Varrózsákok

Táska csinálja magát

Táska csinálja magát

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. minták
 2. Anyagválasztás
 3. Form opciók
 4. Hogyan varrni: mesterórák
 5. Macrame szövés
 6. Gyönyörű ötletek

Az egyik korosztály számára nélkülözhetetlen kiegészítők egy zsák - végül is vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz kívülről menni - dokumentumok, sminktermékek, munka és még sok más. A funkcionalitás mellett a zsáknak meg kell felelnie a kiválasztott ruháknak, kiegészítenie kell a képet és szépnek kell lennie. Olyan előfordul, hogy nehéz megtalálni a megfelelő modellt a boltokban, de van egy megoldás - a saját kezével egy zsákot készíteni, ami a belső világ tükröződésévé is válik.

minták

Maga a kézitáska megteremtése ma nem fog munkát biztosítani, mert felvettük a komplexitás mintáit. Ez lehetővé teszi, hogy kényeztesse magát egy új tartozékkal egy lány számára, aki bármilyen szintű készséggel rendelkezik a vágás és a varrás területén.

Fontolja meg a meglévő minták legérdekesebb lehetőségeit.

Japán csomó

Annyira nevezték, mert ez a kis csomó egy zsák bezárásának és hordozásának módja. Minta egyszerű: az egyik része az oldal (a táska fő része, amelyben a dolgok fekszenek, és két fogantyú, egy rövidebb, mint a másik) és egy kerek alsó alap. A modellt bázis nélkül lehet ölteni - az egyéni preferenciáktól függ.

Ez a minta jó, mert nagyon egyszerű a kialakítás, meg lehet varrni egy kézitáskát bármilyen anyagból és bármilyen méretből - mindent, amit a szíved kíván.

Postás táska

Maga a minta elég egyszerű, de itt különösen óvatosnak kell lennie, ha a szelepet a zsák fő részéhez csatlakoztatja, és behelyezi a gombot úgy, hogy jól záródjon. Ilyen zsák esetén a bélést is meg kell varrni (a zsák fő szélére könnyen varrható - még jobb, ha a bélés egy zsebet tartalmaz - biztonságosan tárolhatja a mobiltelefont, kulcsokat vagy dokumentumokat).

A postás táska az idei legújabb trendek közé tartozik, és egy ilyen minta kiválasztásával biztos lehet benne, hogy az otthoni táska stílusos lesz.

Bagoly táska

Az eredeti döntés, amely nyáron a legjobban viselhető, és amely kétségtelenül a gyerekeknek is kedvence lesz. Ezt a „bagoly” elülső és hátsó részeinek varrásával végzik, vagyis teljes egészében megismételve egy madár alakját, vagy olyan szövetalkalmazást használva, amelynek mintája egyszerű - a részleteket egymás után egymás után varrják.

Ilyen alkalmazás lehet például a postás táska szelepén, vagy bármilyen meglévő táska mintája (ha a stílusok természetesen egy drága bőrmodellre illeszkednek, az ilyen alkalmazás alig néz ki megfelelőnek).

A kézzel készített zsákok jóak, mert kész mintákon, valamint az egyes varrók saját mintáin is készíthetők.

Kezdőknek van egy kényelmesebb megoldás - a régi zsákot, amit tetszett, de amivel már nem megy ki, mérje meg a minta összes paraméterét, és változtassa meg azt egy másik anyagból, így egy második életet ad.

Anyagválasztás

A saját kezű zsákok gyártásakor az anyagválasztás szinte korlátlan, itt két paramétert veszünk figyelembe:

 • erő (ez a legfontosabb, általában azt feltételezik, hogy a zsákot hosszú ideig fogják viselni, és nem egyszer);
 • Az anyaggal való munkavégzés kényelmessége (előfordulhat, hogy maga az anyag jó, de nem illeszkedik sem egy meghatározott mintához, sem varrótáskákhoz).

Vegyük figyelembe a szövetek és más anyagok mesterkurzusainak leggyakoribb lehetőségeit.

textil

A "Leader" különböző típusú szövetből készült táskák. Különböző sűrűségűek, szerkezetek, színek lehetnek - a szövetek üzleteiben hatalmas választék van. Az anyag nemcsak új, hanem otthoni foltok is megtalálhatók.

A Patchwork olyan divat trend, amely nem mentette meg a kiegészítőket, mint a táskák.

Figyeljen a farmer szövetre - segíthet egy érdekes zsákot hajózási stílusban varrni, és az anyag nagyon megbízható. A szövetet a jövőbeli tartozék bélésének gyártására is használják.

érzett

A második legnépszerűbb anyag a varráshoz. Előnye, hogy minimális feldolgozást igényel az élek úgy, hogy azok ne szóródjanak. Az anyag mintái megfelelnek a legkülönfélébbeknek, és a kész táskák nagyon gazdagok a saját kezével készült modellek számára.

Szőrme és velúr

Az ilyen anyagból készült zsákokat télen is lehet viselni. Mi lehet jobban nézni télen, mint a szőr? Egy már kész modellre varrható (például velúrból készült), vagy a fő anyag, amely a táska teljes külső részét képezi (ne felejtsük el a bélést).

Szintén a szőrből készíthet egy kulcsláncot a táskához - ezek az opciók gyakran villognak az új gyűjtemények műsorain.

Egyedi anyagok

A zsákok gyártásához szokásos anyagok mellett szokatlan lehetőségek is vannak, mint pl. A műanyag palackok modelljei. Az anyagot úgy állítják elő, hogy levágják a palackok nyakát és alját, és egyenesítő présbe helyezik őket. Ezután a választott mintától függően a kívánt méretű darabokat polipropilén szálakkal összekötjük a tartósság érdekében.

Ez az egyik legolcsóbb mód a táska hordozására, és a megfelelő megközelítéssel a modell nagyon stílusosnak tűnhet. Ezenkívül a használt palackok másodszor is élnek.

A még szokatlanabb lehetőség a szemetes zsákok használata. Igen, a leggyakoribb szemeteszsák vagy más műanyag zacskók. Ezekből csíkokat vágnak, amelyeket horgolt anyaggá alakítanak.

Miután megnéztem a kész modellek fotóit, még azt sem tudom elhinni, hogy a kézimunka számára ilyen szokatlan anyagból vannak összekapcsolva.

zsákvászon

Táskák vászon, vagy zsákvászon, ahogy nevezik - egy ismerősebb lehetőség a szem számára. Annak ellenére, hogy maga az anyag meglehetősen durva, megfelelő díszítéssel és díszítő elemek használatával, ezek a táskák nagyon nőiesek és sokféle képhez illeszkednek. Az előny az erejük.

Az ilyen anyagok sokasága lehetővé teszi, hogy a jövőbeni funkcióitól, a minta kiválasztásától, az időigénytől és a pénzügyi lehetőségektől függően egyedileg választhassa ki a jövőbeni zsák varrására alkalmasnak.

Form opciók

Miután kiválasztotta a megfelelő anyagot, folytatjuk a termék alakjának kiválasztását. Természetesen csak a varrónő és a képességeinek képzelete korlátozza - ezek lehetnek különböző állatok formái (ha a zsákot gyerekeknek varrják), vagy például egy hangszer (hegedű) és sok más. Az ilyen modelleket azonban nem mindig lehet naponta viselni, a szezontól függetlenül, ezért figyeljenek a visszafogottabb lehetőségekre, hogy a táska ne csak szép, hanem praktikus is legyen.

A legegyszerűbb zsák minta egy kerek zsák. Nem igényel alsó magot, és néha még az oldalakat is, és a varrási folyamat két szimmetrikus felét varrja össze, ezt követi a fogantyúk, kötőelemek és különböző díszek és díszek hozzáadása. Alkalmas azok számára, akik nem szeretnek sok dolgot venni, mert alsó hiánya miatt nem lesz sok illeszkedés.

A legérdekesebb a miniatűr vagy közepes méretű változatokban.

Négyszögletes és téglalap alakú táskák - ez az egyik leggyakoribb lehetőség. Ez a táska bármilyen méretű és tökéletes mindennapi használatra. Alap, első és hátsó, két oldal, fogantyú, cipzár és szükség esetén ékszerek.

Ez egy klasszikus, univerzális megoldás, amelynek megválasztása lehetetlenné teszi a hibát.

Szokatlanabb, de szinte mindenhol megfelelő lehetőség - zsák-trapéz. A négyzet alakú és négyszögletes alakoktól eltér, hogy a bázisról a tetejére kúposodik, vagy kiterjed. Trapéz alakú zsákok - a következő szezon aktuális megoldásait, valamint azt, hogy könnyen kivitelezhetőek, lehetővé teszik, hogy többletköltségek és számos szakmai készség megszerzése nélkül a divatba kerüljön.

A táska alakjának kiválasztása, a személyes preferenciákra való összpontosítás és a felhasználás feltételei - a munka, a boltba menés, a gyerekekkel való gyaloglás - így hosszú időre szívesen lesz.

Hogyan varrni: mesterórák

Itt megvizsgáljuk a különböző táskák modelljeinek fokozatos szabását.

Övtáska

Nagyon kényelmes modell. Tökéletes azok számára, akik szabadon igénylik a kezüket, de minden amire szükséged van - például úgy, hogy semmi nem zavarja a boltba való bevásárláshoz, utcai játékoknál, vagy egy kutyával járás közben. A derék táskák egy másik divatos trend a jelenlegi szezonban.

Az ilyen kézitáska elvégzése nem igényel sok anyagot és összetett mintát - két darab szövetből készül, amelyek össze vannak összeragasztva, majd összecsukva, ahogy a képen látható, és varrott.

Ez egy olyan opció, amely rövid idő alatt végrehajtható.

Zsákos táska

A táskával ellátott táska elegáns megoldás, ha a megfelelő opciót és méretet választja, elegáns estélyi táskává válhat.

Figyeljen a minta sajátosságaira - a már megszerzett csat alá illeszkedik - hossza teljesen egybeesik a zsák szélességével, a mérések pontossága itt fontos.

Magának a terméknek a szövete is lehet, és hurkolt.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell varrni egy kézitáskát saját kezével, tanulhat az alábbi videóból:

Tengeri stílusú táska

A tengeri stílusban használt táskák nem lehetnek jobban illeszkednek a meleg nyárhoz és a távoli országokba utazáshoz. Ez a stílus régen jött Nagy-Britanniából, a tengerkereskedelemről híres országból, és azóta erős pozícióba került az örök trendek listáján.

Vizsgáljuk meg részletesebben a tengeri virágok, kötél és más tengeri tulajdonságokból készült szövetek gyártását.

A gyártáshoz kétféle szövetre van szükség: farmer és csíkos. Mintázat, nem szőtt és varrás kiegészítők.

A mintákat hozzárendeljük hozzájuk, és levágjuk őket az él mentén.

Mindkét anyagot ragasztott közbenső bevonattal kell ellátni. Ehhez tegye a szövet és a vas ragasztó oldalára.

Ahhoz, hogy a zacskót formában tartsuk, jobb, ha még egy pamutszövetet is használ. Ezután a zsák minden részét be kell dokkolni.

10 fénykép

A zsák alját képezzük. Ehhez döntse el a nap közepét egy oldalsó varrattal, rögzítse a menettel és varrjon egy írógépre.

Ezután megfordítjuk a táskát és varrunk egy zsebet.

bélés ugyanúgy készült, mint a belső. Egy kivétellel - belső zsebében lesz

Ezután meg kell szedni a táska második részét, csatlakozni az elsővel, és írógépen kell villanni őket.

Helyezze be a bélést a zacskóba és illessze az oldalsó varratokhoz. Ezután körbefordítjuk, söpörjük, és írógépre varjuk. és készítsen fogantyúkat a táskához. Ennek eredményeképpen csak a belső rekesz gombjainak varrása, a gombok behelyezése és díszítése.

7 fénykép

Cipzáras táska

A cipzár nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a zsák tartalmának nedvesedését és megbízható védelmet nyújt.Egy ilyen rögzítővel való zsák készítése nem nagyon egyszerű dolog, de részletes utasítások a táskából a cipzárról a cipzárbetétbe való beépítéshez segítenek az összes kérdés kezelésében.

 • 1. lépés - zsákok modellezése és vágása. Vágjon ki egy 0,7-es és a ragasztó dublerinom, interline-t. Miután két külső részt őrölünk és vasaljuk a varratokat.
 • 2. lépés - A cipzár csövezése Ebben a modellben a szélessége 4 cm, de tetszőleges értéket választhat az ízlésének.
 • 3. lépés - Bélés. Szélessége megegyezik a külső rész szélességével, de a hossza az arc magasságával és 1 cm-rel növekszik.
8 fénykép

Ne felejtsd el a belső zsebeket, ahol minden szükséges kis dolgot elhelyezhetsz.

 • 4. lépés - a külső részt őrölni. Varrjuk az oldalsó varratokat, és tegyünk sarkokat úgy, hogy a zsák alja legyen alakja.
 • 5. lépés - villámlás. Ütemezze be a középt, és helyezze félre minden irányban 3 cm-t. Az oldalrészeket 2,5 cm-re el kell halasztani.
11 fénykép
 • 6. lépés - Csatlakoztassa a hátlapot a béléshez
 • 7. lépés - varrni kezeli és összegyűjti a zsák összes részletét

Utazótáska táska

Miután megtanulta, hogyan kell varrni cipzárat, elkezdhet egy utazótáska-táska létrehozását. A minta nagyon egyszerű, a táska az elülső és a hátsó részből, két oldalsó részből, az alapból, a fogantyúkból és a csatokból áll. Mindent kezdőknek is ki fognak mutatni - csak az összes részletet át kell vinni a szövetre, vágni és varrni.

Patch táska

Azok számára, akik nem tudják, mit csináljanak egy csomó ruhával, de nem tudják eldobni őket, kitűnő megoldás áll rendelkezésre, hogy zsákot készítsenek ebből a maradékból. Ez nem fog az egész anyagból a zsák erejéhez jutni, és máshol nem látja ezt a tervet. Az aprítás standard vagy négyszögletes vagy háromszög alakú, trapéz alakú, gyémánt, sőt vékony csíkok is lehetnek, amelyek össze vannak kötve és függőleges vagy vízszintes vonalakat képeznek.

Ez a táska két változatban készülhet. Az első a legegyszerűbb.

A második lehetőség egy kicsit bonyolultabb, de a részletes utasítások segítenek vele megbirkózni sok nehézség nélkül.

Zsákvászon zacskó

A zsákvászon zsákja határozottan benne van az elkövetkező nyár divat trendjeiben, és nem véletlen, hogy az anyag olcsó és tartós, megfelelő díszítéssel és díszítéssel nagyon érdekes. Bármilyen formájú és méretű zsákokhoz alkalmas, az ilyen szövetből készült zsákok-postás emberek lenyűgözőek. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy maximális képzeletet mutasson a díszítő elemek - csíkok, feliratok, bordák, szövetből vagy etnikai nyomatokból - történő létrehozásakor - minden jól néz ki.

9 fénykép

A következő videó megmondja, hogyan kell varrni egy érdekes zsákot a saját kezével:

Íjak - ez az egyik legegyszerűbb táska, amelyet leginkább üzleti célokra használnak - amikor a boltba megy, cserélje ki a szokásos csomagot. De ha kiválasztja a megfelelő anyagot és kiegészítő tervezést, egy egyszerű, elegáns táskát kaphat, amely nemcsak a boltban és a dachában, hanem a legkülönbözőbb küldetések számára is alkalmas.

Egy darab szövetből készül, amely szükség esetén flizelinnel vagy más anyaggal erősítve, sűrűség eléréséhez - így megtarthatja az alakot. Egy ilyen zsákot nagyon könnyű varrni önmagával, nem fog sok időbe telni, és örömmel fog szolgálni - könnyedén meggyőződhet róla, ha megpróbálod:

 • készítsen üres anyagot a ruhadarabok alkalmazásához;
 • feldolgozzuk a jövő zsák széleit;
 • jelölje meg és varrja az oldalsó varratokat;
 • készítsen egy hajtót a felső szélén;
 • alkotja a zsák alját;
 • 6. lépés - Varratok varrása.
7 fénykép

Cipőzsák

Nagyon praktikus lehetőség azoknak az anyáknak, akiknek gyermekei hamarosan eljutnak az első osztályba, vagy már iskolába mennek, hogy összekapcsolják saját cipőzsákjukat. Ez nagyon egyszerű - egy kerek alsó, majd az egész oldalrész egy kört kötött. Akkor is adhatja a gyermeknek, hogy összekötje vagy varrja magát egy ilyen kézitáskát (ha egy lány), vagy bízza az ékszerek alkalmazásának vágását.

Egy összeállított zsák örömmel fogadja mindazokat, akik részt vettek a létrehozásában.

Gum és mintázat kötött a rendszer szerint:

A kötés 80 hurokkal kezdődik, amelyek egyenletesen oszlanak el 4 kötőtűvel. A kívánt hosszúságig a minta az első szaténból kötött, utána a szín megváltozik, és a rugalmasság kötött.

Sok ötlet van a táskák saját kezű hímzésére az interneten - a lányok megosztják őket a weboldalukon, a kézimunka online magazinjaiban, a blogokban, a szociális hálózatok személyes oldalain. Vannak fotó- és videó-oktatóanyagok is, lépésről lépésre magyarázattal, és nem kétséges, hogy egy olcsó és szép táska minden bizonnyal ki fog dolgozni.

Macrame szövés

Elkülönítve lakik a macrame táskákon. Nagyon tágasak és elegánsak, és tökéletesen frissítik a nyári megjelenést, csak enyhe hátrányuk - csak nyáron viselhetők, és jobbak a napsütésben - nem alkalmasak az esőre. Ez azonban nem csökkenti az ilyen zsákok gyártásához szükséges mesterkurzusok és tanulságok számát. Ezek kombinálják a szórakoztató időtöltést, ami hasznos eredményt ad - a felnőttek egy időre elengedhetik, hogy elfelejtsék problémáikat, segítenek a gyerekeknek az ujjak finom motoros készségeinek fejlesztésében.

Széles, gyönyörű gyöngyökkel, különböző csomókkal, érdekes fogantyúval kiegészíthetők - mindez növeli a varázsát és még vonzóbbá teszi.

A kezdők számára készült sémák és szövésminták a következő videóban tekinthetők meg:

Gyönyörű ötletek

A kézi munka nem végezhető mechanikusan - inspirációt igényel. Legyen szó főzésről, takarításról, kötésről vagy hímzésről - jó hangulat és ötletek nélkül nem lehet szép és hasznos dolgot létrehozni, ízletes ételeket főzni vagy a házat megtisztítani.

A saját kezű hímzőzsákok ihletésére nézze meg a legszebb modelleket minden alkalommal, különböző varrási és szövésmódok felhasználásával:

 • A kézzel készített tárgyak gyakran etnikai árnyalattal rendelkeznek. Tehát, a szokásos, fekete anyagból készült zsákból, a bordás (tiroli) nemzeti stílusban a bordás (tiroliai) stílusban megjelenő bordázott, többszínű minták és bőrszalagok hozzák létre.

Ez a kézitáska tökéletesen alkalmas utazásra - az összes legfontosabb aprósághoz illeszkedik - és a mindennapi viselethez, különösen nyáron.

Egyébként, ezek az ecsetek nagyon könnyen maguk is készíthetők.

 • A gyapjú dolgok nagyon jól kombinálódnak egymással - például egy kötött pulóver és egy kis kézitáska. Ez a lágy, rózsaszín színben készült modell tágas és ugyanakkor otthonos lesz.

Pigtailekkel és hurkolt virágokkal díszített, tökéletesen kombinálható mind a repülő ruhákkal, a maxi szoknyákkal, mind a fehér póló és farmer klasszikus változatával.

 • A „bagolystílus” szokatlanul népszerű ma - aranyos lények, melyek párnákon, takarókon, pólókon, farmereken és természetesen divatos táskákon találhatók.

Egyszerűen hímeznek, és kiegészíthetik a meglévő modellt, és egy új, egyedi, kézzel készített táska középpontjában állhatnak. Íme néhány diagram és példa a sikeres munkára:

Rengeteg ötlet van a zsákok számára, rengeteg kép, utasítás, tipp a témában, valamint a lányok véleménye, akik már megpróbálták megismételni a mesterkurzust. Elég, ha meghatározzuk a közelgő irányt a jövőbeni tartozék stílusában és céljában - és mindegyik szükségszerűen képes lesz egy „csak” kézitáskát létrehozni.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok