tornacipő

Cipők ujjal

Cipők ujjal

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők és előnyök

Mi nem jött létre olyan eszközökkel, amelyek nagyobb kényelmet nyújtanak sportolás közben! Az egyik legújabb ilyen újítás szokatlan futócipő külön ujjal. Ez a fajta lábbeli lehetővé teszi, hogy a lábat a lehető legnagyobb mértékben szabadítsa fel, és úgy érzi, hogy mezítlábot sétál a városban.

Jellemzők és előnyök

Az ujjcipő a láb pontos példánya. Hazánkban ezek a cipők még mindig ritkák, de Európában és az USA-ban ezek az eredeti cipők nemcsak a sportolók és a turisták, hanem a közönséges emberek körében is keresletet igényelnek.

Az ilyen cipők gyártásához jó szellőzésű anyagokat használtak, hogy a lábuk rendkívül kényelmes legyen.

A speciális antibakteriális betétek megakadályozzák a kellemetlen szagokat.

A termékek tartós gumi talppal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy érezze a föld minden szabálytalanságát és a mezítláb járás hatását hozza létre. Az ilyen cipőkben való folyamatban folyamatos lábmasszázs történik.

By the way, a gyártók azt mondják, hogy még séta az üveg ujjatlan cipők! Bár a kockázat természetesen nem éri meg.

Az ujjak modelljeinek másik előnye az, hogy a sarokterületen nincs terhelés, ami nagyon pozitív hatást gyakorol az izom-csontrendszerre. Az ujjcipőkön való sétálás folyamán az izmok, amelyek nem aktiválódnak, amikor a hagyományos sportcipő modellekben járnak, elkezdenek dolgozni, ami csökkenti a lapos láb és a gerincvelődés kockázatát. Ezen kívül az ilyen cipők sokkal könnyebb megtartani az egyensúlyt.

Az ujjakkal rendelkező cipők garantálják mások figyelmét a tulajdonosukra. Ezért választják őket aktív és magabiztos emberek.

modell

Sok különböző modell van a cipők ujjaival. Tehát vannak olyan lehetőségek, amelyek alkalmasak a fitneszre, az úszásra, a mindennapi sétákra, valamint a futó modellekre.

Olasz cég Vibram a következő típusú ujjcipőket kínálja:

  • Klasszikus - cipők, teljesen nyitott felsővel, csipkék nélkül. Úgy tűnik, inkább a mokaszinok.
  • KSO - zárt opciók.
  • Sprint - cipő a szíjjal, rögzítve az emelő lábakat.
  • Flow - modellek a vízi sportok számára.

Emellett a cég bőrbevonatú modelleket is gyárt.

A Vibram - futó modell legújabb fejlesztése Spyridon LS. Ezeket a cipőket egy görögországi Spiridon Louis nevű pásztor nevezték el, aki 1896-ban megnyerte az olimpiai játékok maratonját. És a sportoló durva földúton és sziklás hegyeken futott. Ez a modell pontosan igazodik az úthoz.

Ezeknek a cipőknek a fő jellemzője egy vékony, de nagy teherbírású gumiból készült, 3,5 mm vastagságú gumiból készült innovatív talp, amelyet poliészter hálóval erősítenek. Ez a kialakítás megbízhatóan védi a lábat a kavicsoktól, az éles gallyaktól és más tárgyaktól, és a rugalmasság sérülése nélkül.

A cipő futófelületének dombornyomása garantálja a kiváló tapadást a felülethez, még akkor is, ha nedves kövek vagy szennyeződések. A futók összehasonlítják ezt a talpot a hegyi kerékpár gumikkal.

A Spyridon LS felső része poliamiddal kombinált rugalmas háló. Szintén gyártása során egy speciális rostot használ, amely elnyeli a nedvességet, és segít abban, hogy a sportoló lábai mindig szárazak legyenek.

Az antimikrobiális hatású Dri-Lex talpbetét is hozzájárul a higiéniához. Hála neki, nem aggódhat a cipők kellemetlen szaga miatt.

Ahhoz, hogy biztonságosan fusson a sötétben, ez a modell a cipők fényvisszaverő elemekkel van ellátva.

Van még egy speciális kötésrendszer is: a csipkék szinte egy mozdulattal meghúzódnak, ami minden bizonnyal nagyon fontos plusz a sportolók számára, akik minden második versenyben vannak.

Ezek a cipők nagyon könnyűek: egy pár súlya csak 255-368g.

Ennek a modellnek a színpalettáját fekete és kombinált modellek képviselik narancssárga, szürke, olajbogyó betétekkel.

Még egy érdekes modell - cipők. Air rig cégtől Nike villás orrrésszel. Bennük a hüvelykujj elkülönül mindenki mástól.

A modell 1996-ban történő megalkotásához a márka Kenya futóit inspirálta, akik a világ legjobbjai. Mivel a nagy lábujjak a leginkább mobil, a tervezők elválasztották a többitől. Idővel ezek a cipők javultak, és most nagyon népszerűek a sportolók körében.

Adidas szintén kidolgozta saját öt ujjú cipőjét - Adipure edző. Rendkívül könnyű és műanyag, rendkívül szellőző és tökéletesen illeszkednek a lábhoz.

Azonban azonnal megjegyezzük, hogy ezek a cipők, a jól ismert Vibram Fivefingers-szel ellentétben, csak az edzőteremben való képzésre szolgálnak, de nem a földön, aszfalton, és még inkább durva terepen. Egy sportoló csak a futópadon tudja edzeni őket!

Hogyan válasszuk ki

A cipők nem találhatók az ujjaival a piacon vagy a szokásos cipőboltban. Ha ilyen cipőt szeretne vásárolni, nézze meg a márkaboltok honlapján.

Mint minden sportcipő esetében, az ujjcipőknek a lehető legkényelmesebbeknek kell lenniük. A sajátosságuk a lábad alakjának másolása, ellenkező esetben sérülés és egyéb komoly problémák léphetnek fel a lábakkal.

Csak a vásárlás előtt meg kell próbálni az ilyen cipőket! Ezt az ingyenes lehetőséget az online áruházak is biztosítják. A felszerelést akkor hajthatja végre, amikor a futár a cipőket otthonába juttatja.

A felszerelés során ügyeljen arra, hogy mindkét lábon cipőt viseljen. A cipő elhelyezése után egy kicsit sétáljon a lakás körül - teljes kényelmet kell éreznie.

A kívánt méret pontosabb meghatározásához célszerű a következő lépéseket végrehajtani a vásárlás előestéjén:

  • Délután, amikor a lábak már kissé duzzadtak, állj mezítlábra egy papírlapra;
  • Sietetlenül vázolja fel a láb körvonalát;
  • Mérje meg annak hosszát vonalzóval, kezdje a hüvelykujjával;
  • Az ábrát 0,5 centiméterre kerekítse;
  • Keresse meg a méretét egy dimenziós hálógyártóval.

Vélemények

Közvetlenül megjegyezzük, hogy az ujjakkal rendelkező cipők ellentmondásos véleményeket hoznak létre a potenciális vásárlók körében. Valaki megcsodálja egzotikus megjelenését, és valaki nagyon kritikusan kezeli azt, figyelembe véve, hogy az ilyen cipők lábai olyan kesztyűt viselnek. Nem mindenki úgy dönt, hogy ilyen cipőt vásárol.

Az ilyen cipőkre vonatkozó pozitív visszajelzések nagy része azon sportolóknak szól, akik saját tapasztalataik alapján tapasztalták a cipők kényelmét.

Különösen elégedett a talpfűrész átgondolt kialakításával és a futófelület cipők minőségével, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyen és gyorsan szennyeződjenek és köveket.

A sportolók számára is nagyon fontos, hogy a lábujjak lábujjával megvédje lábukat a sérülésektől. A cipők mindezen tulajdonságai közvetlenül befolyásolják tulajdonosuk sportteljesítményeit.

Azok, akik már magukon próbáltak öt ujjú cipőt, megalkotják a mezítláb gyaloglás érzését. By the way, a sportolók viselnek ezeket a cipőket a csupasz lábak, figyelembe véve zokni nem megfelelő hozzáadását.

Természetesen ez a cipő csak akkor értékelhető, ha Önnek minden előnye és hátránya van. Az ujjcipőknél nem úgy fogod érezni magát, mint egy modern embert, hanem az ókori világ lakosaként, mintha a barlangot zsákmányt keresné családjának.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok