evőeszköz

Mindent a rozsdamentes acél evőeszközökről

Mindent a rozsdamentes acél evőeszközökről

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Egy kis történelem
 2. Eszközcsomag
 3. Színek és formák
 4. Népszerű gyártók
 5. Hogyan kell gondoskodni?

Ősi idők óta évről-évre megváltozott az emberek élete, javultak az eszközök, háztartási cikkek, edények és természetesen konyhai eszközök, különösen az edények. Most nem talál egy házat, ahol nincs rozsdamentes acélból készült kanál vagy villa, mert minden család számára szükséges. Próbáljuk meg mélyíteni tudását ebben a kérdésben, hogy megértsük a "rozsdamentes acél" fogalmát, megosztjuk, hogyan kell megfelelően használni az evőeszközöket, és hogyan kell őket tisztítani.

Egy kis történelem

1932-ben a német WMF cég acélból, krómból és nikkelből készült különleges ötvözetet hozott létre. A fémeket bizonyos arányban használták. A vegyület 18 rész krómot és 10 rész nikkelt tartalmazott. A cég hivatalosan rögzítette ezt a kompozíciót, és megkapta a nevet Cromargan vagy ötvözet 18/10. Ebből a WMF ötvözetből kezdett étkészletet előállítani.

A konyhai eszközök gyártásában áttörés volt: a fém rozsdamentes acélból készült termékekre jellemző jellegzetes ragyogást adott, nem engedélyezte a rozsdát. A haladás ellenére ez a kompozíció a legjobb választás a konyhai termékek gyártásához. A rozsdamentes acélból készült kanalak és villák ezüstös árnyalattal rendelkeznek, és higiénikusak.

Az ilyen eszközöket rozsdamentes acélból kell használni, mivel kis hővezető képességük van, és forró ételeket használva az égési valószínűség kizárható.

Eszközcsomag

A rozsdamentes acél evőeszközöket általában 6 fő részére tervezték, 24 darabból áll. Természetesen ezeknek az eszközöknek az ünnepélyes és stílusos beállításához nem elegendő, és salátapárral, az első szelet öntéséhez használt kanállal, egy villával a hús vagy hal vágásához, egy kést és egy spatulát a tortához. A további eszközöket ugyanabban a design stílusban vásárolják, ugyanazokkal a tervezési megoldásokkal.

A gyártók mindig az ügyfelekkel találkoznak. A rozsdamentes acélból készült eszközök gyorsan és egyszerűen készülnek, mivel az ötvözet különböző formákban képes elvenni az ereje elvesztése nélkül. A további eszközök beszerzésének hátránya, hogy nem lehet azonnal felvenni a kiszolgáló elemeket a kívánt kialakításban, rendelésre készülnek. De az összegyűjtött gyűjtemény kb. 25 évig szolgálhat Önnek, és szépségével és formájával örömmel és szeretteivel. A rozsdamentes acélból készült termékek gyártásával foglalkozó cégek és vállalatok gyakran használnak további tervezést:

 • ezüstözés;
 • aranyozás befejezése;
 • művészeti festészet.

A transzformált termék sokkal drágábbnak tűnik, és jobban vásárolt.

Színek és formák

Általában a standard eszközök teljesen ezüst, de néha igazán tervező műalkotásokkal találkozhatunk. Az ilyen készletek alkalmasak azok számára, akik színes konyhával rendelkeznek, és szeretnék kiemelni a fényességét és telítettségét.

Például a rozsdamentes acéltermékekben színes színű fogantyúk lehetnek, ezek színe: sárga, piros, kék és sok más. Ha az eszközöket egy készletzel vásárolják, akkor a gyártó az árut szépen kialakított bőrből, fémből és bársonyból készíti. Gyermek sorozatban a villák és a kanálok fényesen és érdekesen készülnek, kiegészítve színes betétekkel és rajzokkal.

A rozsdamentes acél elemek kiválasztása során figyelni kell a készülék használhatóságára.A kanál fogantyújának hossza nem lehet túl hosszú, és a mélységnek sekélynek kell lennie, kényelmesnek és kellemesnek kell lennie.

Sok gyártó kedveli a kanál, villák és díszes kések készítését, de ezek az eszközök nem praktikusak, nem igénylik őket. Nem különösebben népszerűek azok a evőeszközök, amelyek túlzottan díszítettek stukkóval a fogantyúkon. Általában Jobb, ha a tollakat rajzokkal, kis díszítéssel vagy sima polírozással választjuk.

Evőeszközök vásárlásakor vegye be őket, és ha kényelmesen használ egy kést és villát, nyugodtan vásároljon termékeket.

Népszerű gyártók

Németországban a rozsdamentes acél evőeszközök gyártásának rangsorolása.

 • cég Wilkens Több mint 200 éve a konyhai termékek gyártása és tervezése. Kiváló minőségű acélból gyárt presztízs étkezési lehetőségeket. Ez a vállalat az egész világon ismert.
 • WMF vállalat a luxus evőeszközök gyártásához a szabadalmaztatott Cromargan 18/10 ötvözetet alkalmazzák. A vállalat termékei kifogástalan minőségűek, az árukat Németországban gyártják, saját gyárukban. Sok gyűjteményt kapnak a designért.
 • A kések gyártásának német szívében Solingen városa (Solingen), a vállalat Wuesthof, amely 1814 óta működik. A város márkájával rendelkező kések évszázadok óta világszerte elismertek. Emellett a készülékek maguk is Solingennek nevezték - az egyik legjobb.

Olaszország híres vendégszereteteiről, így a hangulatos rokonok, barátok kiváló minőségű edények és különféle ételek mellett. Az olasz mesterek az ősi időkből vezető szerepet töltenek be a villák, kések és kanálok gyártásában.

Az EME olasz cég a legmagasabb színvonalú kiszolgáló elemek gyártója. A cég szakosodott a konyhák és éttermek kiszolgálására szolgáló termékek gyártásában, a legkedveltebb cégek között, amelyek ebben az üzletben virágoznak.

Különlegessége, hogy a termékek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, hosszú ideig megőrzik a fényességet, az eleganciát és az újdonságot.

De az asztali elemek létrehozása az asztal szolgálatára a Cseh Köztársaságban saját krónikájával rendelkezik. Nem lehet ünnepélyes rendezvényt szolgálni a Cseh Köztársaságban készített, kiváló minőségű étkezések és egyéb tulajdonságok nélkül a "Nadoba" cégben (Nadoba). Ezek a termékek Európában és külföldön több mint egy évszázada népszerűek, jelentős hírnevük van, és most sikeresen mozognak a nagy fogyasztói piacon.

A hazai kohászati ​​gyárak kiváló és korszerű, különböző formatervű edényeket gyártanak. Az orosz gyártók körében népszerűbbek "Nytva", "Pavlovo". Fontos kulturális és történelmi jelentősége van "Pavlovsky művészeti hardver gyár." Az üzem fő célja, hogy az ügyfelek számára egy tökéletesen kiszolgált asztal örömét és a készülékek használatának örömét biztosítsák.

Az üzem 1890-ben kezdte meg működését, és ez idő alatt több díjat kapott, a versenytársak tiszteletben tartását a piacon és az ügyfelek elkötelezettségét a termékek iránt. A környezetvédelmi anyagokból készült termékek megfelelnek a GOST-nak, ellenállnak a biztonsági és kényelmi teszteknek.

Hogyan kell gondoskodni?

A rozsdamentes acélból készült készülékek nem igényelnek bonyolult gondozást: mosogatásra kerülnek a mosogatógépben.

Ha az eszközök nagyon piszkosak, és különösen komplex díszítésű és kis teáskanáloknál, akkor forró vízben áztatják szappannal vagy szódabikarbón, és kb. 20 percig forralják. Egy idő után a kanalak és a villák síkjait puha kefével, különösen a fogak között tisztítják.

Ha az evőeszközei sötétek, meg kell őket áztatni. 10 percig klórtartalmú vizes oldatban: Körülbelül 1–4 csésze fehérítő három liter vízben. Ezután jól öblítse le hideg folyó vízben és szárítsa meg.

A régi szennyeződések evőeszközökön való eltávolításához az ehető sót és a folyékony szappant egy pasztához kell keverni. A készülékek szennyezett helyeit egy régi fogkefével dörzsöljük, és folyó vízzel öblítsük le. Ha a szennyeződés nincs teljesen eltávolítva, nedvesítse meg az ecetet ecettel, és dörzsölje a szennyezett területeket. Öblítse le és törölje szárazra.

A kanálokat, kést, villákat külön dobozokban kell tárolni, különösen a késekhez. Így az eszközök nem érik el a gyerekeket, így elkerülve a sérüléseket, és az ételek maguk is hosszú ideig megtartják eredeti megjelenésüket.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsdamentes acél edényeket 5 perc alatt, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok