Házi macskák

Több mint 12 éves macskaeledel kiválasztása

Több mint 12 éves macskaeledel kiválasztása

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Az öregedési folyamat jellemzői
 2. Hogyan változtassuk meg az étrendet?
 3. Feed Áttekintés
 4. Az alultápláltság következményei

A macskák, mint minden élőlény, öregednek. Az öregség ezekben az állatokban többször gyorsabb, mint az embereknél. A macskák az élet teljes életkora után kezdik életkorukat, és a régieket tíz után tartják. Sok tudós azt állítja, hogy a macska tíz éves élete 60-65 év. Ez a különbség ijesztő lehet, de ezek a csodálatos állatok húsz vagy több évig élhetnek. A várható élettartam a környezet minőségétől függ. Kényelmes körülmények között a macskanak nem kell étkeznie és harcolni a területért, és például az utcán az állat mindenféle kockázattal, éhséggel és hidegséggel van kitéve. Így a vadon élő macskák átlagosan 8-10 évig élnek.

Az öregedési folyamat jellemzői

Az öregedés olyan folyamat, amely a szervezetben bekövetkező kedvezőtlen változások kombinációját eredményezi, ami a sejthalál, a szövetpusztulás és végső soron egy élőlény halálának fokozott kockázatát eredményezi. Ez a folyamat minden állat esetében más, bár közös jellemzői vannak. Például az öregségi „átmeneti” tényező számos tényezőtől függ, mint például a genetika, az ökológia, az élelmiszer minősége és az élet, és sok más. Mikro szinten a lebomlás a sejtek szabad gyökök hatására történő megszakadásaként jelentkezik, ami az immunfunkció gátlásához, a gének öregedéséhez és a kromoszómák változásához vezet.

A degeneratív folyamat egyidejűleg minden szövetet érint.

Hogyan változtassuk meg az étrendet?

A fentiek alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy a macska étrendjét úgy kell megválasztani, hogy csökkentsék az életkorral összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát.

Ehhez összeállítottuk az ajánlások listáját.

 • Szükséges a kalóriabevitel csökkentése.. Ez csökkenti a rák kockázatát, a vesekő megjelenését és a veseelégtelenséget.
 • Nézd meg a vízegyensúlyt, különösen 12 évnél idősebb macskáknál, mivel gyakran szenvednek dehidratálódástól. Az ételnek nedvesnek kell lennie. Például speciális húslevesek, nedves ételek, konzervek. Életkor a háziállatokat több „vizes” élelmiszernek kell átadnia.
 • Korlátozza a foszfor, a nátrium és a kálium bevitelét, mert erős nyomást gyakorolnak a vesére és a hasnyálmirigyre.
 • Meg kell növelni a fehérje, a fehérje és az aminosavak mennyiségét is, ami segít az állat testének gyorsabb helyreállításában, energiát ad hozzá.
 • Szigorúan tartsa be az összes tárolási szabványt. takarmány és konzervek.
 • Mielőtt megadná a kedvtelésből tartott ételét, szobahőmérsékletre kell hoznia. Ne adjon hideg vagy meleg ételeket, mivel az állat nem lesz képes a megfelelő mennyiségű tápanyaghoz.
 • A rendszeres étkezések fontosak.. Az idősebb állatok számára jobb, ha adagolt és gyakori étkezést biztosítanak. A részeknek kicsinek kell lenniük, és nem haladhatják meg a 100 grammot.
 • A macska étrendjének megváltoztatása előtt a legjobb, ha konzultáljon egy állatorvossal. Optimális étrendet épít az állat személyes jellemzőitől és igényeitől függően. Továbbá, az állatorvoshoz való utazás segít azonosítani a macskák testén található jogsértéseket és azonosítani a lehetséges betegségeket a korai szakaszban.

  Érdemes megjegyezni, hogy a fenti szabályokat először a törzskönyvek tulajdonosainak kell követniük, akiknél a hagyományos háziállatokhoz képest gyengébb immunitásuk van.

  Ha a macskád nem rendelkezik fajtájával, akkor jól ápoltnak, elegánsnak, kiváló állapotnak és hangulatnak tűnik, az idősebb állatok különleges takarmánya és a rendszeres kirándulások az állatorvoshoz egy kicsit várhatnak.

  Feed Áttekintés

  Az ilyen táplálékokat számos vitamin- és mikroelemkészítmény, a növényi eredetű fehérjék csökkent mennyisége jellemzi. A korú macskák takarmányában is könnyen emészthető fehérjék és aminosavak találhatók. Az alábbiakban egy sor táplálékot kínálunk, amely kiegyensúlyozott táplálkozást kínál az öregedő macskák számára.

  • edző. Nagyon jó minőségű takarmány. Ha ezt választja, a kedvtelésből tartott állatok vagy kedvtelésből tartott állatok nagyon jó olasz ételeket fogyasztanak. A termékcsalád különböző ételeket és különböző ízeket tartalmaz. De ez a cég is szívesen fogadja a tulajdonosát, mivel a termékek olcsóak és bármelyik boltban megtalálhatók..
  • Go! Természetes. Teljes körű monoprotein diéta a középső és nagy fajtájú felnőtt kacsa számára, kacsahús, rizs és olívaolaj alapján. A monoprotein diéta olyan funkcionális összetevőket tartalmaz, amelyek biztosítják az állat jólétét. A költség már valamivel magasabb, mint az előző verzió, de az állat egészsége tényleg megéri.
  • "Stout". A Stout-t választva biztos lehet benne, hogy állandó használat esetén a macskában az onkológia kockázata csökken, ami különleges antioxidánsok jelenlétének köszönhető. Az egyetlen hátrány az, hogy a 12 évesnél idősebb macskák számára nem ajánlott növényi fehérjék összetétele. Az ár meglehetősen ésszerű - 460 rubel 2 kg-ra, de elég egy hónapig.
  • Pronature holisztikus. Ideális az érzékeny emésztéssel rendelkező macskák számára, mivel a szakértők csak olyan természetes termékeket választottak, amelyek nem tartalmaznak GMO-szennyeződéseket, vagy különböző íz- és illatnövelők. E takarmány sajátossága, hogy nemcsak különböző húst, hanem bogyókat, gyümölcsöket és gabonaféléket is tartalmaz. Ez a kompozíció lehetővé teszi a kisállat számára, hogy ízletes és egészséges ételeket nyújtson. És mégis érdemes megemlíteni a termék meglehetősen magas árát. De javasoljuk, hogy nagy csomagokat vásároljon, olcsóbb lesz. Tehát az egész 6 kg-os takarmány 4100 rubelt ad.
  • ínyenc. Valódi ínyencek számára készült. A vonal tartalmazza a csirke, kacsa, nyúl és pulyka konzerveket. Ezek az összetevők adják a már idős állatnak a szükséges anyagokat és javítják a gyomor-bél traktus munkáját. A Gourmet-et gazdag, különböző ízek jellemzik, valamint egy igazán francia megközelítés a termeléshez. Az egy korsó ára 85 grammra változik 30 és 35 rubel között.
  • Optimeal. Ukrán gyártó, de ez nem jelenti azt, hogy a takarmány a francia vagy az olasz márkáknál alacsonyabb minőségű. Ez a takarmány a természetes hús és az ásványi és vitamin komplexek széles összetétele miatt nagyon jó fehérjeforrás. Vannak természetes tartósítószerek is, amelyek az E-vitamin. Kényelmesebb a 4 kg-os csomagolásban. Egy csomag ára körülbelül 1300 rubel.
  • Petreet. Már sikerült megteremtenie magát a legjobb ételként minden korosztály számára. Mindez kizárólag a természetes húsnak, a sók és tartósítószerek hiányának, a hipoallergén hatásának köszönhető, természetes zsírsavak jelenléte. Kis mennyiségű hamut is tartalmaz, amely megelőző hatást fejt ki, és megmenti a macskát a húgyúti rendszer betegségeiből. Ennek a takarmánynak az egyetlen hátránya a magas költség és a hozzáférhetőség.

  Nem tudod teljes mértékben lefordítani a macskádat erre a takarmányra, de időnként meg kell adnod neki.

  Az alultápláltság következményei

  Ma a boltok polcai túlcsordulnak a káros vagy akár veszélyes macskaeledelekkel. Ezek másodlagos minőségű mesterséges összetevőket tartalmazhatnak, és ez komoly egészségügyi problémákat okozhat a macskában. A rossz minőségű takarmányban is nagy mennyiségű zsír van, amit az állat egyszerűen nem tud feldolgozni és költeni. Ezért a macskák elhízásának problémája. Érdemes megjegyezni, hogy az alacsony minőségű ételeket leginkább földalatti gyárakban állítják elő, megsértve az egészségügyi és járványügyi normákat. Nem szokatlan, hogy a macskákat ilyen táplálékkal mérgezzük, és sokkal többet kell fizetniük a kezelésükért, mint amit a takarmányban mentettek.

  A kisállat védelme érdekében gondosan ellenőrizze a termék lejárati idejét és összetételét. Nem szabad E324-etoxikint, E320-butil-oxi-izolint, E321-butil-hidroxi-toluolt, E251 nátrium-nitrátot, E310-propil-gátot. Ezeket a kiegészítőket látva semmiképpen ne vásároljon termékeket velük.

  Az idősebb macskák feedjének áttekintését lásd az alábbi videóban:

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok