A ruhák varrása és díszítése

Hogyan varrunk egy női pólót: minták és mesterkurzusok

Hogyan varrunk egy női pólót: minták és mesterkurzusok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Építsd meg a minta alapját
 2. modellezés
 3. Milyen szövetet varrnak?
 4. Hogyan lehet vágni?
 5. Hogyan varrni a saját kezét: egy mesterkurzus kezdőknek

Jelenleg a pólók széles választéka igen széles és sokszínű, de mindenki eredeti és különleges dolgot szeretne létrehozni. Varrni egy pólót saját kezével olcsó és nagyon könnyű. Ez a lecke segít abban, hogy élvezze az idejét, mert a termék mintázata könnyen felépíthető, nem igényel nagy mennyiségű anyagot, és az egész folyamat nem fog több, mint két óra.

Egy ilyen termék létrehozásához általános készségekkel kell rendelkeznie a varrás, a figyelem és a vágy, hogy szokatlan szerzőt hozzon létre. Az ilyen álom megtestesülésében segít a T-ingek építéséhez szükséges információk.

Építsd meg a minta alapját

Bármely póló mintázatának megfelelő felépítéséhez, meg kell rajzolnia az alapokat papíron. Megjegyezzük, hogy ez a rajz egyszerű, mert nem kell a mellkas és a derék dartot rajzolni, ami jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Először szigorú sorrendben kell méréseket végezni: nyak, mellkas, derék, hátsó szélesség. Félre vannak osztva, mivel a rajz félig méretre épül.

Ezután egy derékszöget építünk. Ebből a szögből lefelé jelöljük a termék hosszát, jobbra 1⁄2 mellkasméretet helyezünk el. Húzza le a mellkas magasságát, egy lapos vonalat tartva. Ezt tekintjük a karfurat mélységének.

A kapott sorban mérje meg a hátsó szélességet 1⁄2 és jelölje meg a pontot. Most azt várjuk, hogy élesítsünk. A mellkas átmérőjét 2-gyel osztjuk és 3-4 cm-rel hozzáadjuk, majd a kapott pontokból merőlegesek. Most a rajzon látható a hátsó, karfurat és a termék eleje.

A karfás zóna a vonal felére és lefelé van osztva. A termék elülső és hátsó oldalát vágja. Emellett, a derék hosszának mérésével mérje le ezt az intézkedést, rajzoljon egy vízszintes vonalat - ez lesz a derékvonal. A deréktól 18-20 cm-re feküdtünk, jelöljük meg a csípő vonalát.

Most meg kell építeni egy vonal nyakát. Számítsuk ki a mérést, osztjuk a nyak körvonalait 3-ra, és adjunk hozzá 0,5 cm-t, ezt a mérést a derékszög felső részén helyezzük el, amit a háttámla nyakának szélességének nevezünk. Egy pontot tettünk, ebből a pontból egy 2,5 cm magas vonalat rajzolunk, és egy vonalat állítunk a nyakra. A legmagasabb pontokon tartott két merőlegesből 2,5 cm-t helyeztünk el és egy serifet állítottunk be.

Most ki kell építeni egy karfát.

A nyakvonal felső pontjától a 2.5 pontig a mérési váll szélességét +1,5 cm-re elhalasztjuk, egy vonalat rajzolunk. A rajzban, a felfelé halasztó 2,5 cm-es szögtől a derékszögből rajzoljon egy vízszintes vonalat, ezen a vonalon a hátsó nyak szélességét továbbítjuk. Az elülső nyakkivágás mélységének kiszámításához 1 cm-t kell hozzáadni a hátsó nyak szélességéhez, az elülső nyak felső pontjáról húzza a váll szélességét + 1,5 cm-rel, és csatlakoztassa a szélső pontokat egy ívelt karfurattal.

Ezután építjük be a hüvelyt.

Rajzoljon egy derékszöget, húzza meg a hüvely hosszát, húzza a hüvely szélességét jobbra, kiszámolja a képlet szerint: osztja a mellkas átmérőjét 3-mal és adjon hozzá 6 cm-t, állítsa be az időt. Leereszthetünk 3–4 mélységű karfát - ez a nyak magassága. A rajzon a hüvely szélessége felére van osztva, jelzéssel. Ebből a pontból, jobbra és balra rajzoljon vonalakat a hüvely mélységébe, rajzoljon egy okat vonalat. A kapott rajz egy póló hüvelye lesz.

Az alábbi videó élénk példát mutat egy rövid távú épület kialakítására egy speciális számítógépes program segítségével.

modellezés

Ez mindenekelőtt a ruházati modellek kifejlesztése, amelyben fontos figyelembe venni mind a személy íztulajdonságait, mind az egyén alakjának jellemzőit. Más szóval, ez egy határozott alap a termék gyártásához. A modellezés négy szakaszból áll: az ötlet elemzése, a termék alapjainak kiválasztása, a változások alapjául szolgáló változások bevitele és a ruházat varrása.

A T-shirt néhány modelljének szétszerelésének teljes megértéséhez.

Váll póló ruha

A póló mintázatának alapja az elülső és a hátsó rész részleteibe vágódik. Ezeket a részleteket nyomkövető papírra helyezzük. Egy lapos váll eléréséhez meg kell növelni a vállvarrás hosszát. Jellemzőt helyezünk el, és egy sima vonalat csatlakoztatunk a karfurattal, egy alsó vonalat kapunk.

Egy darabos hüvelyekkel

Különleges jellemzője az ujjak kivágása az első és hátsó részekkel együtt. Ezek a hüvelyek változatosak, formájukban, méretükben, a karfurat mélységében. A hátsó és az első váll felső pontjától egy hosszú vonalat rajzolunk. A karfurat mélyén párhuzamos vonalat rajzolunk. A hüvelyek hosszának végpontjától függően merőleges. A pontokat simán csatlakoztassa a derékvonalhoz.

Póló

Az elülső mintán jelölje meg a polo csat mélységét (kb. 15 cm). Elkülönítve kivágjuk a rudat, 3,5 cm és 16 cm hosszúságú, rövidítve a hüvelyt a kívánt hosszra, csökkentjük az elülső és a hátsó alátétet az oldalsó varrat mentén 2,5 cm-re. Ezenkívül gallért építünk.

Ennek a modellnek a mintázata a következő videóban.

Raglanhüvelyekkel

A hüvelyek és pólók elülső felét egymás tetejére helyezzük, és a vállrészeket a hüvely tetejével igazítjuk, ami enyhe lejtésű szögben van. Figyelembe kell venni, minél nagyobb ez a lejtő, a dudor hüvely lesz.

A nyak hátsó részének felére csökkentése, az A. pont beállítása. Az A pontból húzzon egy érintőt a karjához. Az érintő és a karfurat B. AB metszéspontja feloszlik félre, egy merőleges 1 cm-re húzódik, sima vonallal csatlakoztatja.

A nyak elülső részén 4,5 cm, jelölje meg az A1 pontot. Csatlakoztassa a karfurat érintőhöz, megkapjuk a B1 pontot. Az A1B1 felét osztjuk fel, elhalasztjuk a merőleges 1 cm-es felfelé, összekötjük egy sima görbe vonallal. Ezután az összes részletet papírra vágjuk, a maradékot és a karfaratokat a hüvelyre ragasztjuk.

Az alábbiakban egy többrétegű hüvely látható.

10 fénykép

Teljesen

A teljes pólók pólójának mintázata nem különbözik a szokásos póló mintázatától. Ehhez vágja le az elejét és hátát az alsó részről a váll varrásig, és pár centiméterre mozgassa az ábrától függően. Ezután a karfurat és az oldalsó varrás mentén 1,5-2 cm-t adjon a termék kibővítéséhez.

Megnézzük a következő videót egy nagy osztályú T-shirt varrására.

Páraelszívóval

Elöl, elhalasztjuk a motorháztető kívánt hosszát, a mintán a fej koronáján keresztül kiszámítjuk a távolságot a hát közepétől az elülső közepéig. Az arca furata a kiválasztott modelltől függ.

Az űrlap lehet kör vagy ovális, a saját preferenciáitól függ. Ez a stílus két oldalsó és váll varrással rendelkezik. Ez a póló nem csak kényelmes, hanem eredeti is.

V-nyakú

Ez a kivágási lehetőség a legegyszerűbb. Alkalmas, ha nincs elég idő a bonyolultabb feldolgozáshoz.

Ehhez vegye az elülső mintát, ráadásul a V-alakú horony mélységét (kb. 10 cm) vesszük észre. Ilyen kivágásnak ideálisnak kell lennie, minden eltérés nélkül. A vonalzóval jelölheti, vagy sima vonallal rajzolhat szappannal. Egyenes vonalhoz csatlakoztatjuk az elülső szájponthoz, megkapjuk az eredeti kivágott pólót.

Milyen szövetet varrnak?

Jelenleg minden nő ruhásszekrénye nem képzelhető el pólók nélkül.Ez a tulajdonság olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a praktikusság, a kényelem, a maximális kényelem és a sokoldalúság. Nemcsak sportolásra alkalmas, hanem tökéletesen illeszkedik az alkalmi megjelenéshez.

Annak érdekében, hogy egy póló ne okozzon kellemetlen érzést a viselése közben, kellemesnek kell lennie a tapintásra, ez elsősorban attól függ, hogy mi a dolog.

Vegyünk néhány példát a szövetekre, amelyekből egy praktikus pólót varrhat.

puplin

Ez a szövet természetes pamutból készül. A vastag és vékony szálak, egymással összefonódva, különleges textúrát hoznak létre ebből a szövetből. Csak környezetbarát festékek segítségével festik, melynek köszönhetően nagyon magas ellenállással rendelkezik.

Ennek az anyagnak sok előnye van. A Poplin nem halványul, magas a tartóssága, kellemes szerkezete, megtartja a hőt, nem ráncol, hipoallergén, elfogadható áron.

A valóban kiváló minőségű poplin kiválasztásához meg kell nézni, hogy a címke nem utal-e szintetikus szálak hozzáadására. Ha jelen vannak, egy ilyen anyag rossz minőségű, nagyon veszélyes az allergiák számára, rosszul szívja fel a vizet, és könnyen ráncos.

kötöttáru

Ezt az anyagot írógépen természetes vagy szintetikus szálakból kötötték. A kialakított csuklópántok egy meghatározott elrendezés miatt megváltoztathatják a pozíciót és a nyújtást. A kiindulási anyagok fonal és szál.

Az egyik előnye a szövet szerkezete, amely nem ráncos. A kötöttáru légmentesen záródik, ezért hideg időben felmelegszik és forró napokon felmelegszik. Tökéletesen nyúlik, így bármilyen formához alkalmazkodik, és könnyen tisztítható, mivel nem is igényel vasalást.

pamut

Ez a szövet az egyik természetes. A nyáron a pamut póló tökéletes, mivel ez a szövet gyorsan felszívja a nedvességet, és hosszú ideig kényelmes hőmérsékletet tart fenn.

Lélegző, pamutszövetek szó szerint „lélegeznek” bármely személy testén. Az ilyen szövetek nem deformálódnak a mosás során, elég erősek és stabilak, ezért a dolgok nem nyúlhatnak vagy zsugorodhatnak. Még gyakori mosás esetén sem veszítik el ezeket a jellemzőket.

A fő előnye, hogy a pamutból készült szövetek nem varrnak össze, ha varrva vannak és kellemes tapintásúak.

csipke

Napjainkban a csipkéből készült pólók egyre népszerűbbek. A jobb alsó sarokkal kombinálva az ilyen pólók kifinomultsággal és kifinomultsággal ruházzák fel a viselőt, hozzák létre a romantika, a reverie és a gyengédség jegyzeteit.

Ez a szövet elegáns, áttört mintázattal rendelkezik, amely vonzza a figyelmet. Univerzális, lélegző, érdekes textúra. Csipke varrott póló nemcsak szép, hanem elegáns is lesz. Ő ad hozzá egy kis ünnepséget a képhez.

Kulirka vagy kulirnaya sima felület

Ez az anyag pamutból készül, ami nagyszerű tulajdonságokat biztosít a szövetnek. Elég erős, de ugyanakkor nagyon könnyű és tágas.

Nem nyúlik, nem mosódik le, a formát figyelemreméltóan tartja. A kulirka pólója tökéletesen alkalmas a nyáron, mert elnyeli a bőr nedvességét, ugyanakkor jó légáteresztő képességgel rendelkezik.

A speciális hurkoknak köszönhetően a kulir sima felület nem gyűrődik, még mosás után is megőrzi eredeti megjelenését, nem igényel vasalást, így a szövetből származó dolgok tárolhatók a szekrényben, és viseltek, és nem használnak vasat.

Interlock (dvastic)

Az Interlock 100% pamutból áll, egy kétoldalas anyag, ezért van egy második neve - dvastic. Nagyon tartós és ellenálló, mosás és nyújtás után is eredeti formájára képes.

Az Interlock hideg időben megőrzi a hőt, védi a hipotermiát. Könnyen vasalható és hosszú ideig tartja a színt. Ez az egyik természetes és hipoallergén anyag, és ami a legfontosabb, meglehetősen egyszerű karbantartás.

Hogyan lehet vágni?

Annak érdekében, hogy mindent tökéletesen illeszkedjen, meg kell csinálnia egy mintát a szöveten egy tökéletesen sík felületen. Emellett ollóra, szerszámokra is szüksége lesz, amelyek segítenek a jelölésben, vonalzóban és krétában.

A meglévő anyagot racionálisan kell használni, miután a rendelkezésre álló alkatrészeket szorosan elhelyezte. Először ki kell terjesztenie a nagy mintákat és mintákat, amelyeknek van egy hajtása. A hátat és a gallérot úgy kell elhelyezni, hogy középpontjuk a szövet hajtogatásánál legyen, mert nem kell őket vágni. További részletek kisebbek, és így tovább a legkisebbek. A kivágást csak akkor kell elkezdeni, ha a teljes minta teljes egészében szappannal vagy krétával van ellátva az anyagon.

A hajtás és a második pár egy része a hátsó oldalra néz. Ez nagyon kényelmes, mert ezen az oldalon különféle megjegyzéseket készíthet: zsebek, gombok helyek, ráncok. Így ezek a kréta jelek nem lesznek láthatóak a termék felületén.

A hátsó oldalon megjelölt termékeket nagyon könnyű varrni, vagyis azokat a részeket, amelyeknek pár van.

Az elülső oldalt azon részek elhelyezésére használják, amelyek nem rendelkeznek párral, ami a meglévő minta vagy mintázat miatt dokkolni kell. Kivágáskor meg kell határozni az alkatrész helyes helyét.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az alkatrész szálának megfelelő iránya van-e a szövet szálával. Mivel a szál mentén a szövet kevésbé torz.

Az elrendezés többféle:

 1. Hosszirányú hajtás (félbe hajtva, befelé nézve).
 2. Keresztirányú (befelé halad a keresztirányú vonal mentén, az elülső oldalakkal befelé).
 3. Két hajtás (A szövet a láncfonalakon található).
 4. U-turn (Ez az elrendezés nem gazdaságos, mert sok támadás van. Az aszimmetrikus formájú részek kiszerelésénél használatos).
 5. Részleges hajlítás (A szövet elhelyezése a szélességen történik, a láncfonal mentén, mivel a hajlító részek sok helyet igényelnek. A fennmaradó részek az egy rétegben elhelyezett szöveten helyezkednek el).
 6. Esztergálás (kis mennyiségű anyag esetén használatos, 180 fokosra vágva és fordítva).
 7. Hajlítással (ha az alkatrészeket mozgathatóvá kell tenni, elhajlítva kell lebontani).

Érdemes megjegyezni, hogy az elrendezés kiválasztásakor figyelembe kell venni a szövet és a minta sajátosságait.

Mindent a minta megfelelő elrendezéséről a szöveten a következő videóban.

Hogyan varrni a saját kezét: egy mesterkurzus kezdőknek

Egy saját készítésű póló az eredeti képét fogja megkülönböztetni, másoktól eltérően. Varrj egy ilyen szükséges dolgot szekrénybe, és ami a legfontosabb, nem igényel nagy kiadásokat. A nagyobb egyediség érdekében a kapott termék különféle csíkokkal, gyöngyökkel vagy szalagokkal díszíthető saját belátása szerint.

Ha van egy felesleges póló a szekrényben, akkor új terméket hozhat létre. Ehhez ki kell oldani a régi terméket, ki kell húzni a varratokat, és mindent papíron kell áthelyezni. A fő feladat az, hogy ellenőrizze a váll- és oldalsó varratok illeszkedését, hogy mindent meg lehessen nézni. A karfarok nem szükséges, mert a termék ilyen modellje vállakkal csökkent.

A megmaradt szövetrészek szegélynyakként szolgálnak. Az ilyen paraméterek, mint a szélesség és a hosszúság, meg kell számítani magad, mindez a személyes kívánságoktól függ.

Varrás termékek

Először meg kell kezelni a váll varratokat, összecsukva az elülső és a hátsó részeket. Ahhoz, hogy egy ilyen pólót varrjunk, overlockra van szükséged, így a termék varrásait csak át lehet húzni. A varratok eltávolítása után a termék pontosan ezt a formát fogja venni.

Torok gallér

 • Ehhez meg kell osztani az elöl és hátul két egyenlő részre, jelölve a pontokat szappannal vagy ceruzával. Ezeket a jelzéseket szigorúan a közepén és az oldalakon kell elhelyezni.
 • Ezután a hátat és a polcot félre kell hajtani, és több pontot kell tennie.
 • A hátsó oldalnak meg kell maradnia a zálogjogot, amelyet a váll varratok megnyomásával kapnak.
 • Szükséges, hogy a szalag kisebb legyen, mint a nyak kerülete. Ebben az esetben a szegély nem jelenik meg.
 • A szalagok szélei varrnak.
 • Most meg kell vágni és vasalni, majd tedd a pontokat a kapott szegély kerületére, osztva négy részre.
 • Csatlakoztatjuk az elülső, hátsó és szélső pontokat úgy, hogy a sütés varrása mögött legyen.
 • Miután a varratokat megtisztították, a nyakkivágás befejeződik.

Armhole feldolgozás

Ez a lépés nagyon egyszerű - csak egy karfával ellátott csíkot kell varrnia.

 • Vasalószalag vasalási lehetőség a vasalódeszkára.
 • Csatlakoztunk az oldalsó varratokhoz, és csináljuk a hemming-et.

Oldalsó varratok feldolgozása

Az oldalsó varratokat söpörjük, összekötve az éleket.

Alsó szegély

 • A póló alján közepes méretű gumi lesz, a hosszúságot az aránytól függően kell mérni.
 • Varrjuk a rugalmas szélét az ing széléhez.
 • Távolítsa el a maradékot egy pólóval.

Egy másik vonal létrehozása a felületen, elrejtheti a gumit. Ez olyan egyszerű módon történik, hogy a szekrényét eredeti, tervező pólóval egészíti ki.

A következő videókban még több műhely találkozhat.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok