evőeszköz

Az ezüst evőeszközök kiválasztásának jellemzői és jellemzői

Az ezüst evőeszközök kiválasztásának jellemzői és jellemzői

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. történet
 2. gyártás
 3. Ételek ajándékként
 4. Erősségek és gyengeségek
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. gondoskodás

Az ezüst evőeszközöket nemcsak a luxus élet attribútumaként értékelték, hanem látványos, szép módja is. Ma az asztali ezüst megszerzése ismét népszerűvé válik. Még egy kis, ebből a fémből készült kiszolgáló elem is az asztal arisztokráciáját és kegyelmét adja.

Egy sor ezüstből készült étel - nagyon értékes és eredeti ajándék minden ünnepséghez.

történet

Ebből a nemesfémből származó áru csak a 18. században kezdte el elterjedni hazánkban, és az első császári szolgálat a Nagy Péter cár 1711-ben történt. Az esemény után az ezüst a gazdag házak elengedhetetlen eleme. A szolgáltatások több elemből álltak: vázák, karniszok, szamovárok, tálcák, villák, kanalak, tányérok. De egy bizonyos számú személy (6, 12) készletei magasabbak voltak. Ezüst készletek készültek tea, asztal, kávé, bor célpontok számára.

Ezüst volt, amely idővel a család státuszát szerezte, és az utódoknak átadták. Ugyanebben a században született meg egy ezüst kanál ajándékának a hagyománya. Desszert kanál adták egy fiatal középiskolás diáknak, aki a gimnázium végén egy étkező volt. A nemes családok ezüstöt gyűjtöttek, mennyisége meghatározta az állapotot. Idővel az ezüstáruk értékesebbé váltak. Ha a család bajba kerül, próbálták eladni az ezüstöt.

gyártás

A középkorban és később az ételek tiszta fémből készültek, de ezüstből készült 925 vagy 800 mintából készül. Ez a digitális jel mutatja a tiszta ezüst százalékát az ötvözetben. A modern asztali beállítás ritkán tartalmaz szamovárokat vagy ezüst tálcákat, de a kanalak, kések, villák gyakran megvásárolhatók. A berendezés bélyegző típusának vázlata szerint készített evőeszközök. Először az ezüst a kívánt vastagságig és tökéletesen sima felületet húz ki. Ezután a kiszolgáló elemeket sajtóval préselik, ebben a szakaszban megjelenik a tervezett dísz.

Miután a készüléket kivágták és sok lépcsőn haladnak át, polírozott, polírozott, díszített.

Ételek ajándékként

Napjainkban ritkán találnak pohárakat és ezüstlemezeket az otthoni szolgálatban. A termelés némileg eltér a forradalom előtti forradalmaktól, az ilyen sokféleség, mint korábban, a modern életben nem igényel. A leggyakoribb tartók, villák, kanalak, kések, babakészletek. Csupán alkalmanként a családi svédasztalos kávéfőző vagy ezüst teáskanna díszíti. Mindenesetre az ilyen ételek egy sorának jelenléte kiváló, a státusz kiemeli a háziasszony ízét. Ezért ajándékként ezüstáru nagyon igényes. Ha igazán értékes és eredeti ajándékot szeretne bemutatni egy fiatal családnak, egy háziasszonynak vagy egy évfordulónak, akkor biztonságosan megvizsgálhatja ezt a lehetőséget.

Az esküvőn és az évfordulókon a leggyakrabban nagyszámú eszközkészletet választanak 10 vagy 12 fő számára, a háziasszony csak 4-6 főre korlátozható. Különben kiválaszthatja a készletet 1 személynek, azaz a gyerekeknek. Ez az egyetlen régi hagyomány, amelyet a modern módon alakítottak ki - hogy a babának ezüst kanalat adjon a fogra. Ha nem tudja, hogyan kell a fiatal anyát kérni, először egy ezüst edényt kell bemutatnia. Általában egy bébi kanálból, villából és késből áll.Most sok gyártó valódi műalkotásokat hoz létre rajzfilmfigurákkal, állatokkal és a gyerekeket vonzó madarakkal.

Erősségek és gyengeségek

Az evőeszközöknek számos előnye van. A fő előnyök közé tartozik:

 • esztétika, lenyűgöző megjelenés a tálalásban, az ilyen edények jó ízléssel bírnak;
 • az öröklött ételek átadásának hagyományait;
 • hosszú élettartam, különösen megfelelő ellátással;
 • Az ezüstnek számos tulajdonsága van, amelyek pozitívan befolyásolják az emberi testet, tökéletesen tisztítják a vizet;
 • praktikusabb, nem szükséges eltávolítani az eszközöket a távoli dobozban, annál gyakrabban használnak ezüst kanalakat és villákat, annál jobb;
 • megbízható pénzbefektetés, ez az áru nem törik meg és nem deformálódik.

Ami a hiányosságokat illeti, a készlet költsége a legjelentősebb. Ez az értékes megszerzés messze meghaladja a nikkel ezüst vagy rozsdamentes acél költségét.

Hogyan válasszuk ki?

Az első beszerzés a legfontosabb, nem tudsz ilyen dolgokat nem ellenőrzött helyeken vásárolni, különösen, ha régiségekről van szó. Az asztali ezüst kiválasztásakor figyeljen a következő árnyalatokra.

 • Minta. Ez a legfontosabb kritérium az evőeszközök kiválasztásánál, így mielőtt megvásárolná, értékelje, hogy melyik fémből készült a minta. Természetesen minél alacsonyabb a minta, annál kevésbé jó minőségű eszközök. Az ár attól függ, annál magasabb a minta, annál nagyobb az ezüsttartalom, annál drágább a termék. Az evőeszközök 925-ös és annál magasabb adagolásakor ajánlott, ha a minta alacsonyabb, akkor a termék ajándéktárgy.
 • Dísz, faragás. Az érték másik kritériuma a metszet, a minta, a rajzok fémre való jelenléte. Minél többet, annál komolyabb a befektetett munkaerő és annál drágább a termék.
 • Egyediségét. Meghatározza az ételek árát és kizárólagosságát, a legdrágábbat - a szerzőt. Mindenki örömmel rendelkezik olyan eszközzel, amit senki másnak sem. Az ipari tömeggyártású termékek olcsóbbak, mert egész tételben készülnek. De ez nem jelenti azt, hogy az ilyen ételek minősége rosszabb.
 • Régiségeket. A legdrágább típus, amelynek megvásárlása nagyon nehéz, ha nincs különleges tapasztalata. A termékhez írásbeli vizsgálatot kell kötni. Értékelje a terméket károsodás esetén, mivel az idő kíméletlen, karcolások és horpadások lehetnek jelen. Ne feledje, hogy a helyreállítási munka nagyon drága, ami ronthatja a dolgot.
 • Stigma. Ez nem csak egy minta, hanem egy szerző is, a gyártó neve, védjegy. Ezzel a jelzéssel kiszámíthatja a gyártás idejét, a régiségek hitelességét. További értékelést kell végezni, mivel a bélyegző hamis lehet.

gondoskodás

Annak érdekében, hogy az ételek az Ön és a háztartásod esztétikai megjelenésével örvendjenek, gondoskodnia kell róla.

 • Tartsa hűvös helyen, dobozban vagy tokban, fedéllel. Az ilyen intézkedések nem teszik lehetővé a por letelepedését, a fémhőmérsékletet, más külső megjelenéseket.
 • Szükséges, hogy az evőeszközöket más termékektől elkülönítve tartsák. Ne feledje, hogy az ezüst nagyon sérülékeny és könnyen megsérül.
 • Ugyanezen okból kifolyólag a műszerek nem érintkezhetnek egymással a tárolás során. Az ilyen ajándék kiválasztása, a választék és a burkolatok és a tokok kiválasztása mellett, könnyű tárolást biztosít.
 • Nem szükséges, hogy az ezüst karton csomagolásban vagy papírban maradjon. Kerülje a selyem és a viszkóz szöveteket is, különben az ezüst sötétebb lesz.
 • A kézkrém és más kozmetikai termékek használata foltokat hagyhat az ezüstön.
 • Használjon evőeszközöket, nem a főzéshez. Például egy ilyen fémből készült kés nem alkalmas hús vágására.
 • Ha a terméken zománc van, nagyon óvatosan kell kezelni az ilyen eszközöket - nagyon törékeny. Csak dobja a padlóra, hogy károsítsa a zománcot.
 • Ne zavarja az ezüst kanál viszkózus termékeit, például a mézet.
 • Az evőeszközök mosása egyszerű, de csak kézzel, a mosogatógép nem hasznos itt.
 • A fémből készült edényeket mosás után azonnal használat után mossuk. Ezután szárazra kell törölni, és be kell helyezni a borítókba.
 • Ha könnyű megérintést észlel - itt az ideje, hogy megtisztítsa az ezüstöt, a lengyeleket, ne várjon, amíg teljesen sötétedik. Ebben az esetben a tisztítás nem igényel sok időt és komoly erőfeszítést.
 • A por a puha ruhával eltávolítja a készüléket. Nem szabad karcolni a terméket.
 • Az ezüstöt úgy csiszolják, mint egy körben, különleges eszközökkel. Ezt rendszeresen kell elvégezni.

A megfelelő gondoskodás ellenére az ezüstöt sötétítheti. A tisztítás segít a régi megjelenés visszaadásában a tompa terméknek. Ez különböző eszközökkel történik. Megvásárolhatja a megfelelő szerszámot az ékszerüzletben, valamint speciális polírozószöveteket is vásárolhat: filc, bársony, velúr.

Otthoni tisztításhoz vízzel hígított ammóniát használhat.

A következő videó arra vár, hogy otthon tisztítsa meg az ezüstöt.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok