Női táskák

Gyöngyös táskák

Gyöngyös táskák

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A népszerűség oka
 2. történet
 3. Lehetséges lehetőségek
 4. Hogyan kell hímezni magad?
 5. ajánlások

A gyöngyökkel hímzett táskák nemcsak divatos kiegészítők lehetnek, amelyek kiegészítik az esti vagy alkalmi megjelenést. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassa a képzeletünket, és saját kezével díszítse kedvenc táskáját. Ezenkívül az ilyen típusú kézimunka már évek óta releváns.

A népszerűség oka

A gyöngyök apró, tarka gyöngyök, amellyel ruhákat, cipőket és kiegészítőket díszíthetnek.

A gyöngyök megjelenésétől függően több csoportra oszthatók:

 • bugák (színes üvegcsövek, amelyek különböző méretű, alakú és hosszúságúak lehetnek);
 • brokát (átlátszó üveggyöngy, amelynek lyukát arany vagy ezüst festékkel festették);
 • Kaméleon (a többszínű üveggyöngyöket kontrasztos lyukban festik);
 • elhanyagolható (majdnem átlátszatlan, pasztell színű, csillogó borítású anyag);
 • természetes (matt üveges gyöngyök, amelyek nem borítottak csillogással);
 • fém (üveg borítja a fém alatt).
7 fénykép

Amellett, hogy a fenti típusú gyöngyök lehet csíkos, márvány, irizáló, irizáló, grafit, arany szál. A különböző formák és színek lehetővé teszik a legszebb és szokatlan hímzést saját kezével. Ennek köszönhetően a gyöngyökkel hímzett zsákok annyira népszerűek és soha nem lépnek ki a divatból.

A hímzés az egyik kedvenc női hobbi. Kifogástalan munka, amely bizonyos figyelmet, időt és türelmet igényel, de az eredmény felülmúlja a legmagasabb elvárásokat. Egy apró gyöngyökkel díszített csillogó vagy irizáló színes vászon teszi még a legelterjedtebb bevásárló táskát divatos kiegészítőnek.

A gyöngyszem a hobbiból a fő bevételi forrásra fordulhat. Mivel az ilyen díszítés mindig népszerű, mindig szükség lesz a gyöngyökkel díszített termékek iránt.

történet

Ennek a kézművesnek a története az ókori Phoeniciában gyökerezik. Körülbelül 6 ezer évvel ezelőtt megjelentek az első üvegkövek, amelyek homályosan hasonlítottak a modern gyöngyökre. A történeti adatok szerint ezeket a köveket véletlenszerűen szóda vitorlázókkal kapták. Az egyik éjszakai tartózkodásnál a tűz körül helyezték, és éjszakára hagyta. Másnap reggel, a kihalt tábortűzben a tengerészek üveges köveket fedeztek fel.

Az üvegipar fejlődésével a gyöngyök egyre népszerűbbek lettek. Először a nemesség ruháinak díszítésére használták. A díszítőelem termelésének titkát hatalmas titokban tartották, és ezért minden, a gyöngyökkel hímzett dolog valóban exkluzív.

Az ókori Oroszországban ünnepi, drága ruhákat gyöngy gyöngyökkel díszítettek. A XVIII. Század körül kezdték használni az egyházi ikonok hímzésére.

Ma a többszínű üveggyöngyökkel vagy más gyöngyökkel való hímzés nagyon népszerű és keresett kézimunka. Egy viszonylag egyszerű hímzési technika segít hatékonyan díszíteni a gyermek kézitáska, ifjúsági hátizsák, esti tengelykapcsoló. A mai napig minden feltétel megteremtésre került: sok javasolt mintázat hímzéshez, anyagok széles választéka és személyes fantázia.

Lehetséges lehetőségek

Hímzéssel díszítheti a boltból vásárolt kész táskát, vagy maga is varrhatja / megkötözheti egy ilyen tartozékot, ugyanakkor létrehoz egy dekorációt.

Kötött táskák - a legnépszerűbb lehetőség a színes gyöngyök díszítésére. A gyapjúból, pamutból, akrilból, bambuszból, vászonból, viszkózból kötött vagy hurkolt anyag tökéletesen illik a finom, szép hímzéshez.Az ilyen zsákok mindig nagyon lenyűgözőek. A gyöngyök teljesen lefedhetik a zsák vagy annak egy részének felületét, díszíthetik a pántot, és felhasználhatják a béren kívüli díszítésére.

Súlyosabb anyagok esetén a helyzet nehezebb: velúr, természetes és mesterséges bőr, drapéria. Ilyen esetekben a legjobb, ha nem a táskára hímezzük, hanem egy vékony szövetrészre, amelyet ezután egyszerűen az alaphoz lehet varrni.

Hogyan kell hímezni magad?

Ma a gyöngyház nem csak pólók, ruhák, szoknyák, ingek, hanem táskák, kesztyűk, fejpántok, sapkák, sálak és egyéb kiegészítők is láthatóak. A többszínű kövek tökéletesen díszítik a készterméket, rendkívül szokatlannak tűnnek, a megkönnyebbülés, a térfogat, a nap sugarai alatt változó színe miatt. Ezenkívül az ilyen hímzés nagyon tartós.

Nem meglepő, hogy minden nő legalább egyszer az életében gondolt egy ilyen kis remekmű létrehozására saját kezével. Ez egy kicsit igényel: a szükséges anyagokat és kitartást.

Ha a tapasztalat kicsi, akkor jobb, ha a vászonra hímzett mintát használ. A speciális áruházban egy hímzéshez és a szükséges gyöngyökhöz tartozó készletet lehet vásárolni. A képzett szakembertől csak szigorúan be kell tartani a képet hímezni.

Ahhoz, hogy az első élmény sikeres legyen, néhány egyszerű szabályt kell követnie:

 1. A vászon szálai kiválasztásra kerülnek a vászon hangjában. A fekete bázishoz vegye fel a szálakat, hogy megfeleljen a gyöngyöknek vagy a halászati ​​vonalnak.
 2. A szál hossza körülbelül 5-szöröse a kész hímzés sorának szélességének.
 3. A hímzés legegyszerűbb módja a fél kereszt. Ebben az esetben a billentést csak egy irányban kell elvégezni, majd a gyöngyök pontosan és szorosan fekszenek.
 4. A gyöngyöket legjobban nem zsákokban, hanem kis átlátszó dobozokban vagy tartályokban kell tartani, hogy mindig kézben legyen.

Mielőtt elkezdené, elő kell készítenie mindent, amire szüksége van:

 • különböző színű bugák;
 • speciális tűk hímzéshez. Ezek a vastagságban és a kis fülekben különböznek a közönségesektől;
 • nejlon, nylon szál vagy horgászvonal.

Ha a hímzéshez nem egy kész mintát kíván használni, hanem a saját vázlatát, akkor előzetesen el kell döntenie a díszet, hogy kiválassza a színnek megfelelő gyöngyöket. Ez lehet egy bizonyos minta, absztrakció, geometria vagy fantasy nyomtatás.

Ha az esti tengelykapcsoló vagy egy elegáns kézitáska hímzéssel van díszítve, a legjobb, ha szilárd vagy átlátszó gyöngyöket használ. Így a dísz sokkal elegánsabb lesz.

Annak érdekében, hogy az eredeti tartozékot saját kezével készítsük és díszítsük, szükséged lesz egy ruhacipőre, ollóra, különböző színű gyöngyökre és viaszos szálra. Díszítéssel együtt érdemes emlékezni a hímzés egyik szabályára: kívánatos nagy kövek vagy gyöngyök elhelyezése a hímzés középpontjában. Meghatározzák a késztermék alaphangját és jellegét. A rések és a rések a legjobbak, kis gyöngyökkel.

Ne használjon azonnal sok árnyalatot, elegendő legalább 3-4 színt venni. A hímzéshez általában a varrással ellátott „hátsó tű” vagy „varrott” varrás található.

ajánlások

A gyöngyház eredeti módja egy régi kedvenc táska díszítésére és frissítésére. De a legegyszerűbb módja ennek az, ha a tartozék farmerből, textilszövetből, lenből, pamutból és egyéb könnyű anyagokból készül. Sűrűbb anyagokból, például bőrből, velúrból vagy kozhzama-ból készült zsákokat díszíthet, először hímzéssel egy kis darab szöveten, majd közvetlenül a kézitáskára illesztve.

A kész táska megfelelő színének kiválasztásával használhatja a kontraszt elvét. Például a világosszürke műbőr tökéletesen kombinálható a fekete-fehér gyöngyökhöz való hímzéssel.

Az ezüst kézitáska magával vonzza a figyelmet, így a többszínű gyöngyök bősége sokkal kevésbé lesz kifejező és elegáns. A legjobb, ha fehér, türkiz, fekete, szürke, arany vagy átlátszó gyöngyöket választunk.

A más színű zacskókhoz megfelelő színű gyöngyök kiválasztásakor ügyeljen a kompatibilitásra. A gyöngyök egy erszényes hangban lehetnek - ez egy nyerő vagy ellentétes.

Például egy kék velúr kézitáska kiváló alapot biztosít a halvány rózsaszín és zöld tónusú hímzéshez. A narancssárga tartozék hatékonyan díszíti a lila és zöld gyöngyöket, az ibolya, a türkiz, a fehér vagy a fekete színű hímzés egy rózsaszín kézitáskához illeszkedik.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok