Sütőedények

Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb panelt?

Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb panelt?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A sütőedények típusai
 2. Anyagok összehasonlítása
 3. Top márkák
 4. Ajánlások a kiválasztáshoz

Ma a háziasszonyok és a szakácsok különböző konyhai eszközöket használnak a főzéshez. Sokfélesége között megkülönböztethető a serpenyő, amelyet gyakran használnak különböző hőkezelési termékekhez. Sokoldalúsága fényében a kínált választékban jól orientáltnak kell lennie annak érdekében, hogy ne csak kiváló minőségű, hanem biztonságos edényeket válasszon a működéshez.

A sütőedények típusai

A hús, zöldség és egyéb termékek sütésére alkalmas konyhai eszközöket az ember hosszú ideig használta, ezért számos módosítást végeznek a gyártásban használt megjelenés, alakok és méretek, valamint a nyersanyagok tekintetében. A szakácsok és a gyártók a sütőedények besorolását az edények fő feladata és a főzési felület típusa alapján határozzák meg.

Az elkészített étel minősége, valamint az edények előnyei és biztonsága közvetlenül függ az edények alapjellemzőitől.

Ma többféle sütőedény található, amelyek a hazai és külföldi gyártók körében képviseltetik magukat.

Klasszikus modell

Általában ebbe a kategóriába tartozó edények készülnek kerek az alap. Az ilyen ételeket univerzálisnak tekintik, ezért különböző termékek hőkezelésére használhatók. Leggyakrabban egy klasszikus serpenyőben főtt sült ételekben a gyártási anyag a legtöbb esetben öntöttvas.

  rostély

  Ez az opció különbözik a klasszikusoktól a lenyűgöző tömegétől és alakjától. Általában az ilyen típusú sütőedények teszik szögletes, bordázott alsó felülettel. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy finom húsdarabokat vagy halakat pirítson egyenletes hornyokkal, és lehetőséget ad a felhasznált zsír mennyiségének csökkentésére is. A grill különböző fémötvözetekből készül.

   pecsenyesütő

   Ez egy többrétegű rozsdamentes acél edények, amelyekben van a hő egyenletes eloszlása ​​a fűtés során. Ilyen serpenyőben meg lehet sütni, főzni és sütni az ételt a különböző receptek szerint.

    wok

    A konyhai edények magas falakkal és egy nagyon kis mélységű edényt tartalmaznak, sima vagy kerek. Egy ilyen serpenyőt nem használnak olyan gyakran, de csak abban az esetben, ha a lehető legalacsonyabb mennyiségű sütésre vagy pörkölésre van szükség a fenekénél, ami többet melegít fel.

     Ahhoz, hogy megfelelően elkészítsük az edényt, folyamatosan keverni kell.

     serpenyő

     Ez a fajta kombinálja a serpenyő és a klasszikus serpenyő jellemzőit. A serpenyő falai általában vastagok, amelyek a fedél zárásával lehetővé teszik az egészséges ételek elkészítését saját gyümölcsléjükben. Az ilyen edényekben gyakorlatilag megszűnik az összetevők égési veszélye a falakkal szemben, mivel alja, mint a grillben, hornyos lesz.

      Általában különböző mártásokat, desszerteket készítenek pörkölt edényekben, pörkölt húst, zöldségeket és előkészítenek első tanfolyamokat.

      Palacsinta serpenyőben

      Fő célja a név alapján határozható meg, edények formájában, alacsony falakkal, melynek köszönhetően kényelmesebb működni. A gyártók az ilyen serpenyőket nem tapadó bevonattal látják el, ami miatt nincs szükség további zsírok használatára.

      Az alapfunkciók alapján az ételek mérete változik. Tehát a kreppelőgép átmérője általában nem haladja meg a 16 centimétert. A klasszikusok számára az optimális átmérő 24-25 cm.A serpenyő, a grill és a wok nagy lehet. A serpenyő falainak átlagos magassága 3-4 cm.

      Az ilyen ételek működési biztonsága közvetlenül függ a nyersanyagok típusától, amelyet a gyártó a termékek előállításához használ.

      Anyagok összehasonlítása

      Természetesen a konyhai eszközök gyártásához, beleértve a serpenyőket is, a bevált gyártók, akik a legbiztonságosabb anyagokat használják. Mindegyikük különbözik a jellemzőiktől, de nem helyénvaló tudni az egyes nyersanyagtípusok jellemzőit, hogy valóban kényelmes és ártalmatlan ételeket szerezzenek.

       A leggyakrabban több ismert anyagból készülnek.

       Öntöttvas

       Univerzális nyersanyagok, amelyek a leggyakrabban a konyhai eszközök gyártásához igényelnek. A tűzhelyen és a sütőben ugyanazon fémből készült, vagy eltávolítható változatú fogantyúval ellátott öntöttvas serpenyő is használható. Az ötvözet közömbös a savas közeggel szemben, nem melegíti fel káros vegyületeket. Az ilyen ételek környezetbarátak, könnyen tisztíthatóak.

       Ezen kívül a fűtés során az ételeket továbbá vas-ionokkal gazdagítják, amelyek az emberi egészség szempontjából előnyösek. Mivel a fém a porózus szerkezettel rendelkezik, elnyeli az olaj mikrorészecskéket, így egy természetes tapadásmentes bevonat képződik a serpenyőben. Az öntöttvas serpenyő azonban lenyűgöző tömegű, ami nem mindig lesz kényelmes a használat során.

       Megállapítható, hogy az ételek valódi biztonságos öntöttvasból készülnek. Az a tény, hogy a vevő előtt minőségi termék található, a súly, a fogantyú jelenléte és az oldalak és az alsó rész vastagsága alapján ismerhető fel. Az ilyen paraméterek általában 0,3-0,4 mm tartományban vannak.

       Rozsdamentes acél

       Egy másik semleges és tartós fém, amely tökéletesen alkalmas edények készítéséhez. Rozsdamentes acél edények nem hajlamos a rozsda és a korrózió ellenEz a konyhai eszközök ezen változata, hogy sok szakács inkább használja. A fűtés és a termékekkel való kölcsönhatás folyamatában a rozsdamentes acél nem bocsát ki káros vegyületeket, és ezért nem befolyásolja az abban elkészített élelmiszer organoleptikus tulajdonságait.

        Az acél ellenáll a mechanikai terhelésnek, tisztítható bármilyen kémiai összetételsel.

        alumínium

        Olcsó termékek, így a hamisítványok a piacon meglehetősen ritkák. Fém természetes nagy hővezető képességezért főzésük folyamatában folyamatosan figyelemmel kell kísérni. A fém azonban mechanikusan könnyen megsérülhet, továbbá a különböző lúgos vagy savas közegekkel való kölcsönhatásból származó alumínium oxidálható. Leggyakrabban egy alumínium serpenyőt használnak a hús pörköléséhez.

        Ahhoz, hogy valóban egy kényelmes edényt válasszon a főzéshez, figyeljen a serpenyő aljának vastagságára, amelynek legalább 5 mm-nek kell lennie.

        Az ételek gyártásához felhasznált nyersanyag típusán túlmenően a biztonság szempontjából fontos pont a tapadásmentes bevonat típusa a serpenyő alján. Ma a gyártók a következő típusú lefedettséggel rendelkező termékeket kínálnak:

        • Teflon;
        • kerámia;
        • titán;
        • gyémánt bevonat;
        • márvány.

        Az első opciót a leggyakrabban használják. Azonban a nem tapadó anyag nem képes ellenállni a + 200 ° C-nál nagyobb hőnek.

         A serpenyők kerámia bevonatai meglehetősen új megjelenésűek, de sok vendéglátó már értékelte az ilyen ételek előnyeit. Először is, az ilyen tartályok sütéshez és oltáshoz megkülönböztetik a környezetbarát tulajdonságokat, mivel a homok a kerámia fő összetevője. Az edények különböznek a Teflon ellenállástól + 450 ° C-on belül.

         A termék hiányosságai közé tartozik a magas költség, valamint az éles hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni deformációra való hajlam.

         Az egészségre károsodás nélkül főzni lehet olyan edényekben, amelyek drágább tapadásmentes bevonattal rendelkeznek titán és gyémánt bevonat. Az edények tartósak, az ilyen feldolgozással rendelkező sütőedények könnyen tisztíthatók.

         Fő hátrányuk azonban az áram gyenge vezetőképessége, ami a termékeket összeegyeztethetetlen az indukciós főzőfelületekkel.

         Titán
         Gyémánt bevonat

         Gránit (márvány) bevonat magában foglalja a legnépszerűbb teflon használatát, de kőforgácsok hozzáadásával. A hasonló bevonattal ellátott edények kiemelkednek a hő egyenletes eloszlása ​​az alsó területenEmiatt az étel hosszú ideig elég meleg lesz.

         Ezenkívül a kőfragmensek bevonása miatt a bevonat nagyobb mechanikai sérülést mutat. A termékek azonban általában meglehetősen magasak.

         Top márkák

         A sütéshez, pörköléshez és sütéshez használt konyhai eszközök sorában vannak olyan márkák, amelyek pozitívan bizonyították termékeik magas minőségének és biztonságosságának fényében. Tehát a lista vezető pozíciói a következők:

         • TEFAL;
         • Gipfel Zenit;
         • Fissler;
         • Vitesse.

         Sütőedények Tefal a főzéshez szükséges legjobb termékeket rangsorolják egy ideig. A gyártó által bemutatott ételek kiemelkednek a vizuális megjelenésükért, valamint a felhasznált anyagok magas színvonalú és környezetbarát tulajdonságaiért.

         Gipfel zenit kínálja a fogyasztói termékeket kő tapadásmentes bevonattal, amelynek gyártása magában foglalja a legfejlettebb technológiák használatát. Az ilyen edényekben lévő termékek egyenletes hőkezelésre alkalmasak, a termékeket nagy működési erőforrás jellemzi.

         A permetezés jellemzői azonban a bemutatott termékek magas költségét okozzák.

         Német márka Fissler Sokoldalú ételeket kínál sütéshez, pörköléshez és egyéb élelmiszer-hőkezeléshez. A vállalat termékcsaládja alumínium termékeket tartalmaz, amelyek nem ragasztó kerámia bevonattal vannak ellátva. A folyamat során a serpenyőt a gyors fűtés, valamint a könnyű karbantartás jellemzi.

         Francia márka Vitesse kiváló minőségű sütőedényeket gyárt, amelyek vizuális fellebbezésük fényében nagyon népszerűek. A termékek az alacsony költségük miatt figyelemre méltóak, ugyanakkor a minőség szempontjából nem alacsonyabbak a világhírű márkák termékeihez.

         Ajánlások a kiválasztáshoz

         Egy igazán jó minőségű, ezért biztonságos használat és az élelmiszer-tálcával való kapcsolat megszerzése, Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet számos fontos árnyalatra.

         • Az a tény, hogy a javasolt termékek károsak az egészségre, néhány olyan anyagot jeleznek, amelyeket a gátlástalan gyártók ételek készítésére használhatnak. Ezért el kell hagyni a serpenyő beszerzését, ha ólmot, kadmiumot vagy perfluoroktánsavat tartalmaz.
         • A minőségi termékek kiemelkednek a megjelenésük, a jó fedél és a fogantyúk teljes skálája között. Az edényeknek nem lehetnek minimális hibák. A gyártók általában eredeti fedelekkel ellátott edényeket kínálnak. Ez a készlet tökéletesen illeszkedik a falakhoz, ami pozitívan befolyásolja az ételek ízét és a főzési folyamatot. A fogantyút biztonságosan kell rögzíteni az alaphoz. Erős rögzítés még mindig öntött opciónak tekinthető. Nagy plusz lenne egy speciális fa vagy műanyag bélés, amely megkönnyíti az ételek használatát. A cserélhető fogantyúval ellátott sütőedények kényelmes megoldásnak tekinthetők, mivel az ilyen edényeket a sütőben lehet használni.
         • Ahogy a gyakorlat azt mutatja, a sütéshez a legjobb, ha kerámia bevonattal rendelkező ételeket vásárolnak, a lédús és nagy húsdarabok készítéséhez egy kőbevonattal ellátott serpenyő alkalmas. A gyakori használathoz olcsó teflon ételeket vásárolhat.
         • Fontos szempont az edények kompatibilitása a főzőlap vagy tűzhely típusával.

         Hogyan válasszunk egy serpenyőt, lásd a következő videót.

         Írj egy megjegyzést
         Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

         divat

         szépség

         kapcsolatok