csapdák

Túlfolyó szifon: fajták és tanácsok a kiválasztáshoz

Túlfolyó szifon: fajták és tanácsok a kiválasztáshoz

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Mi a túlfolyó szifon
  2. Fajták és jellemzők
  3. A sikeres választás titkai
  4. Kézi vagy elektromos

A túlfolyó szifon a hazai borászatban és sörgyártásban széles körben használt termékek kategóriájába tartozik. Segítségével a nyersanyagokat a tartályból külön tartályba szállítják, amelyben az erjedést végeztük. Ilyen ipari és kézműves termékek széles választékát értékesítik. De hogyan lehet megérteni, hogy mi az elektromos, automatikus és kézi modellek a túlcsordulás szempontjából? Hogyan válasszuk ki a szifont szűrővel és szivattyúval, és kerüljük el a nem túl tapasztalt sörgyárak gyakori hibáit?

Mi a túlfolyó szifon

A termék, amelyet túlfolyó szifonnak neveznek, egy cső alakú szerkezet, amelyet arra használnak, hogy a főzött sört vagy az öreg bort egy előkészített tartályba mozgassák. Fő célja a nyersanyagok oxigénnel való érintkezésének megakadályozása, amely a patogén mikroflóra aktív növekedését idézheti elő. Ezenkívül ez az eszköz segíti a fermentációs termékekkel végzett különböző manipulációk előállítását, anélkül, hogy kockáztatná, hogy az élesztő üledéket tiszta tartályba helyezi.

A túlfolyó szifonok használata élesztő-üledék képződésének szakaszában történik, és nem érdemes késleltetni az eljárást. Nagy mennyiségű italgyártáshoz ajánlott elektromos vagy kézi szivattyúval rendelkező modelleket használni. A legegyszerűbb változatok az edények kommunikációjának elvét használják, és a borkészítőtől valamilyen erőfeszítést igényelnek. A kialakításban a módosítástól függetlenül cső alakú elemek vannak, amelyek mentén a tartalmat szállítják.

Fajták és jellemzők

Minden meglévő túlfolyási szifon fajtája az alábbi kategóriákba osztható.

  • Kézi- a gravitációs túlfolyó szűrővel, hogy megakadályozzák az üledék új konténerekbe való belépését.
  • pelyhes - automatikus, amely lehetővé teszi az üledék eltávolítását és a folyadékok túlfolyását. A készletnek kúp alakú fúvókát kell tartalmaznia a nyakba történő rögzítéshez. Az ilyen szifonok egy teleszkópos csővel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a felső palackok előállítását nagy térfogatú tartályokból és hordókból, amelyeket nem lehet megfordítani.

Az integrált membrán létrehozza a szükséges nyomást és automatizálja a folyamatot.

utasítás
pelyhes
  • elektromos - beépített szivattyúberendezéssel felszerelt. Ez a berendezés akkumulátoros elektromos motorhoz van csatlakoztatva, a szifon egy része egy tartályba merül, és folyékony közeg mozgatására szolgál. Az üzembe helyezés után a berendezés megkezdi a munkát, a sör vagy a bor vezetése az erre felkészített csomagolási lehetőségekhez.
  • Csatlakoztatott a szivattyúhoz. Az ilyen rendszerek teljesítménye 420-5000 l / h tartományban változik. A támogatott fúvókák átmérője 10-30 mm, ami lehetővé teszi a professzionális vagy magán borkészítéshez szükséges berendezések kényelmes kiválasztását.
elektromos
Szivattyúval

A sikeres választás titkai

A szifon kényelmes alkalmazási lehetőségének kiválasztásakor nemcsak a környezet sajátosságait, hanem a termelés mennyiségét is figyelembe kell venni. Egy erőteljes szivattyút otthoni szeszfőzde számára nagyon ritkán kell alkalmazni. De ha az italgyártás folyamata folyik, még mindig gondoskodnia kell az automatizálásról. A könnyű és kompakt túlfolyó szifonok egy szivattyúval lehetővé teszik a mash vagy a boranyag eltávolítását az üledékről további erőfeszítések és költségek nélkül.

A kézi munka mechanizálása és beépített szűrő jelenléte segít. Ez biztosítja a nyersanyagok alapos tisztítását nagy frakciókból, lehetővé teszi a csövek és más elemek esetleges eltömődésének azonnali megszüntetését a túlfolyó folyamatban. Kompakt rendszerek otthoni használatra úgy néz ki, mint egy üveg fúvóka. Vásárláskor érdemes meggyőződni arról, hogy a szifon összecsukható kialakítású. Ebben az esetben a rendszer használat után sokkal könnyebb öblíteni. Az anyagoknak biztonságosaknak kell lenniük, az élelmiszeriparban engedélyezett alkatrészektől.

Kézi vagy elektromos

A borkészítés folyamatának a hazai alkoholtartalmú italok in-line termelésére való fordítása során a nyersanyagok palackokba és egyéb tartályokba történő minőségi mozgásának problémája egyre akutabbá válik. És itt a kiváló minőségű túlfolyó berendezések - kompakt vagy mobil - lehetővé teszik, hogy jelentősen leegyszerűsítse a desztilláló készülék tulajdonosának élettartamát. A szifon megfelelő változatának kiválasztásakor előnyösebb az automatikus vagy elektromos modellek. Az elemek és az elektromos motor jelenléte lehetővé teszi a média mozgásának sebességének és minőségének optimális arányát.

A kézi típusú szivattyúk modelljei nagy erőfeszítést igényelnek a rendszer további munkákhoz történő aktiválásakor, de nagyon könnyen használhatóak, nem illékonyak, könnyen kezelhetők. Még sok tapasztalat hiányában is egy ilyen rendszer lehetővé teszi a jó eredmény elérését az üledék és a nyersanyag nagy részecskéinek egyidejű szűrésével.

utasítás
Elektromos szivattyúval

A következő videóban röviden áttekintheti az Easy Start Medium automatikus túlcsordulási szifont.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok