evőeszköz

Evőeszköz készletek: felszerelések, márkák, tippek a kiválasztáskor

Evőeszköz készletek: felszerelések, márkák, tippek a kiválasztáskor

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mit tartalmaz a készlet?
 2. anyagok
 3. A gyártók áttekintése
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Hogyan kell gondoskodni?

Az ember evőeszközöket használ minden nap. Nélkülük nem lehet elképzelni semmit. Egy gyönyörű edénykészlet a szokásos étkezést igazi szertartássá alakítja az etikett szabályainak megfelelően. A modern gyártók számos lehetőséget kínálnak mind a napi használat, mind az ünnepi rendezvény számára. Ez a cikk segít megérteni, hogyan kell használni a különböző evőeszközöket, és milyen készletekből áll.

Mit tartalmaz a készlet?

Minden evőeszköz két csoportra osztható.

 1. Kiegészítő (általános használat). Például egy közös saláta kanál vagy fogó.
 2. Személyes használatra. Ebbe a csoportba tartoznak a villák, kanalak, kések és más eszközök, amelyek csak egy személy számára készültek.

  A személyi edények teljes készlete a következő elemeket tartalmazza.

  villa

  • desszert. Hosszúsága csak 14 cm, a lemez elején található.
  • Étkező (villát forró ételekhez). Hosszúsága 17-20 cm, a főlemez bal oldalán található. Szerencsére ma mindössze egy villát használunk minden meleg ételhez, míg a viktoriánus korban egy-egy asztali villát egy személyből 7-10 műszer tartalmazhat.
  • koktél. Nagyon ritka, és a lemez jobb oldalán vagy előtte található.
  • Saláta (villát hideg előételekhez). Hosszúsága 14-15 cm. Ez attól függ, hogy hideg ételek kerülnek felszolgálásra.
  • Villa tenger gyümölcseihez. Hosszúsága 14 cm, de a szerkezet attól függ, hogy milyen speciális ételeket használnak (például egy osztrigára és kagylóra egy villát erősebb bal szegfűszeg). Az összes tenger gyümölcsei villájának közös jellemzője, hogy csak három szegfűszeg van.
  • Hal villát. Hosszúsága körülbelül 17 cm.

  Könnyen felismerhető a fogak különböző vastagsága és a középső horony.

  kanál

  • Leves (kanál forró ételekhez). A kések és a lemez jobb oldalán található.
  • Tea. Ezt a kanalat cukorral öntjük, desszertet próbálhatunk (kivéve, ha egy speciális kanál van), vagy keverjük össze a krémet.
  • Desszert. A lemez elé kerül.
  • Kávézó. A reggelizőasztalt szolgálják fel, és csak kávét szolgálnak fel. Ez az egész készlet legkisebb kanálja.

  kések

  • Táblázat (kés a meleg ételekhez). Bármely táblázat kiszolgálására szolgál. Hosszúsága 23 cm.
  • Kés snackek és hideg ételek. Ez valamivel kisebb, mint egy asztali kés. A lemez jobb oldalán található. Érdekes, hogy 1911-ig a saláta kések kizárólag ezüstből vagy annak használatából készültek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a citromlé és az ecet, amelyet salátamártásra használtak, elfogyasztották az összes fémet, az ezüst kivételével.
  • Desszert kés. Ez a legkisebb az összes kést, amely egy lemez előtt helyezkedik el, és desszertes villával szolgálják fel.

  Kiegészítő eszközök

  • Kés a vajhoz. Ezt a kést távol helyezzük el a tányérlemez fő eszközeitől.
  • Kanál jeges tea. Egy csésze teával együtt szolgálják fel. Hosszúsága elérheti a 25 cm-t (ez egy speciális csésze magasságának köszönhető).
  • Rák és rák villát. Tálaljuk, és csak két szegfűszeg van.
  • Homár tű
  • Halkés.
  • Kés a steakhez.
  Vaj kés
  Jeges tea kanál
  Halkés

  Általában legfeljebb háromféle evőeszköz van elhelyezve az asztalon.Minden mást szükség szerint hoznak.

  A közönséges edények közé tartoznak a következők:

  • só kanál;
  • késfűrész;
  • kanál öntés;
  • Olló szőlő;
  • kaviár.
  Só kanál
  Kaviár spatula

  anyagok

  Melyek a most elkészített evőeszközök, és milyen anyagokat használtak korábban?

  ezüst

  Természetesen az első dolog, amit emlékezni kell, a "családi asztal ezüst" kifejezés. Ez a kifejezés annak a hagyománynak a következménye, hogy a menyasszonynak evőeszközként egy sor evőeszközt adtak. A felesége személyes tulajdonának tekinthető, és a váláskor nem volt osztva. A család az ilyen készleteket úgy hívta meg, hogy minden egyes tételnél a feleség leánykori nevét vésették. És a teremtésükhöz használt ezüst.

  Ez a hagyomány már régóta eltűnt, az ezüst evőeszközkészletek még mindig készülnek és nagyon népszerűek.

  Ezek létrehozásához kétféle ötvözetet használnak.

  1. 800. teszt. Megnevezése az ötvözet alkatrészeinek arányából: 800 rész - ezüst, 200 rész - egy másik ötvözet.
  2. Tisztítsa meg a mintát. A következő arány: 925 rész - ezüst, 75 rész - egy másik ötvözet. Az ilyen ötvözetből készült elemek különleges bélyegzővel és a korona szimbólumával rendelkeznek.

  Ezüstözött

  Az olcsóbb megoldás az ezüstözött műszerkészletek. A permetezés alapja a króm és a nikkel bordázása. Az ilyen készülékek nem rozsdásodnak és mosogatógépben moshatók. Érdekes, hogy az ezüst eszközök csak aranyozottak lehetnek.

  Aranyozott

  Érdekes és drága lehetőség az aranyozással rendelkező eszközök. Alapvetően rozsdamentes acéllemezeket használnak. A bevonat tiszta aranyból készül, mikronban mérve.

  Krómacél

  Az edények gyártásához a leggyakoribb fém a krómtartalmú acél (rozsdamentes) volt. Ennek az anyagnak a termékei kékes árnyalattal rendelkeznek, ellenállnak a korróziónak és nem tartják meg a szagokat.

  Króm-nikkel acél

  Gyakran találhatók króm-nikkelacélból készült termékek. Az ilyen ötvözetből készült termékek krém árnyalatúak. Ezek ellenállnak a korróziónak (a magas krómtartalom miatt) és a savaknak (az ötvözetben lévő nikkel jelenléte miatt). Az ilyen termékek óvatosak és gyakran éttermekben használatosak.

  alumínium

  Az alumínium eszközök megvásárlását érdemes megtagadni, mivel hajlamosak oxidálni.

  Titán

  Egy népszerű anyag a turisták étkezési lehetőségei számára a titán.

  Dekoratív design

  Különös figyelmet kell fordítani a dekoratív tervezésű eszközökre. Annak érdekében, hogy esztétikus vonzást nyújtson a termékekhez, a fa, a nemesfémek és a kövek, a csontok, a porcelán, az üveg és a műanyag használható.

    Kérjük, vegye figyelembe, hogy a speciális áruházakban drágább fémből készült evőeszközöket kell vásárolni. Az ékszerekben vagy ajándékboltokban csak ajándéktárgyak lehetnek. Ebben az esetben a használatukkal való evés életveszélyes lehetett volna.

    A készülékek vásárlásakor joga van arra, hogy minőségi tanúsítványt kérjen az eladótól.

    A gyártók áttekintése

    Az evőeszközkészletek egy kiegészítő készletből és néhány személyesből állnak. A személyi eszközök száma attól függ, hogy hányan tervezték a készletet a következőhöz: 1, 2, 6, 12, 18, 24, 36. Gyakran előfordul, hogy a csomagokat csomagolják az esetek, tokok, dobozok és dobozokba. És az evőeszközök számára könnyebb tárolni, különleges rackeket és állványokat vásárolhatnak.

    Annak érdekében, hogy megkönnyítsük az ajánlatok piacon történő elemzését, az összes készletet prémium változatokra és a mindennapi használatra szánt készletekre osztjuk.

    Fontolja meg a mindennapi használat lehetőségeit.

    • A Garde márkanév 24 tételre készült. Ez egy orosz gyártmányú rozsdamentes acél készlet. Tartalmaz 24 darabot (kések, villák, evőkanál és teáskanál) 6 fő részére.Az ára körülbelül 7500 rubel. A termékek tömör megjelenésűek, kissé hosszúkás formájúak és tejszerű matt árnyalatúak.
    • Egy sor evőeszköz "trojka". Oroszországban készül, a Pavlovszki üzemben. A készlet 36 darabot (egy evőkanál, villát és teáskanál) tartalmaz 12 fő részére. Az ára körülbelül 2 500 rubel. Asztali kiegészítők rozsdamentes acélból készültek, és virágmotívumokkal díszítettek.
    • Gottis Wave edények halmaza. Készítsen ilyen készleteket Kínában. 24 berendezés (evőkanál, kések és asztali villák) tartoznak 6 fő részére. Nemesacélból készült. E készlet megkülönböztető jellemzője egy kis díszítés, egy kör alakú depresszió formájában egy kanál nem működő részének végén.
    • 48 tétel "Uralochka" Nytva halmaza. Oroszországban gyártják, és 48 eszközből áll, 6 fő részére. A termékek rozsdamentes acélból készülnek, a fogantyúra gravírozva. Ez az ajándékkészlet, amelyet egy speciális bőröndben értékesítenek. A teljes költség mintegy 4000 rubel.
    • Evőeszköz készlet Nomo. Portugáliában gyártja a Belo Inox céget. A készlet 44 készülékből áll 6 személy számára (24 fő eszköz és 20 kiegészítő). Anyag - rozsdamentes acél. A hozzávetőleges költség 11 500 rubel.
    • Edénykészlet Zwilling steak. Ez egy német termelés, amely 12 darabból áll. Ennek a cégnek az a jellemzője, hogy speciális ételeket készít különböző ételekhez.

    Emellett a vállalat termékei rendszeresen megjelennek a legjobb készletek rangsorában.

    A prémium készletekhez drágább ajándék opciók tartoznak.

    • Állítsa be Roma Odisio Solingen városát. Gyártott Németországban az Odisio. 24 eszközből álló készlet 6 fő részére. A termékek rozsdamentes acélból készülnek, arany bevonattal. Ezt a készletet egy fadobozban díszdobozban kínálják. A hozzávetőleges ár 25 000 rubel.
    • Állítsa be a Swing Pintinox 1929-et. Ez egy készlet Olaszországban 49 étkezővel rendelkezik 12 fő részére. Rozsdamentes acélt használnak anyagként. A hozzávetőleges ár 24 000 rubel.
    • Állítsa be a sushi királyt (Mogano). A Pintinox Olaszországban gyártotta. 24 készülékből áll 6 személy számára. Alapanyagként rozsdamentes acélt használnak, de a fogantyú fából készült. Ennek a készletnek a sajátossága a szokatlan, erősen hosszúkás étkészlet. A készlet egy esetben eladó. Hozzávetőleges költsége 15 000 rubel.
    • Evőeszköz készlet Face. Gyártott Portugáliában. 72 fő készülékből áll, 12 fő és 3 kiegészítő eszköz. A hozzávetőleges költség 45 000 rubel.
    • Schafer evőeszköz készlet. Gyártott Törökországban. 72 fő evőeszközből áll, 12 fő részére és 5 segédeszközhöz (lapát, kanál, közös kanál, közös villa és skimmer). A készlet egy speciális bőröndben van. A hozzávetőleges költség 25 000 rubel.
    • Evőeszközkészlet Guy Degrenne XY sorozatából. Ez egy francia elit készlet, amely 24 étkezőből áll. Különleges jellemzője a bronz szokatlan színe. A szett szigorú, klasszikus ajándékcsomagolásban van.
      • Apollo evőeszközök sorozat. A készülékek rozsdamentes acélból készülnek.

      A vállalat sajátossága, hogy a sorozat minden elemét külön csomagolják és értékesítik.

      Hogyan válasszuk ki?

      A táblázatkészletek előnye, hogy nem kell megfelelő eszközöket keresni. A megfelelő opció kiválasztásához néhány pontot meg kell vizsgálnia.

      1. Ne vásároljon alumíniumból készült termékeket. Ezek mérgezőek, megtartják a szagokat, gyorsan elveszítik a vonzó megjelenést, és nem rendelkeznek elegendő erősséggel.
      2. A legmagasabb minőségű evőeszközök rozsdamentes acélötvözetekből készülnek: nikkel ezüst (réz, nikkel és mangán ötvözete) vagy nikkel ezüst (réz, nikkel és cink ötvözete). Az ilyen termékeket gyakran aranybevonattal és címkével látják el.
      3. Ne habozzon megkérdezni az eladótól az ISO 9001 szabványoknak való megfelelést igazoló tanúsítványt. Csak így tudja biztosítani, hogy ez a termék életbiztonságos és megfelel minden szabványnak.
      4. A minőségi terméknek nincs karcolás, aprítás vagy aprítás.
      5. Ha vásárol, győződjön meg róla, hogy szagolja a témát. A minőségi ötvözetek nem tartják meg a szagokat. A készüléknek semmilyen szaga sincs.
      6. A jól ismert márkák általában a bélyegzővel díszítik a készülékeket.

      Hogyan kell gondoskodni?

       Ahhoz, hogy az eszközök tovább tarthassanak, néhány szabályt kell követni.

       1. A kés nem ajánlott más készülékekkel együtt, mivel a penge érintkezése elveszíti az élességét.
       2. A fa- és műanyag fogantyúval rendelkező eszközöket hosszú ideig nem szabad forró vízben hagyni.
       3. A rozsdamentes acél evőeszközök ragyogásának helyreállításához öblítse ki por, szóda vagy finom homok.
       4. Ezüst eszközök használata után a szódabikarbóna oldatában kell mosni, majd forró vízzel öblíteni.
       5. Ne javasoljuk, hogy az ezüst eszközöket rozsdamentes acél eszközökkel tárolják.
       6. Az edények foltjai citromsavval tisztíthatók, majd száraz eszközzel törölje le a készüléket.
       7. Amikor a mosógépek nem használnak fémszivacsokat, mert megkarcolhatják a felületet.
       8. A szuvenírboltokból származó kanálokat az étkezéshez használt étkészletektől elkülönítve kell tárolni.

       Továbbá nézd meg a videofelvételeket egy-egy 72 valóságos tárgyról.

       Írj egy megjegyzést
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

       divat

       szépség

       kapcsolatok