Házi macskák

A fajtatiszta macskák és macskák színezése, fenntartása és táplálása

A fajtatiszta macskák és macskák színezése, fenntartása és táplálása

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Mi az?
  2. várható élettartam
  3. szín
  4. A fogva tartás feltételei
  5. etetés

A macska kényelmesen és a boldogság légkörével tölti ki a házat, jó hangulatot kölcsönöz a tulajdonosainak. Nem számít, hogy kitűnő származású világbajnok, vagy egy közönséges állat, amely az utcáról védett. Bármely hazai macska egy hűséges barát, aki nehéz időkben megnyomja nedves orrát, óvatosan felkelt valamit, melegen melegíti őket. És vásárolhatsz barátokat? Egy egyszerű mongrel macska a család egyenlő tagjává válhat.

Mi az?

Hosszú idő, mivel az emberek megszégezték a macskákat, és ez történt Egyiptomban. Azóta ezeknek az állatoknak a megjelenése sokat változott, most emberi lakásokban élnek, és egy önmagában járó macska fogalma már régóta ereklyé vált. Most a macska egy kisállat, amely komoly gondosságot igényel, de az aggodalmak többet kompenzálják a hazai macska szeretete és érzékenysége.

A fajtiszta macska szokatlan genotípusú állat. Ebben egyszerre több fajtájú vér folyik. Ennek köszönhetően különböző színű, karakteres, építő macskákkal találkozhat. Az apartmanok leggyakrabban fajtatiszta állatokat tartalmaznak. A tulajdonosok többsége egyszerre megtalálható az utcán. Sajnos ez a faj a leggyakrabban menedék nélkül találja magát. Az a tény, hogy egy fajtatiszta macska nem képvisel semmilyen tenyésztési értéket, és sok ember számára fontos a presztízs. Drága törzskölyköket vásárolnak otthonaik szilárdsága érdekében, ezt a belső tárgyak megvásárlásával lehet összehasonlítani. Egy egyszerű csíkos macska soha nem ad örömet egy lakásnak.

Szerencsére vannak olyan emberek, akik hajlandóak egy boldogtalan macskát védeni. Ezeknek az embereknek nincs szükségük presztízsre és pozícióra a társadalomban, elég hálás hálás teremtmény, amely óvatosan reggel felébred. A nemesített macskák - a nemesítő nővérektől eltérően - nem adhatnak értékes utódokat, amelyek értékesek lehetnek. Ez azt jelenti, hogy ezek az állatok valójában haszontalanok a házban, kivéve a hatalmas energiát, amit a tulajdonosaiknak adnak. Éppen ezért a szabadon megszerzett macskák gyakoribbak az utcán. A tulajdonosok véleményük szerint kiűzik a haszontalanakat, akik valahogy bűnösek voltak, anélkül, hogy azt gondolták, hogy a macska már szerette ezt a házat és az embereket.

Az állatkert-macska tulajdonosa lehet az állatkert-védő szervezethez. Ezek az egyszerű állatok mindig sokkal többet jelentenek, mint a fajtatiszta állatok. Egyes tulajdonosok szokásos macskákat szaporítanak, így a cica levehető barátokból, akik egy macskát lebegtek.

Úgy vélik, hogy a fajtiszta állatnak jobb egészsége van. Ez nem mindig így van. Az élet az utcán erősítheti az immunrendszert és alááshatja azt. Például az utcáról házba behozott cica szinte soha nem egészséges, ezért fontos, hogy a bevétel előtt egy állatorvosi klinikát látogasson meg a megtaláltal. A szakértő megvizsgálja a csecsemőt, teszteket végez, amelyek eredményei a cica állapotát értékelik. Ha már van egy állat a házban, különösen, ha nem vakcinázott, akkor jobb, ha a cica a klinikán marad a karantén idejére, vagy átadja azt ideiglenes túlexponálásnak.

Ugyanakkor az utcán hosszú ideje élt macska meglehetősen kemény, és nem fél sok háziállatot váró betegséget. Például nem valószínű, hogy hideg lesz, a nyitott ablak közelében.Még sok olyan fertőzés, amelyet a macskák a kóbor életben találkoztak, és csodálatosan túlélték őket, nem rettenetesek számukra. Pedigree macskák nem rendelkeznek ilyen mentességgel. Egyébként, amint tudod, szinte minden fajtatiszta macska, sőt, testvérek, párosodásuk miatt, többségüknek sok egészségügyi problémája van, és e tekintetben a külsős állatok ismét nyernek.

Ugyanez vonatkozik a fajtatiszta állatokra. Az utcai élet megtanította őket, hogy „száraz ”ak legyenek különböző helyzetekből, ravaszok, hogy ételt kapjanak, védekezzenek a veszélyektől, így a korai gyermekkor óta ápolt és elrontott, elrontott fajtatiszta macska jelentősen alacsonyabb a korábbi utcai ragadozónál.

By the way, még a szerelmesek a macska-show is elég, hogy a szokásos kisállat a nyilvánosság számára. Természetesen a tulajdonos nem számíthat a nyereményre, de megengedhető, hogy megmutassuk, milyen szép macskák lehetnek az utcáról.

várható élettartam

A külsős macskák ritkán a közeli hozzátartozók leszármazottai, és ezért az egészségük némileg erősebb, mint a fajtatiszta testvérek, ezért az életük hosszabb. Viszonylag elmondható, hogy a természet maga is részt vesz a kiválasztásban, és számos genetikai anyag egészséghez és hosszú élettartamhoz vezet. Ha egy törzskönyv életciklusa átlagosan 10-12 éves, akkor a fajtatiszta szomszédja 15-18 évig él. Igaz, ez csak a kedvtelésből tartott háziállatokra, utcai állatokra vonatkozik. Kutyák, autók, betegségek, knackers nem adnak kóbor macskát 8 éven át.

Természetesen az életet sok tényező határozza meg. azt nemcsak az állat fajtájától függ, hanem a fogvatartás, a táplálkozás, az életmód körülményeitől is. Tehát a felelős tulajdonosok, akik megértik, hogy nagyon nehéz a hajléktalan cica beillesztése a jó kezébe, sterilizálják a háziasított háziállatukat, és ez jelentősen megnöveli az élettartamot. Folyamatosan arra kényszerül, hogy szülessen egy törzskönyvet, melynek célja, hogy nyereséget nyújtson a tulajdonosoknak, és minden születés elveszti egészségét, és élettartama jelentősen csökken.

Ha a macskát nem sterilizálják, és nem adják meg a szülést, akkor ez az állapot különböző egészségi állapotokhoz vezet, a kisállat élete véget érhet a méh vagy a méhmirigy miatt. Ezért a sterilizálás a legeredményesebb módja egy fajtatiszta macska életének meghosszabbításának.

Nagyon fontos az állati vakcinázások tartalmában. Még ha a macska kizárólag otthon él, és megtagadja az utcára való belépést, a különböző fertőzések áldozata is lehet. Például a tulajdonos hordozhatja a betegséget a cipőn. Még egy háziasított utcai macska is kockázatot jelenthet a kisállat számára. Érinti az egészséget, és így az élet időtartamát, a bolhák és a férgek időben történő kezelését. Különösen ez a probléma az utcáról behozott állatokra vonatkozik.

Számos tudós szerint a kromoszóma-készlet befolyásolja a macska életének időtartamát. Általában ezek az állatok, mint az emberek, két kromoszómával rendelkeznek - XX vagy XY. A kecske macskák közül a tricolor példányok gyakran további kromoszómával rendelkeznek, és az állat egészsége és élénksége attól függ, így a teknősbéka macskák kevesebbet élnek. Nincs azonban hivatalos statisztika a szín várható élettartamra gyakorolt ​​hatásáról.

szín

Egy fajtiszta macska megjelenése a faj egyediségének egyik mutatója. Ha két azonos színű brit szinte lehetetlen megkülönböztetni egymást, akkor a fajtatiszta macska színe szinte mindig egyedülálló. Ha gyökér nélküli óvodát ültetsz, tudd, hogy senki másnak nem lesz ilyen szép macska. Számos fajtának keverése miatt a mestizo állatnak bármilyen színe lehet. Igaz, a megjelenés attól a klímától függ, ahol a kisállatot termesztik.Például az északról származó macskák általában bolyhos, hosszú hajúak, és déli unokatestvéreik finom, vékony szőrmeik.

Leggyakrabban a köldök macskák között csíkos egyének vannak. Általában ez a szín "falu". A klasszikus csíkos macska egyedi foltokkal díszíthető, fehér mancsával, hasával és mellével, az „M” betű pedig a homlokán állhat. Ez a színezés, amely a természetes reprodukció eredményeként jelent meg, lehetővé teszi a ragadozók számára, hogy titokban nyomon követhessék az áldozatot és elrejtsék az ellenségeket. A ritka példányok közül érdemes megjegyezni a fehér macskákat. Népszerű vörös macskák.

By the way, között a "nemes" Ryzhikov lehetetlen, hogy megfeleljen a tiszta narancssárga monofónikus macska, a szőrme mindig csillog a különböző árnyalatú, fényes vagy unalmas csíkokkal, magában foglalja a különböző színű gyapjú.

Kisebb testvérünk fajtatiszta állománya között gyakran megtalálhatók kétszínű háziállatok. Ezek főként fekete-fehér, fehér-szürke és fehérvörös macskák és macskák. Egy másik népszerű típus a fekete macskák és macskák. Valaki fél attól, hogy ilyen babát kezdjen a babona miatt, míg mások ellenkezőleg, csak egy ilyen szokatlan kisállatot keresnek, hogy titokzatos misztikus hangulatot adjon a háznak. Sőt, a fekete macskákban nincs semmi szörnyű, az ilyen személyek többségének egyetlen mínuszja makacs karakter. Egy vadon élő fekete macska, aki gyermekkora óta nőtt fel az utcán, meglehetősen nehéz megragadni. Ha időben el tud hozzászokni a házhoz, valószínű, hogy nem lesz pályázati kanapé.

A fogva tartás feltételei

Ha egy kagylócica megjelent a házban, akkor az első hely, ahol kell menni, állatorvosi rendelő. Nem számít, hogy a lakásból vagy az alagsorból vették-e, minden kisállat előzetes szakmai ellenőrzést igényel. A gyermekkorból taníts egy cica-t a tálcára. Kényelmesebb a grillezővel ellátott bankot használni, de ebben a formában egy új családtag megtagadhatja a toalett látogatását. Ezért először ajánlott megtölteni a cicanak a tálcára való betanítása, és már fokozatosan elválasztotta a hulladékot, és a rácson a WC-hez megy.

Az állatorvos, akit meg kell látogatni, elvégzi a bolhák és a férgek minden szükséges kezelését, készítsen ütemezést a vakcinázásról, mondja el, hogyan kell megfelelően kezelni a borjút a vakcinázási időszak alatt. Néhányszor hetente egy cica kell fésülni egy speciális kefével, amely megszabadítja a holt hajból. Szükséges időnként törölni a füleket hidrogén-peroxiddal, hogy megakadályozzák a fülhüvely megjelenését.

Ha azonnal tanítod a bébi karcolásra, akkor a tulajdonos nem félhet a tapéta és a bútorok miatt.

A cica gyakorlatilag nincs szükség fürdésre. Már tudja, hogyan kell nyalogatni a bőrt saját, és tökéletesen követi a testének higiéniáját. Igaz, a fürdőzés gyakran az utcai geekbe kerül. A paraziták speciális készítményei veszélyesek a még nem erős gyomrukra, és ebben az esetben a különleges samponnal való mosás az egyetlen megoldás a problémára. De ezt megelőzően az új tulajdonosnak konzultálnia kell az állatorvossal.

Amikor a kisállatot vakcinázzák, akkor ki lehet venni egy sétára. Ehhez ajánlott egy speciális kábelköteget vásárolni. Ha az állat túl fél az ilyen eseményektől, akkor az erkélyen sétálhat. Szükséges, hogy a macskát felügyeljék, és az ablakok hálókkal rendelkezzenek. A B-vitamin termelését elősegítő ultraibolya sugárzás nélkül az állat egészsége romolhat.

Általánosságban elmondható, hogy a törzskönyv és a szarvasmarhafélék tartalma szinte azonos, mindegyiknek megfelelő táplálkozásra, rendszeres látogatásra van szüksége az állatorvoshoz, az emberi simogatáshoz.

etetés

A tiszta fajtájú macskák ízválasztása nagyon kiterjedt, de ez nem jelenti azt, hogy táplálékot tudnak táplálni "az asztalról." Az élelmiszereknek kiegyensúlyozottnak kell lenniük, beleértve a fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat bizonyos arányban, vitaminokkal kiegészítve. Ne takarmányozzon a nyers húsokat vagy a halat és a tejet.Annak érdekében, hogy ne forraljunk minden egyes adagot, és ne számítsuk ki a BJU számát, ajánlott a kész takarmányok feltöltése. Próbáljon prémium és szuper prémium termékeket vásárolni.

Ha a macska száraz ételeket eszik, akkor mindig friss vízhez kell jutnia. Ne feledje, hogy az életkor szerint a takarmány napi összege kilogrammonként csökken. Fiatal korban ajánlott a baba nedves ételekkel etetni. Ezek közé tartoznak a konzervek, a pápák, a pauchi. A napi árfolyam kiszámítható a csomagon lévő információk megvizsgálásával. A kiváló minőségű termékek gyártói ezeket az adatokat a táblázatban feltüntetik, és étellel a dobozba helyezik.

A megfelelő táplálkozás segít elkerülni a máj, a vesék, a tüdő, a bőr és a fogak betegségeit, egészséget biztosít a súlygyarapodásnak kitett macskáknak, megakadályozza a cukorbetegség és más veszélyes betegségek kialakulását.

Videó a macskákról, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok