Sütőedények

Palacsinta edények indukciós tűzhelyhez

Palacsinta edények indukciós tűzhelyhez

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Anyagkövetelmények
 3. A legjobb modellek áttekintése
 4. Hogyan válasszuk ki?

Sokan szeretik a palacsintákat - az egyik hagyományos orosz étel. És a háziasszony nagyon gyakran főzi ezt a finomságot. Néhány modern apartman indukciós kályhával felszerelt. Lássuk, milyen palacsinta-tányérok alkalmasak az ilyen típusú tűzhelyre, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, és figyelembe vesszük a legjobb modellek kiválasztásának és felülvizsgálatának finomságát is.

Jellemzők

Ma már a modern apartmanok már indukciós főzőlapokkal vannak felszerelve. Egyediségük abban rejlik, hogy elég gyorsan és egyenletesen melegítik a termékeket. Ezért az indukciós főzőedények palacsinta-tálcájának bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Egy ilyen serpenyő kiválasztásakor figyelembe kell venni a ferromágneses tulajdonságait, a rétegek számát, az anyag típusát, az alsó vastagságot, az erőt és egyéb jellemzőket.

Az indukciós főzőlapon használt palacsinta készítőnek először mágnesesnek kell lennie. Az ilyen ételeknek szükségszerűen ferromágneses fenékkel kell rendelkezniük, valamint több réteggel kell rendelkezniük - felelősek a serpenyő egyenletes fűtéséért.

Ha az üvegből, sárgarézből, rézből vagy alumíniumból készült ételeket nem tekinti speciális rétegnek, akkor az indukciós kályhákhoz való használata tilos. Napjainkban a gyártók speciális jelölést kapnak, ami azt jelenti, hogy az edények mágneses indukciós kemencékhez alkalmasak. Ez egy spirál formájában jelenik meg.

Az indukciós tányérokhoz tervezett palacsinták több vékony réteggel rendelkeznek, amelyek egyenletes és vékony palacsinták egyenletes fűtését biztosítják. Egy ilyen serpenyő tökéletes, nemcsak vékony palacsinta készítésére, hanem palacsinták és tojás sütésére is.

Anyagkövetelmények

Az indukciós tűzhelyhez egy palacsinta serpenyő teste különböző anyagokból készülhet, de a tartály alját mágnesesíteni kell, ami azt jelenti, hogy ferromágneses tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ezenkívül ezeknek a serpenyőknek meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

 • az alsó vastagságnak 3 mm-nek kell lennie;
 • lapos és egyenletes;
 • a tartály aljának átmérője nem lehet kevesebb, mint az égő átmérőjének 2/3-a.

Fontos! Ha a serpenyő nem felel meg a fenti követelményeknek, akkor a tűzhely egyszerűen „nem látja”, ezért az égő nem melegszik fel.

A palacsinta réz rézből, öntöttvasból és acélból készülhet. A fenéknek fém betétekkel vagy speciális ferromágneses réteggel kell rendelkeznie. Vegyük figyelembe a ház fő típusait.

 • Öntöttvas modell. Ez az opció alkalmas a palacsinta sütésére is, még a meglehetősen magas hőmérsékleten is, miközben nem égnek. Mint ismert, az öntöttvas edényeket tartósság, megbízhatóság és tartósság jellemzi.
 • Réz opciók. Napjainkban nem igénylik őket, de egy előnyük van - a réz egyenletesen elosztja a hőt, ami garantálja a palacsinta kiváló sütését, aminek következtében nagyon szépek.
 • Alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készült edények. Ezek nagyszerűek a palacsinta sütésére, míg magas hőmérsékletű körülmények között használhatók. Az ilyen termékek mosogathatók a mosogatógépben, nagyon könnyen használhatók. Kérjük, vegye figyelembe: ha a serpenyő alumíniumból készült, akkor azt öntsük. Az alumínium opciók olcsóak, de eléggé nehéz a palacsintát megsütni benne, ahogy égnek.

Ha az alumínium serpenyőben nem lesz tapadásmentes bevonat, akkor lehetetlen lesz a palacsintákat az alsó részéből szakítani. Az alumínium rács általában négy évig szolgál, mivel a bevonat gyorsan lebomlik.

Öntöttvas
réz
Rozsdamentes acél

Fontos! A gyémánt vagy titán bevonattal ellátott edények kiváló minőségűek, környezetbarátak és hosszú élettartamúak. Hátrányuk, hogy drágák. A használat időtartama 25 év. A palacsinta sütésénél nem kell nagy mennyiségű olajat használni.

A legjobb modellek áttekintése

Tekintsük az indukciós tűzhelyek népszerű edényeinek minősítését.

AMT Gastroguss AMTI-124

Ez a modell jogosan a legjobb. Öntött alumíniumból készült. Előnye a bakelit eltávolítható és meglehetősen hosszú fogantyú jelenléte. Mind indukciós tűzhelyhez, mind sütőhöz használható. Átmérője 24 cm, a lapok magassága 10 mm, az alsó vastagság 10 mm. A serpenyő titán bevonattal rendelkezik. Ez a modell mosogatógépben mosásra alkalmas.

Az eredeti gyártási technológia használatával tartósság és megbízhatóság jellemzi. A hátrányok közül érdemes megemlíteni a kézzelfogható súlyt és a magas költségeket. A termék 7-8 ezer rubelt fizet, amit nem minden vendéglátó engedheti meg magának.

Risoli titán indukció 00106IN / 28TP

Az olasz márka Risoli alumíniumból készült öntött edényeket kínál. Ez a modell titánbevonattal, hosszú fogantyúval rendelkezik, amely nem lesz eltávolítható. A termék átmérője 28 cm, az alsó vastagság 7 mm. Ez a serpenyő használata tilos a sütő számára, valamint mosogatógépben is biztonságos, de ez az opció ideális az indukciós főzőlapokhoz. A termék bevonása víz alapú, ami garantálja a káros anyagok hiányát.

A tartály fűtése elég gyorsan történik, ami jelentősen megtakarítja az áramot.. A modell ára 5000 rubel. Hátránya, hogy a serpenyőt fedél nélkül értékesítik, és nem alkalmas mosogatógépben történő mosásra.

Gipfel Focus 1463

Ez egy nagyon jó lehetőség környezetbarát anyagokból készült, indukciós tűzhelyhez készült palacsinta-edényekhez. Ezt a modellt még a sütőhöz is lehet használni, amely a termék egyetemességére utal. A serpenyő átmérője 32 cm, az alsó vastagság 6 mm. Ez a modell indukciós aljával öntött alumíniumból készült. A mosogatógépben mosható.

A termék ára 4000-5000 rubel. Ez a modell ideális a klasszikus recept szerint főtt palacsintákhoz és a diétás palacsintákhoz. A termék hosszú élettartamú, míg a bevonat tartós, és a palacsinta nem ragad. Ha figyelembe vesszük a hiányosságokat, érdemes megjegyezni, hogy a súlya eléri a 2 kg-ot.

Tefal szakértelem

A jól ismert Tefal cég termékei nagy a kereslet. A szakértelempanel átmérője 25 cm, titán tapadásmentes bevonat, amely garantálja a tartósságot. Minden típusú lemezre tervezték, beleértve az indukciót is.

A fűtés mindössze 60 másodperc alatt történik, míg a termék közepén lévő kör jelzi a fűtést. Az edényben főtt palacsinta nemcsak ízletes, hanem szép is, míg a sütőolaj szinte soha nem kerül felhasználásra. A mosogatógépben vagy a csap alatt lehet mosni a modellt. A modell használata közben a fogantyú nem melegszik fel. És a mínuszok közül érdemes megemlíteni a felfújt költségeket.

Tescoma i-Premium 602036

Ha tetszik a prémium termékek, vegye figyelembe az alábbi modellt. A Tescoma i-Premium 602036-at alacsony súly, alacsony oldalak és tartósság jellemzi. Nagyszerű a palacsinta főzésére, míg különböző típusú kályhákhoz, beleértve az indukciót is. Ez biztosítja a helyes pörkölt palacsintát. A termék alumíniumötvözetből készült, és nem tapadó bevonattal rendelkezik.

Először előfordulhat, hogy a palacsinta nem működik, és ennek készen kell állnia. De idővel képes leszel alkalmazkodni a termékhez. Hátrányos edények is abban állnak, hogy a fogantyút nem lehet eltávolítani, és nincs hőjelző.

Hogyan válasszuk ki?

A legtöbb háziasszony egyetértene abban, hogy a serpenyő minősége befolyásolja a palacsinta ízét és megjelenését. Ha figyelembe vesszük a palacsinták elkészítését egy indukciós tűzhelyen, akkor különösen óvatosnak kell lennie a palacsinta pan kiválasztásakor. Ha rossz ételeket használ, akkor a palacsinta egyszerűen nem fog működni. Annak érdekében, hogy az indukciós főzőlapon a palacsinták főzéséhez megfelelő serpenyőt válasszuk, számos pontra kell figyelni.

 • Szükséges, hogy a serpenyőt ne csak a szemével értékelje, hanem tartsa a kezében, miközben figyelni kell, hogy a fogantyúk mennyire szilárdak. A legjobb megoldás - rögzített tollak, míg fának és speciális gyulladásgátló készítménynek kell lennie.
 • A termék mérete fontos szerepet játszik - a legjobb átmérője 20 és 25 cm között van. Ezen a serpenyőben klasszikus palacsintákat készíthet, amelyeket gyermekkora óta szeretnek.
 • Egy speciális fűtésjelző jelenléte vitathatatlan előnyt jelent, mivel a tartály alján lévő piros kör azt mutatja, hogy a serpenyő elérte az optimális fűtési hőmérsékletet, és már felhasználható a rendeltetési célra.

A tapadásmentes bevonattal ellátott modellek ízletes palacsintákat garantálnak, amelyek még minimális olajfelhasználás mellett sem égnek.

Az indukciós tűzhely megfelelő palacsinta-tálcájának kiválasztásával kapcsolatban lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok