Élet és otthoni gondozás

Mesterséges velúr a bútorokhoz: az előnyök, hátrányok és ajánlások az ellátáshoz

Mesterséges velúr a bútorokhoz: az előnyök, hátrányok és ajánlások az ellátáshoz

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. előnyök
 3. hiányosságokat
 4. Ajánlások a kiválasztáshoz
 5. Gondozási szabályok
 6. Vélemények

A mesterséges velúr a mai napig meglehetősen népszerű anyag a bútor kárpitozásához. Mindenki ismeri a természetes velúr szépségét és minőségét, így ez az anyag nagyon értékes. A mesterséges kollekció gyakorlatilag ugyanaz, mint a természetes, ezért különleges hangulatú, elegáns és luxus hangulatot ad a háznak. Ennek a terméknek a minősége természetesen rosszabb, mint a velúr, de ugyanakkor előnyei is vannak.

Jellemzők

A mesterséges velúrnak nagyon egyszerű összetétele van. A negyedik pamut, a többit poliészter. A szálak szövetszövethez vannak kötve, néha a legmagasabb minőségű terméket teflonréteggel kezelik, így az anyag nem szívja fel a folyékony szennyeződést. A termék merevségét és rugalmasságát a szálak szerkezete határozza meg. A szintetikus szálak nagyobb rugalmasságot biztosítanak, a szövet minimálisan hajlamos a gyűrődésre, nem terjed ki a teljes üzemidő alatt. Kétféle mesterséges velúr van:

 • szövet alapon;
 • folyamatos nem szövött alapon.

Az első lehetőség népszerűbb, mert lélegző. A különbségek az anyag szerkezetében vannak, a halom magassága, sűrűsége és iránya eltér. A velúr nemessége világos árnyalatok játékából származik. Mindenki tudja, milyen hatást gyakorol a szövetre, amikor a kezével simogatja. Minél magasabb a nap, annál világosabb a fennmaradó nyoma.

A mesterséges munkatárs ugyanazzal az elvvel rendelkezik, így a magasabb rost opciót jobban értékelik.

Különös figyelmet fordítanak a festési termékek előállítására. Ez a folyamat három szakaszból áll: adszorpció, diffúzió és festékek rögzítése. Mielőtt a festéket a vászonra felvesszük, gondosan megvizsgálják, hogy nincs-e hiba, hő- és gőzkezelés történik. A színezéshez savas, króm, direkt diszperziós festékeket használnak.

Jelenleg a bútorüzletek széles színválasztékot kínálnak a faux velúr. Általában a vásárlók inkább egy monokromatikus verziót választanak, de a velúr mintázatú is nagyon gyakori.

A bézs, olajbogyó, smaragd, krém tónusú mesterséges velúrból kárpitozott bútorok nagyon szépek.

előnyök

Az Alcantara fő előnye a természetes velúrhoz képest megfizethető áron. Vizuálisan csak egy profi mester különbözteti meg őket. A természetes anyag minősége azonban magasabb, és a szintetikus anyagnak sok előnye van.

 • Ha gondosan kezeli a bútorokat, az anyag több évig tart, és hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését.
 • Az anyag nagy szilárdságú, nehezen szakad, nyúlik vagy károsodik.
 • A szövet nagyon ellenáll az ultraibolya és a magas páratartalom hatásainak. A szín sokáig nem fakul, és nem halványul.
 • A mesterséges irha bútorokra való szokatlan képessége: télen meleg, nyáron pedig hűvös.
 • Az anyag hatékonyan áthalad a levegőn, ami kellemes beltéri mikroklímát eredményez.
 • Önmagában a faux suede meleg anyag. A kényelmes anyaggal kárpitozott bútorok kellemes hangulatot kölcsönöznek a szobában.
 • A mesterséges velúr a statikus elektromosság ellen védett.

A faux velúr másik előnye - nagyon kellemes érzés. Egy ilyen kanapén kellemes ülni, megérinteni a kezével, szálakkal játszani a napban.

A bútorok nagyon nemesnek tűnnek, és a belső teret a kegyelem hangulatává teszi. A faux velúr kiemeli a tulajdonosok kifinomult ízét.

hiányosságokat

Mielőtt kiválasztaná a kanapé kárpitozásának anyagát, Meg kell ismerni a hiányosságait.

 • Annak ellenére, hogy az anyag nagyon ellenáll bármilyen mechanikai ütésnek, egy makacs állat karmai, nem tud megbirkózni. Ezért a macskák tulajdonosai jobb megtagadni a mesterséges velúr vásárlását
 • Ha az anyagot világos árnyalatban vásárolják meg, akkor a tulajdonosoknak fel kell készülniük arra, hogy gyorsan szennyeződik. Különösen ez a probléma az otthonokban, ahol kisgyermekek vannak.
 • A mesterséges velúr gondos kezelést igényel, valamint a tisztítás során a különleges feltételek betartását.
 • A haj és az állati szőr könnyen „mágnesezhető” az anyaghoz.

Ajánlások a kiválasztáshoz

Mesterséges velúr kiválasztása kárpitozáshoz, kövesse az alábbi szabályokat.

 • Különös figyelmet kell fordítani az anyag színére. Javasoljuk, hogy elkerülje a világos árnyalatokat, mivel nagyon észrevehető foltok, és azoktól való megszabadulás problémás. Ugyanakkor a túl sötét kanapé nem illik minden belső térhez. A fekete faux velúrból készült kanapé látványosnak tűnik, de az abszorbeáló tér sajátossága, ezért csak egy nagyon tágas szoba számára alkalmas.
 • Próbáljon előnyben részesíteni azokat a termékeket, amelyek nagyfokú impregnálással rendelkeznek teflonnal. Ez nagyban leegyszerűsíti az anyag gondozását. Ennek a szövetnek az előnye a mosási képesség.
 • Bútor szövet üzletek kínálnak lehetőséget a hosszú és rövid nap. Ezekből a tényezőkből az anyag időtartama függ. Ne feledje, hogy a hosszú napsütésű velúr gyorsabban romlik.
 • Eladáskor egy durva felületű terméket talál, amely nem nagyon ismerős. Ez nem riaszthatja a vásárlót. Az a tény, hogy ez egyfajta mesterséges irha, amely extra erősségű. Ez a szövet kiváló minőségű, a további feldolgozás lehetővé teszi a termék formájának megőrzését, de még mindig ajánlott egy laminált változatban kárpitozott kanapé telepítése irodai környezetben, nem pedig a házba.
 • Elsősorban oroszországi bútorosztályok, köztük az online áruházak, Kínából kínálnak egyedi termékeket. Ne félj az ilyen termékektől. Kínában meglehetősen jó szövetet állítanak elő, amely erőteljes versenyt jelent a Törökországból vagy Olaszországból származó termékekre, amelyek anyagai gyakorlatilag nem találhatók meg az eladáskor, annak ellenére, hogy az eladó.

Gondozási szabályok

Ha gondoskodik a faux suede borított kanapéról, hallgassa meg az alábbi ajánlásokat.

 • A leghasznosabb tanács a cserélhető tok megvásárlása. Megvédi a szövetet a kopás, mechanikai sérülések és egyéb külső tényezők ellen. A burkolat eltávolítható, mosható, szükség esetén módosítható.
 • Amint a folyadék a velúrre kerül, azonnal le kell rázni a cseppeket, és nedves ruhával törölje le. Ha van folt, akkor szódával tisztíthatja (hagyja egy napig, majd porszívózza), vagy törölje le szappannal szappanos vízzel, de nem tudja keményen dörzsölni. Amint az anyag kiszárad, a napot puha kefével kell helyreállítani.
 • A kanapé porszívózása faux velúrmal megengedett minden héten megengedett, de jobb, ha puha fúvókát használ.
 • Az anyag tisztítása jobb, ha a tisztítószerek szolgáltatásait használja. A legelőnyösebb megoldás a száraz tisztítás szénhidrogén oldószerrel vagy szennyezettséggel. Ezek a módszerek nem károsítják az anyagot, de csak frissített megjelenést adnak.
 • Ügyelni kell arra, hogy az élelmiszerszennyezés ne száradjon meg az anyagon.
 • A termék ápolására alkalmasak a természetes és mesterséges velúr különleges termékei és folt eltávolítószerei. Mielőtt azonban hasonló összetételt használnánk a folt eltávolításához, tesztelje a szerszámot. Ehhez próbálja meg folt eltávolítót alkalmazni a kárpit rossz oldalán, és figyelje a reakciót.
 • Ha a kanapé szintetikus velúrból készült eltávolítható fedéllel van bevonva, teflonnal erősítve, akkor mosható. De semmiképpen sem szabad a terméket mosás után megfordítani, centrifugát kell használnia.
 • Mosáskor nem használhat fehérítőt, oldószereket, vegyszereket, kőolajtermékeken alapuló készítményeket.

Vélemények

A faux suede kanapékkal kapcsolatos legtöbb vélemény pozitív. A fogyasztók dicsérik a bútorokat egy nagyon esztétikus megjelenésért. Megfelelő gondossággal az anyag megtartja szerkezetét és színeit. Lenyűgöző kanapé van, még több éves használat után is, még akkor is, ha közvetlen napfényben áll az ablak mellett. Az emberek szeretik megérinteni a kanapét, az anyag hasonló a bársonyhoz.

A fogyasztók is elégedettek a kárpitozás képességével, hogy gyorsan reagáljanak a megfelelő ellátásra - a szappanos oldat segítségével az erős szennyeződést meg lehet törölni.

Mindazonáltal, sokan még mindig fedik a fotelet, és a szépségét csak a vendégek látogatása során fedik fel. Ez az anyag élettartamának meghosszabbítása érdekében történik.

A negatív vélemények a mesterséges velúr tulajdonságával kapcsolatosak, hogy a kanapé aktív használatával lehúzzák a felső dekoratív szintet. Megjegyezzük, hogy az anyag sérülékenysége az állatok karmaihoz kapcsolódik. És nem mindenki szereti a termék gondos gondozását és a szarvasbőr képességét a haj és a gyapjú vonzására.

Hogyan lehet megkülönböztetni a természetes velúr mesterséges, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok