csapdák

Szifon a víz gáztalanításához: jellemzők, cél és tanácsadás a választáshoz

Szifon a víz gáztalanításához: jellemzők, cél és tanácsadás a választáshoz

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők és cél
 2. tervezés
 3. A működés elve
 4. faj
 5. Tippek a kiválasztáshoz
 6. A működés jellemzői

Vannak, akik a szénsavas víz szifonjait teljesen haszontalannak és szükségtelen dolgoknak tartják, amelyek nem szükségesek a legkevésbé. Vannak azonban olyanok, akik ilyen adaptáció nélkül nem képviselik az életet. Sokan szeretik a szódát. Gyakran az emberek ezeket az italokat naponta fogyasztják. Azonban nem annyira kényelmes, hogy a szóda készleteinek feltöltése érdekében folyamatosan fusson a boltba. Bár ezek az italok olcsóak, gyakran kevesebb, mint a legbiztonságosabb és leghasznosabb összetevőkből készülnek. Ekkor jönnek a különleges szifonok, amikhez otthon lehet szóda.

Jellemzők és cél

Az üzletek és szupermarketek polcain számos szóda-választékkal találkozhat. A legnépszerűbbek olyan márkás termékek, amelyek gazdag és élénk ízekkel rendelkeznek, amit sok fogyasztó imád. Azonban nem mindig az összetételükben vannak olyan hasznos és biztonságos elemek, amelyek előnyösek az emberi egészségre. Sokkal gyakrabban vannak olyan káros termékek, amelyek csak negatívan befolyásolhatják a szervezetet. Ebben az esetben az egyetlen kiút a szénsavas italok elkészítése otthon.

Az ízletes és ártalmatlan szóda készítéséhez nemcsak a jó ízlés kialakításához szükséges termékeket, hanem szifonként is fel kell töltenie. Ezek a háztartási készülékek úgy vannak kialakítva, hogy aktívan telítsék vízzel a vizet. Azokra jellemző, hogy mechanikusan hatnak.

A modern szifonok nagyszerűek az egyszerű otthoni használatra. Számos fogyasztó vásárolja meg azokat, akik nem akarnak pénzt és egészséget tölteni az üdítőitalok színezékekkel és egyéb káros összetevőkkel való tárolására.

A modern szifonokat nagy választékban mutatják be. Termeltek és kevéssé ismertek, és meglehetősen nagy márkák, amelyek termékei irigylésre méltó népszerűséggel rendelkeznek. Meg kell jegyezni, hogy az ízletes házi italok elkészítése során ezek az eszközök egyszerűen elengedhetetlenek. Ezen modellek többségét a következő sajátos tulajdonságok jellemzik.

 • A szóda készítéséhez szükséges modern szifonok oroszlánrésze könnyen használható. Könnyű megérteni, hogyan működnek.
 • Ezek az eszközök tartósak és megbízhatóak. Még a mindennapi használat feltételei mellett is hosszú ideig szolgálnak, és nem buknak meg.
 • Az ilyen szifonokat az is jellemzi, hogy általában nem sok helyet foglalnak el, mivel maguk nem túl nagyok. Ezenkívül könnyen áthelyezhetők egy helyről a másikra.
 • Ezeknek az eszközöknek a működési elve nagyon egyszerű. Sok otthoni kézműves nem vásárol szifont az üzletekben, hanem saját kezükkel teszi őket. Ezek az eszközök gyakran kevésbé költségesek, de nem kevésbé hatékonyak. A legfontosabb dolog az, hogy mindent helyesen csináljunk, hogy a végén a szifon biztonságos és megbízható legyen.
 • Az alkatrészek tervezése során jelen lévő összes alkatrész a legtöbb esetben javítható.

Természetesen a szénsavas italok készítéséhez használt szifonok főbb jellemzői az adott gyártó típusától függően változhatnak. Például, eladáskor olyan termékek találhatók, amelyek egyszerű és nagyon eredeti formájúak. Ezek az egységek értékükben különböznek.A boltok polcain megtalálható és költséghatékony, és meglehetősen drága lehetőségek számos további funkcióval.

tervezés

A különféle szénsavas italok előállítására szolgáló szifon eszköz meglehetősen egyszerű és egyszerű. A népszerű háztartási készülék szerkezete a következő összetevőket tartalmazza:

 • maga a nagynyomású edény a belső részben, amelyben a folyadék található;
 • szifoncső, amely az edényben összegyűjtött vízből a felső rész gumi tömszelencéig terjed;
 • a gumi tömszelence egy olyan karhoz vezet, amely a préselés során vizet szabadít fel a tartályból;
 • CO2-palack, amely maga a nagynyomású edényhez csatlakozik.

Ez a szódás szifonok standard szerkezete. A legtöbb ilyen eladásra kerülő egységnek pontosan ugyanaz a terve van.

A működés elve

Mielőtt szifont vásárolna, hogy kedvenc szénsavas italokat készíthessen, meg kell ismerkednie a működésének elvével. A készülék ilyen jellemzőinek ismeretében kényelmesebb és könnyebb használni. Napjainkban a piacok kiváló minőségű és produktív szifont tartalmaznak két fő típusból. Tekintsük egyikük működésének elvét - a klasszikus berendezést.

Egy ilyen modellt 1829-ben fejlesztettek ki. A mai napig nem vesztette el népszerűségét. Természetesen ez a szifon sok változáson ment keresztül, de jobban kapcsolódnak a kialakításához, mint a funkcionalitáshoz és a hatásmechanizmushoz.

A szifon egy tágas tartály, amelyet ¾ vízzel töltöttünk, majd a lehető legszorosabban és biztonságosabban zárni. Ennek az egységnek a kialakítása, amint azt fentebb említettük, tartalmaz egy szelepet (például egy kapszulát), amelynek belsejében szén-dioxid formájában van feltöltve. Ezen a komponensen keresztül a gáz behatol a hermetikus edény belső részébe. Ezután egyszerűen feloldódik a tartály belsejében lévő folyadékban, kitöltve a fennmaradó fel nem osztott teret.

Amint megnyomja a kart, megnyílik a kimeneti szelep. Továbbá, nyomás hatására a folyadékot öntjük az Ön által készített edényekbe - egy bögre vagy üvegbe.

Ez az eszköz garantálja az ital elég hosszú frissességét és gáztalanítását, mivel az egész ideig nyomás alatt tartja, megakadályozva az erodálódást.

faj

Ma az ízletes szóda elkészítéséhez számos kiváló minőségű és megbízható szifon modellt gyártottak. Ezeknek az eszközöknek a tartománya sokszínűséggel tetszik. Azonban a szifonok összes létező modellje két fő kategóriába sorolható: klasszikus és telített eszközök. Megismerjük egymást.

klasszikus

A szóda ilyen szifonfajtái a leggyakoribbak. Ezeket sok gyártó gyártja. A különböző modellek azonban nem különböznek egymástól funkcionalitásukban vagy mechanizmusukban, hanem csak külső kialakításukban - színben, designban. Magának a készüléknek a mellett egy klasszikus eszköz esetében szükség lesz a speciális szén-dioxidot tartalmazó speciális cserélhető patronok beszerzésére is. Korábban az utóbbit sokszor használták, de ma nem volt a legolcsóbb öröm.

Néha könnyebb egy friss fahordozót kapni, mint minden alkalommal újratölteni.

A klasszikus szifonok fő előnyei:

 • egyszerűség és könnyű kezelhetőség;
 • tartósság és megbízhatóság;
 • a napi használat lehetősége;
 • könnyű súly és szerény méret;
 • minden alkatrész javítható;
 • az ital hosszú ideig friss marad, és addig marad levegőn, amíg a tartály üres;
 • Megengedett a meglévő gyártók bármelyik patron használata.

  A mínuszok közül az alábbiakat lehet megjegyezni:

  • alapvetően az ilyen egységek csak egy liter folyadékra vannak tervezve, ami azt jelenti, hogy többször újra kell használni a vizet, és cserélni kell a patront;
  • a töltőhengerek drága;
  • az alkalmazás során nagyon fontos az összes szükséges szabály betartása

  Szaturátorok

  A szóda elkészítéséhez speciális eszközöket is használtak, nevezetesen a telítőt. Ez ugyanaz a szifon a szénsavas limonádé előállításához, de enyhén módosítva. Ezt az egységet 1955-ben fejlesztették ki. Ettől kezdve a fejlesztők folyamatosan finomították ennek a modellnek a megjelenését és megjelenését.

  A szaturátorokat műanyag tokból szerelik össze (néha más anyagokat használnak), amelyekbe egy szén-dioxid-henger kerül. Ennek a modellnek a klasszikus fő jellemzője a kötet. Ez az opció nem tartalmaz 8, hanem 425 g CO2-t. Csavarja be az üveget folyadékkal a kivezetésbe. Ezután nyomja meg a gázellátás gombot. Ez a víz gáztalanítása.

  Ha úgy dönt, hogy felhalmozik egy ilyen készülékre, akkor szem előtt kell tartania, hogy ugyanazon gyártó által gyártott palackokat kell vásárolnia, mint a szifont. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt a szabályt, akkor szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a kapacitás egyszerűen nem fog működni. Ezzel a modellel dolgozva nem szabad túlzásba hozni vízzel, mert a megadott rész fölött van, fennáll annak a veszélye, hogy az egész szobát, amelyben limonádot készít, öntsön. Ezenkívül a szóda előkészítése során keletkező nyomás zavarokat okozhat a rendszer egészében.

  A telítettítők fő előnyei:

  • könnyű használat;
  • stílusos és esztétikus megjelenés, amely szépen szépítheti a meglévő belső teret;
  • egy ilyen modellt nem kell folyamatosan feltölteni, mert elegendő mennyiségű hengerrel rendelkezik;
  • Ez az egység nagyon kényelmes (a vizet közvetlenül palackokban tárolhatja, amit azonnal elhelyezhet az asztalon, a hűtőszekrény polcán, vagy ha valahol eljuthatsz);
  • Ezek a modellek nagyon produktívak.

   A mínuszok közül az alábbiakat lehet megjegyezni:

   • az ilyen egységek drágák, különösen, ha azokat egyszerű klasszikus változatokkal hasonlítjuk össze;
   • ha a palack teste műanyagból készült, és például nem üveg, akkor súlyos alakváltozásoknak van kitéve;
   • ha nem tartják be az utasításokat, a 425 grammos gázpermet komoly veszélyt jelenthet;
   • felhasználható ugyanazon gyártó által gyártott palackok, amelyek a szifont termelték;
   • ha túl gyakran használja, a gáz gyorsan eltűnik.

   Tippek a kiválasztáshoz

   A szifon kiválasztása szénsavas szóda készítéséhez nagyon óvatos. Szükséges néhány egyszerű ajánlást betartani, hogy nem túl drága és praktikus modellt vásároljon. Ismerjük meg őket.

   • Ha a szifon legeredményesebb változatát szeretné kiválasztani, akkor kövesse a részvényeket. Figyelembe véve őket, nemcsak sokat takaríthat meg, hanem egy olyan készüléket is vásárolhat, amely ingyenes dobozokkal van ellátva (szirup vagy bizonyos élelmiszer-adalékanyagok is lehetnek a készletben).
   • Vásároljon csak márkás szifonokat, és velük márkájú dobozokat. Ha nem tartja be ezt a szabályt, akkor nem biztonságos eszközöket kaphat, amelyek sérülést okozhatnak.
   • Ügyeljen az anyagok minőségére, amelyekből a szifon készül. Ezenkívül magas színvonalon kell összeszerelni. Minden alkatrésznek helyben kell lennie és tökéletesen rögzítve kell lennie. A szifont kiváló minőségű és sűrű anyagból kell készíteni. Ha a modell alumínium, akkor azt speciális vegyülettel kell kezelni, amely megvédi a fémet a korróziótól.
   • A szifonon nincsenek sérülések, karcolások, zsetonok és egyéb hibák. Ha bármilyen észrevételt észlel, tanácsos megtagadni a készülék megvásárlását. Nem valószínű, hogy hosszú ideig szolgál, vagy elég biztonságos lesz. A kockázat nem éri meg.
   • Ha a konyhában az esztétika kérdése fontos számodra, akkor figyelni kell a választott szifon kialakítására. Szerencsére ma az ilyen eszközök köre igen változatos, így minden belső tér számára tökéletes választás nem lesz nehéz.
   • Vásároljon bármilyen szifonmodellt megbízható üzletekben, jó hírnévvel. Az érthetetlen utcai üzletekben az ilyen dolgok nem kívánatosak.

   A működés jellemzői

      Nem elég tudni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő szifont. Helyesen kell használnia otthon. Ismerje meg az eszköz kezelésének néhány jellemzőjét az ivóvízkezelés előkészítéséhez.

      • A folyadékot klasszikus szifonba öntsük, csak ki kell csavarni a fejet, vegyünk ki egy vékony csövet szilikon tömítéssel. A nyakban még mindig vastagabb cső lesz - nem kell eltávolítani. Ezt csak akkor érdemes megtenni, ha meg akarja mosni a tartályt.
      • A tartályban a telített folyadékot csak a kívánt jelre kell önteni. Továbbá a víz levegőztetéséhez csak a speciális gázgombot kell megnyomnia. Nem kell túl sok kattintást tennie, hogy ne sértse meg a palackot, különösen, ha műanyagból készült.
      • A patronok újratöltése szén-dioxiddal lehetséges otthon, de ez nem ajánlott, különösen, ha a léggömb elég nagy. Napjainkban számos vállalat nyújt szolgáltatásokat tankolásra és ezek cseréjére. Ha kis patronokat vásárol az eszközhöz, akkor azt ugyanazon vállalatnak kell gyártania.
      • Erőteljesen nem ajánlott a szifon fölé hajlani a működés során. Ezenkívül a gyerekeknek távol kell maradniuk a készüléktől, különösen, ha működik. Így védi magát és a fiatal háztartásokat a súlyos sérülésektől.
      • A szifonoknak csak hideg és tiszta vízre van szükségük.
      • Ne forgassa vagy rázza meg a készüléket folyadék öntésekor.
      • Ne töltse a készüléket folyadékkal a legmagasabb pontra.

      Ha a szifont helytelenül tárolják, akkor felrobbanhat, mert a készülék hengere mindig nagy nyomás alatt van.

      A következő videó bemutatja, hogyan kell használni a szifont a víz karbonizálásához.

      Írj egy megjegyzést
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

      divat

      szépség

      kapcsolatok