lemezek

Leveslemezek: milyen méretűek és hogyan kell őket kiválasztani?

Leveslemezek: milyen méretűek és hogyan kell őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. anyagok
 3. Méretek és alakzatok
 4. Gyártók értékelése
 5. Kiválasztási szabályok

Nehéz elképzelni egy konyhát vagy vendéglátóhelyet mély leveslemez nélkül. Fő céljuk, hogy meleg és hideg leveseket, tejtermékeket, húsleveseket, folyékony edényeket szolgáljon fel. A viszonylag ismerős megjelenés ellenére a leveslemezek formája, mennyisége és gyártási anyagai különböznek.

Jellemzők

A mélytányérok nem rendelkezhetnek fogantyúkkal (ez már egy bogár vagy bouillon). Az asztalon egy tálcára helyezve egy kanál kerül a jobb oldalon. Mielőtt a levestálcának általában van egy pogácsa, tejföllel és szószokkal tálaljuk.

Az etikett szabályai szerint a levest az asztalon egy közönséges bundában szolgálják fel, és már ettől kezdve a vendégek lemezei közé sorolják. Ugyanakkor a lemezek oldalainak tökéletesen tisztának kell maradniuk.

anyagok

Az étkezőlapok különböző anyagokból készülhetnek. Lehetetlen azonosítani azokat, amelyek jobbak vagy rosszabbak. A legfontosabb az, hogy megértsük, milyen körülmények között és milyen ételeket terveznek az ételek megvásárlására. Ezeket a kritériumokat a termék anyagának kiválasztásával már el lehet távolítani. Tekintsük a leggyakoribb lehetőségeket.

kerámia

A kerámia edények olyan természetes agyagból készült termékek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Az edények tetején mázzal borítottak, kész formában lehetnek természetes terrakotta árnyalatok, és bármilyen más színnel festhetők. Lehetőség van falfestményekre és rajzokra is kerámia lemezekre. Az ilyen termékek meglehetősen vastagok és nehézkesek, de ennek ellenére törékenyek: a hirtelen hőmérsékletváltozás következtében megrepedhetnek.

A lemezek azonban jól karbantartott hőmérsékletet jelentenek - a forró húsleves hosszú ideig forró marad, és a hűvös okroshka nem melegszik fel. Kívülről, az ilyen ételek tömören, sőt kissé durvaak.

Ez optimálisan illeszkedik a konyhabelsőbe az ország vagy a retro stílusában. A legtöbb termék nem mosható a "mosogatógépben".

fajansz

Fajansz - ez ugyanaz a kerámia, de egyetlen pörkölésnek van kitéve és kifinomultabb. Felső réteg - máz. A kerámia lemezek meglehetősen nehézek, de porózusak. Az utolsó tulajdonság az, hogy a cserépedények törékenyek.

Megfelelő gondossággal azonban a lemezek elég hosszú ideig tartanak. Ez, valamint a megfizethetőség, nagyon népszerűvé teszi ezeket a modelleket. Érdemes megjegyezni, hogy idővel, a fajansz fölött a hibák és hornyok képződnek. A felső réteg károsodásának helyén sötétedés alakul ki.

porcelán

A porcelán agyagbázis, de többszörös pörkölésnek van kitéve. Ennek eredményeként a termék könnyűnek bizonyul, de a felületén nincs pórus. Ennek eredményeként a porcelánlemezek ellenállnak a savaknak, lúgoknak és magas hőmérsékleteknek. A porcelánlemezek ételei hosszú ideig melegek maradnak.. A legtartósabb és legdrágább modellek szilárd porcelánból készülnek. Már régóta egy klasszikus fehér és arany modell. A minimalizmus rajongóinak fontolóra kell venniük a minták és domborművek nélküli fehér lemezek lehetőségét.

Kiváló megjelenésének köszönhetően A porcelán mindig ünnepélyesnek tűnik, ez a készlet kiváló alkalom az ünnepélyes ünnepekre. Ne tegyen mosogatógépbe vagy mikrohullámú sütőbe porcelán ételeket.

Tilos porcelánt főzni, vagy túlságosan meleg vízben mosni, a termékek ápolásához célszerű speciális mosószert vásárolni.

Hőálló üveg

Ebből az anyagból készült ételek átlátszóak, sötétek és színesek lehetnek.Optimális a mikrohullámú sütőben való használatra. A lemezek ésszerű áron és tartósságonként különböznek, a fő dolog az, hogy elkerüljük a hirtelen hőmérsékletváltozásokat a lemezek használatakor.

Különösen lenyűgözőek, sok elemet tartalmazó átlátszó és sötétített edényekben. Az üvegkerámia kollégáknak van néhány hasonlósága az üveglapokkal. Ezek azonban tartósabbak (nem félnek a szelíd ütéstől), kevésbé érzékenyek a hőmérsékleti hatásokra.

Luminarc

kristály

Külsőleg ilyen lemezek emlékeztet üveg, de nehezebbek. Ha átnézed a kristálylemezeket, láthatod, hogy a fénysugarak hogyan lépnek át, és megtörik rajta. A kristályt ritkán használják leveslemezek készítéséhez, mert Csak hideg ételeknél használható. Ha megsérti ezt a szabályt, az anyag sötétebb és megszakadhat.

fém

Lemezek fémből - Ezek általában alumínium és acél (rozsdamentes acél) termékek. Először is tartósak, ezért túrázási lehetőségnek tekintik. Azonban ezek a modellek Gyorsan felmelegszik, így könnyen használható, ha használják őket.

A mikrohullámú sütőhöz nem használhat fémedényt, de a grillre vagy a gáztűzhelyre (használjon osztót).

műanyag

A gyakori használatra nem alkalmas termékek. Meg kell felelniük élelmiszeripari műanyagból, előnyben kell részesíteni a termékeket polisztirolból vagy polipropilénből. Használat előtt győződjön meg róla, hogy az ilyen típusú műanyag meleg ételekhez alkalmas. A műanyag lemezek másik hátránya - az ételek gyorsan lehűlnek, maguk felmelegítik és könnyen deformálódnak.

faipari

Fa lemezek - ez elsősorban a környezetbarát és hiteles. Ma azonban ezeket általában dekoratív elemként használják. Ennek oka, hogy az ilyen ételeket meglehetősen nehéz gondoskodni, emellett a fa elnyeli a szagokat.

Corian

Kémiai kísérletekkel nyert modern anyag. ez jelenti mesterséges kő Az ebből származó termékek külsőleg elég erősek, vonzóak és nemesek.

Méretek és alakzatok

A mélylemezek szabványos méretei 0,25 és 0,5 ml között vannak. Az edények átmérője is változik, és 20-40 cm-es lehet. A kevésbé tágas lemezek általában megfelelőek (23-24 cm átmérőjű, esetleg 27 cm-es átmérőjűek) gyermekek és idősek számára, valamint azok számára, akik gondosan ellenőrzik az elfogyasztott kalóriát. A félliter mély edények optimálisak a férfiak és azok számára is, akik nem korlátozzák magukat az élelmiszerben. Így az edényre jutó grammok száma elsősorban a térfogatától függ. A standard termék általában 250 ml levest tartalmaz.

Hagyományosan a vacsora lemezek mély formájúak, alsó átmérőjük kisebb, mint a felső rész átmérője. A levágott éleknek köszönhetően a levesek és a levesek nem kerülnek ki az edényekből, továbbá a peremek a felesleges folyadék eltávolítására szolgálnak a kanálból. A lemezek oldala sima vagy dombornyomott lehet, gyakran díszített.

Az oldalak szélesebbek lehetnek, néha még a mártást is szolgálhatják. Néha nem könnyű leves leveseket széles lapokkal, anélkül, hogy az oldalakat elkenőzné. Ezen túlmenően ezek a lemezek sok helyet foglalnak el az asztalon, amikor szolgálnak. Minél szélesebb a lemez, annál gyorsabban hűl a leves, a mélyebb edényekben az étel hosszabb ideig meleg marad. A modern gyártók négyzetes és akár háromszög alakú hátrányokat is termelnek. A négyzet alakú termékek stílusosak, kevés helyet foglalnak az asztalon, és ergonomikusak is a tárolásban.

Külön külön kell elosztani a lapokat gyerekeknek. Általában mélyebbek, kis fogantyúkkal felszerelhetők. Javasoljuk azonban, hogy egy régebbi óvodást és egy iskolát tanítsanak a „felnőtt” ételekből, azaz a klasszikus leveslemezekből.

A gyereklemezek megkülönböztető jellemzője a tervezés - mindig világos és színes, ismétlődő jelenetek és festmények rajzfilmekből, könyvekből.

Gyártók értékelése

Tekintsük a legnépszerűbb márkákat, a termékcsaládokban, amelyeken mély tányérok vannak.

 • Prémium márka Colombo (Kína) tálaló ételeket, valamint porcelán teáskészleteket készít. A tervezési kivitelezés új kollekcióját rendszeresen kiadják. Kombinálja a virágos díszek összes gyűjteményét, amely a hófehér ételeket tartalmazza. Oroszországban nehéz beszerezni termékeket ebből a gyártóról, mivel nincs hivatalos áruház. A hivatalos forgalmazókat azonban megtalálhatja az interneten.
 • Egy másik prémium márka a német Continental cég. Porcelántermékeit az intézmények ételei közé helyezi, mivel magas erősségű mutatókkal rendelkezik. Ehhez a termékhez alumínium-oxid és további erősített edények szélei tartoznak. Ennek eredményeként a hőmérséklet szélsőséges, savak, hatások közömbös. Az ételeken a vásárlástól számított 5 éves garancia is érvényes.
 • A Helfer (Ausztria) éttermei és az étterem gyártása. Ezek klasszikus kivitelű porcelántermékek. Egyértelmű előnye: fokozott ütésállóság, elegáns, elegáns kialakítás.
 • Amerikai márka Corelle A három rétegű hőálló üvegből készült ételeket (bár 3 évig) is garantálja. A termékek nem rendelkeznek bevonattal, vagy ezek tetejére mázzal van ellátva, ezáltal egy porcelánfelület utánzata. A konyhai eszközök alkalmasak a mikrohullámú sütőben történő kiszolgálásra és használatra, nem szívja fel a szagokat, hosszú ideig megőrzi a hőt. A festmény „matrica” (gravírozás vagy perforáció) alkalmazásával az ételek különösen szépek, és a minta akár 10 évig is megmarad az edények napi használatával.
 • Ha tetszik a kiváló minőségű kettős tüzelésű és mázas kerámia, figyeljen rá Ételek Costa Nova. A kiváló minőség és a tartósság mellett érdemes megemlíteni az ételek vonzerejét. A fő tervezési motívumok etnikai, virágosak.
 • A hazai gyártók között is érdemes márkák, például Domenik. A termékeket három változatban gyártják: üvegből, kerámiából és porcelánból. Nyilvánvaló, hogy az üveglapok alkalmasak a mikrohullámú sütőben való használatra, de ez a gyártó lehetővé teszi a porcelántársak hasonló használatát a speciális gyártási technológiának köszönhetően. Ami a tervezést illeti, ez a legkülönbözőbb választási lehetőség, elsősorban a klasszikus irány. Van egy sor gyermekételeket is.
 • Talán az egyik legcsodálatosabb cég lehet Leander. Tányérokat és más porcelán ételeket készítenek. Lenyűgöző, hogy a termékeket kézzel festik, de ugyanakkor költségük meglehetősen megfizethető a vevő számára.
 • Az üvegáru szerelmesei a Luminarc (Franciaország) és a Pasabahce (Törökország) lemezeket is ajánlhatják.. A nagy szilárdságú, hőálló üveg használata lehetővé teszi, hogy elkerülje a pórusok megjelenését a felületen, és így erősítse a lemezeket, inert a savak, a csiszolóanyagok, a magas hőmérséklet hatására. Az ilyen termékeket mikrohullámú sütőbe és mosogatógépbe lehet helyezni. A Luminarc lemezek a klasszikus teljesítmény és a praktikusság kombinációja.
 • Posud de Luxe a szokatlan formák és formatervezési minták szerelmeseinek fognak fellebbezni. A termékcsalád két csoportra oszlik - kerámia és porcelán ételek.
 • Ha merész szín- és tervezési megoldásokat keres, figyeljen a GreenGate termékekre. Piros lemez, fekete, fehér mintákkal - ezek nem minden lehetséges lehetőség.
Colombo
Posud de luxe
Corelle

Kiválasztási szabályok

A leveslemezek kiválasztásának első kritériuma a gyártási anyag. Ünnepi alkalmakkor, valamint ha a pénzügyek lehetővé teszik, előnyben részesíthetjük a porcelánt.Ha az ételt gyakran melegítik a mikrohullámú sütőben, akkor az üvegárukat kell választani. Azok, akik aggódnak a környezetbarát ételekről, ajánljuk a kerámiát. Univerzális és demokratikus változat - fajansz.

A porcelán kiválasztásakor könnyedén megütjük a kezével. A porcelánnak hangosnak kell lennie, és a hang fokozatosan elhalványul. Ha unalmas hangot hall, akkor agyagot talál a drágább porcelánra. természetesen, ellenőrizni kell a minőségi tanúsítványokat - ez az egyetlen módja annak, hogy az edények megfeleljenek a meglévő szabványoknak és környezetbarátak. A legkényelmesebb forma elismert kör.

Az ünnepségekhez vásárolhat szokatlan szögletes kollégákat, de minden nap kényelmetlen az ilyen konténer.

A klasszikus szín fehér és árnyalatai. Az ilyen ételek organikusan néznek ki minden konyhában, különféle ételek és textilek választékával együtt. A virágmintás fényes lemezek sokoldalúak lehetnek, segítik a könnyű és nyugodt légkört. A pszichológusok szerint az ételek élénk színei ösztönzik az étvágyat.

Ha nem fél túl sokat enni, akkor az élénk színű ételek segítenek az ékezetek elhelyezésében az asztalnál. Ha fáradtságot érez, ajánlott a zöld, világos zöld árnyalatok használata. A gazdag sárga és piros színekkel ellátott lemezek ösztönzik az étvágyat. De a hideg kék és a mélykék színek segítenek az irányításban.

A segítő termékek vonzóbbá válhatnak, de az ilyen termékek gondozása nehezebb lesz. Élelmiszer-részecskék eltömődhetnek a hornyokban és dudorokban, ami sárga vagy sötét foltokat okozhat.

A következő videóban megtalálható a Luminarc Feston leves tál.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok