csapdák

Tippek a szifon kiválasztásához tejszínhabbal

Tippek a szifon kiválasztásához tejszínhabbal

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Jellemzők
 3. Hogyan kell használni?
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Hasznos tippek
 6. A neves gyártók áttekintése

A krém nemcsak az ételek és italok adalékanyaga lehet, hanem sok finomságot is képes díszíteni, és ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy legyőzze őket. Ebben a cikkben egy olyan eszközről beszélünk, amely segít megtenni - a tejszínhabbal kapcsolatos szifonról.

Mi az?

A szifon, amelyet néha gasztronómiai kremernek is neveznek, olyan termosz formájában van, amely folyadékokat és termékeket gázokkal telít, aminek következtében „légy” lesz.

A szifon egy testből, egy fém lombikból, egy szilikon csőből, egy menetes sapkából, egy adagolóból áll. A modellek változatossága 0,5 liter és 1 liter. A gyártási anyag műanyag (olcsó modellek), alumínium és rozsdamentes acél (kiváló minőségű modellek).

Nemcsak a krém, hanem más termékek is felrázhatók. Elég jól ismert "szénsavas" gyümölcs - szőlő, tenger gyümölcseivel.

A szifon a professzionális, beleértve a molekuláris konyhát is. Ezenkívül ezt az eszközt széles körben használják a cukrásziparban és a kávézókban.

Jellemzők

Érdemes megjegyezni, hogy a szifon tejszínhabra is készíthet szódát, krémeket és más italokat habzással.

A folyamat megkezdése előtt a szifont gázpalackkal kell feltölteni. Az egyes hengerek kapacitása 8 gramm. Ezeknek köszönhetően a tartály belsejében nyomás alakul ki. Győződjön meg róla, hogy:

 1. ha szénsavas italt szeretne készíteni, akkor szén-dioxidot kell használnia;
 2. A nitrogén-oxidot habzáshoz vagy pácoláshoz használják.

1 literes szifonhoz 2 palack szükséges.

Mint már említettük, a krémet aktívan használják a molekuláris főzéshez. Egy ilyen modell lenyűgöző példája az iSi szifon. Fő jellemzői, hogy gőzölt leveseket, ropogós tésztát és más sült habokat, gömbgömböket készíthetnek. Ez a krém volt áttörés a főzés során, mivel lehetővé tette számunkra, hogy teljesen megváltoztassuk a megszokott termékek és ételek megjelenését és ízét.

Érdemes megemlíteni a vákuum szigeteléssel ellátott szifonokat, amelyek akár 6 órán át képesek fenntartani az egyik hőmérsékletet, és nagyon kényelmesek a távozáshoz.

Hogyan kell használni?

A tejszínhabbal szifonba jutása egyszerű. Csak egymást követő műveleteket kell végrehajtania.

 • Öntsük kremer krémbe. Ne töltse túl a tartályt, jobb, ha alul tölti.
 • Zárja be szorosan a fedelet.
 • Most meg kell tölteni a szifont nitrogén-oxid palackkal. Egy vastagabb habhoz 3 palackot kell kitöltenie, de azok számára, akik egy kis habot akarnak kapni, lehetséges, hogy egy patront használjon.
 • Rázza meg a tartályt 10 másodpercig.
 • Ezután meg kell forgatni a kremert a fedéllel, és nyomja meg a fogantyút, hogy habot képezzen.
 • Nyissa ki a szifont és ellenőrizze a kapott habot.

  Ha vastagabb habot szeretne, akkor egy másik léggömböt kell feltöltenie. Nem ajánlott több, mint 3 hengert használni. Ellenkező esetben kiszámíthatatlan következményekkel járhat.

  A szifon újratöltéséhez szükséges hengerek száma a felvert termék zsírtartalmától függ. Minél nagyobb a termék, annál nagyobb a szükséges hengerek száma. Általában az 1 literre jutó maximális mennyiség 3 palack. A gázpalackokat külön kell megvásárolni. 10 darabra kerülnek értékesítésre. Megrendelheti őket ugyanazon gyártótól, amely a szifont vásárolta, és más szaküzletekben. Átlagosan a 10 darab palack ára eléri az 50 rubelt.

  Ügyeljen arra, hogy szorosan zárja be a fedelet, és hozzon létre egy szoros tartályt. Szűkösség hiányában a nitrogén-monoxid lesz. Ezt megértheti a szifon által létrehozott különleges síp.

  Hogyan válasszuk ki?

  Mivel a szifont leggyakrabban hosszú távú felhasználásra vásárolják, magas minőségűnek kell lennie. Ez a jellemző a híres márkák termékeit különbözteti meg. Egy jó kremer átlagosan 8 ezer rubelt költ. Ez az összeg rövid idő alatt fizet, de tökéletesen diverzifikálja a menüt.

  A professzionális főzéshez használt konyhai eszközök modern piacán a szifonok széles választéka jellemzi a hőálló modellek jelenlétét is. "A" jelzéssel ellátott piros vonal van a test kerületén. A csak hideg termékekhez használható szifonokat fekete vonal jelöli, vagy csak az utasításokban szerepel.

  Általában csak 0,5 literes és 1 literes szifonokat állítunk elő, amint azt fentebb említettük. Ezért nagy mennyiségekre csak 1 literes kapacitást lehet megvásárolni.

  Szifon vásárlásakor ellenőrizni kell, hogy a tartályból a gáz szivárog-e. Ha nincs szivárgás, akkor a szelep zárva nem lesz jellemző.

  Professzionális konyhák esetében a legjobb, ha egy modellt vásárolnak a belső vagy a többi étel színében.

  Hasznos tippek

  Ha a kremer krém használata után folyadék maradt, és még a folyadékból is kiáramlik a tartályból, ez azt jelenti, hogy a beépített palackok nitrogén-oxiddal nem rendelkeznek eléggé.

  A Kremert mindig először kell tartani, mert csak így lehet folyadékkal befecskendezni a gázot.

  A szifonban történő felhasználásra csak krém 32-36%. Túl zsíros termék túlságosan vastag lehet. 36% zsírtartalmú krém használata javasolt 3-4 alkalommal.

  A hab a szifonban gáz jelenlétében egy hétig tárolható hűtőszekrényben.

  A dekoratív fúvókát szorosan rögzíteni kell. Ellenkező esetben nagy a valószínűsége a gáz szivárgásának a tartályból.

  A neves gyártók áttekintése

  A szifongyártók között a bajnokságot már a fent említett iSi márka foglalja el. A cég székhelye Ausztriában, 1961-ben alakult. A termékek speciális korrózióvédő burkolattal és nagy szilárdságú izzóval rendelkeznek. A gyártott szifonok fúvókákkal és kefével készülnek. Minden alkatrészt szilikon véd.

  A szifonok gyakorlatilag nem harcolnak, mosogathatók a mosogatógépben.

  Egy másik osztrák minőségi márka a Kayser. Megkönnyíti az egyszerűbb konfigurációt, de szinte nem rosszabb a minőségben. Ez 2-3 ezer rubelt olcsóbb, mint az iSi.

  Nem titok, hogy a kínai szifonok gyenge minőségűek, de ritka vagy otthoni használat esetén egy ilyen modell megvásárlása is lehetséges. Ezek a legváltozatosabbak - a legolcsóbb műanyagtól a rozsdamentes acél modellig. Ne hagyja figyelmen kívül őket, ha a szifon nem szakszerű munkája fontos része szakács vagy cukrászda szakácsként.

  A kínai átlagminőségi modellek közül csak az egyik az O! tartományban. A test alapja alumínium. Tartalmaz több mellékletet. Általában az ilyen modellek körülbelül 2 ezer rubelt tesznek ki. Tökéletesen diverzifikálják a menüt, amelyet a gyerekek különösen örülnek.

  A tejszínkrém krémes szifon használatával kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon.Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok