evőeszköz

Evőeszközök típusai

Evőeszközök típusai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Fő fajták és jelentőségük
 2. méretek
 3. További témák
 4. Kiegészítők

Az evőeszközök nagy része, ha az összes fajtát felsorolja, csak ünnepségeken - és nem mindig otthon - használják. A mindennapi életben csak a meglévő evőeszközök kis részét használjuk. Úgy tűnik, hogy az ilyen „leltár” céljáról szóló oktatási program nem szükséges mindenkinek? Az etikett, a jó hangzás szabályai és minden, ami a nemes oktatás fogalmában és a kifinomult szokásokban szerepel, az asztali környezet széles körű ismeretét, ennek vagy az edénynek a megfelelőségét jelenti. És ennek a szakasznak a tanulmányozásához csak az evőeszközökkel van értelme.

Fő fajták és jelentőségük

Desszert, étkezés, tea, gyümölcs - biztosan ilyen szavak az evőeszközökkel kapcsolatban. Van-e különbség a méretben? Nem csak. Mindez két típusra oszlik: a főeszközökre és a kiegészítőre. A mindennapi életben a szokásos asztalkészlet elegendő számunkra, de éttermekben gyakran szolgálunk fel egy extra desszertet, gyümölcsöt, valamint halászati ​​felszerelést stb.

Általános besorolás:

 • asztalkészlet - az első és a második tanfolyamok elfogyasztásához szükséges, a legismertebb kombináció számunkra;
 • snack-készlet - a hideg ételek, valamint a harapnivalók kezelésére szolgál;
 • hal készülékek halmaza - forró halételek kezelésére használják;
 • desszertkészlet - szükséges a desszertek mintájára (pite, puding, mousse, karamellizált gyümölcs stb.).

De ez messze van mindenféle tábla "leltár": még mindig vannak kiegészítő (kiegészítő). Például, citromos villát szolgálhat az asztalra, ha annak használatát feltételezik. Ez egy villás, két éles foga, és szükséges a citromos szeletek kényes eltolásához. Vagy, például, az asztalon villát lehet az olajbogyó számára - ez a kiszolgálás szépségére készült.

És sok ilyen speciális eszköz van! Ma ritkán találkozunk egy kanállal salátában (ez ellentétes a jó hangzással), mert van egy fogó a saláták közönséges ételekből történő elhelyezésére. Mint például fogók, és a spagetti. Természetesen nagyon ritka háziasszonyok tartják otthon az evőeszközök teljes arzenálját - szinte lehetetlen. Ráadásul a homár és a csigák ritkán fogynak az otthoni konyhában. De ahhoz, hogy szép tészta fogók, hogy megkapjuk a pástétát és kaviárt, egy elegáns sajtkés - miért nem? A modern szeretőt pislogja.

Péksütemények
A spagetti
Salátához
Pástétom és kaviár

méretek

Az asztali eszközök mérete különbözik, és néha egy vacsoránál a szervezők számára jelentős csúszásnak tekinthető a mérőeszköz eltérése. A háziasszony csak nem tudta, mi legyen a kés, és hogyan - például a cukrász fogó. De megtanulhatod ezt!

Fő méretek.

 • Hús kés - 21–24 cm, villával együtt szolgálják fel húsra, széles tányérokkal tálalják.
 • Hús-villát - 19–21 cm, forró ételekhez, valamint egy mély tányérra spagetti. Ha az edényt levescserepekben szolgálják fel, akkor ilyen villát is igényel.
 • Nagy leves kanál - 19–21 cm. Húsra villával rendelkezik. Az első tanfolyamokhoz és ugyanazzal a mártással használható.
 • Húsleves kanál - 16-17 centiméter. Különleges bouillon csészékben kerül felszolgálásra.
 • Kanál mártással - 18–19 centiméter, gyakrabban korrelálnak a halételekkel a mártással.
 • Hal villa - 18 centiméter, háromfogú. Tálaljuk egy halakkal.
 • Halkés - 19–21 cm. Ne vegye a lazac, az angolna, a hering.
 • Desszert villával és desszert kanállal - 18–19 centiméter.
 • Vaj kés - 17 centiméter.
 • Villát eszik süteményeket - 15 centiméter.
 • Kávé kanál - 13-15 cm.
 • Ice Cream Spoon - 18 centiméter.

Itt csak a fő eszközök paraméterei találhatók.

További témák

Mi legyen egy háziasszony, hogy technikái mindig meggyőzőek legyenek, és nem ellentétesek az etikettel? Ha a hagyományok fontosak az Ön számára, meg kell tanulnia, hogy megfeleljen. Például speciális kés vajhoz - Ez nem csak egy kés a szabványos táblázatból, hanem más. És ha a vendég egy szelet vizet vág, és egy pitebe helyezi, egy különleges késnek kell lennie. És van például kést-villát - vágják és eltolják a sajtot (kemény).

Képzeld el, de Speciális villával is rendelkezik: a halak nemcsak más villáktól, hanem egymástól is eltérnek. A Trident lekerekített villát kagylóra és puhatestűre használják, hideg tengeri koktélok készítésekor is használják. Forró hal snackeket fogyasztanak egy hideg villával.

Az étteremben van egy megfelelő eszköz a halak számára, de soha nem túl késő otthon kezdeni asztali arzenál gyűjtését.

Spratt villa
Hal villát
Chill villát

Minimális kiegészítő eszközök:

 • tészta fogó - ez lehetővé teszi, hogy a tésztát egy szép közönséges edényben tálalja, a fogak tökéletesen elosztva, és minden esztétikailag kellemesnek tűnik;
 • saláta fogó - a speciális kanálok alternatívája lehet az asztalon és ezeken és másokon;
 • villák és kések húshoz (steakhez) - megfelelő méretű, szép, tartós, tökéletes fémes csillogással (vagy fordítva, arisztokratikus unalmas, ha színt és textúrát jelent);
 • desszert - a torta és a fagylalt esetében teljesen különböző termékekre van szükség (desszerthez sok különböző eszközt találtak fel - például nem csak egy kanál szolgálják fel tea, hanem cukor kockák);
 • snack bárok villák - a vendégnek nem kell ugyanazokat a villákat fogyasztania, ahol harapnivalókat és főételeket fogyaszthat;
 • gyümölcs készlet - és ez a jellegzetesség nem kevés, például szőlő olló, amely segít gondosan kivágni a gallyakból.

Ha nem tudod, hol kezdjem, kezdj egy desszertkészlettel. Amikor hasznos eszközöket kap, hívja meg barátait egy tea party-ra - ez hasonló lesz az önvizsgálathoz. Egyébként győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell enni egy tortát. Szolgáld azt az asztalra, amit már ékbe kell vágni. Meg kell enni a saját lemezén, kezdve egy hegyes darabból.

A tortát egy kanállal és villával lehet enni, de győződjön meg róla - desszert. De ez vonatkozik a puha keksz süteményekre is - ha a sütemények vagy sütemények kemények (pl. Csokoládé ostya), desszert kanállal és késsel használják.

Kiegészítők

Ha folytatja a teát iszik, érdemes megemlíteni mindent, ami a torta kiszolgálásához szükséges. Ha a teafesztivál befejezi a vacsorát, akkor az összes edényt eltávolítják az asztalról. Helyén desszert eszközöket helyeztek el. A tortát egy tálcán vagy egy vázában végzik a lábon. A váza lehet oldalakkal vagy anélkül. Az edény, mint már említettük, előre vágott részek. Az egyetlen kivétel az esküvő, ahol az ifjú házasok a vendégek jelenlétében tortára vágják.

Kanál a szükséges desszertet cukrász spatula. Habár a kiegészítő tartozékhoz tartozik, ez egyáltalán nem másodlagos az ünnepi asztalhoz. Nos, ha a lapocka illeszkedik a többi evőeszközhöz. Stílusosan kombinálható vázával vagy csészékkel és csészealjakkal. És bár a lágy bázisú süteményeket desszert kanállal vagy villával lehet fogyasztani, a második lehetőség még kényelmesebb.

Sok kérdés a teás italokhoz készült lekvár vagy lekvár bemutatása. Kis vázákban kell elhelyezni, és minden vendég előtt el kell helyezni egy desszert kanál lekvárral.

A kiszolgálandó kiegészítők listája rövid, és talán hosszú - a tulajdonosok céljától függően, milyen szintű technikákat szerveznek. A éttermeknek minden etikett-eszközt kell használniuk. Otthonban a rendszer egyszerűsödik.

Kiegészítő tartozékok az eszközök típusaihoz.

 • Kanalak. Az alap kanálok mellett egy kanál segítségével tölthetünk fel szószokat, egy kanál kanál granulált cukrot. Ez magában foglalja a kaviár spatuláját, egy kanál fagylaltot.
 • Dugók. Hatékony lesz egy speciális villa szállítása két fogú heringre, valamint egy saláta trident villával. A kókuszos villát a julienne-re is fel lehet tölteni - nagyon elegáns.
 • Kés. A bázis mellett a késsel ellátott eszközök arzenálját is bővítheti vajra, sajtra és gyümölcsbogyóra.
 • fogó. A fent említett fogók mellett jég fogó, spárga bab és homár is kapható.

Természetesen sokan kezdenek asztali etikettet tanulni lemezekkel. Ha biztos benne, hogy már különböző típusai vannak, ellenőrizze, hogy van-e tányérlemez, tojáslemez, rozetta és fagylalt tál. Talán még mindig dolgozni kell.

Példák a megfelelő kiszolgálásra számos tematikus fénykép. Figyeljük meg, hogy a szakemberek hogyan csinálják a szolgálatot, milyen evőeszközöket tervezhet, hogyan néznek ki egy közös asztalra.

A kiszolgálás valódi művészet. Azok, akik úgy vélik, hogy burzsoá extravagancia, túl kemények. Ha az asztal nemcsak szépen van elrendezve, hanem ízlés szerint szervezve, tematikus kötődéssel, minden vendég kényelmével, ez csak növeli az ünnepség vagy a vacsora előnyeit.

Az evőeszközök megfelelő használatának megismeréséhez olvassa el az alábbi videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok