Női kiegészítők

Milyen szép az öv kötése a ruhára?

Milyen szép az öv kötése a ruhára?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők és előnyök
 2. Ki kell aláhúzni a derékot?
 3. modell
 4. anyag
 5. Színes megoldások
 6. Hogyan köthetem?
 7. Látványos képek

A modern fashionista tudja, hogy az olyan tartozékok, mint az öv vagy az öv már régen megszűnt a ruházat kizárólagos funkcionális eleme. Ma már képesek hangsúlyozni a stílus egyediségét, hogy hatékonyan válasszanak egy nőt a tömegből. Ahhoz, hogy a ruhát egy szépen köti össze, néhány egyszerű technikát kell elsajátítania, és figyelembe kell vennie az alak típusát.

Jellemzők és előnyök

A modern szíjak változatosak, különböző anyagokból készülnek, a stílus és a szín gazdag választékában különböznek. A modell kialakításának köszönhetően olyan univerzális opciót választhat, amely sikeresen kombinálható nem csak a ruhával, hanem egy tunikával, szoknyával vagy nadrággal is.

Ez a tartozék kiemeli a derékot. Ez a női ruhásszekrény fontos részlete, amelyen ünnepélyes lehet, akár egy tömör ruhában. Minden modell egy konkrét esetre vonatkozik, és nem csak a helyet, hanem a napot is figyelembe veszi. Ezért az öv kiválasztását alaposan kell kezelni.

A díszítő funkció mellett az öv vizuálisan is kijavíthatja az ábrát, elrejtve a hibáit, és előnyeit előnyben részesítve. Egy éles, vízszintes, határoló alakot hoz létre, kiküszöbölve az ábra kiegyensúlyozatlanságát, elvonja a figyelmet tőlük. A kívánt fókuszt létrehozva vizuálisan meghosszabbíthatja a lábakat vagy a törzset.

Ezenkívül az öv képes a gyomor simítására, így kevésbé észrevehető.

Az övek összekötésének egyik jellemzője a moderálás. Feszesen csomózott, extra fontot ad a testnek, ami azt a benyomást kelti, hogy itt az ideje, hogy menjen a diétára. Túlságosan laza a derék tartozékon azt mondja, hogy meg kell vizsgálnia a szekrényt, vagy el kell veszítenie a súlyt. Ennek elkerülése érdekében jobb, ha ezt az elemet a csípőn leeresztik.

Az öv egyedülálló abban a tekintetben, hogy a stílustól és a színtől függően nemcsak a sziluett, hanem a nő stílusát is megváltoztathatja.

Ki kell aláhúzni a derékot?

Bármely öv vizuálisan képes alakzatot alkotni, függetlenül a női alak típusától. Fontos, hogy ne csak viselje azt, amit szeretne: vannak bizonyos szabályok az övmodell kiválasztására az ábra típusától függően.

Gyönyörűen és divatosan köti össze a ruhát a nő minden nő számára. Azonban ne szakítsa meg a kombináció harmóniáját:

 • Ha a női törzs rövid és teljes, az ideális megoldás a mérsékelt szélességű öv. Megteremti a szükséges optikai illúziót a test kiterjesztésével és teljességének csökkentésével.
 • A szíjak minden modellje illeszkedik a vékony és magas emberekhez. Ebben az esetben nem számít, milyen lesz a stílus vagy a szín.
 • Ha a test hosszúkás, érdemes széles övszíjakat választani. Azonban nem kell szélsőségesen járni, mivel a túl széles vágás vizuálisan lerövidítheti a lábak hosszát.
 • Nem ajánlott a vékony derék, a szíjak nem alkalmasak. De ha nem akarod visszautasítani őket, akkor jobb, ha tartozékokat viselsz, amely az oldalakat kardigánnal vagy kigombolt dzsekivel takarja (ez lerövidíti a vízszintet az elején, így már a derékot is).

Alapvetően megteheti a szabályt: minél magasabb a nő, annál nagyobb az öv szélessége.

Mielőtt egy övszalagot köt, meg kell győződnie arról, hogy a modell alkalmas-e a figurára és a kiválasztott ruhára. Az ábrán kívül más szempontokat is érdemes figyelembe venni:

 • Az öv kontraszt színe jó a lapos hasú lányoknál;
 • a ruha színe a modell sziluettjét modellezi, anélkül, hogy részekre bontaná;
 • egy keskeny tartozék, amely díszítéssel jobban illeszkedik az áramló anyagból készült ruhához;
 • egy francia hosszúságú ruhát (midi) választva, az öv csomózott a természetes derékvonal felett;
 • ha a ruha görög stílusban van, az öv egyetlen helyzete a mellszobor opció;
 • egy ruhafedél egy nagyszerű lehetőség egy öv kötődéséhez a csípőre (elfogadhatatlan, hogy a tartozékot csípőre kötjük, ha van pocak).

modell

Nem elegendő, ha a ruhát egy öv kötik össze, akkor is tudniuk kell, hogy melyik modell van a divatban. Ebben a szezonban a divat egyik legkedveltebb öve a következő:

 • divatos fűzőszalagok (szárnyak);
 • finom termékek klasszikus stílusban (díszítés nélkül vagy lepkék íjával);
 • széles övek;
 • nagy csat stílusok és hüllő műbőr kiegészítők
 • vékony bőr áttört lehetőségei;
 • hurkolt kiegészítők;
 • kombinált modellek díszítéssel.

Az öv nemcsak szerény tartozék. Különböző dekorációval rendelkezik, amelynek köszönhetően egyedülállóvá válik. A befejező vonalakon kívül az öveket különböző, fából, fémből, szőrméből, textíliákból, féldrágakőből, kristályokból, kristályokból, műanyagból és üvegből készült kiegészítők díszítik.

A modelleket gyakran szegélyes, színes hímzéssel, szövetre festett, szalagokkal, gombokkal, gyöngyökkel, csipke- és gyöngyszálakkal díszítik.

Így a stílushoz eredetiséget és eredetiséget hoznak létre, nemcsak hagyományos módon, az elülső vagy a hátsó hangsúlyozással, hanem például az oldalán vagy a csípőn (indiai).

anyag

Mivel az öv nemcsak funkcionális, hanem dekoratív terhelést is végez, a gyártásához különböző anyagokat használnak. Minél szokatlanabb az anyag, annál érdekesebb a termék.

A klasszikusokat kedvelők, a tervezők a különböző számokból származó eredeti bőrből készült modelleket kínálnak. A bőr öv praktikus, hangsúlyozza a nő állapotát és tökéletesen kombinálva a különböző stílusú ruhákkal.

A bőr, a bársonyos velúr, a hüllőbőr, a marokkó, a műanyag és a fém is a szíjak gyártására szolgál.

Az egyszerűbb anyagok közül a textíliák ma népszerűek. Az ilyen tartozékok nem korlátozzák az árukapcsolás módját, így nemcsak egyszerű, hanem összetett csomókat is végezhet.

A divatos nők számára különösen népszerű termékek a szatén, selyem, sifon, valamint új szalagok, fényes szálak, szőtt és kötött termékek.

Egy speciális csoport két különböző anyagból álló kombinált modellekből áll (bőr + textil, bőr + műanyag stb.).

Színes megoldások

A színválasztás gyakrabban kapcsolódik a ruha árnyékához. Az öv a ruhával illeszthető, vagy lágy kontraszt lehet.

A divat trendek mindig hagyják a klasszikusokat: a tartozék fehér, fekete és bézs árnyalatai a szezon kedvencei.

A divatbemutatókat bemutató márkák arra utalnak, hogy figyelmet fordítanak a lágy és elnémított színekre: a homok, a barna, a korall árnyalatok divatosak, valamint a fémfényes arany és rózsaszínű színek.

A fényes palettán sárga, narancs, kék, érzéki vörös és zöld volt.

A monofonikus modellek mellett népszerűek a tarka nyomatok is.

Hogyan köthetem?

A szíjat a derékban, a mellkas alatt és a csípőn lehet viselni. Annak érdekében, hogy a ruházathoz egy tartozékot megfelelően és szépen lehessen kötni, el kell döntenie az árukapcsolás módját, és lépésről lépésre végre kell hajtania a lépéseket. Az öv stílusa nem csak a termék szélességétől függ: a hossz és a textúra nem kevésbé fontos.

Egyszerű módszerek

Számos módszer van az öv kötésére a ruhára. A tartozék legegyszerűbb tervezési lehetőségei a következők:

 • egy egyszerű csomó - a közepes hosszúságú öv hátulról húzódik, és egy rendszeres csomóval van kötve, és kiegyenesíti a laza végeket;
 • dupla csomó - a módszer megismétli az előzőt azzal a különbséggel, hogy a csomót kétszer kötik össze;
 • csavarás - az öv többször meg van csavart, majd a derék hátulról van lefedve, és elöl van kötve;
 • szabad hurok - a tartozék hossza megduplázódik, a hátsó derékát lefedve, a szabad végeket az egyik oldalon a másik hurokba csavarva;
 • a két oldalon lévő hurok egy szabad hurok analógja, amelynek a különbsége váltakozva van a szabad végek egymás felé történő menetével;

Ezek az utak ideálisak vékony bőrből, szintetikus helyettesítő, velúr és csúszásmentes textíliákból készült tartozékokhoz.

A bőrszíjjal ellátott változatok újak és eltérnek a klasszikus viselő tartozéktól:

 • Klasszikus vékony övvel. Rövid, keskeny heveder, a derék körül körbevéve, a csatba csavarva, két irányba fordul az öv körül lefelé. A fennmaradó farok a csat közelében elhelyezkedő hurokba van csavarozva, és a csat irányában még egyszer megfordul az öv körül, és befelé elrejti a szabad véget. Ha a heveder hossza lehetővé teszi, a szabad él elöl maradhat.
 • Stílus keskeny övvel. Az öv szabványos módszerrel van ellátva, a csatba menetes, a szabad véget lefelé húzza, és az egyik öv köré fordul, majd a maradék vége ismét a csatba kerül, de a másik oldalon (rossz oldal). Az elülső hurok a csatból szabadul fel.
 • Opció szőtt övvel és széles csattal. Az öv a derék köré van burkolva, a laza vége a csatba van csavarozva és a nyolcas számmal becsomagolva van az elején, a csat zárva (a széle az első oldalról a csomagolás után elrejti a hurkot, és a végét elrejti a hátlapról).

Ezen az alapon nem csak a bőr, hanem a keskeny textilszalagok (például zsinórok formájában) is lehet sűrű anyagot kötni.

Rögzítse a könnyű szöveteket.

A textil kiegészítők könnyebbé válnak. A szövet érzékenyebb a drapériákra, az átkelésre és az íjak kialakulására.

Polubant

A nagy és közepes hosszúságú textil kiegészítők a legmegfelelőbbek erre a módszerre. Annak érdekében, hogy az öv az összes szabály szerint megtervezhető legyen, kövesse az alábbi utasításokat:

 • a tartozékot a derékra fordítják az elülső oldalról, a szabad végeket a hátsó részen keresztezik, és előre vezetik;
 • a végek hosszának összehangolása után egyetlen csomóval kötődnek és kiegyenesednek.

Ez a módszer alkalmas csúszásmentes anyagokra. Ha az anyag áramlik, jobb, ha az övet kettős csomóval rögzítjük.

Azok, akik nem szeretik a lógó végeket, javíthatják a tervezést: miután a szabad végeket előre húzzák, és áthaladnak, amikor a csomót készítik, egyikük elrejti a széles rész alatt, a másik pedig a második. Továbbra is kiegyenesedik a kiegészítő - és a divatos stílus a polubant formájában kész.

íj

A japán stílusú ruha egy öv kötése egyszerű. Az íjtervezés alapján többféle módon lehet kialakítani egy ilyen tartozékot. Azonban a legnépszerűbb hagyományos, nagy hosszúságú:

 • egy hosszú öv kerül alkalmazásra az elülső részről, és a derék köré csomagolva, a hátsó végeket átlépve, és előre irányítva;
 • majd az egyik végét a másikra helyezik, leeresztik és becsomagolják, hogy egy csomót képezzenek;
 • laza végek kiegyenesítése és két hurok készítése mindkét oldalon, egy íj összekötése.

Ha az öv hossza valamivel kisebb, módosíthatja az íjat:

 • a derék köré csomagolt tartozék, elhelyezve az elülső közepén;
 • miután átlépte a végeket, előremozdulnak, kettős csomóval kötözve, hogy ne csavarodjon meg és ne erőltesse erősen;
 • kiegyenesítve a szabad végeket, egymás mellé csavarozzák a csomót, alkotó hurkok és azonos farok;
 • a hurkok és a végek hosszának összehangolása után a csomót meghúzzák, kiegyenesítik az íjat.

kilting

A hullámos íj készítéséhez széles, tágas szövetre lesz szüksége. A legnehezebb dolog az, hogy az övet egy harmonikával többször hajtsa végre. Aztán lefedik a derekát, a hátsó közepét helyezve. Meg kell próbálni, hogy a termék ne csavarodjon meg, és egyenes maradjon. Előtt kettős csomóval van kötve, ami nem teszi lehetővé a középső alakváltozást. Továbbra is kiegyenesedik a vége - és egy elegáns íj díszíti a ruhát.

Érdemes megjegyezni, hogy a derékban lévő textilszalagok jobbak, mint a csípőn. A bőr és a feszes analógok nem veszítik el alakjukat, nem csavarodnak a csípőre, így ha szeretné hangsúlyozni a vonalukat, jobb, ha bőrből készült tartozékot készít.A zokniban a textil kiegészítők felemelhetők, így folyamatosan javítaniuk kell, míg a bőr nem okoz túl sok felhajtást.

Számos további módja van annak, hogy egy övet egy ruhához kössön. Az alábbi videó többet fog mondani róluk:

Látványos képek

Egy nő képe engedelmeskedik a hangulatának. Ez lehetővé teszi, hogy egy nő különleges, stílusos és egyedi legyen. Néha egy lány szerény ruhát és diszkrét akcentust választ. Más esetekben csak ki kell állnia a tömegből, így a fényűző ruhát és a széles, japán kontrasztos szíjat használják.

Rövid, egyenes, világos vagy fehér színű ruhát lehet díszíteni egy széles bőrszíjjal, fonott zsinórral. Nos, ha az öv színe megegyezik a kézitáska árnyékával, akkor a harmóniát hozza a divatos készletbe.

Egy szigorú ruha, ujjatlan, és az anyaghoz illeszkedő öv viselni lehet egy üzleti nőnek vagy a klasszikus stílusú személynek. Egy standard dupla csomó köteg elég - és a lábak hosszabbításának kívánt hatása jön létre.

A lányok számára, akik finom nyári ruhákat viselnek pántokkal, egy keskeny japán stílusú övvel rajzolhat derékt. Egyáltalán nem szükséges nagyobb hosszúságot választani: jobb, ha az öv demi-nadrággal van összekötve, vagy a csomó mellett kis fülekkel van ellátva.

Nagyszerű, ha az öv színe ugyanolyan színű, mint a ruha, de sötétebb árnyalattal.

Egy ilyen tartozék is alkalmas lesz zárt típusú ruházatra, amely ujjakkal és frillekkel rendelkezik. Tehát az öv megváltoztathatja a ruha egyenes sziluettjét, és ha a színe nem különbözik a ruhák hangjától, akkor az ábrát a legjobb fényben tudja bemutatni, kiemelve a derékot és húzva a lábak hosszát.

A fekete ceruza ruha azonnal átalakulhat elegáns estélyi ruhába, ha aranyszínű, félig arany övvel díszíti. Még akkor is, ha a frizura nem egyszerű, a kép különösnek és ünnepélyesnek tűnik.

A választás alapvető szabálya egy nő. Gyakran a divattervezés a kiegészítő design kísérletei során új módszereket kínál a ruházat díszítésére. És gyakran a szokásos módszer az öv csavarozására is lehetővé teszi, hogy friss megjegyzéseket hozzon a képbe.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok