Hogyan varrni egy ruhát

Hogyan kell varrni a fűzőt saját kezével - a mintától a szabásig

Hogyan kell varrni a fűzőt saját kezével - a mintától a szabásig

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. típusok
 2. anyagok
 3. Sablonválasztás
 4. Mérések
 5. Modellezési módszerek
 6. Mintázat készítése hamis úton
 7. A hagyományos módszer - számítva
 8. varrás
 9. Rögzítő díszítés

Természetesen a fűző az esküvői ruha fő része. Még mindig stílusos és nem cserélhető, hogy hangsúlyozza a menyasszony alakjának szépségét. Hímzéssel, strasszokkal, gyöngyökkel, tollakkal, íjakkal díszíthetõ, ami a ruhát eredetiebbé és különlegesebbé teszi. Ezért, amikor esküvői ruhát varrunk, az egyik kulcsfontosságú pont az, hogyan kell varrni a fűzőt saját kezével. Ez természetesen nem könnyű feladat, amely alapos előkészítést igényel.

típusok

Modellezési felszerelés, fontolja meg az ilyen árnyalatokat, mint a corsage, az anyag, az alak típusát. Vegye figyelembe, hogy a corsage alapmintái egyaránt alkalmasak estélyi ruhákra, esküvőkre vagy alkalmi használatra. Minden attól függ, hogy a dekoráció és a szövet.

Tekintsük a fűző fő típusait.

dekoratív

Ez a típus olyan lányok számára készült, akiknek nincs szüksége kiigazításra. Gyakran a corsage-nek is nevezik. Ezért az ilyen fűző a közönséges ruházat kategóriájába tartozik. Tökéletes a tökéletes figura és terhes menyasszonyok számára.

derék

Testformázásra tervezték (alakváltozások): a mellkas emelése, a derékvonal kialakítása, háttámla. Egy ilyen fűzővel a menyasszony kecsesebb és kecsesebb.

anyagok

A varráshoz főként sűrű anyagot használnak (pamut használható) a béléshez, majd a felső szövetet (fő) ugyanabból a szövetből vagy bármelyik tetszés szerint varrjuk, például szatén, gipsz, csipke. A szövet sűrűségének az az előnye, hogy a termék nem kap ráncos megjelenést és extra hajtásokat. Ha a fűző dekoratív, használhat selyem.

Tartozékok tartalmazzák a fűző rögzítőit:

 • zárak;
 • szemek;
 • csipkék;
 • horgok;
 • gombbal;
 • bálnák a karcsúsító fűzőkhöz;
 • spirálcsontok ívelt varratokhoz;
 • acélcsontok egyenes varratokhoz. Jobb, ha nem vesz olcsó műanyag csontokat, amikor hajlítanak és csavarnak.

A nyakkendőt elöl vagy hátul, vagy kettőről egyszerre végezzük. Fogyókúra a fűzők számára jó, hogy lehetőség van a meghúzási erő beállítására, a fűzőt a kívánt méretre állítva, függetlenül attól, hogy időben helyreáll-e vagy fogy. A legfontosabb dolog, hogy tudd meg, mikor kell megállni, és nem kell túlzásba hoznod egy fűzőt.

Jobb, ha megveszik a már meglévő csontokat a kezeden, és természetesen, ismerve a fűző hosszát. A csont öncsökkenése némi bajt okozhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a csontnak 2 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a fűző varrása, így nem lesz észrevehető, és nem szakítja meg a szövetet.

Szükséged lesz ezekre az eszközökre is.:

 • vonal
 • szövet lyukasztás;
 • a mintázatmodellezés eltűnő jelölője;
 • celofánszalagok;
 • olló;
 • kalapács rögzítőelemek rögzítéséhez;
 • varrógép;
 • forgó kés;

Sablonválasztás

Miután eldöntötte a fűző stílusát, célját (karcsúsító, dekoratív), megjelenését (modern, retro vagy akár üzleti stílus), a nyakvonal alakját, hosszát stb., \ T Próbáld ki varrni az olcsó szövetből mint ál-up.

A minta előnye, hogy a varrás különböző szakaszaiban korrigálható. Egy tiszta opcióval nehezebb lesz. Ne feledje, hogy a fűző illesztése sok időt vesz igénybe, és a vázlat rövidebb lesz, különösen, ha először varrja.

Mérések

Milyen minta a fűző, ruha, szoknya vagy más típusú ruházat, amit nem választana, meg kell egyeznie a figura típusával, és csak a fizikum méretéhez illeszkednie kell. Ez a fő szabály.

Méréséhez, méréséhez:

 • mellkasméret;
 • derék körvonala (abban a helyen, ahol azt szeretné);
 • a csípő kerülete (a kiálló csontvonal mentén);
 • mérjük meg a távolságot is: derékvonal - a mell alatti pont, derékvonal - az oldalsó varrás alatt, derékvonal - a has alja.

Modellezési módszerek

Kétféle módon lehet létrehozni a mintákat:

 • becsült - a szükséges mérések elvégzése a kiválasztott modelltől és a minta kialakításától függően.
 • Dummy vagy tetoválás módszer - a módszer nem sok időt vesz igénybe (a modell összetettségétől függően 10-20 perc), de pontos, figyelembe véve az ábra jellemzőit. Ebben az esetben az ügyet közvetlenül a személy figurájára vagy manökenre lyukasztják.

Mintázat készítése hamis úton

Most a népszerűség egy tetoválási módszer. És megáll.

Minta készítéséhez készítsen egy fickót, egy fakulásjelzőt és a celofán csíkot 20 cm széles és 40-45 cm hosszú. A csíkok száma a tervezett alkatrészek számától függ.

 1. Egy fűzőt rajzolunk. Rögzítse a manöken csipkeit (rugalmas szalagokat lehet használni) vízszintesen a mellkasvonal mentén, a mellkas alatt és a derékban, valamint a gyomorban (12-13 cm a derékvonaltól).
 2. Rajzoljunk törölhető jelölővonalakat a kötött fűzőkön, majd távolítsuk el őket.
 3. Jelölje meg az oldalsó varratokat és a középső frontot, hátul.
 4. Jelölje meg a fűző könnyítő varratait.
 5. Vegyünk egy celofán csíkot, és csatlakoztassuk a próbabábu elejének közepéhez. Tegye át az első rész vonalait (a kanyarból a domborzatig) a fogantyúval.
 6. Csatlakoztassa és fordítsa le az oldalsó és hátsó részleteket.
 7. Távolítsa el az alkatrészeket, és ellenőrizze, hogy a domborzati vonal sík-e.
 8. Add varrási juttatásokat.

Körülbelül lesz egy ilyen minta.

A hagyományos módszer - számítva

Modellezze a fűzőt.

1. Vegye ki a ruha alapmintáját, vagy építsen egy téglalap alakú rácsot, és jelölje meg a derékát, a mellkasát és a csípővonalát a méreted szerint, az egyik mintát példaként. A főmintán vigye át a vonalakat és díszítse a domborított vágásokat. Készíts egy darabot Győződjön meg róla, hogy a varratok elosztása 2-3 cm.

2. Vigye át a mintát a fűzősablon szövetébe. Helyezze a mintát úgy, hogy a hátsó rész középső széle párhuzamos legyen a frakcionált szálral, és a részek derékvonal mentén történő igazításának pontjai párhuzamosak a vetülékkel. Ez azt jelenti, hogy a fűző nem nyúlhat a derékvonal mentén. Alapvetően, a bal oldali párhuzam a jobb oldalon, így a szövetet két rétegben lehet összecsukni, ha a bélés és a fő anyag anyaga más, és azonnal kivág egy pár alkatrészt. Ha ugyanazt a szövetet varrja, akkor 4 rétegben hajtsa végre, igazítsa a széleket.

3. Vágja le az anyagot.

Ahhoz, hogy az anyag jobban „üljön le”, varrni, melegítse fel a meleg vízben, miután megszámlálta a részleteket.

varrás

Hogyan kell varrni a fűzőt:

1. Az oldalsó oldallal, valamint a hátsó rész középső részével a bélés oldalával söpörje el a központi sablonrészeket. Polcolja az öltést a háttámla oldalain. Próbálja meg a terméket, és végezze el a szükséges beállításokat.

2. A varratok öltése és vasalása.

3. Készítse el a fő szövet részleteit is. Ha változás történt a bélésben, akkor a bázisra kerülnek.

4. Csatlakoztassa a külső részt a béléssel.

5. Otstrochite húzózsinórok az oldalsó varratokon és csontok beillesztése őket. Hosszúságuk 2 cm-nél kisebb legyen, mint a varrás. Vegye figyelembe, hogy a két rész (hátsó és hátsó) oldalsó varrásainak meg kell egyezniük. A varrás mindkét oldalára húzózsinórt készíthet.

6. A jelenetek helyett Rigilin-t csatolhat. Ebben az esetben az alapra és az alapra rázkódik, és az alkatrészek csatlakoztatása után. Ehhez 2 cm-rel térjen vissza az oldalsó varrás tetejéről, és két sorral rögzítse. A regina végeit maszkolószalaggal kell becsomagolni. Győződjön meg róla, hogy a felső és az alsó harisnya van.

Rögzítő díszítés

Ha a csipkét választja, jelölje meg a polcokon lévő szemöldökét. Tegyen lyukakat egy lyukasztással és győződjön meg róla, hogy szorosak.

Hurkok készítése:

 • vágjon egy hosszú szövetcsíkot a fűző polcon lévő zsanérok sűrűségétől függően;
 • öltéssel a kívánt szélességű rossz oldalon;
 • kiválaszthatsz egy csíkot, miután összeszorított egy csapot egy élre;
 • Vágja át szalagokba, például 7 cm hosszú, figyelembe véve a szalag vagy csipke szélességét;
 • a szegmensek széleit úgy kell söpörni, hogy a szövet ne essen össze;
 • Legyen hurkok a fűzőrétegek rétegei között mindkét polcon, egy szélességet tartva;
 • öltés hurkok és visszahúzza a kábelt vagy a szalagot. A szalagot a fő szövetből is varrhatja. Ehhez meg kell varrni a kívánt szélességű hosszú csíkot, ki kell húzni, ki kell egyenesítenie a varrott felső szélét, és óvatosan varrni kell az alsó szélét.

Varrhat egy titkos cipzárat, és elrejthet egy gomb bezárását.

A fűzőt csipkével, strasszokkal, gyöngyökkel, íjakkal díszítik.

Comments
 1. Rita
  23.05.2015

  A fűző varrásához nagy tapasztalattal kell rendelkeznie. Nem olyan egyszerű dolog.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok