csapdák

Kiválasztása szifon tea és kávé

Kiválasztása szifon tea és kávé

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. tervezés
 3. A működés elve
 4. A működés jellemzői
 5. Biztonsági szabályok
 6. Tippek a kiválasztáshoz

Az aromás kávé és tea elkészítéséhez tervezett ételek széles választéka nem csak örülhet a sokszínűségnek. Sokféle tea-szertartáson szokás, hogy gyönyörű vízforralókat, lombikokat és más edényeket használnak. De van még egy könnyen használható eszköz, amit nem minden tea és kávé ismerő tud. Ez egy szifon. Ma közelebbről megvizsgáljuk és elemezzük, hogyan kell helyesen választani.

Jellemzők

A teaszifon egy nagyon kényelmes eszköz, melyben egy nagyon ízletes és aromás teát, valamint számos más kedvenc italt is készíthet. Ne feledje, hogy egy ilyen termék meglehetősen bonyolult, ezért gondosan és minden szabály szerint kell kezelnie. Ellenkező esetben letilthatja azt, és csalódást okozhat a meglátogatott vendégek számára. Ezért olyan fontos, hogy megismerkedjünk a teaszifon biztonságos használatának minden szabályával.

A készülék első említése a XIX. Századból származik. Ennek a terméknek a pontos dátuma senki sem tudja megnevezni, de először 1830-ban kiadták a szabadalmat Németországban. Később a francia szerszámmérnök L. Gabeth frissítette a teaszifont. Az ő vezetékneve kezdte a kényelmes szifonok használatát, ami akkoriban már nagyon népszerű volt. Fokozatosan azonban a szifonok iránti érdeklődés semmi, és üvegből készültek, és ez nem a legmegbízhatóbb anyag. Úgy gondolják, hogy a gabet iránti érdeklődés csökkenése az instant kávé népszerűsítéséhez vezetett.

Az 1970-es évhez közelebb egy nagyon kevés vállalat nem állította le a vákuumszifonokat. Most az ilyen eszközöket csak az igazi rajongók és a szerelmesek vásárolták. Csak 2000-ben, a gabetek ismét elkezdték visszanyerni korábbi keresletüket és népszerűségüket. Tehát ma sok amerikai és európai kávéház kiváló kávét készít szifonban.

Kezdetben a szifonokat csak kávé készítésére használták. De idővel elkezdték használni a teát. Ez történt, miután ezek az eszközök Japánból érkeztek Tajvanra (tea ország). Jelenleg számos üzletben van lehetőség arra, hogy jó eszközöket találjanak, amelyek különböznek a funkcionalitástól és a megbízhatóságtól.

Az ilyen eszközök fő jellemzője az, hogy velük dolgozva fontos betartani az összes szükséges biztonsági szabályt. Például egy szifon lombik olyan tárgy, amelyet soha nem szabad csupasz kézzel érinteni. Jó szőtt kesztyűt vagy speciális szalvétát kell használni. Még mindig sok szabály létezik, amelyek nélkül az ilyen eszköz még a legjobb, ha még nem kezdje el használni.

Ma, hasonló szifonnal, nemcsak kávét, hanem szinte bármilyen teát is készíthet. Ez nem szívesen fogadja ezt az italt. Ne feledje, hogy ennek a készüléknek a használatával egyes teafajták különösen telítettek és illatosak. Ezek közé tartozik a vörös óra, Pu-erh és az idősebb oolongok. Ezen túlmenően egy szifon segítségével egész tea koktélokat készíthetünk különböző összetevők keverésével.

tervezés

Ahhoz, hogy gyorsan megértsük, hogy egy ilyen hasznos és funkcionális eszköz, meg kell ismerkednie a tervével. Azt kell mondanom, hogy ez nem a legnehezebb.Természetesen idővel komolyan korszerűsítették, de fő "csomópontjai" továbbra is ugyanazok maradtak. A tea és kávé szifonja ilyen elemekből áll.

 • A lombik üvegből, amely az alábbiakban található. Ez az edény általában kerek vagy csepp alakú. Megbízható hőálló anyagból készül, amely nem fél a magas folyadékhőmérsékletektől.
 • Fém állvány. Csatlakoztassa az alsó edényt úgy, hogy szabad hely legyen a fűtőelem megtalálásához.
 • Felső lombik. Ez a kompozit elem általában üvegből készül. Leggyakrabban henger alakú, kicsit kevésbé - gömb alakú. Az alsó részen a jelzett kapacitást meglehetősen hosszú cső egészíti ki. Amint a készülék össze van szerelve, az alsó hőálló tartály aljára kell eljutnia.
 • A készülék is rendelkezik sapkát.
 • Gumi tömítésa lombikok között.
 • Szűrés kis cellákkal. Általában a felső tartályon található. Fémből vagy szövetből készül.
 • Hőforrás. Ez a funkció alapvetően egyszerű alkoholégővel történik. De a modern tapasztalt barista gyakran használ speciális gáztüzelésű modelleket. Gyakran ezek a modern szifonok egyes modelljeinek szerves részét képezik. Az ilyen készülékek fő előnye, hogy velük lehetővé válik a melegítés pontosabb szabályozása az ital különböző előkészítési módjaiban.

A működés elve

A fenti információkból arra lehet következtetni, hogy az eszköz gabetje meglehetősen egyszerű és érthető. Ismerve őt, könnyebb megérteni, hogy mi az eszköz elve. Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy egy ilyen készülék hogyan működik a teaszifon példáján.

Először is, a készülék működésének megkezdése előtt mindig meg kell vizsgálni a tervezés megbízhatóságát. A szűrőt rugóval kell megfelelően rögzíteni a felső tartályhoz. Az utóbbit feszültséggel rögzítették egy speciális horoggal, amely az összekötő cső széléből következik.

Ilyen eszköz a fűtési körülmények között a gázbővítés elvén működik. A forró vizet az egyik edénybe kell önteni. Ami a másodikat, amely az első speciális üvegcsőhöz csatlakozik, meg kell önteni a tea leveleit. Az alábbi tartályban lévő folyadékot melegítjük és forraljuk, fokozatosan felemelve a fenti tartályra. Forrás (nem keverhető össze a forralással) lehetővé teszi a folyadék elégséges oxigéntelítettségének elérését, ami kedvező hatást gyakorol az ital ízére és aromájára. Általában körülbelül 30 másodpercig vagy 1 percig tart mindent. Az égő teljesítményének megváltoztatása lehetővé teszi a fúrás teljesítményének szabályozását.

Igyál, például teát, óvatosan keverjük össze egy fából készült botot. Ehhez csak távolítsa el a kupakot. Amint a tea készen áll, az égőt ki kell kapcsolni és be kell helyezni. A lombikból, amely a tetején található, távolítsa el a műanyag kupakot. Az ital jellegzetes puffadt hanggal megy le.

Az összes fenti művelet után megengedett a készülék szétszerelése. A lombikokat csak kesztyűvel kell eltávolítani. A tartályt eltávolítjuk a tetejéről, és óvatosan egy fordított fedélre helyezzük.

A tea kiválása nem ajánlott. Jobb újra főzni. Az alábbi tartályból a teát pialákba kell önteni, vagy közbenső vízforralóba öntenek. Ily módon az italt lehűthetjük és jól keverhetjük. A teljes főzési folyamat ritkán több mint 10 percet vesz igénybe.

A működés jellemzői

A tea vagy kávé szifonban történő elkészítésekor érdemes szem előtt tartani az eszköz működésének néhány jellemzőjét.

 • Kiváló minőségű és megbízható szifonban lehetőség van mindenféle tea és kávé elkészítésére. Mint már említettük, egy ilyen eszköz segítségével nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy az említett italokból teljes koktélt készítsenek.Az ilyen kezelések különböző összetevők kombinációjából készülnek.
 • A tea főzésének fő előnye a szifonban a kávé főzés előtt, a folyamat folyamatos szórakoztatása. A kávé maga egy meglehetősen vastag, áthatolhatatlan ital. A szifonban nem vonzza a figyelmet. A teával együtt minden más - aktívan dühödik, egy lombikról a másikra. Ez a folyamat szükséges. Állítsa le, nem szükséges.

Ne feledje, hogy a tea készítése után nem szükséges kihozni a sörgyárból. Jobb, ha egy másik ízesített italt kapunk ebből a sörfőzdékből.

 • Egy ilyen eszközzel való munkavégzésnél nagyon fontos a biztonsági előírások betartása - ez a gabet működésének egyik fő jellemzője. Ellenkező esetben nagyon rossz következményekkel járhat.
 • Az ízesített kávé főzésénél figyelembe kell venni, hogy minél finomabb az őrlés, annál kevesebb percre lesz szüksége a kezelések kivonásához. Ezért a srednefraktsionny port használva enyhén csökkenteni kell az égő tűzét, lehetővé téve, hogy a tetején lévő kávé a pörkölni egy percig. Ebben az esetben a víz még jobb ízű és aromájú.

Finom italok készítéséhez ajánlatos forró vizet venni, de nem forró vizet. Így a kávé vagy a tea egy kicsit gyorsabban készül. Bár az igazi ínyencek még mindig inkább hideg folyadékkal készítik el az ilyen italokat.

Biztonsági szabályok

Mint már említettük, a kávé vagy tea szifonnal való munkavégzés nagyon fontos az összes szükséges biztonsági szabály betartásához. Ismerjük meg a listájukat.

 • Ne érintse meg a palackokat a csupasz kézzel. Ezt csak speciális kesztyűben végezze.
 • A lombikok nagy szilárdságú üvegből készülnek, de megszakadhatnak. Ezért olyan fontos, hogy ezeket az edényeket óvatosan kezeljük. Ha egy hajó véletlenül valamit eltalál, de nem látott semmilyen látható hibát, jobb, ha teszteljük. Ebből a célból szükséges, hogy a teát teljes munkaidőben teljes biztonsággal főzzük.
 • Legyen olyan óvatos, mint az égővel. A tankolás csak akkor lehetséges, ha végül lehűlt. A többi melegítőt és tűzforrást a lehető legjobban kell elhelyezni. A könnyebb gáz nem alkalmas tankolásra.
 • Tilos a tea vagy kávé szifon folyamatos és folyamatos fűtése több mint 10 percig. A tea vagy kávé főzésének szünetek és szünetek nélkül több mint öt ciklusa semmiképpen sem szabad. Az alábbi lombik könnyen perekalitsya és kiváló. A szifon hűtését kizárólag természetes eszközökkel kell elvégezni.

Ne felejtse el időről időre mosni a szifont. A hegesztés során nem szabad szennyezést és lerakódásokat felhalmozni.

Tippek a kiválasztáshoz

Meg kell választania a gabet helyesen, ha igazán finom és egészséges italokat szeretne főzni benne. A készülék kiválasztásakor az ilyen fontos kritériumokból kell kiindulni.

 • Gázégő. Ennek az elemnek elég kényelmesnek kell lennie. Beállítása zökkenőmentes és egyszerű legyen. A homályos szagok jelenléte elfogadhatatlan.
 • Üveg, amelyből lombikok készülnek. A szifon tartályok gyártására szolgáló anyagnak kiváló minőségűnek és hőállónak kell lennie. A legjobb hőmérséklet a magas hőmérsékletű edzőüveg.
 • Fém szűrő. Ez az összetevő sokkal hosszabb ideig tart és megbízhatóbb lesz, mint a textil.
 • Minőségi gumi alkatrészek. A szifon kialakításánál kicsi gumi párnák vannak. Összekötő izzó részeként működnek. Nem lehet túl puha, különben nem lesz értelme belőle.
 • A gyártó. Javasoljuk a japán márka Hario és a tajvani Yama Glass gyártó kiváló minőségű és jól ismert modelljeit. rövid életű, de nem biztonságos.

Nem szabad ilyen eszközöket vásárolni homályos üzletekben és utcai üzletekben.Ne bízzon az árakkal alacsonyan. Az ilyen termékek nem csak

A tea és a kávé szifonban való főzéséről lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok