kutyák

Whippet: jellemzők, temperamentum és az ellátás jellemzői

Whippet: jellemzők, temperamentum és az ellátás jellemzői

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. leírás
 2. A fajta előnyei és hátrányai
 3. Karakterjellemzők
 4. A tartalom feltételei
 5. Mit kell táplálni?
 6. Hogyan kell gondoskodni?
 7. Nevelés és képzés
 8. Tulajdonosok véleménye

Egyre több városi lakos keres egy kisállatot, nevezetesen kutyát. Meglehetősen nehéz választani egy olyan kutyafajtát, amely megfelelne a többszemélyes lakás lakásában való lakásra vonatkozó követelményeknek. Van azonban olyan fajta, amely ideális a városban élésre - Whippet.

leírás

Whippet - a kutyatenyésztők körében legelterjedtebb angol kutyafajta. Ez a fajta a tulajdonos iránti hűségnek, a nyugalomnak és az engedelmességnek köszönhetően népszerűvé vált. A magja a sokoldalú kutya, amely mindenféle kutya-tenyésztőhöz illeszkedik.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a Whippet-et, meg kell ismerkednünk a fajta történetével., amelynek gyökerei Angliába mennek, a távoli 1610 évben. Ekkor a Greyhoundok nagyon népszerűek voltak a Brit-szigeteken. Ezt a nagy, szép kutyát a luxus elemének tekintették, mivel nagy figyelmet, ételt és összetett ellátást igényelt. Az ilyen kisállat megtartása csak nagyon gazdag emberek.

A kutyák szerelmeseinek, akiknek nem engedték, hogy tartsák a Greyhoundokat, új költségvetést kellett tenyészteni. Az Észak-Angliából származó tenyésztők segítettek, akik elkezdték kiválasztani a nemes fajta legkisebb képviselőit, és másokkal átlépték őket. Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően most a Whippet körvonalaiban láthatjuk az olasz agár, a Terrier és még a tacskó jellemzőit is.

Mindezt azért tettük, hogy az angol népesség közép- és alsó osztálya számára optimális kutyafajtát szerezzünk. Az eredmény egy kis agár volt, amely nagyon nagy sebességet fejlesztett ki. Sebessége összehasonlítható egy ostor ütéssel.

Ezért a név a kutyafajtát veszi (az angol „Whip” - „ostor” szóból). Attól a pillanattól kezdve, hogy Angliában minden kis ökölvívás „Whippet” lett.

Már a XIX. Században Anglia lakosságának többsége a városba költözött, de sokan háziállatokra vágytak. A kis ökölvívások whippet tökéletesen alkalmasak az életre a szűk városi körülmények között. Sőt, Angliában ezúttal nagyon népszerű kutyafajták válnak. Nagy sebességgel rendelkezik, ez a fajta gyorsan népszerűvé vált a hobbi rajongói körében.

Mint minden kutya, a whippet mindig vadász volt. És nem rossz ember. Ez egy másik oka ennek a fajta népszerűségnek a népesség körében. Valójában ez a fajta a kutyafajtáknak és az első vadászoknak köszönhetően a vadászati ​​tulajdonságoknak köszönhetően lett a fő bevételi forrása.

Abban az időben a Whippet egy kicsit olyan volt, mint a fajta modern képe. A megjelenése inkább egy ív, és teljesen mentes az eleganciától és az arisztokráciától. A terrierek külső jellemzői domináltak, és nem hasonlítottak a fajtiszta kutyákra.

Nagy népszerűsége miatt a közönség körében ez a fajta érdekelte az angliai magas társadalom képviselőit. Ezekben az időkben a kutyakiállítás nagyon népszerűvé vált. Céljuk új kutyafajták kivonása és tenyésztése.

A brit tenyésztők által végzett kiválasztási munkának köszönhetően Whippet nemes tulajdonságokat és kifinomultságot kezd. A fajtát az angol kennelklub 1891-ben hivatalosan elismerte. Ettől a ponttól kezdve megtartják a fajta hivatalos naptárát.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az angol tenyésztők célja az, hogy a Greyhoundhoz hasonló fajta létrehozása csak kisebb, a fajta külső körvonalai hasonlóak a Greyhoundhoz. A Whippet túlzottan izmos teste ellenére nagyon izmos kutya.hogy hosszú lábakkal kombinálva lehetőséget ad neki, hogy nagy sebességgel dolgozzon futás közben. Az egyensúly megtartása és a nagy sebességgel történő manőverezés érdekében ennek a fajta kutyáknak hosszú, vékony farka van, amely a végén végződik.

Egy átlagos hím szárának növekedése 47-51 cm, nőstények - 44-47 cm.

1903-ban elfogadták a tenyésztési szabványt, amely szerint a Whippet egy bizonyos módon néz ki.

 • Felülről lefelé lapított hosszú koponya, amelyben az arcrész az orr csúcsára szűkül. Széles távolság a szemcsatlakozók között. A koponya felső része lekerekített formájú, és zökkenőmentesen halad.
 • Az orr színe a kutya színétől függően eltérő lehet. A színnek azonban egyenletesnek kell lennie, részleges pigmentáció és zárványok nélkül.
 • Az erős, fehér fogakkal rendelkező száraz pofáknak világos vázlata van. A teljes fogazás egyenes fogakkal ollós harapás. A felső metszőkoronának lefednie kell az alját.
 • Ovális kis szemek, kissé felemelkedtek a külső sarkokban. A fajta sajátossága - figyelmes és kifejező megjelenés.
 • Magasan beállított fülek nyitott nyílással, enyhén felemelkedtek a porcra. Az érintés puha.
 • A fajta lenyűgözősége a kutya nyakának hajlítását adja. Annak ellenére, hogy hosszú és száraz, az erős és fejlett izmok jelenléte hozzájárul a vadászati ​​készségek erősítéséhez. A fejet a nyakhoz viszonyítva közel 90 fokkal ültetik, ami a királynak kutyává válik.
 • Első pillantásra a kutya teste vékonynak tűnik. Ideális esetben száraznak és hosszúnak kell lennie, és egy elegáns ívnek jól láthatónak kell lennie a lumbális területen. A kutya testének izmosnak kell lennie, erősnek kell lennie, egy hosszú háttal, ami lehetővé teszi nagy amplitúdó kialakulását. Az ilyen adatok ellenére a kutya megjelenése nem lehet olyan, mint egy „hunchbacked kutya”.
 • Ahhoz, hogy a Whippet maximális sebességgel elegendő levegővel rendelkezzen, nagy fényerőt kell biztosítani. Ehhez jól definiált mély mellkasra van szükség, és egy húzott hasa van.
 • Annak érdekében, hogy a kutya megfeleljen a tenyésztési szabványnak, akkor még hosszú, fejlett izmokkal rendelkező mancsát is. Különös figyelmet fordítanak a hátsó végtagokra. Világosan meghatározott nagy izmokkal kell rendelkezniük, amelyek elegendő erőt biztosítanak a kutyának futás és ugrás közben. A mancsok ovális alakúak, erős ujjakkal.
 • A csörgő hosszú farok csendesen lóg, enyhén felfelé fordított hegyével. A kutya izgatott állapotában nem emelkedik a hátának szintje fölé.
 • Egy felnőtt személy súlya elérheti a 14 kg-ot. Az ideális súly azonban körülbelül 10 kilogramm.

A kutya teljes megjelenése azt mondja, hogy ez egy nagy sprinter, és nem pótolhatatlan segítő a vadászatban. Sebességének jellemzői a kutyák közül a legjobbak közé tartoznak. Teststruktúrájának és fejlett izmainak köszönhetően hosszú ideig folytathatja a játékot, miközben hirtelen manőverezik. A Whippetek egyik jellemzője, hogy nem az összes kutyához hasonlóak, hanem a látvány segítségével. Ennek oka a fajta illata sajátosságai.

Egy ilyen gyors kutyát rövid, puha kabát jellemez. Erősen illeszkedik a testhez, és nem okoz kényelmetlenséget futás közben. Van egy hosszú hajú Whippet is, de nem felel meg a fajta szabványnak. A fajta színére nincsenek nagy követelmények. Mind a monofonikus, mind a vegyes színek lehetnek. A következő whippet gyapjú színek:

 • fehér;
 • fekete;
 • kék;
 • sárga barna;
 • makréla;
 • piros;
 • Izabella;
 • máj.

Továbbá, a fehér szín bármely fent említett színnel kombinálva foltos öltönyt alkot.

A fajta előnyei és hátrányai

Mint minden kutya, a whippet előnyei és hátrányai is vannak. Természetesen minden tenyésztő szeretné felvenni egy kedvtelésből tartott kisállatot. TAk, ennek a fajta állatoknak saját előnyei vannak a többi kutyával szemben.

 • Ilyen fejlett izomzat esetén a Whippet frisky és energikus sportoló, aki képes bármilyen fizikai aktivitásra. Fáradtsága és agilitása megkülönbözteti őt más fajtáktól. Ha a sport életstílus és a kültéri tevékenységek szerelmese, akkor ez a kutya lesz a hűséges társa és segítője.
 • Helyettesíthetetlen whippet és vadászat. Ez nagyon szerencsejáték és agilis vadász. A testük szerkezetének sajátosságai miatt könnyedén és problémamentesen folytatják a játékot, miközben maximális sebessége akár 60 km / h. A nagy sebesség ellenére könnyedén manőverezhet és drámaian megváltoztathatja a mozgás irányát.
 • E fajta kutyákat kitartás és kitartás jellemzi. Ők hozzászoknak ahhoz, hogy a feladataikat végső soron elvégezzék. Csak emlékeznie kell, hogy dicsérjétek a kisállatot a csapat végrehajtása után.
 • A Whippet házi, családi kutyának tekintik. Határtalan kedvességgel és szeretettel rendelkeznek, a mestereiknek "a farok csúcsához" fordulnak. A kutya gyorsan és teljesen gond nélkül megszokja a tulajdonosát, és hű társa lesz. Ennek köszönhetően a Whippet gyorsan tanul és jól képzett.

A fajta kutyáinak gyakorlatilag nincsenek jelentős hátrányai. Csak kisméretű negatív karaktertulajdonságok találhatók, amelyeket a képzés és az oktatás könnyen kijavít.

 • Whippet természeténél fogva nagyon félénk. Néha a félelem és a gyávaság is fejlődik. A korai szocializáció és képzés segíteni fogja ezt a hiányosságot.
 • Néhány kutya nem tolerálja a zajt és a sikolyokat. A whippetek idegesek, nyugtalanok, vagy magukra visszavonulhatnak. Az ilyen kutyák emelése során meg kell tartózkodni a háziállattal való kommunikációban, valamint a kutya jelenlétében a családi botrányoktól való megnövekedett hangtól.
 • Néha a whippet makacssága hülye makacssággá nő. Ennek elkerülése érdekében gyakran meg kell dicsérni a kutyát egy megfelelően végrehajtott parancs után.

  Csak egy dologra kell emlékeznie: a hibákat a kutya emelésével és kiképzésével, valamint a legjobb tulajdonságainak fejlesztésével lehet korrigálni.

  Karakterjellemzők

  Whippet karaktere megfelel a kecses megjelenésének. A kutya nagyon finom. Ennek ellenére a különböző helyzetekben és beállításokban nagyon eltérő módon viselkedhet.

  Tehát egy vadászás, az állat képes harciasan és energikusan folytatni a zsákmányt, gyorsan leküzdeni a nagy távolságokat, és nem tapasztalhat nehézséget. Amíg nyaralás vagy séta, Whippet elképzelhetetlenül viselkedik és komolyan viselkedik. De minden drámaian megváltozik, ha úgy dönt, hogy csak vele játszik.

  A kutya játékos és engedetlen gyermekgé válik, aki órákig szórakozhat, a tulajdonos örömére.

  A kutya teljesen más módon viselkedik otthon. Mindent megtesz, hogy ne vegye észre a jelenlétét a házban, nyugodt, kedves, szeretetteljes lesz. Minden más fajták irigyelhetik az odaadását. A Whippet teljesen családtagjainak szentelt, nemtől és életkortól függetlenül.

  A fajta kutyái teljesen ártalmatlanok. Ezért biztosítani kell, hogy a kutya ne sérüljön meg sétálás vagy játék közben. A Whippet soha nem károsítja a gyermeket, így biztonságosan engedheti meg, hogy játszhasson a gyerekek társaságában.

  A nyugalomnak köszönhetően a kutya könnyen érintkezik az összes állattal. Ugyanakkor óvatosnak kell lennie, ha macskák vagy nyulak vannak a házban.

  A vadászképesség miatt Whippet zsákmányt kaphat. Ezért kezdetben a kutyákkal és az oktatási munkával kapcsolatos képzésekre lesz szükség.

  A jó elmével rendelkező Whippet elég gyorsan elnyeli a neki kijelölt feladatot, és könnyen hozzáférhető az oktatáshoz. Néha problémákat okozhat a túlzott makacsság és kitartás. Meg kell mutatni türelmet és szeretetet a kutyának.

  Semmi esetre sem szabad erőszakot, sikolyokat és erőszakot követni. Ez csak súlyosbítja a helyzetet. A kisállat magához vonulhat, vagy még makacsabb és makacsabb lesz. Meg kell mutatni a szeretet és a szeretet a kutya, és ő fog válaszolni ugyanaz, különösen, mivel Whippet szeretete a tulajdonos korlátlan.

  Természetesen ennek a kutyának minden őrségi tulajdonsága gyakorlatilag nullára csökken, de még mindig állat marad a reflexeivel.

  Ne félj a Whippet bölcs és barátságtalan tekintetére egy idegenre vagy néhány dolgra. Természetes félelmének és gyanújának köszönhetően ez a kutya soha nem mutat agressziót szükség nélkül.

  A tartalom feltételei

  A Whippet-fajtát eredetileg egyfajta kutyaként hozták létre, tartalmilag szerény, és nem igényel bonyolult gondozást. Végtére is, amint tudod, a középosztálybeli polgároknak szánták, akiknek nincs nagy jövedelme. Tehát ennek a fajtának a fenntartása és gondozása még a kezdő kutya tenyésztő számára sem nehéz.

  A test felépítése, a rövid gyapjúhalak jelenléte és az aljszőrzet hiánya lehetetlenné tette a whippet tartását. A kutyák gyorsan lefagynak, és nem tolerálják még a kis hőmérsékletek csökkenését sem. Ezért a Whippet belföldi kutyának minősül, és jobb, ha zárt, fűtött helyiségben tartják őket, nem pedig nyitott házakban.

  Ha úgy dönt, hogy ilyen kutyát kap, meg kell ismerkednie a szövetségi törvény „Az állatok felelősségteljes kezeléséről” és követnie kell a szomszédokkal való konfliktusok elkerülését, és nem okozhat kellemetlenséget a kutyának.

  Először is, határozza meg a helyet a kutyaházban, ahol elhelyezi. A kutyának kényelmesnek és ismerősnek kell lennie ezen a helyen. A helyére azonnal tanítania kell Whippet. Ez könnyű.

  A kiválasztott helyen egy kis matracot kell elhelyezni. Kívánatos, hogy cserélhető kendővel viselje. Ez lehetőséget ad arra, hogy időnként eltávolítsa a borítást a mosáshoz, valamint tisztítsa meg a szőnyeget az állat porától és gyapjújától. Ezt egészségügyi célokra kell elvégezni.

  Olyan állapotot kell választania, hogy a kutya ne zavarja a ház többi lakóját, és senki sem zavarja meg.

  Ellenőrizze, hogy nincs-e a közelben fűtőberendezés, hűtőszekrény vagy gáztűzhely. A választott helynek elegendő mennyiségű természetes fénynek kell lennie. Hiánya szemhéjbetegséghez vezethet.

  Nem kell egy kisállatnak otthoni főútjain vagy azok közelében. Például a bejárati ajtóban, a folyosón, a konyhában. Ez kényelmetlenséget okoz Önnek és a kutyának. Ideális hely egy kis sarok elválasztása a nappaliban. Whippet természeténél fogva gyorsan alkalmazkodik.

  A fajta kutyái meglehetősen tisztaak. Ezért a kiválasztott helyiségnek tisztának és jól szellőzőnek kell lennie. Az a tény, hogy egy állat benne él, nem jelenti azt, hogy egy istállónak vagy egy stabilnak kellene lennie.

  Természetesen az állat illata és a gyapjúszőrszálak lesznek jelen a szobában, ez természetes. De Whippet inkább szigorúan a saját higiéniájára utal, és elég sok időt tölt rá. Ezért meg kell egyeznie a kisállatával, és tisztán kell tartania a házat, hogy ne okozzon kellemetlenséget a kutyának és magának.

  Semmi esetre ne tartsd a Whippet-et a házban pórázon. Ez először is az embertelen és etikátlan az agárfajta tekintetében. Másodszor, egy olyan fényes temperamentumú és futtatni kívánt kutya erkölcsi sokkot tapasztalhat, ami ideges bomláshoz és a tulajdonoshoz való viszonyulatlansághoz vezet.

  A Whippets többi feltétele nem különbözik más házi kutyák körülményeitől.Ezért további figyelmet és erőfeszítést igényelnek.

  Mit kell táplálni?

  Minden kutya tenyésztő tudja ezt A háziállatok táplálásának három módja van:

  • száraz élelmiszerek vagy konzervek;
  • természetes termékek;
  • vegyes ételek természetes termékekkel és kész takarmányokkal.

  A kutya takarmányozásának típusát azonnal el kell döntenie, mivel 3–5 hónapos korában a kisállat ízlést és szokásokat fog kifejleszteni bizonyos termékekhez.

  Ezután egy másik típusú élelmiszerre való áttérés nagyon problematikus lesz.

  Az első típus száraz ételeket és konzerveket tartalmaz. Ez a táplálkozási mód viszonylag nemrégiben jelent meg, és azonnal vált nagyon népszerűvé a kutyatenyésztők körében. A táplálkozási módszer fő előnyei a következő tényezők:

  • a táplálkozási és kedvező anyagokra szánt takarmány és konzervek tökéletesen kiegyensúlyozottak;
  • kényelmes és könnyen használhatóak;
  • a kutya és a fajta korától függően nagy mennyiségű különleges étrend;
  • gyakorlatilag kizárt az alacsony minőségű termékek lenyelésének lehetősége a kutya étrendjébe.

  Az ilyen típusú élelmiszerek fő hátránya a kutya étrendjében a monotonia.

  Sok tenyésztő konzervekkel vagy melléktermékekkel oldja meg ezt a problémát. Jelenleg a Whippet számára van egy sor ilyen finomságok, amelyek a marhahús, az ajkak, a hegek, a fülek, a légcső alapján alapulnak.

  Bár ezeknek a termékeknek a megjelenése nem túl vonzó, egyszerűen szükséges a kutya egészségéhez. Elősegítik a kedvtelésből tartott állatok szájhigiéniáját, megakadályozzák a fogkő kialakulását, és figyelmen kívül hagyják a bútorokat, a tulajdonos cipőit és a belső tárgyakat. A száraz étel kiválasztása előtt konzultáljon az eladóval, hanem inkább a kisállat ízét.

  A természetes termékek táplálása a Whippet legelterjedtebb módja. Végtére is, minden kutya tenyésztője szeretni akarja kedvencét:

  • változatos étrend;
  • az élelmiszer magas ízlése;
  • könnyen emészthető étel;
  • kedvenc természetes termékek.

  A legnépszerűbb természetes étel a hús. A kutyának nyers és főtt is adható. Egy felnőtt kutya szükséges napi adagja 25-35 gramm 1 kilogramm súlyonként. A nyers húst 90% -ban elnyeli, főtt húst pedig 60% -kal.

  A halat és a baromfihúst csak akkor kell főzni, és minden csontot eltávolítani, csak azt követően, hogy alkalmas a Whippet etetésére. A baromfihús kevésbé tápláló, mint a halhús, így nagyobb mennyiséget igényel a kisállat étrendjében. Egy univerzális termék bármely kutya etetésére a tojás. A főtt tojások étrendjében 100% -ban emészthető.

  Az összes durvából Whippet a rizs vagy a hajdina előnyben részesíti. Lehetőségek vannak főtt zöldségekkel. Ne öntsük ki a zöldség főzetét, ne használd a kutyád étrendjében. Ez a tápanyag, ásványi anyagok és vitaminok gazdag. A főtt zöldségek hozzájárulnak a belek jó munkájához és tisztítják a méreganyagoktól.

  Győződjön meg róla, hogy a kedvtelésből tartott tejtermékek és a növényi olaj menüjébe is beletartozik. Az ilyen termékek jó hatással vannak az állati szőr állapotára. Természetes termékekkel kísérletezhet, ahogy tetszik, de ne feledje, hogy a Whippet étrendének 75% -ban fehérjét és 25% -át főzött zöldségekkel kell készíteni.

  Vegyes típusú étel - ez a legjobb lehetőség Whippet etetésére. Az ilyen típusú élelmiszerek a legjobb táplálkozási pillanatok maradnak a kétféle táplálkozási kutya közül. Az arányokban, amikor a menü 2/3-a száraz étel és 1/3 természetes étel, a kisállat minden szükséges összetevőt a növekedéshez, fejlődéshez és megélhetéshez kap.

  Milyen diétát válasszon a kutya számára, kéri a kisállatot és az egészségi állapotát. A kutyák menüjében a természetes termékek összetételének megváltoztatásával reagálhat Whippet állapotára. Növelje a fehérje komponenst, vagy ezzel szemben a növényi ételeket. Annak érdekében, hogy a kedvtelésből tartott kisállat jól érezze magát, minőségi ételeket kínáljon neki.

  A fejlődés különböző szakaszaiban a Whippet etetése különbözik az adagok számától és az etetés gyakoriságától. Legfeljebb 2 hónapos kölykök naponta 6 alkalommal, 3 óránként táplálkoznak. 2 és 2 hónap között 5-ször etetnek. Az 5 hónapos kiskutyák naponta 4 alkalommal esznek, és 7 hónapig napi 3 étkezésre váltanak.

  Egy éven keresztül a kutya naponta 2 étkezésre vált, és ott marad.

  Hogyan kell gondoskodni?

  A Whippet gondozása nem sok időt és erőfeszítést igényel. A kutyának rövid kabátja van, az aljszőrzet szinte hiányzik, így elegendő hetente egyszer fésülni a kisállatot. Ennek az eljárásnak a végrehajtásakor nem szabad nagyon buzgónak lenni, hogy ne sértse meg a kutya bőrét. A folyamatnak örömöt kell adnia a kisállatnak.

  Whippets tavasszal és ősszel fészer. Ekkor nő a gyapjú mennyisége, de a többi fajtához képest minimális. A kutya jellegzetes szagának hiánya lehetővé teszi egy ritka kisállat fürdést.

  A fajta számára szükséges vízmennyiség 2 havonta egyszer szükséges. Az idő hátralevő részében egyszerűen csak a séták után nedves ruhával töröljük le a mancsokat.

  Emellett ne felejtsük el a kutyahigiénia fenntartásának egyszerű módjait. A kölyköknek a szokásos módon át kell mennie a vakcinázás minden szakaszában. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a füleket, és ellenőrizzük őket a kullancsok és más paraziták jelenlétében.

  2 hetente egyszer meg kell vágni és feltölteni a karmokat a kutya lábain, hogy megakadályozzuk a káros baktériumok felhalmozódását a karmok alatt. Rendszeresen ellenőrizze és kefe a kutya fogait, ellenőrizze a szájüreget a kopás és sérülés szempontjából. A legkiszolgáltatottabb helyek a könyökek a Whippet lábainál. Gyakran száradnak, ezért rendszeresen kenje őket tápláló krémekkel.

  A fajta kutyái nem alkalmazkodnak a téli hideghez. Nagyon rosszul tolerálják az alacsony hőmérsékletet. Ezért a hideg időjárás megkezdése előtt előre kell gondoskodni a szeretett kisállat ruháiról. Ilyen ruhák a szaküzletekben. A sport életmódra és vadászatra elkötelezett whippet esetében a távozás bonyolultabb a képzési és képzési módszerek miatt.

  Nevelés és képzés

  A Whippet edzésénél figyelembe kell venni, hogy minden csapatot barátságos módon, nyugodt hangon kell adni. A fajta kutyái nagyon érintetlenek és sérülékenyek, és egyszerűen megtagadják a parancsok végrehajtását, ha barátságtalan hangon beszélnek velük.

  Gyakorolj egy hosszú ideig, és tele van nagy fizikai erőfeszítéssel. Ide tartoznak mind az egyszerű kocogás, mind a cirkusz trükkök ugrásokkal.

  A kutya természetéből adódóan a képzés a legjobban játszható módon történik, és ha türelmét és tapintását és tiszteletét mutatod a kisállatod iránt, az eredmény nem tart sokáig.

  Tulajdonosok véleménye

  Az ilyen fajta kutyákkal kapcsolatos nagyszámú felülvizsgálat közül nem találja ezt a negatívat. Minden kutyatenyésztő egyetért abban, hogy a fajta szinte ideális a városi körülmények között tartására, és a kutyák emelését hasonlítják össze a gyermekneveléssel.

  E fajta minden tenyésztőjét a Whippet hűsége, szeretete és simogatása elnyeri. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a kutyák hozzájárulnak a tulajdonosaik jellegének javításához, jó hatással vannak rájuk.

  Ennek a fajtának az igénytelen gondozása miatt a tenyésztők gyakran több Whippet-et szülnek. Senki sem panaszkodott, hogy nehéz, bár egyes esetekben a kutyák száma eléri a 10 egyedet.

  Mindent a Whippet kutyafajtáról, lásd alább.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok