Házi macskák

Élelmiszer sterilizált macskák és szűzolt macskák számára

Élelmiszer sterilizált macskák és szűzolt macskák számára

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A sterilizálás jellemzői
 2. A különbség a különleges ételek a szokásos
 3. típusok
 4. A legjobb gyártók értékelése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Hogyan kell táplálni?
 7. Feed-vélemények

Amikor egy személy úgy dönt, hogy macskáját vagy macskáját tartja a házában, fel kell készülnie a megjelenésére. Vásárlás tálak etetésre, tálcára és töltelékekre, játékok, különleges eszközök az állatok fürdésére és fésülésére. Szükséges annak meghatározása is, hogy hogyan lehet megoldani a szaporodás problémáját.

A sterilizálás jellemzői

Ha a kedvtelésből tartott állatot nem tenyésztésre szánják, akkor a legjobb megoldás a macska sterilizálása vagy a macska kaszálása. Annak ellenére, hogy sokan ezeket a módszereket embertelennek tartják, sokkal jobb, mint egy állat gyötrelme a szexuális tevékenység ideje alatt, vagy egy macska utódainak megszabadulása.

Így a tulajdonos dönt a kisállat sterilizálásáról vagy kasztrálásáról. A sterilizálás során a macskák eltávolítják a reproduktív rendszer szerveit - a petefészkeket és néha a méhét. A macskák viszont a süllyesztett csatornákat kötik. A műtét után az állatok elveszítik a szexuális vágyukat, ami jelentősen befolyásolja életmódjukat általában.

Fontos megérteni, hogy egy ilyen módszert állatorvosok neveznek kedvezőnek a kedvtelésből tartott állatok számára, mivel megfelelő gondossággal jelentősen meghosszabbíthatják a kisállat élettartamát.

A sterilizálási eljárás után általában a háziállatok nyugodtak lesznek, mivel ez jelentősen megváltoztatja a karakterüket, de az állat étvágya nő. Ez nagyrészt az állatok által a szexuális partner keresése során tapasztalt stresszszint csökkenésének köszönhető. Ne feledje, hogy a változó hormonszintek és a biológiai folyamatok lelassítása az étrend változását vonja maga után. Szükséges a szokásos táplálékról a több étrendre költözni, amely megfelel az állat új igényeinek.

A különbség a különleges ételek a szokásos

A műtét utáni megnövekedett étvágy és lassú életmód, a szokásos étrend fenntartása mellett elhízáshoz vezet, ami sok súlyosabb betegséget okoz. Éppen ezért az állat egészséges életmódjának megőrzése érdekében meg kell változtatni az étrendet az étrendhez.

Ebben az esetben az állatorvosok nem javasolnak drasztikus változásokat a macska étrendjében.

Például, ha egy állatot természetes termékekkel, például húst, halat, tejet tápláltak élete első tizenkét hónapjában, nem szabad azonnal ipari takarmányt adni. A változásnak lassan és fokozatosan kell történnie. Ellenkező esetben az állat további stresszt kap.

A műtét utáni szűzolt háziállatok ételeinek kiválasztása során a tulajdonosoknak figyelniük kell az állatorvosok által ajánlott termékekre, különösen a cica számára. Ezek a következők:

 • bizonyos típusú zsírtartalmú hús vagy baromfi;
 • alacsony zsírtartalmú tejtermékek;
 • egyes gabonafélék, különösen zabpehely, köles vagy rizs kis mennyiségű hússal;
 • zöldségek;
 • speciális takarmány száraz vagy nedves típusú.

A halat ki kell zárni az étrendből, mivel a benne található ásványi anyagok urolitiasis kialakulását okozzák.

Ezt meg kell érteni Az ökológiai élelmiszereknek - még ha hasznosságukat is figyelembe véve - nem feltétlenül szükségesek a macskák összes vitaminja, ezért ajánlatos további étrend-kiegészítőket adni. Egy másik lehetőség a speciális kiegyensúlyozott takarmány használata, amelyet fokozatosan kell mozgatni.Az ilyen táplálkozás fő előnye a szükséges vitaminok és tápanyagok rendelkezésre állása egy kisállat számára; nem kell semmit főzni az állat számára, csak vásárolja meg az ételt a boltban.

Sok kedvtelésből tartott gazdálkodó aggódik, hogy a kisállat túlságosan monoton ételt kap. Annak érdekében, hogy az állat élvezetes legyen, ajánlott a száraz és nedves ételeket kombinálni, az állatoknak különféle finomságokat adni, az ablakpárkányon élő füvet, amely az állatnak további vitaminokat biztosít.

Fontos, hogy a macska mindig friss vizet tartalmazzon a tálban.

A gyakori ivás helyreállítja a vízegyensúlyt, ami javítja az anyagcserét és megszünteti az elhízás kockázatát.. Ráadásul a száraz élelmiszerek erősen és gyakran fogyasztanak, de a víz egyensúlytalansága dehidratációt okozhat, ami egyéb súlyos betegségeket okoz.

típusok

Az állatok számára csak jó minőségű ételeket kell kiválasztani. Állatorvosok javasolják a takarmányok kiválasztását:

 • támogatásra;
 • szuper prémium;
 • Holisztikus.

Egy másik típusú gazdaság megkülönböztethető, de használatuk károsabb a háziállatok számára, mint hasznos. Az olyan gyártók, mint a Whiskas, Kiteket, a Perfect Fit és más márkák, nem tartalmaznak húst vagy belsőséget, ami haszontalan.

A prémium takarmányok a legjobb választás egy kisállat számára. Az ilyen táplálkozás fő különbsége a természetes hús előállítása. A takarmányban is fontos a kedvtelésből tartott vitaminok és ásványi anyagok, amelyek garantálják a kiegyensúlyozott étrendet, amely magában foglalja a megfelelő mennyiségű tápanyagot.

A takarmány-holisztok ideálisak sterilizált állatok számára.

Alapvetően a termelés természetes baromfi és nyúlhúst, valamint további zsírokat használ. A szakképzett orvosok szerint ezek az élelmiszerek a háziállatok, különösen a sterilizált élelmiszerek számára a leghasznosabbak, mivel csak természetes összetevőket tartalmaznak.

A legjobb gyártók értékelése

Sok vita folyik arról, hogy melyik takarmány jobb és miért. Fontos megérteni, hogy ugyanazt az élelmiszer-választási lehetőséget ideális esetben egy állatnak lehet megfelelni, de más állatban allergiát okozhat, ezért nem lehet egyetlen olyan ételt vagy termelőt kiválasztani, amelyik a legjobb. Az állatorvosok azt ajánlják, hogy vegyék figyelembe a következő lehetőségeket, amelyek a legmagasabb minőségnek tekinthetők. Az alábbi legjobb hírcsatorna.

 • EukanubaSterilisedWeightKontrol. Speciális élelmiszerek sterilizált állatok számára. Ahogy a takarmány nevéből is látható, ez az élelmiszeropció ideális olyan háziállatok számára, akiknek akut tendenciája túlsúlyos. Ezeknek a takarmányoknak a fő összetevője a pulyka és a csirkehús. A táplálkozás maga is kis mennyiségű zsírt tartalmaz, és az egészséges táplálkozáshoz szükséges elemekkel is telített. Ne feledje, hogy ez egy szemcsés takarmány.
 • Royal Canin Neutered fiatal férfi és fiatal nő. A prémium ételek kis mennyiségű kalóriát tartalmaznak alacsony keményítőtartalom miatt. Különleges jellemzője - több mint 40% -a állati fehérje, ami szükséges a macskák számára. Az étel jótékony hatással van a gyomor munkájára, mivel összetételében nagy szálkoncentráció észlelhető. A hátrányok között szerepel a takarmány-tartósítószerek jelenléte.
 • Almo Nature Funkcionális. Ez egy holisztikus takarmány, mivel az élelmiszer előállításához csak természetes húst használnak, valamint számos különböző típusú zsírt. Összetételéből adódóan az ilyen élelmiszerek jól emésztettek, megtartják a súlyt, és néhány ásványi anyag alacsony tartalma miatt kiküszöböli a betegség kockázatát.
 • A Purina Pro tervezése az ápolás után - az állatorvosok aktívan ajánlják. A legnagyobb mennyiségű fehérje (41%). A hátrányok közé tartozik az allergének jelenléte.
 • 1. választás. Ajánlott az elhízással rendelkező háziállatoknak. A fő előnyök között - az allergének hiánya, amelyek gyakran megtalálhatók az olcsóbb takarmányokban.Ezenkívül a takarmány a megfelelő szénhidrátokat tartalmazza, amelyekre a macskáknak szükségük van. Szintén kis mennyiségű zsír és nagy mennyiségű fehérje van.
 • Grandorf 4 hús és barna rizs sterilizált. Élelmiszer-osztály holisztikus. Speciális gyártási technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a hasznos összetevők maximális számának mentését. A takarmány fő része (több mint 60%) természetes hús, a táplálkozási összetételen kívül az összes állat számára szükséges vitamin. Emellett a takarmány prebiotikumokat tartalmaz, amelyek elősegítik a jó emésztést.

Ez a besorolás olyan univerzális opciókat mutat be, amelyek szinte minden egészséges állat és castrati számára alkalmasak.

Hogyan válasszuk ki?

A takarmányok rendszeres rendelkezésre állása a boltokban nem kevésbé fontos, mint a költség és összetétel. Gyakran előfordul, hogy az üzletek a lehető legszélesebb választékot kínálják az ügyfeleknek Előfordulhat, hogy bizonyos feedek rendszeres szállítása nem lesz megfelelően beállítva. Ebben az esetben a tulajdonosoknak analógokat kell vásárolniuk, éles átmenetet kell folytatniuk egy másik macskaeledelre, ami hátrányosan befolyásolhatja az állat egészségét.

A költség az élelmiszer kiválasztásakor is fontos tényező. Természetesen minden tulajdonos inkább csak a legjobb keverékeket vásárolja meg, de ha egy család számára felháborító összegek, mivel a vásárlás miatt mindent el kell utasítania, jobb, ha olyan költségvetési opciókat vásárol, amelyek nem lehetnek rosszabbak. Például a Purina táplálékokat szinte minden hétköznapi hipermarketben találjuk.

Az étel típusának kiválasztása során ajánlatos figyelni a holisztikus fogyókúra szegmensremert a diéta-állatorvosok a leginkább telítettek. Ugyanakkor számos egzotikus komponens emésztési zavarhoz vezethet egyes fajták macskáiban. Ezért javasolják az állatorvosok az új takarmányra való zökkenőmentes átmenetet. Ezen túlmenően egy hónapig szükséges figyelemmel kísérni az egészségi állapotot, és megmutathatod az állatnak az állatorvosnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az élelmiszer helyes.

Fontos megérteni, hogy az érzékeny emésztéssel rendelkező macskák ételének kiválasztásakor konzultáljon egy állatorvossal, aki tanácsot adhat a kedvtelésből tartott étrend kiválasztásához.

Továbbá néhány macskafajta allergiára hajlamos. Például sok szfinxnek hipoallergén ételre van szüksége. A 7 évnél idősebb háziállatok etetésére különleges kompozíciók vannak, mivel ebben a korban a macskát idősnek tekintik. Ezért, miután az állatok elérték az ilyen időszakot, szükség van az étrend módosítására.

Hogyan kell táplálni?

Nem elegendő a megfelelő étel kiválasztása, bizonyos mennyiségű élelmiszert kell adni, hogy az állat ne éhes legyen, ugyanakkor nem fogy. Az állatorvosok a következő takarmányozási irányelveket adják meg:

 • az első lépés az állat mérése;
 • a takarmánycsomagon el kell olvasni a számra vonatkozó ajánlásokat, figyelembe véve az állat súlyát;
 • a napi árfolyamot több étkezésre osztjuk.

Nagyon gyakran, a macska tulajdonosai nagy hibát követnek el: a macskát kevésbé kezdik etetni a súlyának csökkentése érdekében. Ez azonban azt a tényt eredményezi, hogy a test stresszbe esik, és éppen ellenkezőleg, a testzsír felhalmozódásához vezet. Ezenkívül az ilyen helyzetekben az anyagcsere lelassul, ami szintén káros hatást gyakorol a gyomra.

Az etetést naponta legalább 2-szer kell biztosítani.

Az elhízásra hajlamos háziállatoknak meg kell választania egy frakcionált étrendet. Például napi 5-6 étkezést adhat meg. Így a macska mindig tele lesz, és gyomrája jól fog működni.

Fontos azt is megérteni az adag naponta kissé változhat az állat fajtájától függően. Ezért, ha az állatorvosi klinikán megy, ajánlatos egy szakképzett állatorvosnál is ellenőrizni, hogy mennyi táplálékot kap a kisállat.

Feed-vélemények

Ha az ügyfél visszajelzéséről beszélünk, akkor a prémiumosztályból és a fentiekből származó takarmány szinte minden pozitív pozitív értékelést kap. Ez azzal magyarázható, hogy az ebből származó termékek megfelelnek a háziállatok igényeinek és a tulajdonosok igényeinek.

A legnépszerűbb márkák a Purina Pro Plan és a Royal Canin - ez nemcsak a jó minőségű, hanem a pénzügyi megfizethetőségnek is köszönhető. Mindkét gyártó prémium szegmenses ételeket kínál, de viszonylag alacsony költséggel rendelkeznek, és szinte minden állat-egészségügyi üzletben képviseltetik magukat. Továbbá meg kell jegyezni, hogy ezeket az állatokat nagyon gyakran az állatorvosok ajánlották a háziállatok vizsgálatakor.

Az állatorvos tanácsai a szűrt macskák és a sterilizált macskák etetésére a következő videóban találhatók.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok