Varrózsákok

Strandtáska csinálja magát

Strandtáska csinálja magát

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Milyen anyagot készítsen?
  2. Varrás funkciók
  3. minták
  4. Hogyan varrni a strandot?
  5. Hogyan kell díszíteni?
  6. Ötletek létrehozása
  7. Mester osztály

Minden divatos nő a tengerparti szezonra készül. Fontos, hogy átgondoljuk az egész képet, és ne felejtsük el a kis dolgokat. Minden szükséges elemhez szükség van egy tágas táskára. Egy butikban vásárolható, de jobb, ha magad csinálod, akkor a kiegészítő egyedülálló lesz. Hogyan készítsünk strandzsákot saját kezével, és ez olyan nehéz?

A textíliából varrható, fonalból kötött és még szövés is. Azonban nem mindenki folyik a horgolás és a kötés terén, de a strandtáska szabása a képzett kézművesek utasítása szerint minden nőnek van, aki rendelkezik varrógéppel.

Milyen anyagot készítsen?

Ma a táska anyagának megválasztása olyan változatos, hogy kielégíti a legigényesebb preferenciákat:

  • A strandmodell számára a textíliák kiválasztása jobb, ha előnyben részesíti a környezetvédelmi anyagokat. Fontos, hogy a textíliák sűrűek, gyorsan száradjanak, homokszűrők és nedvességtartalmúak. Szóval alakja marad.
  • Hagyja, hogy a bőr kiegészítők egy másik alkalomra várjanak: itt könnyű és abszolút könnyű.
  • Ideális esetben a legjobb textília durva szerkezetű, de a len, a farmer és a durva kalória használható.

Ezenkívül jó, ha a késztermék mosható.

Varrás funkciók

A strandzsák a legegyszerűbb kiegészítő. Létrehozása nem sok időt vesz igénybe, és az eredmény örömét fogja élvezni a szépségével. Annak ellenére, hogy a tervezés látszólag bonyolult, a termék varrásakor nem szükséges átmeneti kézi öltés, a közbenső szakaszokban való felszerelés kizárható.

Ha nincs bizalom a minta helyes megalkotásában, akkor használhatja a készet: ez csökkenti a szabás idejét és növeli a vágási részletek pontosságát.

Ahhoz, hogy a táska butikból nézzen ki, minden színpadot hibátlanul kell elvégezni. A munka folyamán varrókapcsokat kell használni, a varratok kombinálásával, kivéve a szövet beáramlását. Nem számíthat arra, hogy minden hibát vasalással lehet kiegyensúlyozni: nem.

Minden felesleget le kell vágni.

Ha a szövet új, a munka megkezdése előtt jobb a dekódolás elvégzése (az anyag gőzzel történő vasalása) a zsugorodás további elkerülése érdekében. Ellenkező esetben a kész termék mosása után deformálódhat, ami befolyásolja a megjelenést.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a termék deformálódását a mosás után, fontos a lebeny és a keresztirányú oldal megfigyelése a vágáskor: egy új anyag szinte mindig hosszú. Az irány pontos meghatározása egyszerű: a textíliák kissé szélesek.

Nem szükséges kartonból készült keret létrehozása: a strandzsák nedves lesz, ami a papír eltávolításához vezet. A fenékréteg jobban megerősödik egy kettős réteggel.

minták

Azokban az esetekben, amikor egy érdekes stílus megfogalmazódik, jobb, ha a kész mintát használjuk. Így könnyebb lesz kiszámítani az anyagfogyasztást és pontosítani a munkát. Bármilyen minta függ a tervezési ötlettől.

Lehet egyszerű, vagy modell, dekoratív részletek tömegével.

A választott opciótól függően alakja különbözik (téglalap, félkör, trapéz, négyzet alakú, gyűrűvel, boho stílusban, mez, zsák táska formájában).

Emellett a modellek lehetnek sík vagy háromdimenziós, kemény vagy puha.

A minta kiválasztásakor figyelembe kell venni a textileket: a puha anyag nem tartja meg az alakot, még akkor is, ha a ragasztóval duplikálódik.

A kiegészítők alakja nagyon változatos, és a kézimunka szakmai megközelítésének köszönhetően a malacmintát folyamatosan frissítik.Azonban egyáltalán nem szükséges egy kész sablont használni: saját tervezést hozhat létre, és módosíthatja a durva vázlatot.

Hogyan varrni a strandot?

A divatos stílus kiválasztása során számos árnyalatot kell figyelembe venni. A strandtáska külön tartozék lehet, vagy egyszerre több funkciót is elláthat. Az első esetben az összes szükséges tartozékot megtartja, a másodikban a válla feletti tartozék lesz, és felszabadítja a kezét, amikor a strandra sétál.

Az ilyen stílusok kényelmes viselet.

Ez lehet egy szövet, esernyő vagy más anyag transzformátor. A strandtáska érdekes lehetősége egy szőnyegtáska vagy egy kockás táska, amely szükség esetén napágyakká alakul.

Hajtogatáskor kíméletesnek tűnik és kevesebb helyet foglal el, mint a csomagban lévő szőnyeg. A modell varrása a tervezett funkciótól függ.

Hogyan kell díszíteni?

A strandtáska regisztrációját a nő választott stílusának és ízének figyelembevételével végzik. Az anyag típusától és a színektől függően néha minimális dekorációra van szükség. Például, ha a modell egyszerű és varrott, akkor egy érdekes mintával különleges színekkel díszítheti.

Így divatosnak és fényesnek tűnik.

A téma kiválasztása nem korlátozott. Ez lehet egy egyszerű klasszikus (szalag, cella) vagy absztrakt, geometrikus motívum, virágos és városi vázlatok. Mindez a szerző kreatív képességeitől függ.

Aki nem szereti a szövetmintákat, akkor a terméket varrással, hímzéssel vagy több dekoratív elem kombinációjával díszítheti. Gyönyörű fog kinézni kompozíciókat virágokkal, tengeri felszerelésekkel. Érdekesnek tűnik a zsák elejére varrott horgolt lapok is. Ebben az esetben fontos a megfelelő anyag kiválasztása és befejezése, hogy egymásba kerüljenek.

Ötletek létrehozása

Ha nem akarsz szövetet vásárolni, használhatja az elfelejtett dolgokat, amelyek valószínűleg a szekrényben lesznek. Régi farmer - miért nem? Néha elég, ha a nadrágot kárpántoljuk, az alját varrjuk, a fogantyúkat hozzáadjuk - és a táska készen áll.

A kreatív kép érdekében életre keltheti az a la Dolce és Gabbana opciót: egy átlátszó, tágas táska, minimalista stílusban készült, és szerény díszítő fonattal és megbízható fogantyúval díszítve.

Ez egy kicsit hasonló, de már a sportvénában: egy színes hálóból készült táska, melyet tartós zsinór díszít, és egy zsebbel egészítenek ki. Nagyszerű "lélegző" tartozék, amelyben a törülköző gyorsabban szárad, és minden mindig látványban van.

A tűnőknél mindig lesznek maradékok és anyagmaradványok, amelyek üzembe helyezhetők, kiválasztva a színeket a fürdőruha mintájára. Így igazi strandegyüttes lehet.

Azok számára, akiknek két árnyalatuk kevés kombinációja van, illeszkedjen a patchwork technika. Patchwork szórakoztató és világos. Ez a táska sok nő számára vonzó, mindig egyedi és eredeti.

A kreatív divatszakértőknek tetszeni fognak a divatos táskák varrása egy pólóból nyomtatással: gyorsan és eredeti módon.

A nagyobb hatás érdekében vágja le a termék alját a szegélyben, csomót kötve. Van azonban egy árnyalat: egy zsákhoz vastag kötöttáruból készült modellre van szükség, különben a tartozék nem néz ki szépnek.

Van egy ajtószárny és vastag, durva kábel? Csak két varrás, és a termék csak szuper! Lapos modell, elég tágas és kényelmes. Ilyen zsákba illeszkedjen a szükséges strand kiegészítők.

Ha a szekrényben van egy régi szoknya fodrosokkal, még érdekesebb: az utolsó előtti frizura alsó részének ötvözése és a fogantyúk finomabb modellt eredményeznek, amely biztosan romantikus embereket szeretne.

Univerzális opció - fürdőlepedő modellje. Miért nem? És stílusos, és mindig hasznos, ha le kell törölni a fürdés után a tengerben.

Mester osztály

A strandzsákok varrása önmagában nem olyan nehéz, mint az első pillantásra. A tartozék kiegészítéséhez egy 1,10 m hosszú és 1,35 m széles, és ugyanolyan mennyiségű (természetes anyagból készült) anyag szükséges.Túl vékony és puha textíliák nem tartják meg a formát, jobb a durva anyag használata. A ragasztó legalább 4 métert vesz igénybe, mivel majdnem minden részletet meg kell ragasztania. Szálak szükségesek a varráshoz és a kontraszthoz (varráshoz).

Ehhez a varráshoz nem szükséges egy minta: a szövetet félszélességűre hajthatja, és szimmetrikusan vágja le a széleit: hajtogatott állapotban egy 55 cm-es oldalú négyzet jön létre, a hossztól 5 cm-es jelöléssel és a kapott szalag vágásával. Ezután minden részletet hajtogatunk: két, 0,5 m (magasság), 0,55 m (a jövő zsák szélessége) és 5 cm x 55 cm-es részeket kapunk.

Ugyanezen elv alapján vágjuk ki a kárpitot, de két nagy és két kis részen kívül további két darabot vágunk 25 x 55 cm-es méretben (ez lesz az oldalsó dekoráció).

A részleteket kivéve, minden részletre kivágunk, különben a textíliák vastagsága nem egyenletes. 4 darab 50 x 55 cm-es és négy 5 x 55 cm-es alkatrészt kell készítenie.

Miután minden darabot kivágtunk, a flizelinhez (ragasztóhoz) ragasztottuk a rossz oldalról. Ha többlet van, ragasztószerkezet.

Az alaprészhez, az alsó résztől 22 cm-re, a 25 x 55 cm-es mérésből készült dekoratív betét a varrott oldalra kerül, és 1 cm-re a színtől színezett. Ezután a felületet összehajtogatják az arcra, vasalják, és kontrasztos szálakkal simítják. Ha a kialakítás kettős befejező vonalakat tervez, kívánatos, hogy a díszítés során teljesítsék ezt a technikát.

A munkát óvatosan kell elvégezni, hogy az általános megjelenés ne szenvedjen. A befejező részekre varrva szimmetriát vizsgálnak, majd befelé hajtogatják, az oldalakon és az alsó részeken levágják, és varrógépre varrnak. A varrás szélessége 0,8 - 1 cm. A nagyobb megbízhatóság érdekében a varrás dupla lesz.

Ugyanez történik a befejező anyag béléssel. Azonban a varrás szélességének nagyobbnak kell lennie. Fontos, hogy a kárpitelemek 2-3 mm-rel kisebbek legyenek az alapanyagnál: ez azért szükséges, hogy a kinyitott állapotban a zsák belseje ne nézzen az „arcra”. Tehát nem lesz túlzott anyag belsejében, és a felső szélén lévő él könnyebben a megfelelő irányba fordul.

Miután elkészítették a vonalakat, kiegyenlítik az alap és a bélés varratait. Ezután adja meg a terméket a kívánt alakra. Ehhez az alkatrész csomópontjánál az alsó szövet szöget zár be, és a varratoknak meg kell egyezniük. A varrásra merőleges merőleges vonal egy 16-18 cm hosszú vonalat rajzol az egyik szélétől a másikig.

Minél kisebb ez a szám, a laposabb táska lesz. Egy vonalat rajzolnak a húzott vonal mentén, majd 1 cm-t hagynak, és levágják az összes felesleget. A kiegészítő bélés sarkát is elhelyezik, nem felejtve el, hogy mindig nagyobb a bemélyedése a szélétől, különben a bélés több bázissal rendelkezik.

A fogantyúk a vágás, a varrás, a esztergálás és a vasalás hajtogatásával vannak összehajtva. A dekor ismétlődő elemeit, a kettős vonalat a hosszúság mentén húzza. A kész alkatrészeket az alaplap tetejére az oldalsó élektől 15 cm-re, a felső és a fogantyúk kombinációjával rögzítik.

A bélést az arccal kifordítják, az alap munkadarabba helyezik, és a tetejére rögzítik, majd varrják, a varratokat ötvözik, és nem felejtik el, hogy kis részeket hagyjanak ki. Szükség van a termék bekapcsolásához.

Az erősség érdekében kétszer villoghat a tetejére.

A táska elfordítása után a felső szintet ki kell egyenlíteni, a csővezetéket kifelé kell fordítani, meg kell varrni a forgó nyílást, és rögzíteni kell a felső részt kettős befejező varrással. Strandtáska csináld magad!

Részletesebben arról, hogy milyen gyorsan lehet varrni egy strandzsákot, az alábbi videó fogja megmondani:

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok