Varrózsákok

Cooler Bag és DIY Thermos Bag

Cooler Bag és DIY Thermos Bag

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Hideg akkumulátor
 3. Hogyan készítsünk saját habot?
 4. Az autóban
 5. Növeljük a hatékonyságot
 6. Mester osztály
 7. Termék a karematból

A nyár nagyszerű alkalom, amikor sok ember családjával vagy barátaival megy ki a vidéken. Sokan egy problémával szembesülnek: a termékek mentése. Egy ilyen feladat könnyen kezelheti a táska termosz, hűvösebb zsák.

A nyári lakosok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy az üzletekben minden fizetést elhagyjanak. A külvárosi területen sok dolog saját kezűleg készül. Itt és a hűtőzsák önállóan készíthető. Először is meg kell értenünk, hogy mi a csoda hűtőszekrény, amely sok utazónak segíthet.

Mi az?

A hűvösebb zsák olyan termék, amely 12 órán keresztül segít az étel frissen tartásában. Külsőleg a táska nem különbözik a többi "fickójától". Ennek a terméknek azonban még mindig van egy kis trükk.

Hideg akkumulátor

Sokan az "akkumulátor hideg" kifejezés említésénél egy kép fordul elő a fejemben: szükséged van egy speciális eszközre, amely a fagy termelését végzi.

Azonban a hideg akkumulátort olyan hulladékanyagból lehet készíteni, amely minden lakásban megtalálható.

Jégcsomagok

Ahhoz, hogy ezt hozza, öntsön jeget jégformákba, és tegye őket a fagyasztóba. Amint a víz megkeményedik, elkezdhetjük a jégzsákok készítését.

A csomagban, ahol a reteszt a jégkockát kell elhelyezni, zárja be a csomagot. A második csomag védelmet nyújt a szivárgás ellen, így az első csomagot még egyszer be kell helyezni.

Jég palackok

A gyártásukhoz a következőkre lesz szükség:

 • üres tartályahol szénsavas italok voltak;
 • víz (a folyadék mennyisége a palack méretétől függ);
 • (6 evőkanál 1 liter vízben).

Erős oldatot kell készíteni sóval. A sót vízben kell feloldani, majd a kapott oldatot fagyasztani kell. A só nem olvad meg gyorsan a jég. Ez azt jelenti, hogy a táska sokkal hosszabb ideig fogja tartani a hideget.

Pelenkák és akkumulátorok

A hűtőegység létrehozásának módja kisgyermekes családok számára ajánlott. A pelenka belső oldalán vizet kell öntenie. Várjon, amíg a folyadék jól felszívódik a pelenkában. Baba higiéniát kell vágni. A gél súlyát egy műanyag zacskóban kell elhelyezni, és egy második tasakba kell helyezni. Ezt követően - küldje el a kész csomagot a befagyasztáshoz.

Gél akkumulátor

A sóoldat alapján jön létre. Az oldatot be kell koncentrálni, ami ezt követően 3 literre növeli térfogatát. Add hozzá a tapadó ragasztót vagy zselatint a hígított 3 literes folyadékhoz. Helyezze a gél tömegét az előkészített tartályba, és tegye a fagyasztóba. A gél akkumulátor sokkal hosszabb ideig olvad, mint a szokásos jég.

Ammónium-nitrátra alapozva

A külvárosi területeken járatos kertészek ezt az eszközt műtrágyaként használják. Egy ilyen asszisztens az országban könnyen beszerezhető minőségi hűtőelem.

A nitrátból a levegő hőmérséklete huszonhárom fokkal csökkenhet.

A két összetevőt (víz és ammónium-nitrát) ugyanabban az arányban alkalmazzuk. Az előkészített palackban műtrágyát kell önteni és vízzel hígítani. A hűtőfolyadék kész.

A hűtőelem létrehozásának második módja van. A fagyasztott vízhez sót adunk.A műtrágya akkumulátorának hűtési hatása így többször is növekedni fog.

Habosított polietilén

A hűtött ételeket nem melegítik fel egy fóliazsákban, és a forró ételek nem hűlnek. Bármely áruház építőanyagának mindig van a tartományában.

Alumínium vagy fémezett fólia, és megtartja a hőmérsékletet a zsákban. Ilyen polietilén egyoldalú vagy kétoldalú bevonattal van ellátva. A kétoldalú fóliázott polietilén a legjobb tulajdonságokkal rendelkezik.

A felsorolt ​​hűtőeszközök alapján hordozható hűtőkamrát készíthet.

Hogyan készítsünk saját habot?

A hab hőszigetelő tulajdonságai lehetővé teszik sok mester számára, hogy hordozható hűtőszekrényt hozzon létre. A Polyfoam-ot különböző típusokban állítják elő, így egyes jellemzők eltérőek. DHagyományos habosított műanyag, amely préselt kis granulátumokból áll, alkalmas termikus tartály létrehozására.

Ez nem helyettesíti a fóliázott polietilént a vastagsága és a plaszticitás hiánya miatt, de teljesen lehetséges, hogy készítsünk egy tartályt, amely illeszkedik az autó törzsébe.

Tehát elő kell készítenie a következőket:

 • hab műanyag;
 • lemez;
 • alumínium szalag;
 • bútorzárak a fedélhez;
 • szükséges lakatoseszközök.

Először meg kell készítenünk egy dobozot. Milyen méretű és alakú lesz a doboz - ezt a mester maga határozza meg. Hurkok segítségével csatolni kell a fedelet a dobozhoz. A kapott doboz sarkai és végei olyan helyek, amelyeket alumínium szalaggal kell kezelni.

A polifoamot a jövő tartályának méretére vágjuk. A kész alkatrészt be kell illeszteni a dobozba, és illessze be. Fedjük le a dobozt fóliával és erősítsük meg ragasztószalaggal.

A doboz fedelén rögzítse a habot és a ragasztót. A fedélen lévő befejező anyag méreteit a szinte kész doboz falainak figyelembevételével kell meghatározni.

Az ablak szigetelőszalagja a terméket légzáróvá teszi, ha a burkolat kerülete körül kerül.

A kész doboz alján el kell helyezni a hideg elemeket (amelyek már említettek).

Az autóban

A személygépkocsi már régóta nem luxus, hanem kényelmes közlekedési eszköz. Ha a külvárosi terület nem messze van a várostól, vagy a család kicsi, akkor nincsenek nagy vidéki termékek készletei. Nehezebb azoknak a családoknak, akiknek gyermekük van, idős szülők, ha az ország nyaralását egy bizonyos időszakra tervezik.

Csak egy kiutat - hogy kényelmes hűtőszekrény legyen az autó számára. Ez lehet hordozható vagy doboz formájában, amely mindig az autó törzsében lesz.

Hogyan készítsünk egy dobozos hűtőszekrényt, tanulhat az előző részből. Érdemes kidolgozni egy hordozható hűtőegységet.

Kell főzni:

 • fóliázott polietilén;
 • alumínium szalag;
 • sporttáska.

A sporttáska általában téglalap alakú.

Vágja ki a fóliát két módon:

 • Készítsen egy üresen a zsák méretéből (ha a polietilén méretei megengedik).
 • Távolítsa el a zsák minden falának méretét külön-külön, és vágja ki őket a fóliából.

A hűvösebb ház mintájának kisebbnek kell lennie, mint a zsák. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen helyezze a táskát.

A hűtőszekrény gyártásának első változatában meg kell hajtani a kész alkatrészeket - mint tervezőt. Rendszeres vagy speciális szalagot kell készítenie, és erősítenie kell a fóliatartó sarkát.

A részek második változata részekből áll. A ragasztószalagot az oldalsó varratokon belül és kívül alkalmazzák.

A tartály falainak szilárdan érintkezniük kell egymással, különben a "termosz" nem tartja meg a létrehozott mikroklímat.

Ha a hőfólia rosszul hajlított, akkor a fedél külön készíthető. Meg kell vágni az alapból, és csatolnia kell a táska tetejéhez.

Növeljük a hatékonyságot

Az ajánlások alapján hűvösebb zsákot készíthet otthon nélkül.

Néhányan azonban tudják, hogyan növelhetik a hordozható hűtőszekrény hatékonyságát:

 • Az első tanácsadás hasznos azoknak, akik sokat utaznak autóval. A takaró nagyszerű segítő lesz, amely lehetővé teszi, hogy a kívánt hőmérsékletet a zsákban tartsa. Csak hordozható hűtőszekrénybe csomagolja.
 • A nap közvetlen sugarai rontják a zsák hatékonyságát. Tartsa távol a napfénytől.
 • Az akkumulátorok legjobb helye a zsák alsó része. Ha a termékek az akkumulátorok ilyen helyzetében nem illeszkednek be a zsákba, akkor fennáll a hátrány: a termékeket csatolhatja.
 • Finom, ha a termékeket hűtik.
 • Minél közelebb fekszik a termékek egymáshoz, annál lassabb a hűtőn belüli hőmérséklet. A zacskóban lévő üres helyet vízzel vagy egy feltekert takaróval kell megtölteni.
 • Mielőtt a pihenőhelyre érkezne, gyakran jobb, ha nem nyissa ki a táskát (ha nincs ilyen lehetőség, akkor a lehető legkevesebbet kell tenni).

Mester osztály

Először egy kis hűtőszekrény létrehozására tervezett zsákot kell választani. Megfelelő és tengerparti lehetőség. Csak akkor kapja meg az anyagot a boltban a hűtőszekrényhez. Döntse el a hőfólia számát. A vágóelemeket a fogantyúk vágása nélkül kell elvégezni.

A vágás után kiderül:

 • falak - 2 rész;
 • alsó - 1 részlet.

Ha a táskában nincs nagy kerek alja, akkor a fóliafalak varrógéppel (ha a befejező anyag vastagsága lehetővé teszi) csatlakoztathatóak. Más esetekben szalagot kell használnia.

Nem kevésbé érdekes változata a hűtőszekrénynek, ahol hideg italokat kaphat, az alábbi anyagokból származik:

 • Egy vödör, ahol festék volt (bármilyen anyagból).
 • Fémrács (a számítás önállóan történik).
 • Kis kábelkötegelők (kb. 30 db).
 • Maszkolószalag

Az összes műsor sorrendje:

 • Távolítsuk el a régi festéket a vödörben, és festjük meg fehérre spray-vel.
 • A konténer esetében három sor 3–3,5 cm átmérőjű vonallal rajzoljon, és egymástól bizonyos távolságra kell elrendezni.
 • Egy lyukfűrész segítségével fúrjon lyukakat a körök megjelölt vonalai mentén.
 • Most meg kell készíteni rekeszeket italokhoz. A szabályos palackot 2-3-szor becsomagolja egy finom hálóval, de nem nagyon szorosan. A rétegeket össze kell kötni. Külsőleg a rácsnak hasonlítania kell egy hengerre - a palack méretére.
 • A hengerben egy szalvétát kell elhelyezni a frottírból. Az alsó részen egy darab habot vagy abszorbens anyagot kell elhelyezni.
 • A vödörben több sejt is elfér. Ez lesz a paraméter, amellyel meghatározhatja, hogy hány palackot lehessen lehűlni. Ha egy vödröt kíván használni hűtésre, vízzel meg kell nedvesíteni.

A vödör falát borító fehér festék tükrözi a nap sugarait, így az edények belsejében a hőmérséklet nem emelkedik. A víz elpárolog a lyukakon, ami miatt a kívánt mikroklíma marad.

Termék a karematból

A legtöbb ember, aki ismeri a túrázást, tisztában van a karematával. A Karemat hasonlít a jó hőszigetelő szőnyegre. Alvásként használják hálózsákban.

Először víz és ammónium-nitrát keverékét kell készítenie. Az utóbbit száraz formában lehet venni a kiránduláson. A palack kupakját gondosan meg kell húzni.

A Karemat hőszigetelőként fog működni. Ezt csőbe kell hengerelni. Belül italt és hideg akkumulátort kell helyezni. A csőben lévő lyukakat ruhával kell csatlakoztatni (ez a hőmérsékletet a hűtőszekrény belsejében tartja).

Az ammónium-nitráttal való foglalkozás pontossága elkerüli a tüzeket és a robbanásokat. Az ehető tartalékokkal való érintkezés súlyos mérgezést okozhat.

Ha ezt a módszert használja hűtőszekrény létrehozására, a termékekkel való érintkezést ki kell zárni. Az oldat elkészítése után alaposan öblítse ki a kezét.

A természetben található piknik egy olyan esemény, amely a felnőttek munkakörnyezetét enyhíti.A gyerekek a friss levegőben játszanak, és megkóstolják az édesanyja és apa által kínált finom ételeket. Az improvizált eszközökből kézzel készített hűtőszekrény teljesíti funkcióit és megmenti a családi költségvetést.

Mint a zsák gyártásának minden munkamódja, a hűtőszekrény úgy néz ki, mintha látná azt a mellékelt videóban.

A hideg akkumulátorok hűtőszekrény táskájának szükséges elemei. És mi a szokásos pelenkák? Minden válasz a videó bemutatóban.

A habdoboz bárhol hasznos. Hogyan csináld - látod mindent a saját szemeddel.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok