cserépedény

Minden, amit tudnod kell a zúzódobozról

Minden, amit tudnod kell a zúzódobozról

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. faj
 3. anyag
 4. A legjobb modellek áttekintése

Nem minden konyhában található egy pörkölőpohár, de azok, akik úgy döntenek, hogy gyorsan megvásárolják, értékelik a vásárlás értékét. Ezzel az ételrel ízletes húst, baromfit, zöldséget lehet főzni. A pörköléshez a bográcsok különböznek a bográcsoktól és edényektől, különböző típusúak és céljuk vannak, és mit kell kitalálni ebben a cikkben.

Jellemzők

A pörkölő egyfajta serpenyő. A húst és a haltermékeket, zöldségeket is megpiríthatja, jól érezheti magát bármilyen étel párolásával és a kenyér sütésével. A szokásos sütő serpenyőtől eltérő sebességgel és kiváló minőségű hűtéssel különbözik. Ezt a hatást a vastag falak és az alsó rész nagy munkafelülettel hozza létre. A hő fokozatosan és egyenletesen oszlik el, ami lehetővé teszi, hogy az edény égés nélkül jól pörköljön.

A melltartó másik előnye az étel sütésének lehetősége. A kis hőálló oldalsó fogantyúk lehetővé teszik, hogy könnyen helyezze a terméket a sütőbe.

A grill fontos része egy fedél. Szoros, az edény felületén nincsenek rések, és a konvekció hatását hozza létre a tartály belsejében, ami hozzájárul a gyors és egyenletes fűtéshez. Lehet, hogy a fedél nem egyezik meg a gyártási anyaggal, egy üveg, kő, alumínium. Laposak és konvexek lesznek, mindig megismételik az ételek alakját.

És a melltartó alakja nagyon eltérő lehet:

 • a körben kényelmes a zöldségek eloltása;
 • négyszögletes szükség a hús sütéséhez;
 • sütjük az egész halat, kacsa vagy libát az oválisban. Az úgynevezett so-utyatnitsy vagy gosyatnitsy.

faj

A modern braziers prototípusai olyan konténerek voltak, amelyeket őseink nyílt tűzön főztek. Néhány modern termék, és ma is hasonló funkciót láthat el, szabadtéri kikapcsolódás során használhatók. A legtöbb esetben gáz, indukciós vagy elektromos tűzhely, valamint a sütőben történő főzéshez használják.

A csiszoló edények két fő típusra oszthatók.

 • mély vastag széles alsó és magas falú asztallap, szoros fedéllel.
 • serpenyő - a serpenyő felett, de csak a serpenyő alatt. Az ilyen braziers különböző formájúak - edények vagy ovális gooseneckek, nehéz fedéllel.
Mély asztallap
serpenyő

Különös említést érdemelnek az indukciós kemencék mellkasai.. Ezeknek a termékeknek az alsó része különleges hozzáadással rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy érzékenyek legyenek a mágneses mezőre és fokozott hővezető képességgel rendelkezzenek. Az indukciós edények kiválasztásakor ügyeljen az aljzat paramétereire és az égők méretére.

Érdekes lehetőségek a zsemlékek, amelyeket mázolásnak neveznek. Porózus szerkezetűek, használat előtt áztatni kell, hogy a falakat nedvességgel telítsék.

A főzés folyamata során a nedvességet átviszi az ételbe, és az étel megkeményedik és lédús lesz.

anyag

A modern ipar a különböző anyagok gyártásához használ. Különböző fémek, üvegek, agyag, kerámia, valamint további bevonatok mellett.

Öntöttvas

Ezt a fémet az őseink konyhai edényeihez használták. Környezetbarát, és megfelelő működéssel nincs eltarthatósági idő. Öntöttvas termékek masszív alja és falai hozzájárulnak az ételek gyors és minőségi előkészítéséhez, amelyek a saját gyümölcsléjükben elszabadulnak.

Öntöttvas a porózus fémekhez tartozik, és először abszorbeálja a növényi olajat és az állati zsírokat a falakba. De fokozatosan természetes tapadásmentes réteg keletkezik, és a főzés során a zsírfogyasztás jelentősen csökken. Néha hőálló zománcnal bevont modelleket állítanak elő, ebben az esetben az olajfogyasztás azonnal csökken. Manapság a nagymamáink minden korszerű anyaghoz előnyben részesítik az öntöttvasot.

Az ilyen termékek hátrányai közé tartozik a nehéz súly. Az anyag savas környezetre reagál, és megváltoztathatja az ételek ízét paradicsommal, citromlével vagy ecettel.

Nem ajánlott a főtt ételeket öntöttvas pörköltekben tárolni, akkor jobb, ha azonnal átviszik azokat élelmiszer-tartályokba.

Titán

A titántermékek súlya közel van az öntöttvashoz. Ezek jól reagálnak a savas környezetre, és nem változtatják meg az ételek ízét a paradicsom vagy a párolt káposzta hozzáadásakor. Pa termék tétel falai jól és hosszú ideig tartják az egyenletes hőmérsékletet, Az ételek könnyen főzhetők, zamatosak.

A titántartó kényelme csak egy - nem mosható mosogatógépben.

alumínium

Alumínium rácsok gyártásához nagynyomású öntéssel. Alkalmazzon élelmiszer, ártalmatlan fém. Válasszon vastag falú kovácsolt terméket, amely szükségszerűen öntött vagy kerámia réteget tartalmaz.

Vékony, könnyű extrudált alumínium modellek a legrosszabb választás.

Rozsdamentes acél

Egy ilyen pörkölő egyetemesnek tekinthető, hús, hal, zöldség, sütés stb. Főzésére használják. Hosszú ideig felhasználható a főtt ételek megtartása, melynek íze nem változik a rozsdamentes acélból. A termék könnyű és tartós, gondos.

Ha a modell nem tapadó bevonattal rendelkezik, a csiszolóanyagok nem ajánlottak.

A nagy teljesítmény ellenére sok háziasszony jobban kedveli az összes öntöttvas serpenyőt, és jobban értékeli a főzésüket.

agyag

Egy ilyen termék használható mind a tűzhelyen, mind a nyílt tűzön. Agyag környezetbarát, ártalmatlan termék.

A sütőben főzött ételek megőrzik természetes tulajdonságaikat és természetes ízüket.

kerámia

Ezt az anyagot braziers gyártására vagy fémtermékek fedezésére használják. Ha a modell teljes egészében kerámiából készül, az ilyen stewpotban főzött étel szokatlanul ízletes lesz, valamint agyag edényekben. Az ilyen anyag lúgos környezetet teremt és semlegesíti a savasságot, különös ízt adva a savanyú ételeknek. De maga a termék gondos kezelést igényel, megszakíthat vagy megrepedhet egy nyílt tűzön.

Kényelmesebb a kerámia réteggel bevont fém modellek használata. Ez megvédi az élelmiszereket a fémekkel való érintkezéstől és lehetővé teszi a termék természetes ízének megőrzését az oltás során. Vannak, akik úgy vélik, hogy a kerámiában vagy a kerámiában főzött ételek soha nem okoznak gyomorégést.

Az ilyen termékek szép megjelenésűek és méltóak ahhoz, hogy bármely konyhában díszdé váljanak.

üveg

Az üvegpörkölő gyártásához speciális hőálló üveg (Pyrex) használható, amely akár 400 fokig is ellenáll. Válasszon egy stewpan legyen vastag falak.

A hőálló üvegből készült pörkölt dobozokban nem csak a hús és a baromfi pörköltet, hanem zabkásait is készítheti, készíthet omletteket, süteményeket sütni. Az üvegtégely kis üvegfogantyúval vagy egyáltalán nem fogantyúval készül. Ezeket sütőkben, mindenféle tűzhelyen és mikrohullámú sütőben használják.

Kiválasztva a terméket, figyelni kell arra, hogy az üveg olyan vastag volt, mint amennyire lehetséges, és nem volt belsejében üregek.

Üvegkerámia

Mivel az üveg kerámia elemeket tartalmaz, az anyag nem átlátszó, porcelánnak tűnik, de tartósabb és hőállóbb.

Ez a termék nagyon szép, a tűzhelyen és a sütőben történő főzéshez használható.

A legjobb modellek áttekintése

Dél-koreai, thai, olasz braziers, valamint a hazai gyártók néhány modellje nagyon népszerű. A fogyasztói vélemények tanulmányozása után javasoljuk, hogy vegye figyelembe az alábbi lehetőségeket.

 • "Gourmet". Az orosz gyártó fedéllel ellátott kárpitosok klasszikus kinézete. Anyag - rozsdamentes acél, mérete - 20 cm, gáz, elektromos, indukciós és üvegkerámia felületeken, valamint sütőkben használható. A megvastagodott alja egyenletesen sült az ételt, és a kályha kikapcsolása után hosszú ideig megőrzi a hőt. Még a teljesen ki nem főzött, a tűzből eltávolított edény természetes módon teljes készenlétbe kerül. A termék mosogatógépben mosásra alkalmas. A pörkölő vastag vastag acélból készül, súlya 1,250 g.
 • Atlanta. Tágas elektromos öntőedény öntött fogantyúval, hőálló üvegből (gyártás - Kína). A főzési folyamat az átlátszó bevonaton keresztül jól látható. A fémtermék túlmelegedéstől védett, hőmérsékletszabályozóval ellátva, van egy indikátor és egy cserélhető egység. Teljesítmény - 1700 W, kapacitás - 7 liter, falvastagság - 3 mm, magasság - 21 cm, súly - 4 760 g.
 • "Biol." A két fogantyúval ellátott öntöttvas sűrített aljával gyorsítható a főzési folyamat. A termék két méretben kapható - 26 és 28 cm átmérőjű, alsó vastagsága 4 mm, falvastagsága 3,5 mm. A pörkölő különböző típusú kályhákhoz használható - gáz, indukció, kerámia, halogén, elektromos. A falak kényelmes szöget biztosítanak, a modellt bármilyen edény sütésére, pörkölésére és sütésére tervezték.
 • "Dream". Egy kis öntött alumínium kályha 3 literes kapacitással a hazai gyártótól. Nagy vastagságú, 6 mm-es rétegvastagsággal rendelkezik, a falvastagság 4 mm, súlya - 2 130 g. A tapadásmentes bevonattal ellátott termék üvegtetővel van ellátva, amely gőzzel való ürítésre alkalmas. Ez kombinálva van elektromos, gáz- és üvegkerámia tűzhellyel. Mosogatógépben mosható.
 • „A tanács”. A garnitúrát az orosz Gornitsa cég készíti, alumínium formázott öntés módszerével. Nagy szilárdságú, tapadásmentes réteggel rendelkezik, amely nem veszélyes az egészségre. Az alja 5–6 mm vastag, a falak 4 mm vastagak, a termék 2,650 g súlyú. A pörkölő gáz-, üveg-kerámia- és elektromos kályhákhoz készült.
 • Frybest. Dél-Koreában gyártott, 2 literes alumínium kályha. 3 színben kapható - rózsaszín, barna, bézs. A termék elegáns, jó kialakítású. Az alumíniumot gyönyörű kerámia bevonat védi, az aljzat jó tömítéssel (6,5 mm) rendelkezik. A fedél hatékonyan megtartja a hőt. Gőzeltávolító rendszer van a brazier belsejében. Az ételeket gyorsan elfogyasztják, anélkül, hogy elvesztenék előnyös tulajdonságait.

A modern iparvágányok széles választékát kínálja. Az ételek viszonylag magas költségei megakadályozhatják a vásárlást, de az árat kompenzálja a lédús, ízletes ételek gyors előkészítése és a termék hosszú élettartama.

A vasalódeszka megfelelő gondozásával kapcsolatban a következő videóból tanulhat.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok