Varrózsákok

Kézzel készített bőr táska

Kézzel készített bőr táska

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom

A bőr táska kényelmes, stílusos kiegészítő bármilyen bőrtermék szeretőjének. A rendes áruház termékek nem felelnek meg azoknak, akik szeretnének kitűnni, és különböznek a többi embertől. Ebben az esetben varrást takarít meg. A kézimunka segít egyedülálló egyedi táska kialakításában. A bőr kiválasztása pedig tulajdonosa lesz.

Mi szükséges a munkához?

A munka megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy minden anyag elkészült. Egy zsák létrehozásához szüksége lesz:

 • Bőr;
 • Erős speciális tű a bőr számára és a söpöréshez;
 • viaszolt menet;
 • vonalzó;
 • Shiloh;
 • olló;
 • Clay;
 • centiméter;
 • Fa tömb;
 • clothespins;
 • kalapács;
 • Forgácslap darabok

minta

Mielőtt folytatná a mintát, meg kell határoznia a termék alsó részének méretét, körülötte elhelyezi az összes részletet. Az alsó szélesség attól függ, hogy mit tervez a táskában.

Kezdetben az alsó részen a kívánt méretű téglalap jön létre. Az oldalsó panelek rögzítve vannak. Ezeknek egyenlőnek kell lenniük a formában és méretben. Az értékeket az alábbiak szerint adjuk meg: az egyik oldal szélességének meg kell egyeznie a teljes termék hosszával és az alsó szélesség felével. A magasságot az igények határozzák meg.

Tollak készítésekor meg kell jegyezni, hogy a termék egyensúlya függ tőlük. Ezért helyesen helyezze a fogantyúkat az oldalra. Az övek helyes elhelyezéséhez az oldal felső széleit három részre kell osztani.

Ezután meg kell jelölni a fogantyúk hosszát. Az öv és a fogantyúk szélességének meggondolásakor figyelembe kell venni, hogy ezeket a termékkel együtt kell kombinálni.

Amikor az építési minták nem felejtik el a varratokat. A varratokhoz szükség van a bevágásokra. 1,25 cm-t kell megadnia az alsó és az oldalsó részek mindegyik oldalára. Az oldalak felső részén nem szükségesek a juttatások, mert nincsenek varratok.

Anyagszámítás

Elég gyakran az értékesített bőrök értéke határozza meg a termék méretét. Mindezek ellenére az anyag kiszámítását teljes körűen kell megközelíteni, és mindent pontosan kiszámítani kell. A kiszámítás során ne felejtsük el a táska részleteit (zsebek, befejező elemek). Ezért az elején érdemes bontani a zsák minden részét a bőrön. Elég gyakran vannak hibák a természetes anyagon (lyukak, kopás, horpadás). Ez is elegendő anyag.

Átlagosan a táskához 1-1,8 négyzetméter szükséges. m anyag. Minden méret relatív, egyértelműen meg kell határoznia a modellt, és helyesen kell létrehoznia a zsákmintát.

Hogyan kell varrni a fogantyúkat?

A fogantyúknak választott hosszúságú és szélességű bőrszalagokra, tűre és szálra van szükségük. A hevederek összecsukása és a varratok egymáshoz való varrása. Szükséges, hogy 7 cm-rel visszahúzódjon a szélekről, a végén pedig kb. 7 cm-t kell elhelyezni, hogy rögzítse a hevedert a zsákhoz.

Miután elvégezte a munkát, kezdje el a hevederek csatlakoztatását a termékhez. Először meg kell erősítenie azokat a helyeket, ahol a fogantyú csatlakozik a zsákhoz. Helyezze ezeket a szorítóruhát. Varrás előtt ragaszthatja a fogantyúkat a zsákhoz. A varratokat kétszer kell villogni.

8 fénykép

Hogyan szereljük fel a szerelvényeket?

A tartozékok beszerelése nemcsak a terméket díszíti, hanem lehetővé teszi, hogy elrejtse a kisebb hibákat, ha vannak ilyenek. Ilyen ékszerek közé tartoznak a gombok, gombok, reteszek és más szegecsek.

A fémszerelvény tökéletesen kiegészíti a bőrterméket. A szegecsnek a zsákhoz való ragasztásához ragasztó, ragasztóanyag szükséges.

Az egyik legjellemzőbb dekoráció egy kis toll. Ilyen rész egy kis bőrszalaggal rögzíthető a zsákba. Készítsen egy kb. 6 cm hosszú bőrszalagot, majd hajtsa fel a vonalat, és helyezzen egy gyűrűt középre.Egy csík között először ragaszthatja össze, hogy megjavítsa, majd öltéssel. Szükség van egy ilyen díszítés rögzítésére a zsákon egy varrógép segítségével.

Pukli (fém konvex részek) is hozzáadhatók a zsák aljához vagy díszítéshez.

A terméken az ilyen gombok speciális szerszámmal vannak összekötve. Otthon használhatja az awl-t kis lyukak készítésével. Ahhoz, hogy bennük egy darabot rendezzenek be, és a lábuk belsejébe kerüljenek. Ehhez merev bélést kell készíteni az alján, hogy a golyók szorosan tartsák.

Hogyan kell díszíteni?

A táska nemcsak kiegészítőkkel, hanem különböző díszítéssel, dekupázs technikával és applikációval is díszíthető.

A decoupage technika nagyszerű dekoráció lesz a mindennapi kiegészítők számára. Ehhez a technológiához:

 • dekoratív szalvéta / decoupage kártya / nyomtatás fotópapírra;
 • Speciális ragasztó a bőr és a textíliák dekupázsolásához;
 • lapos kefe;
 • kontúrszövet;
 • kréta;
 • nedves törlőkendők;
 • fehér akril festék alapján.

Először ki kell választania egy helyet és egy szalvétát. A szín a zsák színétől függ.

Az eljárás egyszerű:

 • Készíts egy alapozót, adj egy kicsit szárazra.
 • A második réteget más színben alkalmazzuk.
 • A kívánt minta vágása.
 • Ragasszuk a kiválasztott motívumot a kezelt felületre.
 • Kezelje ragasztóval a bőrt.
 • Engedje meg mindent szárazon.
 • Vas vas rajz nyomkövető papír segítségével.
 • Fedjük le egy üveg réteggel.
 • Szárítsuk jól.

A táskán lévő alkalmazás egy divatos dekoráció, amely fényes tárgyat képez egy egyszerű tartozékról. A táska varrása előtt ki kell választani az alkalmazás mintáját. A kiválasztott mintát kézzel lehet varrni a zsákba.

Milyen bőr alkalmas?

A bőr kiválasztása elsősorban a személyes preferenciáktól, az áraktól, az anyagjellemzőktől és a zsákmodelltől függ. A lágyság számos bőrtípusban megtalálható. Az egyik legkönnyebb lehetőség a borjúbőr. Ez a legmagasabb minőségű és értékes.

Suede - nem csak puha, hanem nagyon tartós. A Softnak husky van. Általában a puha bőr anyagok különösen rugalmasak és finomságok.

A vastag bőrből készült zsákok meglehetősen nehézek, de ugyanakkor nagy szilárdságuk és hosszú élettartamuk van. Vastag anyag jön ki a bikából, bivalyból, sertésből.

A kozhzamból készült termékek a valódi bőrhez képest költséghatékonyak. A modern technológiák meglehetősen tartós műbőr termékeket hoznak létre. Úgy tűnik, néha nehéz meghatározni, hogy ebből az anyagból készült-e egy zsák. Ezeknek a modelleknek az előnyei a színskála. A természetes termékek nem adnak ilyen színteret. Emellett számos tervező nemcsak kiváló minőségű, hanem környezetbarát termékeket is létrehoz. A műbőr azonban nem mindig tartós. A hidegben ez az anyag megrepedhet, ami nem igaz a természetes termékekre.

Ellentétben a bőrpótlóval, álljon fel természetes anyagokból származó modellek. Az ilyen zsákok státuszt adnak tulajdonosaiknak. Hosszabb élettartamuk van, mint a műbőr. A valódi bőrből készült táskák mindig magas árcédulával rendelkeznek, és a mesterséges modellektől eltérően a természetes zsákok nehézek.

Modellválasztás

A modell megválasztása attól függ, hogy milyen célból vásárolják vagy varrják a táskát.

Azok számára, akik gyakran vásárolnak, vagy sok dolgot hordoznak magával, szükséged van egy bevásárlótáskára. Az ilyen zsákok tágas formájúak. Az ilyen modellek kétségtelen előnye az egyetemesség. Alkalmasak bármilyen ruházatra és ideálisak mindennapi használatra.

Az anyag a személyes preferenciáktól függ. Leggyakrabban a vásárlók bőrből készülnek, és nincs cipzáruk.

A táska vagy táska egy puha táska modell, amely alakja miatt kiváló kapacitással rendelkezik. A zacskóknak van egy kerek alja, és a tetején zsinórral zárva vannak. A termékek gyapotból, farmerből, velúrból, valódi bőrből és kozhzamából készülhetnek.

A derék táska egy csodálatos és hasznos dolog egy utazó és egy sportoló számára. Az ilyen táskában az övben lévő rögzítők miatt kényelmes a szükséges értéktárgyak tárolása. A kéz szabadsága - egy ilyen termék egyik fő előnye.

Mesterkurzusok a szabásról

Darab bőr táska

A táskák széles választéka áll rendelkezésre. Az eredeti minta - egy zsák bőrből.

Egy ilyen termék létrehozásához szüksége lesz:

 • Bőr darabok;
 • "Moment" ragasztó;
 • Varrógép.

A termék mérete 36x42 cm, az egyes darabok mérete 38x50 cm, 2 ilyen részlet egy színben és kettő a másikban. A részlet mindkét oldalán centiméterrel eltávolítjuk a varratokat, 5 cm-re lesz szükség a szegélyre.

A kezdeti szakasz fő asszisztense lesz ragasztó. Ideális bőrrel való munkavégzéshez. A ragasztót vékony vonallal kell felhelyezni az alkatrész szélére. A ragasztó után meg kell ragadni, és csak akkor kezdheti meg a varrást. Villogás után enyhén kopogtasson a varratokra, hogy az illesztésük lapos és vékony legyen. Ezután ismét a ragasztót a nem varrott területeken sétálgassa, majd újra indítsa el a firmware-t.

Úgy tűnik, hogy ez a következő:

Miután a varratok elkészültek, emlékeznie kell arra, hogy a részleteket egyenesnek kell tekinteni.

Az elvégzett munka után meg kell hajtani a két darabot, és összeragasztani őket egy zsákba.

A zsák felső részének hajtogatására varrott zsákfogantyúk. Ezeket a gyűrődéseket késsel vágják, és egy ragasztóval áztatott tollat ​​helyezünk be. Ahogy a ragasztó egy kicsit megszárad, mindannyian elaludt.

Laptop táska

Ehhez a modellhez szüksége lesz a cipzárra és a bőrre (műbőrre), valamint a bélésre.

A valódi bőrből készült laptopzsák varrása a következő lépésekből áll:

 • Először is el kell döntenie, hogy milyen méretű lesz a laptop. Javasoljuk, hogy használjon egy dobozot a laptop alól, hogy meghatározza az anyag szélességét és hosszát.
 • Ezután a bőrről az alábbi ábrán látható módon vágja ki a két részt, figyelembe véve a paramétereket. Az első oldalon mindkét oldalon 2,5 cm-re kell visszahúzódnia a varratokhoz. A második forma 1 cm-rel nagyobb lesz, mint az előző, mivel ez a külső héj lesz;
 • Amint az a képen látható, a kerekítéshez az alsó és az elülső széleit kell rajzolni.
 • Csiszolja az alsó és a hátsó felét.
 • Ezután rögzítjük az elülső részt, a hajtogatókat, ahogy a képen látható. A felesleges levágás.
 • Tollak készítése.
8 fénykép
 • Készítsen cipzárat. Ha nagy, levágjuk a felesleget és megolvasztjuk a szélét. Ezen kívül hozzá kell csatolni egy darab bőrt.
 • Villámot csatolunk a lécekhez.
 • A bélésszövet részeinek vágásához (ugyanaz a minta) fordulunk és varrjuk őket. A kényelem érdekében zsebeket készítünk.
 • A lécekhez a bélelt cipzárral rögzítjük, míg a szabad él nem esik a varrásba.
10 fénykép
 • Vágja ki a szelepet, helyezze be a mágneses nyomógombot, és csatlakoztassa a zsákhoz. Varratok is varrhatók.
 • Továbbra is meg kell varrni a bélést a bőrrészhez, és be kell helyezni a rögzítőelem második részét.

Formázott tok

Szükségünk van szerszámok szerszámokra, festékekre, szivacsokra és magukra a formákra - ebben az esetben a hibákat (nem több, mint 2 cm). Természetesen szüksége van egy öntésre alkalmas bőrre.

Papíron rajzoljon egy mintát.

 • A kartonon átvisszük a mintát, és megtervezzük a bogarak helyét, amelyet ezután ragasztunk.
 • Egy darab bőr, amely nagy mennyiségű forró vízzel pár percre megpuhul. Ezután törölje le, fektesse kartonra és formálja bogarak.
 • A termék szárítása után kivágjuk, kivágjuk a fogantyúk furatait, és merevségre ragasztjuk a kartonra.
 • Festje meg a bogarakat, majd maga a vászon.
 • Feldolgozunk.
 • A bogarak üregeit poliuretánhabbal töltjük be, vagy kitöltött poliészterrel töltsük fel, és ruhával ragasszuk őket.
 • Alkatrészeket varunk és tartozékokat helyezünk.
16 fénykép

Egy másik modellt kínálunk a következő videóban.

Bőr szoknya táska

Ilyen típusú táskához régi szoknya, dekoráció, ragasztó, szál, olló szükséges.

A szoknya alját le kell vágni, 1,5 centimétert kell mérni, levágni. Az alsó részen linóleumot használhat. Az alsó résznek meg kell felelnie a termék aljának. A zsák alsó része bőrből faragódik.A bőr darabjai 1,5 cm-rel meg kell haladniuk az alsó méretet, az alsó varráshoz három oldalt kell varrni, 1,5 cm-rel visszahúzódni, majd a linóleumot beilleszteni és a többi részét lefedni.

Az alsó a varrott oldalról a szoknyához van varrva. Az alsó keskeny rész közepét a szoknya oldalsó varrataival kell összekötni. Miután mindent kiegyenlítettünk, és áthidaljuk a vonalat a kerület körül. A munka elvégzése után csavarja ki a termékeket az elülső oldalon.

A fogantyúk bőrből is készülhetnek. A hossz meghatározható önállóan. De ne felejtsük el a varrási juttatásokat. Minden fogantyút belülről kifelé kell gördíteni. A 0,5 cm-es kanyarban visszahúzódó öltés pedig jobb, ha a belső oldalakon 1,5 cm-re vágja őket, és villog. A fogantyúkat a hátsó oldalról varrják a zsákba. A varratokat alulról felfelé fektetjük.

Cipzáras táska

A cipzárral ellátott táska a szokásos modellre épül. Egy villám sokakban félelmet okoz.

A bélés levágása után az oldalak mindegyike varrott, csak egy nem kívánt terület van, ami csak a cipzárhoz szükséges. Ennek a területnek a szélessége 15-20 cm legyen. A cipzár kezeléséhez 4 csíkra és 4 oldalra (2 felső, 2 alsó) lesz szüksége, amelyek megegyeznek a zsák szélességével.

A cipzárral ezeket a szövetrészeket be kell borítani. A végét pedig maga a cipzár zsinórja rögzíti. Minden írógépen lévő elem. A kapott tervet a zsákhoz kell rögzíteni. Ez a folyamat kézzel is elvégezhető.

8 fénykép

Hogyan kell írni anélkül, hogy varrunk egy írógépre?

Készítünk egy eredeti bőrkapcsolót mintázat és írógép nélkül, de eredeti díszítéssel.

Szükségünk lesz gyöngyökre, egy 18x9-es habirán téglalapra, természetesen maga a bőr 20x29 cm, és egy gomb a rögzítéshez.

 • Rajzunk egy darab bőrt, ahogy az alább látható.
 • Tegye a habiránt két bőrlapra és ragassza rá a belső lapra.
 • Varrjuk a gomb alján, és gyöngyökkel vigyük a szélét és az oldalát.
 • Az alsó oldalak hajlítanak és szegélyeznek.
 • Minden szegély végén minden réteg varrott. Zárja be a vágott gyöngyöket.
 • Varrjuk a gomb második részét, és tetszés szerint díszítsd.
17 fénykép
Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok