Sütőedények

A tálcát a tárcsás boronákból

A tálcát a tárcsás boronákból

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. műszerek
 3. anyagok
 4. A lyukak eltávolításának módjai
 5. Végső szakasz

Serpenyőben - az élelmiszer sütésére és párolására tervezett konyhai szerelvény. Az alsó része lapos vagy félkör alakú. Felszerelhető fogantyúval a fűtés során. A főbb anyagok, amelyekből az edények készülnek: acél, öntöttvas, alumínium, rozsdamentes acél. A pannák kézzel is módosíthatók. A készülék egyik leggyakoribb gyártási módja a borona tárcsájának módosítása.

Jellemzők

Harrow - egy mezőgazdasági eszköz, amellyel szántás történik. Kerek domború alakja van. Néhány boronafajta széles fogakkal rendelkezik. Tartós acélból készült, legfeljebb 1,5 cm vastagságú, a borona közepén elhelyezési lyukak vannak elhelyezve, amelyeknek köszönhetően a hajtóegység megfelelő helyzetében van.

Az anyag tulajdonságai, vastagsága és átmérőértéke a borona megfelelő házi készítésű sütemény készítésére szolgál.

A borona készült wok ideális helyszíni használatra. Erősített máglya tartókra, valamint egy speciális állványra is felszerelhető, amelyet kerek üstben tartanak. A borona önállóan gyártott serpenyővel további rögzítőelemeket lehet felszerelni, amelyek lehetővé teszik a támasztó lábak csatlakoztatását, ami jelentősen bővíti funkcionalitását, és univerzálisvá teszi.

műszerek

A serpenyő vagy a wok boronából történő előállításának folyamata a fémtermékek feldolgozásához kapcsolódik. Mindezek alapján meg kell készíteni a szerszám-kiegészítők minimális listáját, amely lehetővé teszi a munka elvégzését. A fő eszköztár tartalmazza:

 • hegesztőgép;
 • sarokcsiszoló;
 • kalapács;
 • tengelykapcsolók;
 • mérőeszközök (mérőszalag vagy vonalzó);
 • egyéb kapcsolódó eszközök.

Hegesztő inverterre van szükség a lyukak kiküszöböléséhez, amelyek a borona közepén helyezkednek el, és további elemeket csatolnak. A daráló fémlemezek vágásához és feldolgozásához, valamint a hegesztések eltávolításához szükséges. Használat előtt vágó- és csiszoló kerekeket, fúvókákat kell készítenie a csiszoláshoz és a polírozáshoz.

A kalapács segítségével végzett hegesztési munkáknál kiemelt fontosságú. Ezzel a hegesztés során a fém túlmelegedésében keletkező salaklerakódásokat, amelyek behatolnak a hegesztési varrásba, leküzdik. Az illesztések hibás területei ezeken a lerakódásoknál találhatók: repedések vagy üregek. A kalapáccsal megkötött salakot, azonosíthatja ezeket a hibákat és megszüntetheti azokat.

Üdvözöljük a satu jelenlétét, bár nem szükséges. Segítenek tartani a munkadarabot helyhez kötött helyzetben, ami megkönnyíti a feldolgozás folyamatát. Kézi elhelyezés nélkül a munkadarab tetszőleges módon rögzíthető. A mérőeszközöket a lemezek mérőparamétereinek mérésére használják, ami szükséges a serpenyő támasztó lábainak rögzítéséhez.

A tárcsás boronák újrafeldolgozásakor más eszközökre lehet szükség, amelyeket a késztermék jellemzői határozzák meg.

anyagok

A házi serpenyő fő összetevője egy tartós vastagfalú acélból készült borona. A fennmaradó elemek úgy vannak kialakítva, hogy megfelelő funkcionális formát kapjanak. A következő anyagok használhatók a rögzítő furatok eltávolítására:

 • fémlemez;
 • vasrúd;
 • golyók;
 • más rendelkezésre álló elemek.

  A fémlemez vastagságának meg kell egyeznie a borona falvastagságával. Ez lehetővé teszi a rögzítőfuratok rögzítését anélkül, hogy megzavarná a serpenyő belső felületét vagy annak külső alját. A vasrúd átmérőjének meg kell felelnie a wok közepén lévő lyukak átmérőjének. Ha az átmérője kisebb, mint a lyukak átmérője, akkor a rúd és a lyuk belső széle közötti extra tér egy megfelelő átmérőjű vagy más fémbetétes vágócsővel tölthető.

  Ha a rúd átmérője nagyobb, mint a lyukak átmérője, a legjobb megoldás az, ha ezeket az értékeket kiegyenlítjük a rúd őrlésével. A lyukak fúrása nem tekinthető költséghatékonynak, mivel a borona vastag és tartós fém. A legmegfelelőbb módszer a csapágyfűrészek használata, mint a borona rögzítőnyílásait lefedő elemek. A legfőbb nehézség az, ha kellően nagy átmérőjű golyókat keresünk.

  Megfelelő elemek lehetnek a traktor csapágyakból származó golyók, amelyek a legtöbb autóipari bontási üzlet területén megtalálhatók.

  A serpenyő használatának megkönnyítése érdekében érdemes az U-alakú fogantyúkat a szélének szélére hegeszteni. Ezek kis vastagságú vasbetonból vagy vasbetonból készülhetnek.

  A lyukak eltávolításának módjai

  A munkadarab közepén találhatóak a 15-20 mm átmérőjű hornyos rögzítőfuratok, amelyek megakadályozzák annak használatát serpenyőben. A fémlemez segítségével történő eltávolítása kétféleképpen történhet. Az első esetben a lemez két része hegesztésre kerül a borona mindkét oldalán úgy, hogy a lyukak teljesen eltömődjenek. A beszerzést a lemezelemek kerületén végezzük, ami kiküszöböli a szivárgás előfordulását.

  A belső és külső lemezek területét darálóval és megfelelő fúvókával tisztítják. Különös figyelmet fordítanak a belső hegesztésekre, mivel érintkezésbe kerülnek a serpenyőben előállított termékekkel. A repedések és üregek jelenléte a varratokban hozzájárul az élelmiszer-részecskék belépéséhez, ami nem kívánatos. A második módja annak, hogy egy fémlemezt a boronak lyukainak eltávolítására használjuk, hogy kerek borítóelemeket készítsenek, amelyek átmérője megfelel a lyukak átmérőjének.

  Az egyes lyukak kontúrja a lemez felületére kerül, majd a fűrészeléshez darálót és vágókereket használunk. A kapott "tabletták" a lyukakba kerülnek, és a lyukak belső széleivel való érintkezésük sora mentén megduzzadnak. Fémrúd használata esetén a sapka lyukak feladata egyszerűbb. A rudat behelyezzük a lyukba, és kiégetjük. Ezután felesleges részeit vágjuk. A munka megvalósításának megkönnyítése a munkadarab rúdjából előzetesen le lehet vágni, amelynek hossza megegyezik a borona falvastagságával.

  Ha a megfelelő átmérőjű golyócsapok vannak, a lyukakat a következőképpen távolítják el: a golyót a lyukba helyezik úgy, hogy ne legyen látható a serpenyőben. Hegesztés. A hegesztett golyó felett kialakuló mélyedés az olvadékelektróda folyékony fémjével van feltöltve. A kész formában a serpenyőben, melynek csapágy golyóit használták, az alján lekerekített kiemelkedések lesznek.Ezek a nyúlványok támasztó lábakként szolgálnak, lehetővé téve, hogy a serpenyőt félkör alakú aljával sík felületre állítsa.

  További információt arról, hogyan készítsen egy tálcát a borona lemezről, lásd az alábbi videóban.

  Végső szakasz

  Annak érdekében, hogy a serpenyőt a boronából felhasználhassák, a szántóföldi körülmények között is használható, a legalább 10 cm hosszú cső négy hossza hegesztve van az aljára. A távolságnak egyenlőnek kell lennie, ami biztosítja a terhelések hatékony elosztását. Ezekbe a csövekbe támasztó lábakat helyeznek be, amelyek magassága lehetővé teszi a serpenyő tűzbe helyezését. A serpenyő borona gyártásának utolsó szakaszában a belső oldalfelület alapos tisztítását és az azt követő polírozást végzik.

  A borotvára felvitt bevonatokat el kell távolítani, mert melegítéskor mérgező anyagokat bocsátanak ki, amelyek jelenléte nem egyeztethető össze az emberek főzésével.

  A felület csiszolásakor fontos a simaság maximalizálása.. A koptatóanyagok által megmaradt karcolások és hornyok hiánya megakadályozza az élelmiszerek tapadását a serpenyő felületén és az ezt követő élelmiszerégetést. Mivel a borona a traktor eke vágóeleme, ezért óvatosan kell kezelni a külső szélét. A csiszolótárcsa és a daráló segítségével a serpenyő széle lekerekített.

  Ezután elsődleges kalcinálást kell végezni a téten, ami feltárja a strukturális hiányosságokat, ha vannak ilyenek.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok