A ruhák varrása és díszítése

Hogyan készítsünk egy kötést a fejével a kezével?

Hogyan készítsünk egy kötést a fejével a kezével?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Hogyan indítható el?
 2. Mit tehetsz?
 3. Mennyire könnyű magad csinálni?
 4. Gyors opciók improvizált eszközökkel
 5. Mester osztály varrás

Manapság a kézzel készített termékek egyre népszerűbbek és stílusos kiegészítőkké válnak minden képhez. Ez különösen igaz a tartozékokra. Ezért a saját kezével készült kötszer nemcsak az egyéni kívánságoknak felel meg, hanem mások csodáló pillantásait is vonzza.

Hogyan indítható el?

Az ötlet, hogy eredeti és szép tartozékot kapjunk a fejen, inspirálhat az inspirációból, vagy előfordulhat, ha egy divat magazinban vagy a barátnőd fotójában néz egy képet. Mielőtt elkezdené a kötszerek építését,:

 • Megfelelően értékelje erősségét és kreativitását. Azok számára, akik nem különösebben barátságosak a művészeti világgal, jobb, ha a legegyszerűbb módon kell kiválasztani a kiegészítők részletes leírását, vagy segítséget kérni egy olyan varrónőtől, aki rendelésre készít egy kiegészítőt. Gyakran nehéz a kézi munka, és nem mindenkinek van elég türelme.
 • Válassza ki a megfelelő anyagot a kötszer alapjához - függetlenül attól, hogy varrott vagy kötött, és mi lesz. A kézműves kézművesek fantázia korlátlan, ami lehetővé teszi az alapítvány összetevőinek kiválasztását egy hatalmas mennyiségű anyagból.
 • Ezenkívül gondosan mérlegelnie kell a dekorációt - megjelenése és összetevői tükrözik a háziasszony belső állapotát, anélkül, hogy eltávolítanák a kényelmi zónából. Az öltözködésnek alkalmasnak kell lennie a rendeltetésszerű felhasználásra is. Ha a tartozék különleges alkalmakra vagy fotózásra szolgál, akkor a dekoráció bőséges és fényes lehet, és a sportruházathoz bármilyen díszítés felesleges lehet.
 • Az egyértelműség kedvéért ajánlatos létrehozni a jövőbeli termék vázlatát, amely segít a tervezett méretek és egyéb részletek betartásában.
 • És végül, készítsen listát az összes szükséges eszközről és alkatrészről, hogy egy tartozékot hozzon létre, hogy ne felejtsen el semmit a boltban. Ne felejtsük el a díszítés módszereit: a gyöngyökre tűzéshez szálak szükségesek, strasszos ragasztókhoz.
8 fénykép

Mit tehetsz?

A tartozék készítéséhez szükséges anyag kiválasztásakor a képességeire kell összpontosítania.

A knitters jobban hasonlít a különböző összetételű fonalakból. Egy ilyen kötés alkalmas a hideg évszakra, és nem csak a tulajdonosát díszíti, hanem melegíti is. Egy horog vagy kötőtű segítségével eredeti és aranyos mintákat hozhat létre, így ezeknek a termékeknek nincs szüksége bőséges díszítésre, csak válasszon egy gyönyörű brossot. A kötött kiegészítők egyik divatos modellje a turbánnak nevezett kötszer.

Azok, akik elsajátították a varrógépet, megmutathatják a képzeletünket és kiválaszthatnak bármilyen anyagot. A kötszerek forró napokon gyapotszövetből készülhetnek, gyakran farmerrel. Ezenkívül használhatja a kötöttáru és a csipke is, és néhányan képesek a régi dolgokat gyengéden átdolgozni és valódi remekműveket készíteni.

Szokatlan díszítés akkor érhető el, ha a virágok, strasszok és gyöngyök hímezve vagy ruhából készülnek a rugalmas szalagra. Az ilyen gyártás során nem igényel sok időt.

Mint látható, minden fonal vagy szövet alkalmas lesz egy kézzel készített tartozék létrehozására. Ha megmutatja a képzeletét és kiegészíti a termék dekorációját egy stílusérzékkel, jó dologhoz juthat.

Mennyire könnyű magad csinálni?

Az egyszerűség a mai divatban van, ezért nem szükséges befejezni a vágási és varrás tanfolyamokat, hogy a fejen díszítsen. A kézimunka során használt egyszerű és világos technikák segítenek egy exkluzív tartozék készítésében, még a kezdők számára is.

A szokatlan nevű Solokha kötszer a nevét Gogol történetének adaptációja miatt kapta meg. Az ilyen nevű hősnő fejkendőt viselt a fej tetején. Ma egy ilyen modell a retro stílusban népszerű, és bátor lányoknak is megfelel, hogy egy játékos vagy romantikus képet hozzon létre.

Nem lesz nehéz egy ilyen tartozékot varrni, néhány divatos nő egy elegáns tartozékot készít egy sálból. A tartozék varrásához kb. 80 cm hosszúságú szövetre van szükség, amelyek mindegyike maga határozza meg a szélességét. Annak érdekében, hogy az íjat formában tartsák, a termékbe egy drótot vagy egy gyermek számára készült pántot helyeznek be.

A leányok anyja gyakran kötést hoz létre magának és a lánynak a „családi íj” stílusában. Ugyanezek a kiegészítők kiváló tulajdonságai lesznek a fotózásoknak, amelyek gyakran újszülött lányok kötszerét használják.

A kicsiek számára jobb, ha olyan puha anyagokat választunk, amelyek nem károsítják az újszülöttek finom bőrét. Használhatsz régi ruhákat és varrhat ilyen terméket egy pólóból. A szövetek két darabját ki kell feszíteni és feldolgozni az élek mentén. Az egyik részt öntözésként használják, és a szövet második vágásából származó virág alkalmas díszként. A csíkot óvatosan csavarja és rögzíti az egyik oldalon, ami egy rügyet képez.

8 fénykép

Az idősebb lányoknak és lányoknak a habirán virágokkal díszített vagy érezhető termékeknek kell megfelelniük. A dekoráció létrehozásához kész mintákat készíthet, vagy maga is elkészülhet. Általában a szirmok ebből vágásra kerülnek, és a kész virágokat szirmok alkalmazásával helyezik el.

16 fénykép

Mint dekoratív dísz a fejen, a kötszerek a virágokkal kanzashi technikával jó választás lenne. A szatén szalagokból hajtogatott jövő virágának szirmok összekötődnek a tű és a szál, ragasztó vagy láng segítségével. A magokhoz strasszokat, gyöngyöket vagy gyönyörű kabókókat használnak.

Ha egy lány sportkötést vagy otthoni tartozékot akar a fejhez, akkor praktikus és tartós anyagokat kell választania. Terry vagy fleece széles kötszer lehet.

Az alkalmi sportos kép farmerrel történő kiegészítéséhez egy farmer kötést készíthet. Egy ilyen tartozék varrásához szükség van egy kis és nagy téglalapra, valamint egy rugalmas szalagra.

Mivel az anyag sűrű és nem nyúlik, rugalmas szalagot kell behelyezni a két szövetvágásba. A készterméket aranyos íjjal vagy farmerből készült virággal díszítheti.

Gyors opciók improvizált eszközökkel

Ha egy divatos nő szokatlan tartozékkal akarja díszíteni a frizuráját, varrással és kötés nélkül is felépítheti.

Gyakran a lányok fejfedőből kalapokat készítenek. Egy ilyen dísz a fejre a női kép kiemelése lesz. Egy régóta nagymamává vált ruhásszekrény segítségével egy arab kötést, egy turbánt vagy egy turbánt köthetünk, gyűjtsük össze a hajat lófarokba vagy fonatba, hagyjunk egy hosszú véget mögöttük, vagy egyszerűen csak a fej kerülete körül nyúljunk.

A sál mellett sok divatos nő is csodálatos kalapokat hoz létre egy sálból vagy kendőből. Egy nagyon hosszú sál vagy kendő lehet hátulról lógni, vagy elölről csomózni. A termék végei szőttek a hajba, vagy megragadhatók.

A bandanák fején lévő díszítés a kép fényes akcentusa lesz, és hozzá fog adni az udvariasságot. A különböző árukapcsolási módok felhasználásával létrehozhat egy eredeti íjat az alkalmi vagy a rock stílusában, továbbá a bandanák a sok rapper képének kedvenc elemei.

Mester osztály varrás

Vizsgáljuk meg részletesebben, hogyan lehet létrehozni a legnépszerűbb és divatosabb ékszereket a fejen:

 • Díszített strasszokkal, turbán kompozit anyagokkal. Ez megköveteli: két 65 cm hosszú és 30 cm széles szövet vágást (kötöttáru és nyúlós szatén kiváló kombináció lesz), szálak, ollók, csapok, strasszok díszítéshez. Először két kötést kell varrnod a vett szövetből. Minden vágást félbe kell hajtani, az arcot befelé nézve, és a terméket a hosszban varrni kell, és kis mennyiséget kell hagyni. Ezután varrjuk a varratot. Ezt követően a kötszer egyik végét a másik végébe nyúlik, és varrjuk, kis távolságot hagyva az inverzióhoz. Ezután csavarja ki a terméket és varrja ki a bal oldali területet. Ezután a két varrott elemet körök alakítják ki, és az egyik részt egy másikba csavarják. Kiderült, hogy a két kör össze van kötve és egy turbánt alakított ki. A két rész átlapolásának helyét szálakkal kézzel kell rögzíteni, és a kötés elülső részét strasszokkal kell díszíteni.
 • Kötszer etnikai motívumokkal és díszítéssel nagy íj formájában. A nyomtatási eszközökkel és szövetekkel együtt egy rugalmas szalagra és flizelinre lesz szüksége. Az előző modell elve szerint szükséges, hogy 3 cm-nél 32 cm széles és a fejét meghaladó hosszabbítót varrjunk. Varrjon szalagot és öltést. Lintelként 11 x 9 cm-es szövetet, íjakat, 2 darab 24 x 16-os és 28 x 16 cm-es vágást vágjon, három elem esetén vágja meg a nem szőtt anyagból. Minden alkatrész félig lefelé fordul, és külön-külön varrni hagyja a károsodást. Kapcsolja ki az összes alkatrészt, hajtsa fel az átkötőt, és zárja be a kötést. Varrni a termék belsejéből. Takarószalagok szélesen hajtogatva, egyik oldalra helyezve és varrva. Ezután a beérkezett elemeket átlósan kell hajtani egymás között, és be kell varrni a belsejébe.
 • Solokha rugalmas élekkel. Szükséges egy 80 cm hosszú és 15 cm szélességű, 75 cm hosszúságú, 75 cm hosszúságú menettel, szálakkal, drótvágókkal és kerek fogókkal ellátott ruhadarab (például selyem). A szövetszalagot félbe kell hajtani az elülső oldallal befelé, és a végeket ferde vagy háromszög alakúvá kell tenni. Varrjon egy kötést, hagyjon egy kis inverz lyukat a középső részre, és csavarja ki a terméket. Ahhoz, hogy a huzal ne szakadjon át a szöveten, a végét kerek fogóval kell lekerekítenie. Ezután csavarja be a huzalt a befelé, és rögzítse a szálakkal a kapott hurkokba. Varrjon egy lyukat. A huzalnak köszönhetően egy ilyen termék univerzális méretű és jól tartja a formáját.
12 fénykép

A második produkció az alábbi videóban látható:

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok