serpenyők

Termoszedények: Jellemzők, gyártók és választások

Termoszedények: Jellemzők, gyártók és választások

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Eszköz és működés elve
 2. Erősségek és gyengeségek
 3. Mit lehet tárolni és hogyan kell használni?
 4. választék

A mindennapi élet termoszát különleges szigetelő edénynek nevezik. Magas vagy alacsonyabb hőmérsékletet képes fenntartani hosszú időn át a környezet hőmérsékleti mutatójához képest. Az 1907-es termosz találmányának szabadalmait Reinhold Burger német üzletember kapta, aki Dewar hajó alapján fejlesztette ki, és jelentősen javította.

Napjainkban nem csak italokat és húsleveseket tárolnak a termoszban. A meleg és ízletes, házi ételeket megőrző megoldás az ún. Pot-termosz vagy hő-serpenyő.

Eszköz és működés elve

A megjelenéséből adódóan a termikus koporsó hasonló a szokásos rozsdamentes acél konyhai edényhez. De belső szerkezete egyedülálló kettős szigetelőrendszerből áll. Az ilyen edények rétegei között rögzített szigetelőanyag van, amely segít fenntartani egy bizonyos hőmérsékletet. A hőszigetelő réteg lehetővé teszi, hogy belső és hideg helyen maradjon.

Ha a fagyasztott élelmiszert egy termoszfazékba tesszük, akkor körülbelül 4-6 órán keresztül kis hűtőszekrényként dolgozhat.

A hőpanel fedelének speciális bajonettzárja van. Miután elhelyezte a termékeket a serpenyőben, zárja be a fedelet, és állítsa be úgy, hogy a fogantyúk zárófülei illeszkedjenek a hornyokba. Most a pot-termosz szállítható, még erőteljes rázás esetén is, az összes benne lévő élelmiszer megbízhatóan védett és nem szivárog ki. Ezenkívül egy ilyen zár akadályozza a szagok terjedését.

Erősségek és gyengeségek

A konyhai eszközök kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy a termikus kazettáknak az alábbi előnyei vannak:

 • Az élelmiszer-minőségű rozsdamentes acél nem szívja fel a benne elhelyezett élelmiszer illatát, és mindkét kezével és mosogatógéppel nagyon könnyen tisztítható;
 • a hőkezelés nagyon jól tartja a meleg és hideg hőmérsékletet is;
 • megőrzi azokat a hasznos anyagokat, amelyek a fűtés során elveszhetnek;
 • zárt bajonettzárral rendelkezik;
 • jobban megőrzi az ételek ízét és aromáját, mint a melegítés;
 • kicsi (1 liter) és nagy mennyiségben (3-5 liter, sőt 7) is előállítható;
 • Kényelmes, hogy kis serpenyőket vegyen ebéddobozként.

A hátrányok közé tartozik az egyes márkájú hőelnyelők magas ára, valamint az a tény, hogy nem használhatók a tűzhelyen és a mikrohullámú sütőben.

Mit lehet tárolni és hogyan kell használni?

A pot-termosz ideális a zabkása eldobásához, csak a szokásos edényben való főzés után a hőpanel belsejébe kerül, és az eredmény olyan csodálatos lesz, mint a gabonafélék egy orosz kemencében.

Ebben az edényben frissen sült pitét, belyashes-t, muffint, palacsintát szállíthat. A horgászbotok megőrzik a hús, baromfi, hal, tészta és zöldség ízét és aromáját. Ha piknikre van egy hosszú út a városból, akkor a mini-hűtőszekrény tökéletesen megőrzi a grillezésre szánt tenger gyümölcsei frissességét, a zöldséget és a tejet.

A lezárt fedéllel ellátott termoszedények tökéletesen megőrzik a pácolt hús frissességét a kebabok számára.

Az ilyen ételeket nem arra tervezték, hogy főzze az ételét, de könnyen elkészíthető joghurt vagy kefir. Ehhez tegyünk egy liter meleg tejet, és tegyünk egy vagy két evőkanálnyi természetes joghurtot. A keveréket össze kell keverni, és hagyjuk állni a fedél nyitva 5-8 percig, majd zárja be a bajonettzárat és várjon 3-4 órát. Ezt követően a házi joghurt készen áll a fogyasztásra. Ha a joghurt helyett kefir, akkor kap egy finom túrót.

választék

Eladó leggyakrabban a következő márkák hőhordozóit találja.

 • Milton. Ez az indiai cég elegáns és funkcionális fűtőköpenyeket gyárt megfizethető áron. Környezetbarát és biztonságos, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek. Ez az étel tökéletesen megőrzi a hőt és a hideget körülbelül 6-8 órán keresztül. Különböző térfogatokban (1-5 liter) és olcsó készletben kerül bemutatásra. Minden edényben fogantyúval ellátott fogantyúk vannak.
 • Pinnacle. Ezen serpenyők gyártója is India. Az edények kiváló minőségű műanyagból készülnek, ami azt jelenti, hogy mosogatógépben nem lehet mosni és hőforrások közelében tartani. Mind az egyedi hődobozok, mind a szettek vonzóak, fehér és lila színben. A serpenyők térfogata alapvetően 3-6 liter.
 • TOiTO. Ez egy másik fajta indiai készítésű edények. Megfizethető és élelmiszer-acélból készült. A márka széles választékát széles körben képviselik a különböző volumenű hotpans, a kis egy literes serpenyőktől. A készletek különbözőek, például egy 1, 1,5 és 2,5 literes kis serpenyőkből álló készlet, valamint nagyobb, 2,5, 3,5 és 5 literes edények.
 • Termosz. Ennek a leghíresebb márkájú terméknek a termékei Kínában készülnek. Ezek a legdrágább ár, de nagyon jó minőségűek. Ezek a termosztátok leggyakrabban 1,5 liter, 3 és 4,5 térfogatúak. Kivehető belső serpenyőjük van, amelyen a tűzhelyen lehet főzni, majd hőtartályba helyezni. Ez az úgynevezett termoukking technológia.
Milton
orom
termosz
TOiTO

A légzáró fedéllel ellátott hőszigetelt edények ideálisak készételek vagy romlandó élelmiszerek szállítására. Ők magukkal tudnak dolgozni, nyaralni, utazni. A modern pannák-termoszok stílusos kialakításúak, környezetbarátak és könnyen tisztíthatóak. A különböző méretű különböző edények mindennapos főzéssel és a nyaralás előkészítésével biztosan segítenek.

Tekintse át a TOiTO főzőlapot a következő videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok