Házi macskák

Ruhák macskáknak: mi történik és hogyan kell tanítani egy macskát?

Ruhák macskáknak: mi történik és hogyan kell tanítani egy macskát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. követelmények
 2. Miért van szükségük a macskákra?
 3. típusok
 4. Népszerű lehetőségek
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Hogyan kell tanítani?

A kutyák különböző felszerelései gyakoribbak és ismerősebbek, azonban néhányan szép ruhákat kapnak a macskák számára. Fontolja meg, hogy milyen ruhák vannak, hogyan válasszuk ki, és hogyan kell megfelelően felvenni a macskát.

követelmények

A macskák meglehetősen gyengéd lények, ezért nem alkalmasak ruhákra. Nem zavarhatja az állatot, hogy aktív életmódot vezessen, ugorjon és fusson. A kisállatnak teljesen szabadnak kell éreznie magát, mozgását nem szabad korlátozni. Ellenkező esetben a macska nemcsak a kényelmetlenséget érezheti, hanem az aktív mozgások során is sérüléseket okozhat. A ruházati ruhákat olyan szövetből kell varrni, amely nem zörög vagy villog.

A mindennapi viseletnek kényelmesnek és praktikusnak kell lennie. A szöveget a következő kritériumok alapján kell kiválasztani.

 • Tartozékok és anyagok maguk teljesen biztonságosnak kell lennie az állat számára. A nagyszámú cipzárral és különböző díszítéssel rendelkező ruhák nem alkalmasak a mindennapi viseletre.
 • szövet könnyen mosható. Ajánlott rugalmas és könnyű anyagokat vásárolni, de a ruhák nem lehetnek túl lazaak. Ellenkező esetben a macska összezavarodhat és megsérülhet.
 • Meg kell állítani a választást a tartós textíliákon. A törékenyebb anyagok gyorsan használhatatlanná válnak, mert a macskák gyakran kapják meg a ruháikat a karmokkal vagy az éles sarkokkal.
 • A varratoknak tisztáknak és egyenletesnek kell lenniük. Ami a kapcsokat illeti, jobb, ha elrejtenek. A legrosszabb opció a gombok, amelyek könnyen megharaphatók és lenyelhetők.

Miért van szükségük a macskákra?

A macska család képviselőinek ruházatai az ókori Egyiptomból származnak. Aztán ezek a teremtmények nagy tiszteletben voltak: bálványosítottak, különböző díszítéseket és más ajándékokat kaptak. A macskák dekódolásának idei a múltban vannak, de néhány kiváltság maradt, mint korábban.

A macskák ruházatát nemcsak azért, hogy ezek az aranyos állatok még szebbé váljanak. Meglehetősen gyenge szervezetet véd, amelyre jellemző a különböző betegségek iránti hajlam. A macskák gyorsan lefagynak, nem szeretik a huzatot, és nem tudnak hideg felületeken aludni. Természetesen sok ilyen állat vastag gyapjú aljszőrzetű, de még mindig nem minden macska büszkélkedhet gyapjú jelenlétével. A szfinx és más kopasz macskáknak meg kell védeniük az orosz hidegtől.

Nemcsak kopasz macskák, hanem a régi macskák, a kis cica is folyamatosan fagyasztható. Ezen túlmenően az állat a műtét után nagyon hidegnek érzi magát, amikor a gyapjú nyírva van.

Ami a posztoperatív periódust illeti, mindenképpen meg kell majd öltözni a macskát: nemcsak a hidegtől, hanem magától is védeni kell. A takaró nem teszi lehetővé az állatnak, hogy nyalja le a gyógyszert, vagy megzavarja a gyógyító öltéseket. Az orvosi takarók általában jól törlődnek, biztonságosan rögzíthetők, nagyon könnyen cserélhetők.

Ruházat védi a macskákat nem csak a téli hidegtől, hanem a nyár fényes napfényétől is. Ez különösen igaz a kopasz szfinxekre és a levkoevre: nyáron egyszerűen „kiégnek”. Bőrük ráncosodik, megszárad, és foltok jelennek meg rajta.

Macska ruhák is védelmet nyújt a paraziták ellenakik gyapjú borításban élnek. Tehát nem esnek az állati szőrzetre, minden járás előtt viselhetik.Természetesen, mivel a fertőzés kockázata nem tűnik el teljesen, de még mindig jelentősen csökken. A sétákon a ruházat is megakadályozhatja a véletlen párzást. Csak tedd a kedvenc jumpsuitodat, és nyugodtan hagyd, hogy sétáljon, anélkül, hogy attól félne, hogy meg kell terjesztenie a cicákat.

Egy kisállat felöltözködhet, ha részt vesz egy kiállításon vagy egy fotószakaszon. Ilyen esetekben, és olyan szép kiegészítőket kaphat, amelyek nem alkalmasak a mindennapi viseletre.

Különböző gallérok, íjak, kalapok segítségével otthonát kedvencebbé teheti. Néhány szépen öltözött cica, amely felhívja a potenciális vásárlók figyelmét.

típusok

A macskák ruhái különböző szövetekből készülnek. Leggyakrabban az ilyen anyagokat erre használják.

 • Lyon, pamut. Ezek olyan természetes anyagok, amelyek kiváló termoregulációt biztosítanak. Az ilyen szövetből készült téli ruházat melegíti az állatot, és a nyári ruházat megvédi a hőt a túlmelegedéstől. Mosás után az ilyen anyagok zsugorodhatnak, sőt elég gyűröttek.
 • Viszkóz. Ezt a hipoallergén anyagot a fokozott lágyság jellemzi. Tartós, könnyen mosható. Ez az anyag tökéletesen elnyeli a nedvességet.
 • Gyapjú. Kötött gyapjúanyag, angóra vagy mohair meleg háziállatok. Az ilyen anyagok kényelmet biztosítanak, jól belélegzik és nem okoznak allergiás reakciókat.
 • Szintetikus anyagok. Az ilyen szövetből készült ruházatot jobban csak a nyilvános megjelenések és a fotózásokhoz használják. Ha a macska minden nap ezeket a dolgokat viseli, allergiás reakciók léphetnek fel, és ezek az anyagok is rosszul „lélegzik”.
 • Kevert szövet. A legjobb minőségű szintetikus és természetes szálak. Ezek a szövetek jól tartják a színt, könnyen moshatók.
Ágynemű, pamut
viszkóz
gyapjú
Szintetikus anyagok
Kevert szövet

  A felsőruházat párnázható. Ez az anyag mosógépben könnyen mosható, nem nehéz és formáját jelentősen megtartja. A felső rétegnek olyan anyagból kell állnia, amely jól kíméli a nedvességet. Ez például esőkabát szövet, bolonevye szövet.

  Ma a gyártók nagyon különböző ruhákat kínálnak a macskacsalád képviselőinek. Az ilyen kedvtelésből tartott állatok számára a leggyakrabban a következő ruhákat vásárolják.

  • Kezeslábas. Ezek olyan ruhák, amelyek tökéletesek hideg és nedves állapotban. A jumpsuit úgy néz ki, mint egy darabból álló tok, amely lyukakkal rendelkezik a macska farkához, fejéhez és mancsához.
  • Jacket. Melegíti az állatot, amikor az utcán vagy egy hűvös szobában jár.
  • Pizsama vagy könnyű ing. Az ilyen dolgok alkalmasabbak a nyári szezonban. Megvédik az állatot a különböző parazitáktól (elsősorban a kullancsoktól).
  • Bodycloth, mellény, pulóver. Ezek alkalmasak a gyaloglásra és a házba való elhelyezésre.
  • Fürdőköpeny. A fodrász látogatását követően egy macskára helyezik a vizet.
  • Test antisex. Ezek olyan ruhák, amelyek megakadályozzák a nem kívánt párzást.
  • Gyönyörű jelmezek, ruhák. Ilyen felszereléseket használnak a fotózások, kiállítások alkalmával.
  • Bodie. A műtét utáni időszakban használt.
  • Különböző kiegészítők mancsokhoz, szép kalapokhoz. Ezeket általában csak a fotózás és a macskabemutatók számára használják.

   A különleges ünnepekre tervezett macska-ruhák igen népszerűek: például az új évre. Az ilyen ruhák nagyon szokatlanok, mesések, segítenek egy különleges hangulat kialakításában.

   A macskák ünnepi jelmezei nagyon különbözőek: a Mikulás rövid kabátjaitól az íjakig vagy a szarvas szarvakig. A kedvtelésből tartott ruháinak kiválasztása során figyelembe kell venni annak karakterét. Például a huncut, egy csirke vagy malac jelmez alkalmasabb, és egy kifinomult cica - egy gyönyörű tündér vagy hercegnő ruhában.

   Népszerű lehetőségek

   Napjainkban számos macskák és macskák ruházati modelljei vannak. Azonban kiválaszthatja azokat a dolgokat, amelyek különösen a macskacsalád képviselőinek tulajdonosai iránt érdeklődnek.

   • Meleg kabátok a téli szezonban. Hatékonyan védik a súlyos fagyoktól. Báránybőr, gallér.
   • Nyári pólók. Ők megvédik az állatokat a különböző parazitáktól, a rágó naptól.
   • Terry fürdőköpeny. Ilyen dolgok ideálisak vízkezelés után.
   • Plüss kapucnis pulóverek Rövidszőrű és kopasz macskák számára alkalmasak. Az ilyen ruhák nem tűnnek el, rendkívül elviselik a mosást, nagyon ellenállnak az UV sugárzásnak, melegítik az állatot és hatékonyan elnyelik a nedvességet.
   • Szőrme mellények. Nagyon jól védik a kopasz macskákat a hipotermiától.
   • Pamut pulóverek. Az ilyen dolgok teljesen ingyenesek, így nem akadályozzák a háziállatokat a mozgásban. Ez a ruházat nem villamosodik, jelentősen megtartja a hőt, nem mosódik le, nem nyúlik és nem tisztítja meg a szennyeződéseket.

   Hogyan válasszuk ki?

   A macska számára megfelelő dolgok kiválasztásának folyamata mindig egyedi. Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy a ruhák szépek vagy sem, hanem a kisállat kora, a fajta jellemzői és még sok más. Különös figyelmet kell fordítani az anyagra. A legjobb megoldás természetes anyag, de lehet, hogy kis mennyiségű mesterséges szál is van. Az anyagnak ellenállónak kell lennie a deformációval, a fakulással és így tovább.

   A macskák ruháinak kiválasztása során figyelembe kell venni a szezonalitást. Télen meleg (beleértve a kötött) ruhákat, a szigeteléssel ellátott ruhákat. Tavasszal / ősszel mikroszálas, esőkabátot kell választania. Az ilyen anyagok megvédik a kisállat kabátját a nedvesedéstől. A nyáron kiváló minőségű pamut és viszkóz anyag.

   A macskák ruháinak megválasztásakor mérlegelje pontosan, hol fogja viselni.

   Az utcára a legfontosabb a kényelem és a funkcionalitás, de fotózáshoz és hasonló rendezvényekhez különböző eredeti ruhákat használhat, például egy szép ruhát egy macska lánynak.

   Ha nem érdekli, hogyan néz ki a kisállat, de fel kell melegítenie, használhatja a szokásos pamut zoknit vágásokkal. Az ilyen macska ruhák melegek lesznek, és ugyanakkor nagyon gyorsan és egyszerűen létrehozásra kerülnek.

   Annak érdekében, hogy ne tévesszük össze a méretet, meg kell mérni a mellkas, az állat nyakának, testének hosszát. A mellkas térfogatának meghatározásához szalagot kell elhelyezni a macska első mancsai alatt.

   A test hosszát a farok gyökérétől a nyak alapjáig mérjük. Rögzítse a szalagot a hátoldalán (ha lehetséges, a hajlításokat el kell kerülni). A nyak átmérőjét az alapja, a legvastagabb helyen mérik. Kívánatos, hogy a mérések eltávolítása során a kedvtelésből tartott állatok a lehető legegyszerűbbek legyenek. Bizonyos felszereléseknél extra intézkedéseket kell tennie: például a derék kerülete, a hátsó és az első lábak közötti távolság.

   Az alábbiakban egy táblázat látható a macskák családjának ruháinak méretéről.

   méret

   Háthossz (cm)

   XL

   45

   L

   40

   M

   37

   S

   35

   XS

   33

   XXS

   30

   Hogyan kell tanítani?

   Ajánlott, hogy a macskát tanításkor kezdjék el korán. Sokkal nehezebb lesz egy felnőtt kisállatnál, mert már van egy karaktere, és bizonyos szokások jelennek meg. Tehát várjon arra a pillanatra, amikor az állat hangulata különösen jó lesz, és tedd rá a főtt dolgot Várjon néhány percet. A ruhákat el kell távolítani, ha a macska elfárad, és ellenáll.

   Ne ragaszkodj és viseljen kisállatot, ha azonnal elkezd aktívan ellenállni. Ellenkező esetben negatív reflexet okozhat, és a macska egyáltalán nem fog semmilyen ruhát érzékelni.

   Ha az állat határozottan megtagadja a ruhát, megpróbálhatja megcsalni és enyhén kenetet kelteni a Valerian tinktúrával. A macska szép lesz, és nem mutat agressziót.

   Ha a kisállat lehetővé teszi, hogy öltözzön fel egy jelmezben, próbálkozzon újra néhány órával később, hogy az állat ruházzon.Néhány öltözködés naponta általában elég ahhoz, hogy néhány napon belül a macska elkezd nyugodtan kapcsolódni a különböző ruhákhoz.

   A legfontosabb dolog - nem ragaszkodik ahhoz, hogy az állat aktívan ellenálljon, és mindig először helyezze el az állat érdekeit. A legfontosabbnak kell lennie a macska igényeinek, nem pedig a tulajdonos vágyának, hogy kitűnjön a kisállat költségén.

   Nem kedveli a ragyogó szintetikus ruhákat és a meleg és puha dolgokat. A kényszerítés és az erőszak helyett mutasson szeretetet és türelmet - csak ebben az esetben lesz a macska boldog, egészséges és a legmodernebb öltözködés.

   Hogyan tegyünk egy kabátot egy macskára, lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok