgáltatásból napi és országos lehetőségek állnak rendelkezésre. Ők olcsóbbak, mint a cserép, de rosszul tolerálják a hőmérsékleti ingadozásokat, könnyen hasadnak és repednek.
 • Glass. Az üvegszolgálat világos és tágas. Ha ezeket az ételeket egy kis asztalra helyezi, nem tűnik elterjedtnek. Az üveg lehet monokróm - füstös, tejszerű, világos vagy mintás. A szolgáltatás a családi és a vendégek számára is kedvező. Az üveg minőségét a hang határozza meg: mint a porcelán, az edények hangosan hangzik a kanálról, és a cserép és a kerámia tompa.
 • Üvegkerámia. Ez egy viszonylag új anyag, amely egyesíti az üveg és a kerámia tulajdonságait. Az elsőnek köszönhetően az edényeknek nincs porozitása, nem kell mázzal bevonni, könnyű kezelni. A kerámia tulajdonsága növeli az üvegtermékek szilárdságát. Ez az anyag nagyon ellenáll a hőmérsékleti változásoknak.
 • fém. A készletek előállításához ezüst és rozsdamentes acél. Különösen szép megjelenésű keleti stílusú ezüst. Elegáns és faragott. Az ilyen készletek hátrányai közé tartozik a falak fűtése, amelyeket nehéz megérinteni, ha az edényt melegen szolgálják fel.

tervezés

A gyönyörűen díszített ételek mint műalkotás. A rajz, a szín, az alakzat - mindez befolyásolja a szolgáltatás végső felfogását. A lemezek alakja nem mindig ismételje meg a tökéletes kört. Lehetnek ovális, négyzet alakú, szirom vagy virág formájában. Szokatlan megjelenésű kávéscsészék, megismételve a rózsák rügyeit, vagy kis saláta tálat a tulipánok képében.

A készletek leggyakrabban geometriai és virágmintákat tartalmaznak. A fogyasztók nagyon népszerűek a telek képeken. Ezek közé tartoznak a készletek "Madonna", "Vadászat", "Liba", "Sonata".

"Frederica Madonna Pearl"
Sonata "Kis virágok"

Szolgáltatások választhatók a konyha bármelyik stílusirányára, nevezetesen:

 • a modern, minimalista stílusban kialakított szobákhoz, üvegből, porcelánból, üvegkerámiából készült high-tech monokróm ételek; a szín egybeeshet az étkező domináns árnyékával, vagy hangsúlyt kaphat;
 • az etnikai stílusban vagy bármely országstílusú konyhában agyag, kerámia készletek, csontkészlet lehetséges;
 • a klasszikus ételek világos geometriai alakzatokat, egyszerű, de stílusos kialakítást tartalmaznak;
 • A nyugati stílusok egy fehér háttérszínt részesítenek előnyben, melyeket táj vagy virágmotívumok díszítenek;
 • A keleti stílusú ételek leggyakrabban ezüstből készültek, chased mintával vagy porcelánnal, vörös, fekete és barna díszítéssel.

Hogyan válasszuk ki?

A szolgáltatás kiválasztása előtt meg kell adnia a vásárlás célját, a termék felszerelése, anyaga és költsége attól függ. A mindennapi használatra alkalmas 3-4 fős család 6 fő számára is költséges lehet. Üvegből, kerámiából, kerámiából készült termékek költségvetési lehetőségek. Ha a család üdvözli a minimalizmust, a készlet 6 mély és sekély lemezből, egy fűszer és só készletből, több saláta tálból áll. A változatos menüpontok szerelmeseinek ételei 35-ről 100 darabra nőhetnek.

Új vagy frissített konyhakészlet vásárlása, figyelembe kell vennie a szoba stílusát. Ebben az esetben kényelmes kombinált ételeket vásárolni: asztal, tea és kávé egy változatban. A vendég, bankettgyűjteményeket drágább anyagokból - porcelánból vagy kiváló minőségű üvegből - vásárolják. A szolgáltatás számos célponttal bővíthető. Amikor a vendégek jönnek, a készlet minden alkalomra edények lesz. De ezt figyelembe kell venni a bővített szolgáltatás sok tárhelyet foglal el, néhány étel ritkán kerül felhasználásra, és néhány elem nem lesz szükség.

Ha vásárol egy szolgáltatást, különösen egy bankettet, figyeljen a gyártóra. Kiváló minőségű edények készülnek. Németországban, Japánban, a Cseh Köztársaságban, Angliában, Franciaországban. Népszerű néhány hazai gyártó. Jól bevált márkás termékek Luminarc vagy Weimar Porzellan.

Jobb választani az ételeket nagy szaküzletekben, ahol a gyűjtemények kiterjesztett változatai is rendelkezésre állnak, és további eszközöket is vásárolhat a fő szolgáltatáshoz, fokozatosan növelve 19, 32, 57 és több tételre.

Luminarc
Weimar porzellan

A következő videóban a Narumi Amherst vacsora szolgálatának áttekintése 33 tételből 6 főre.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok