tornacipő

Vízálló cipők

Vízálló cipők

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. modell
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. Hogyan kell gondoskodni?
 5. gyártók

Jellemzők

A vízálló cipők fő jellemzője - az anyag, amelyből készültek. Top cipők - szintetikus többrétegű anyag, bőr, esőkabát vagy membrán bevonat. A téli lehetőségek szőrme bélelt.

Az ilyen cipők anyaga PVC anyagból készült, amelyek ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek. A külső talpnak nagy a futófelülete a stabilitás és a melegség érdekében.

A gyártók által használt divatos technológia - Core-Tex: az ilyen cipők nem engedik a nedvességet belőle, az izzadságot, ami azt jelenti, hogy az ilyen pár tulajdonosának lábai melegek és szárazak lesznek.

modell

A vízálló cipők különböző évszakok és célok lehetnek:

 • Ősz-tavaszi modellek - könnyű szigeteléssel rendelkeznek, a talp magas és alacsony. Ezeknek a cipőknek a súlya nagyobb, mint a nyári modellek. Bőrből és helyettesítőiből és szintetikus anyagokból készül.
 • Téli árú modellek szőrmével és magas domborművel. Az ilyen cipők anyaga bőr vagy esőkabát.
 • Futó - vízlepergető anyagokból. A talp egyenes és világos, így a futás könnyű és megbízható lesz.

Hogyan válasszuk ki?

Vízálló cipők kiválasztásakor a következő szempontokat veszik figyelembe:

 • vízálló - cipők védelme a nedvesség ellen. Az anyagválasztás a cipők funkciójától függ. Jól illeszkedő membránbevonat futásához, esőkabát szövet. Séta - lélegző bőrre.
 • talp. Ügyeljen a merevségre és a futófelületre. Minél lágyabb és jobb a talp hajlítása, annál kisebb a csúszás veszélye. A téli változatnál a csúszásgátló bevonat ideális. Ezután megnézzük a platform megkönnyebbülését. Ha cipőt vásárol egy aktív időtöltéshez és edzéshez, akkor minél nagyobb a talp, annál kényelmesebb lesz a futás. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a betét a megfelelő terheléseloszlást illeti. Sok gyártó olyan csúszásgátló gumi tüskékként alkalmazta ezeket a kiegészítéseket. Ezek közvetlenül a talpon vagy eltávolíthatóak lehetnek.
 • szellőztetés. A cipőknek nemcsak vízállónak, hanem lélegzőnek kell lenniük. Ha a cipője csak szintetikus anyagból áll, akkor az "üvegházhatás" alakul ki. Nem kell beszélni a vízállóságról, mert a láb nedves lesz és kényelmetlen lesz, ami különböző betegségekhez vezet.
 • szigetelés. A téli cipők fontos alkotóeleme.

A vízálló cipő kiválasztásakor nézze meg a dobozt, és keresse meg a GTX rövidítést, amely a Core-Tex rövidítése, ami egyértelműen jelzi a vízálló és lélegző anyagot.

Egy másik jellemző, amely hasznos lehet a fényvisszaverő elemek jelenléte. A sötétben és félhomályban ez a funkció lehetővé teszi, hogy láthatóvá váljon, ami azt jelenti, hogy a biztonság a plusz.

A cipők kényelmesen ülnek a lábon. A megfelelő méret megtalálásához délután válasszon cipőt, amikor a lábak kicsit duzzadtak. Ne felejtsük el, hogy a téli cipők a lábujj vastagabbak, ezért ne nyúljon el a "popsi" opciókkal.

Természetesen jó minőségű cipők, és megfelelőnek kell lenniük - anélkül, hogy túl sok ragasztó, karcolások, kiálló szálak és egyéb gyártási hibák lépnek fel.

Hogyan kell gondoskodni?

 1. Annak érdekében, hogy a cipők hosszú ideig szolgáljanak, és ne veszítsék el minőségüket, minden futás után jól kell szárítani.
 2. A cipők szagtalan illatának megtartása érdekében használjon lábdezodorot. Gyakran mossa meg a talpbetéteket, és hajtsa le a cipőit.
 3. Ideális, ha van egy pár csere cipője.A költségvetési tudatosság esetében ez a pár nem lehet olyan drága és jó minőségű, de még mindig meg kell védenie a lábakat a nedvességtől.

gyártók

A vízálló cipők legnépszerűbb gyártói a Nike, Adidas, Asics, Salomon. Mind a nők, mind a férfiak vízálló cipőit tartalmazzák. Univerzális opció - unisex cipő, azaz mindenkinek illeszkedik De a különbség még mindig van - tömegesség, méret és értékcsökkenés. Ezért a modell kiválasztása csak az Ön ízlési preferenciáitól függ.

Nike

Nike - a cipők vízállóak, de jobb, ha a hóban fut, mint az esőben, különben a láb nedves lesz. Éjszakai futószalagokkal is rendelkeznek fényvisszaverőkkel. (ingyenes 5.0 pajzs)

Asics

Asics - nagyon könnyű, vízálló modellek. Ne hagyja, hogy bárki közömbös legyen. Lélegzik és melegen tartják. A gyártó megkülönböztető tulajdonsága - eltávolítható tüskék. (gél-sarkvidék 4)

Salomon

Salomon - megfizethető áron. Könnyűek és nem terjedelmesek. Tökéletesen visszavonja a nedvességet, és több nagy tömeg kárára hosszú élettartamot biztosít. Jó futófelületű gumi talp. Aktív futóknak és nedves időben való gyalogláshoz.

Saucony

Saucony - membrán-vízlepergető cipők a talpban, ami lehetővé teszi az erő és energia megtakarítását a hosszú távú futáshoz. Tisztaak, így gyalogosan és gyaloglásként jól néz ki.

A vízálló cipők kiválasztása - felelősségteljes. Az Ön egészsége és kényelme közvetlenül függ attól, hogy milyen cipőt választott.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok