Házi macskák

Ritka macskák

Ritka macskák

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Szokatlan színű fajták listája
  2. Értékes bolyhos macskák
  3. A legritkább rövidszőrű és csupasz fajok

A macska szerelmesei érdeklődni fogják, hogy hány fajtája van a macskacsaládnak. Ismert, hogy több mint 250 közülük létezik, és minden típus különbözik egymástól külső jelek és karakterek szerint. Egy dolog egyesíti őket - mind elképesztően kecses és szép.

Azok, akik szeretnének egy ritka fajta cica, elit óvodákba kerülnek. Az egzotikus macskákat drága megszerzésnek tekintik. A dokumentumokhoz csatoltak, és egy adott fajta jellemzői szerint különös gondossággal kell számolni.

Szokatlan színű fajták listája

Ritka macskafajták nem csak azok, akiket a tenyésztők nemrégiben tenyésztettek, hanem természetesen megjelenő ősi törzskönyveket is. Kiemelkedő külső adatokkal és egyedülálló jelleggel rendelkeznek. De mindenekelőtt a gyapjú színe és minősége eltérő.

burmilla

Burmás ezüst néven is ismert. Burmilla először tenyésztették a 80-as években. a múlt században Nagy-Britanniában, átlépve a burmai macskát és a perzsa chinchillát. A fajtát hivatalosan 13 év után ismerik el.

A Burmilla megkülönböztető külső jellemzői: rövid szájkosár, kifejező zöldes vagy sárgás, ovális alakú szem, rövid, krémszínű szőrme ezüstös csillogással és sűrű hófehér aljszőrzet. Barátságos és kiegyensúlyozott, barátságos és hűséges macskák. Könnyen tapasztalható a magány, anélkül, hogy nagyobb figyelmet kellene fordítania magára.

Nibelung

Fajta szokatlan névvel, jelentése "köd gyermeke". Úgy tartják, hogy a Nibelungsok az orosz kék fajtából származó macskákból származnak. Először a Nibelungokról a múlt század elején vált ismertté, és hivatalosan 1987-ben elismerte a fajtát.

A Nibelung luxus hosszú, vékony gyapjú, kékes árnyalattal, ezüst színben. Egy kis pofa és a smaragd árnyalat nagy kifejező szemei. Ezek barátságos és játékos állatok, amelyeket a tulajdonosok iránti különleges szeretet jellemez, és nehezen szembesülnek tőlük.

Glitzy kaliforniai

A tenyésztők tenyésztették ezt a fajta tenyésztést a különböző törzskönyvek képviselőinek számos kísérletének eredményeként. 10 évig a szakértők megpróbáltak olyan állatot kapni, amely vizuálisan hasonlít a királyi gepárdhoz, csak vadvér keveréke nélkül.

Csak házi macskákat használtak az átkeléshez: Angora, amerikai rövidszőrű, sziámi, brit és abesszin fajták. A kívánt eredményt a tenyésztők a 80-as években elérték. században. A kapott egyénnek nagy, kissé ferde szeme van, kerekek vannak a kis fülek csúcsánál, és a hosszúkás farok a végéhez közelebb van sötétebb árnyalattal.

A kabátnak van egy leopárd (jaguár) színszabványa a fajta számára. E fajta képviselői közömbösek és jóindulatúak. Az aktív háziállatok rendszeres sétákat igényelnek a friss levegőben.

Singapore

Ennek a ritka fajtának az ősei tisztán fajtájú macskák, amelyeket Szingapúrból Amerikába hoztak. A tenyésztők érdeklik a szingapúri macskák érdekes színét és miniatűr méretét. A burmai macskákkal próbáltak átkelni.

Az új fajta hivatalosan 1984-ben elismert. Hazájukban Szingapúr nemzeti jelképnek számít. Szingapúron kívüli exportja szigorú ellenőrzés alatt áll.

A miniatűr macskák alacsony súlyúak (akár 3 kg). Rövid, szűk kabátjuk és hosszúkás farkauk van. Enyhén ferde és meglehetősen nagy szemek, kissé kiderült, hogy nagy fülek voltak.Szingapúr megkülönböztető tulajdonsága - a hátsó lábakon hosszú ideig állni képes.

toyger

A házi tigris mini változata. Fajtát hoztak az 1990-es évek hajnalán. Judy Sugden tenyésztő a bengáli rövidszőrű macska kereszteződésével, egy szokatlan színű, csíkos formájú utcakénnel. A macskát indították az indiai Kasmírból, és részt vett egy hosszú testtel és gyapjúval, körkörös, éles függőleges csíkokkal díszített leszármazottak megjelenésével.

A toyger izmos testének felső része narancssárga, mint egy tigrisé, és a belső rész fehér. Minden egyes csík egyedi mintát alkot. Állati súly - 3-7 kg. A toygers könnyen megtanulható és nagyon okos. Ez a kiegyensúlyozott háziállat kiegyensúlyozott.

Sokoke

Egy nagyon ritka macskafaj, amelynek ősei a kenyai rezervátum egyének voltak. Sokokot egy tigris megjelenés jellemzi. Ez egy vadon élő, nyugodt és barátságos jellegű kisállat.

Sokoknak gyönyörű arany gyapjúja van, összetett mintákkal. Az aboriginek összehasonlítják ezt a színt a fa kéreg mintájával.

Bengália

Fajta, amelyet egy házi macska egy ázsiai leopárd keresztezésével kaptunk. A bengáli sajátossága az, hogy nem csak nem félnek a víztől, hanem még úszni is szeretnek. Ráadásul lenyűgöző méretük (akár 8 kg) ellenére inkább a tulajdonos vállán ülnek.

Értékes bolyhos macskák

Asher

A világon a macskák közül a legdrágább egy fiatal és meglehetősen ritka fajta - Ashera. Az egzotikus macskák először 2015-ben kerültek bevezetésre. A fajta nevét Ashera istennő nevével nevezték el, de még nem ismerte fel hivatalosan.

Ashera-t egy vadon élő ázsiai leopárd macska és egy afrikai szerval háziasított macska áthaladásakor nyerték. Az egzotikus macskák legfeljebb 14 kg tömegűek, és akár 1 méter hosszúak is lehetnek.

A fajta értékes, mert allergiás, és a képviselők maguk is barátságosak és nyugodtak. Ezek a macskák könnyen eljuthatnak a gyerekekkel és a különböző háziállatokkal.

sivatagi hiúz

Fajta veszélyeztetett. Csak néhány évvel ezelőtt, a caracal egy vadon élő ragadozóból egy exkluzív és rangos kisállatba fordult.

Ezért a Caracal cica megszerzése hozzájárul az egyedülálló megjelenés megőrzéséhez.

szavanna

A fajta megjelent egy afrikai Serval egy közönséges házi macska keresztezésével. Lenyűgözően nagy macskák jöttek létre, amelyek 15 kg-os felnőtt súlyt értek el. Egy ilyen személy magassága körülbelül 60 cm.

A szavanna ünnepelt magas szellemi szint, nyugodt és kíváncsi természet. Ezzel macskák aktívak, jóváhagyják a vízkezelési eljárásokat, sétálnak és szórakoznak a friss levegőben.

Ceausu

Egy ritka fajta, amely egy házi macska mocsári ügetéssel való átlépésekor jelent meg. A szelekció eredménye egy nagyon barátságos állat, amelyet nehezen tolerálhatunk magányra.

Khao Mani

A kao-mani említése 1350-től 1767-ig terjed. Az ősi Siamban csak a királyi családok képviselői engedhették meg maguknak, hogy ilyen macskát tartsanak. Keleten a kao-mani-t szerencsés talizmánnak tartották, és sok éven át tartó, kényelmes életet ígérnek.

szafari

Egy ritka fajta megjelent egy hazai macska és Geoffroy, egy dél-amerikai vad macska keresztezéséből. Ezek az állatok először az 1970-es években jelentek meg az államokban. A leukémia vizsgálatára került sor. A szafarik nagy háziállatok, az átlagos felnőtt testsúly 11 kg.

laperm

Az egyedülálló fajta 1980 óta létezik. Az Egyesült Államokból eredetileg hajlított laperm. A fajta második neve az American Rex. Más macskáktól nemcsak a göndör haj, hanem a szokatlanul dallamos hanghang is különbözik.

Laper cica születik kopasz vagy egyenes haj, és ez lesz göndör és puha a folyamatban egy cica. Fajta hipoallergén. Leggyakrabban a laperm a családban egyedül kapcsolódik.

Háziállatok könnyen alkalmazkodnak a különböző körülményekhez, és nagy vadászok.

Amerikai vezetékes hajú

A fajta elődje az amerikai gazdaság egyik rendkívüli göndör cica. A tenyésztőknek sikerült átkelniük egy rövid hajú amerikai macskával. A mai napig ez a fajta macska csak a hazájukban és Kanadában ismerte fel.

A macskák különlegessége az astrakhan típusú gyapjú: göndör, kemény és vékony. Hagyható és független. Nem rossz a gyerekekkel, valamint más, ugyanazon tető alatt élő állatokkal.

ragamuffin

Az USA-ban egy fajtatiszta macska és egy amerikai Ragdoll leszármazottaként jelent meg. Eredetileg "Cheruboknak" hívták. A bájos macskákat hivatalosan is viszonylag nemrégiben különálló fajtá nyilvánították - a XXI. Század hajnalán.

Ezek nagy macskák, amelyek akár 10 kg tömegűek. A ragdolloktól különböző kabátszínekkel különböztetik meg őket. A karakteres háziállatok játékos és kedvesek.

Ideális gyermekes családok számára.

Török furgon

Egy ritka és meglehetősen ősi macskafajta, amelyet a Van tó tiszteletére neveztek el, ahol először fedezték fel. A tenyésztők elkezdték ezeket a macskákat a múlt században, de Európában sokkal korábban léteztek. Hosszú ideig a fajtát hivatalosan nem ismerik el. Európában a török ​​furgon képviselőit csak a XX. Század 70-es években regisztrálták.

E fajta egyes személyei sajátosságaik szerint különböznek - az egyik szem kék színű, és a másik sárgás árnyalatú. A sokszínű és ugyanolyan színű szemmel megengedett szabvány szerint. A török ​​furgon különbözik a többi törzskönyvtől, az előlapokon lévő ujjak között nagy membránokban.

Ezek nagyon mozgékonyak és jellegzetes állatok, amelyeknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk magukra, és rendszeres sétákra. Szeretik a vizet, a halászatot és az úszást.

Munchkin

A macska család rövid lábú faja. Munchkin ősei Amerikában talált hajléktalan macskák. A rövidített végtagok genetikai mutáció következményei, és a szokatlan cica megjelenése az alomban az achondroplasia gén hatása alatt áll a macska genotípusában. Munchkin a XX. Század 80-as években hivatalosan külön fajtára osztott.

A szokatlan rövid mancsok ellenére ennek a fajtának a macskái könnyedén mászhatnak az emelvényen található tárgyakra. A karakter barátságos. Szép kiscicák jönnek a gyerekekkel és háziállatokkal való kommunikáció örömére.

Napóleon

Ritka és az egyik legfiatalabb törzskönyv. A bájos punci a perzsa macska és a munchkin közötti kereszt. A világ megjelenése az USA-ból származó kutyatenyésztőnek köszönhető. Ezeknek az egzotikus macskáknak a hosszú ideje nem akarta hivatalosan felismerni, csak 10 évvel a megjelenése után, az államokban regisztrálták őket.

Napóleon - Perzsa törpe macska nem standard rövidített végtagokkal. A súlya eléri a 2 kg-ot. A Napoleon macskák két típusra oszthatók: rövid és hosszú lábakkal (extrém és klasszikus).

Az állatok a gyapjú hosszában is különböznek. Valami olyan, mint egy perzsa macskafajta, de a pofája laposabb. A napóleonok szeretetteljes és beteg jellegűek. A perzsák miniatűr rokonai könnyen alkalmazkodnak minden feltételhez.

Snow shu

Bájos kecses és nagy kedvtelésből tartott háziállatok, más néven ezüst tavak, a két fajtát: Sziámi és Amerikai Rövidszőrű átkelés eredményeként jöttek létre. Ezeknek az izmos macskáknak a kiválasztása a XX. Század 60-as évekre vezetett, de az Egyesült Államokban csak két évtizede ismerte el. Európában a fajtát 30 évvel a tenyésztés után regisztrálták. A fajta sajátossága az aljszőrzet hiánya.

Manx

A szokatlan, ritkaságú macskák már több mint 200 éve vannak. A fajta genetikai mutáció következett be, majd a tenyésztők javították. A manx sajátos jellemzője (a farok hiánya mellett) a hosszúkás hátsó lábak. Egy ilyen szerkezet a háziállatokat úgy néz ki, mint a nyulakat.

A mankoknak vastag, sűrű és rövid hajuk van, kerek pofa és nagy szeme van.A többi törzskönyvtől meglehetősen gyenge vestibuláris berendezéssel különböztetik meg őket. Ezért szinte soha nem emelkednek hegyekre. Ugyanakkor a fajtát fejlett vadászati ​​ösztön, a játékosság és a hűség jellemzi.

Bombay

Külsőleg ez a fajta egyértelműen hasonlít a burmával. Bombay-nak van egy erős építése és egy vad megjelenése. Ennek a fajtának a képviselői szeme fekete-fekete, és a szemek világosak. A fajta az USA-ból származó tenyésztőnek köszönhető.

Norvég erdei macska

Ennek a macskának az ősei 2000 évvel ezelőtt még Vikingeket is tenyésztettek. Úgy néz ki, aranyos és bolyhos macska képes ellenállni nagyon hideg időjárási viszonyok és híres a kiváló temper.

himalájai

Ez a macskafajta nagyon hasonlít a perzsahoz, de a kék szem és a szőrzet színének színében különbözik. A fajtát az államokban tenyésztették 1950-ben. A himalájai macskák nagylelkűek a szeretetre, engedelmességre és kedvesre.

Scottish Fold

A fajta névkártyája aranyos lógó fül - a génmutáció következményei. Ezek az intelligens állatok képesek a család minden tagjával együtt élni. Egy másik különbség a fajta és a többi között az a képesség, hogy a hátsó lábain álljon, hogy valami érdekes legyen.

Maine coon

A világ egyik legnagyobb macskafajtája (5-15 kg, 1,23 cm). De egy félelmetes nézet mögött, amely szerető és játékos karaktert rejt.

Serengeti

A 90-es évek végén Kaliforniában tenyésztettek egy nagy fajtát. A kb. 12 kg súlyú felnőttek szorosan összehajtogatva vannak, nagy fülük van, színesek és nagyon hosszú végtagok.

Amerikai göndör

A fajtát Kaliforniában tenyésztették 1981-ben. Az újszülöttek az élet első tíz napján kevés a szokásos macskáktól. Ezután a fülük szokatlan hátlapú, kis szarvakra emlékeztet.

A legritkább rövidszőrű és csupasz fajok

A kabát nélküli macskák első említése az ókori Egyiptom történetében található, ahol ezeket az állatokat előnyben részesítették a paloták felszámolásában. Ezután sok évszázadon át nem érkezett információ. Csak 1903-ban, Francis Simpson könyvéből tudták meg az olvasók a kopasz macskákról, amelyeket egy törzs vezetőjétől Mexikóban örökölt. A szerző örült az intelligenciájuknak, a mester beszédének megértésének képességére és az úszási vágyra.

Azóta a "meztelen" macskákról szóló információk rendszeresen megjelentek különböző kontinenseken. Szokatlan tenyésztés a kiállításokon.

Úgy véljük, hogy a szőrzet nélküli macskák születésének okai a gén mutációi, amelyek felelősek a haj jelenlétéért az állatokban.

manó

A fajta fiatalnak tekinthető, mert az amerikai tenyésztők 2006-ban tenyésztették őket egy szfinxes göndörítéssel. A fajtát 2007-ben hivatalosan regisztrálták.

Külsőleg egy ritka fajta szfinxekbe ment, és szokatlan kanyargós fülek örököltek a Curls-ból. Az elfek vastag bőrűek és kifejezetten sötét színű, nagy méretű szemek. Ezek hihetetlenül jó kedvtelésből tartott állatok. Kedvesek a kisgyerekekkel, szeretetteljesek és nem állhatnak magányosak.

Orosz kék

Népszerű rövidszőrű macskafajta. Oroszországon kívül, 1893 óta ismert. Talizmánnak tartják, ami szerencsét ad a tulajdonosoknak.

Egyiptomi mau

Ezeknek a macskáknak a külső jelei 3000 évig változatlanok maradtak, mivel megjelentek az ókori Egyiptomban. A fajta sajátossága a foltos szín, amely a háziállatok szőrme és bőrén nyilvánul meg.

Piterbold

Petersburg Sphynx - fajta, 1994-ben tenyésztették Oroszországban. Elegáns macskák kecsesek, még kiscicák is. Hosszú testük és nagy fülük van. A test néha nem teljesen kopasz, de lefelé fény. Az ilyen háziállatok jellege kedves és barátságos. Könnyen kezelhető a képzés.

Devon Rex

Rövidszőrű fajtát hipoallergénnek tartanak. A neve származik az angol város Devon, amely először tenyésztett Rex. A megjelenés nagyon szokatlan, de nagyon népszerű. Ugyanakkor a macskák intelligensek és jól alkalmazkodnak a társadalomhoz.

A Devon Rex rövid, izmos felsőtestét nagy mancsokkal és hosszú nyakkal kombinálják. A háziállatoknak hosszú farkú és hullámos hajuk van. A Rex tulajdonosai azt állítják, hogy a cica képes megváltoztatni az arckifejezéseket: a hihetetlenül sértettől az arca határozottan romantikus kifejeződéséig.

A Devon Rex képzésre alkalmas. E fajta egyedei az aktív elhelyezés és a barátság. A Devon Rex nagyon szorosan kapcsolódik a tulajdonoshoz, és igyekszik elkerülni a magányt.

Körülbelül 5 a legritkább macskafajták a világon, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok