cserépedény

Sörfőzők szitával

Sörfőzők szitával

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Miért vagyunk?
  2. Gyártási anyagok
  3. méretek
  4. A szűrő kiválasztásának jellemzői
  5. Hogyan kell használni?

A tea-ivás hagyománya az ókori Kínából származik. Számos módja van a tea főzésének. A leggyakoribb a porcelán teáskanna teafőzője. Ennek a módszernek az a jellemzője, hogy a hegesztést a vízforralóval azonos anyagból készült szűrőbe öntjük. A szűrő belsejében van, és a tea levelek nem kerülnek a teaitalba. Innen származik a teafőzéshez és a gyógynövényekből, a virágokból és a szárított bogyókból származó különféle teaitalokból készült szűrőbögre.

Miért vagyunk?

A szitával ellátott bögrék leggyakrabban olyan helyeken használatosak, ahol a teát Spartan körülmények között, például irodában, vonaton vagy kiránduláson kell főzni. Azonban néhány friss és telített tea szerelmesei ilyen bögréket és házakat használnak. Ez a csésze a teát főző edény, mely belsejében egy teafúvó.amely segít kiszűrni a folyadék vastagságát.

Ilyen mechanizmust találtak fel a kényelem érdekében, a tealevél nem esik egy csésze teába, hanem egyfajta „csapdában” marad, amiből könnyen megrázható.

Felülről a kupát fedjük le, hogy a teaital hosszabb ideig maradjon a megfelelő hőmérsékleten. Egy csészealj és egy kanál adható a kupakhoz egy fedéllel. Egy csészealj hasznos lehet egy szűrő elhelyezéséhez, nos, egy kanál hasznos lesz, ha cukrot vagy mézet kell hozzáadni, és keverni az italt.

Gyártási anyagok

A teák előállításához leggyakrabban használt anyag a kerámia. A kerámia porcelán, cserép és természetesen agyag.

Agyag természetes anyag, további szennyeződések és adalékanyagok nélkül. Az ilyen ételek előállításához vörös agyagot használtunk. Ez az anyag elnyelte a természetes erőt és tisztaságot. Az agyag csészék előnye, hogy könnyen felmelegszik és lassan hűl. Ezért az acélban főzött tea hosszabb ideig meleg marad. Az agyagból készült termékek meglehetősen könnyűek, de törékenyek, különösen, ha az agyag nem égett, hanem csak szárított.

Ha a termék nem üvegezett, akkor a benne főzött folyadékok felhalmozódnak az agyag sekély pórusaiban, és a teaital elkezdi elveszíteni ízét és színét.

A fajansz az agyag és a gipsz keveréke, egyéb szennyeződések hozzáadásával. A legolcsóbb és leggyakoribb anyag az ételek előállításához. Ellentétben az egyszerű vörös agyaggal, a gipsz keverékével kevert agyag gyorsabban megszárad és megszárad. A fajansz mindig üvegezett. Ha a bögre túlmelegedett, a máz felrepedhet. A fajansztermékek nehezebbek agyagnál, de erősebbek, nem repedtek és töröttek. A máz miatt nem szívja fel a szagokat.

porcelán - A fehér agyag, a kvarc és a szilikát keveréke, mindegyik ég, kiderül, hogy a fény vékony, átlátszó anyag.

Az első ország, ahol porcelánt hoztak létre, Kína. Ezért ebből az anyagból hagyományos ételek fogyaszthatók.

A vékony, fényes, hangos anyag elegáns festéssel kiegészíti a luxust és a varázst.

Az üveg olyan anyag, amelyet a kvarchomok magas hőmérsékletek hatására történő olvadásával nyerünk. Az eredmény egy átlátszó anyag, amelyből különböző termékek készülnek. Az üvegáru gyönyörű, csiszolt mintázattal rendelkezik, amely elegáns megjelenést biztosít. Az üveg meglehetősen törékeny anyag, de a formulától függően megtanulták, hogyan készítsenek kevésbé törékeny szemüveget, ami tovább bővítette ezen anyag alkalmazási körét.Egy üveg teáskanna az átláthatóságának köszönhetően lehetővé teszi, hogy élvezze a tárolt termék színét.

A fémszárnyas bögre szitával megnyerte a piaci rést. Az eredeti mini-termosz nagy elismerést kapott a fiatalok körében.

Meleg, meleg hideg téli napokon is fogyasztható. A bögre nem nagyon vonzó megjelenésű, de alkalmas a túrázás és az utazás szerelmeseinek. Ebben könnyedén teát készíthet a vonaton vagy az erdőben lévő tűzzel.

Összefoglalva azt mondhatjuk minden ízlésre szánt sörkorsó készítésére szolgáló anyagok. A kiállításokon a legigényesebb vásárlók számára exkluzív, fából vagy más természetes anyagokból készült modellek találhatók. Ezek a kiállítási tárgyak méltó ajándéknak fognak lenni a barátok és rokonok számára. Ezek azonban nem mindig praktikusak. Az ilyen csészék gyakrabban csak ajándéktárgyak.

méretek

A bögrék mérettartománya különböző mennyiségekben jelenik meg. Ha teát szeretnél egyedül élvezni, használhatsz egy 250 - 380 ml térfogatú bögre. Jellemzően ezek a csészék kerámiából készülnek, és fém szűrővel rendelkeznek. A falakon különböző minták vagy díszek kerülnek alkalmazásra. Továbbá van egy csészealj és sapka. Ez az opció könnyen használható az irodában.

Egy csészealj nem teszi lehetővé, hogy a csepp teák az asztalra kerüljenek. Itt egy szűrőt is elhelyezhet, hogy ne zavarja a teát egy pohárból.

A szerelmeseinek, akik élvezhetik a tea-szertartást a cégben, csészék készíthetők 400-500 ml térfogatra. Kifejezetten a csészékbe öntik a teát. Az ilyen pohárból történő ivás nem túl kényelmes.

A szűrő kiválasztásának jellemzői

A természetben sokféle tea van: zöld, fekete, gyógynövény. Másrészt nagy levelű vagy hosszú levelűek. A növényi teák a nyersanyagtól függően finomra őrölhetők, durva őrléssel vagy szűrőzsákokban is értékesíthetők.

Nos, a szűrőcsomagokkal minden világos, nincs szükség további szűrésre. És itt ha inkább egy hosszú teafajtát szeretne inni, amely kis teát, vagy kamillát tartalmaz, meg kell választania egy fém szűrővel ellátott főzősütőt. A fémszűrők meglehetősen sűrű cellás szerkezetűek. A kerámia betéteknél a vízbevezetők általában elég nagyok a fémszűrők celláihoz képest. Ezért kerámiaszűrővel ellátott csészékben kis tealevél fel tud ébredni egy csészében.

Az ilyen bögrék alkalmasak nagy leveles teák szerelmeseinek.

A fémszűrők idővel sötétednek, ami befolyásolhatja az ital ízét. A kerámia betétek üvegezett bevonattal vannak ellátva, a kompozíció az üveghez hasonlít, amely jól tisztított és nem gyűjti össze a teát. Kombinált szűrőket találunk a porcelán tea főzésére szolgáló bögrékben. Az alsó porcelán tálba egy fémhálót helyeznek be, és az ilyen szűrők nem teszik lehetővé a legkisebb teát sem a teáscsészébe. A porcelán jól tisztítható, és minden alkalommal újszerűnek tűnik.

Hogyan kell használni?

A tea készítéséhez nincs szükség részletes utasításokra, azonban vannak bizonyos trükkök, ami segít a teád fényesebbé és gazdagabbá tenni.

  • A teát meleg bögre kell főzni, ezért először ki kell öblíteni a bögre forró vízzel.
  • A zöld teát nem lehet forró vízzel főzni, mert a zöld tea levélben található összes hasznos antioxidáns megsemmisül.
  • A zöld tea szereti az újraégetést. Többször sörfőzzük, a tealevél jól párolt, és az összes ízesítő és hasznos anyagot adja ki.
  • A gyógyteákat a zárt fedél alatt 10-15 percig ragaszkodni kell.
  • Ne adjon hozzá nagyon forró teához citromot, mivel a C-vitamin magas hőmérsékleten megsemmisül.

Egy szitával ellátott sörgyártó bögre megválasztása meglehetősen egyedi, de megállapítható, hogy a kerámia szűrőkkel készült kerámiatermékek a legátfogóbbak és legelterjedtebbek lesznek.

Sokan előnyben részesítik a porcelán csészéket, porcelán vagy kombinált szűrőkkel.

A teafőzéshez használt edények fémszűrőkkel nem túl magas árkategóriával rendelkeznek, és szintén népszerű termék. Mindenki úgy dönt, hogy a költségvetés és az ízlés. A fő szabály a kényelem, a könnyű használat, a tartósság és a praktikusság.

A szűrőpohár szitával történő áttekintését lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok