cserépedény

Konyhai edények üvegkerámia tűzhelyhez

Konyhai edények üvegkerámia tűzhelyhez

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Az üvegkerámia lemez jellemzői
 2. Használható edények
 3. Mi nem használható?
 4. Lehetséges problémák

Az üveg-kerámia felületű lemezek az esztétikai megjelenés miatt egyre népszerűbbek. Egyrészt ez a technika egyszerűsíti a főzést, másrészt nagyobb gondosságot igényel. Például, ha nem éri meg komolyan az ételek választékát, gyorsan megronthatja a konyhai eszközöket és a tűzhelyet.

Az üvegkerámia lemez jellemzői

Az esztétikai megjelenés gyakran döntő fontosságú a vevő számára. Kevés ember gondolkodik az eszközök műszaki jellemzőiről. A kerámia főzőlapjának szívében - egy speciális anyag, amely nagy szilárdságú. A halogéngyűrűk egy speciális ötvözetből készülnek a kerámia panel alatt, kígyóba vannak rendezve.

Az elemek működési elve hasonló a hagyományos öntöttvas főzőlapokhoz, de az elemek a nagy sebességű fűtésnél különböznek, és még mindig gyorsan lehűlnek. Ezt a funkciót az üvegkerámiák előnye jellemzi. A cerán hővezető képessége jobb az öntöttvashoz képest, a kopásállóság is jó.

A gazdaság szempontjából ez a háztartási készülék energiahatékonyabb.

A modern modellek érintésvezérlőkkel vannak ellátva, amelyek megkönnyítik a főzési folyamatot. A különböző funkciókat rendszerérzékelők szabályozzák:

 • hőmérsékleti körülmények között;
 • égési sérülések ellen;
 • gyermekek elleni védelem;
 • a forráspont csökkentése (infravörös érzékelő);
 • a főzési idő csökkentése (gyors hőérzékelő).

Az üvegkerámiák hátrányai:

 • szigorú követelmények a használt edényekre;
 • a speciális mosószerek használatának szükségessége;
 • érzékenység a nehéz éles tárgyak által okozott sokkokra;
 • magas költségek;
 • a felszíni hőmérsékletkülönbségek miatt a törés lehetősége.

A háztartási készülékek előnyei:

 • könnyű ellátás;
 • a fűtési terület beállításának képessége;
 • stílusos és kifinomult megjelenés;
 • a működés jövedelmezősége, mivel az égők nem igényelnek cserét.

  A modern háztartási készülékek hozzájárulnak a legösszetettebb ételek főzésének folyamatának javításához. A speciális ikonokkal együtt nem érhető el megtakarítás, így a maximális hőátadás. A készülék beszerzésének előnyei nulla lesz.

  Használható edények

  Az üvegkerámiáknak gyakran ajánlott választani a beépített fűtőelem típusától függően. Az olyan háztartási készülékeknél, amelyeknél a tekercsek megfelelő hőálló, lapos fenekű eszközöket tartalmaznak, nincsenek karcolások. Tilos a réz és alumínium edények használata, a hőálló üveg nem ajánlott. Ha a kályha indukciós elemekkel van ellátva, akkor egy speciális edényt kell választania mágneses fenékkel.

  A megfelelő eszközök kiválasztásának egyszerűsítése érdekében a modern modellek speciális szenzorral vannak felszerelve, amely jelzi a választás helyességét.

  A modern modellek esetében az ételek mérete egyre kevésbé fontos. A kettős áramkörű égők a kívánt fűtési átmérőre vannak beállítva. A közelmúltban olyan modellek jelennek meg, amelyek szokatlan formájú főzőlapokat tartalmaznak, például ovális edényekhez.

  Az üvegkerámia tányérok edények készítéséhez használt anyag még mindig fontos. Például rozsdamentes acél edények alkalmasak a hagyományos főzőlapok üvegkerámiájára. Speciális megnevezéssel megvásárolhat egy szettet, a főzés folyamán, hogy vegye fel a termékeket a készletből, amely megfelel az égő átmérőjének.

  A rozsdamentes acélból készült, kopásálló, erős, hosszú edények. Eladáskor különböző formák állnak rendelkezésre, de ezek nem különböznek a különböző színekben. Az ilyen termék fő előnye a könnyű karbantartás.

  Alumínium edények jó hővezetőképesség, így egy szokásos égőkkel ellátott üvegfelületre is alkalmas. Az ilyen edények fő hátránya a tökéletesen egyenletes alsó és gyorsan kialakuló karcolások hiánya. A sérült ételek hátrányosan befolyásolják a lemez képességeit. Egy üveg-kerámia felületen az ilyen edények könnyen deformálódnak és gyorsan használhatatlanná válnak.

  Gondos gondoskodás nélkül az ilyen eszközök sérülékenyek.

  enamelware Jó megjelenésű, még mindig a konyhai stílushoz juthat. A fő kritérium ugyanaz - ideális esetben még alsó, sem chipek. A zománc megsérül a leggyorsabban, és a sérült elemek használata már nem lehetséges. A robusztusabb teflon vagy kerámia bevonattal ellátott elemek. Az anyag jó hővezető képességgel rendelkezik, a termékeket sokáig használhatjuk a mindennapi életben.

  Jó megoldás lenne egy acél alsó rész.

  A lapos alsó öntöttvas edények üvegkerámiákhoz is alkalmasak. Például egy sima aljú öntöttvas serpenyő vastag falakkal rendelkezik. Az ilyen edényekben a hőt hosszabb ideig tartják, az ételeket hatékonyabban főzzük.

  Az üvegáru fő követelménye tökéletesen lapos, előnyösen többrétegű.

  A hőálló üvegnek számos hátránya van nem ajánlott az üvegkerámia ideális megoldásaként. Az egyik súlyos érv a hővezetés elvesztése.

  Például a tetején és az alján lehet rozsdamentes acél és a középső alumínium. A "Sandwich" rozsdamentes acél alja a szokásosnál gyorsabban felmelegszik. A rozsdamentes acél nem nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik. A hozzáadott anyagoknak szilárdan össze kell kötniük, ezért figyelni kell a termékek minőségére. Egyenetlen helyeken, amelyek összekötik a varrást, gyorsan kialakult a szén. Ellenőrizze a rendelkezésre álló edények alját egy normál mágnessel.

  Bármilyen mágneses ötvözet alkalmas indukciós égőkre.

  Mi nem használható?

  A fő kiválasztási kritérium: az üveg-kerámia edényeknek a lemez felületéhez a lehető legközelebb kell lenniük. Ha az edények és a felület között légrés van, a fűtés lassú lesz, és a főzési idő hosszú lesz. Ha az edényeket az indukciós tűzhelyre helyezi a hiányzó mágneses tulajdonságokkal, akkor nem várhat a fűtésre. Az érzékelőkkel ellátott elemek nem kapcsolnak be.

  Miután az üveg-kerámia kályha megjelent a konyhában, ajánlatos a rendelkezésre álló eszközök teljes körű ellenőrzését végezni. Előfordulhat, hogy egyes elemek nem alkalmasak az új háztartási készülékek használatára.

  Még akkor is, ha a edények és edények elég erősek, az aprítás és a durvaság kedvezőtlenül befolyásolja az üveg-kerámia felületet. A panelen karcolások lesznek, amelyeket nem lehet eltávolítani vagy álcázni. Ezért különleges követelményeket támasztanak az edényekre. Teljesen haszontalan, ha termékeket helyezünk rá:

  • sárgaréz;
  • üveg;
  • réz;
  • kerámia;
  • alumínium.

  Kétségtelen, hogy nem alkalmas olyan üveg-kerámia termékekhez, amelyek kör alakúak, például népszerű üstökkel és woksokkal. A kölcsönös kapcsolatfelvétel területe kicsi lesz, így a fűtés nagyon lassú lesz.

  Lehetetlen olyan üvegkerámia edényekre használni, amelyeket korábban gáztűzhelyen használtak. Ezeknek a termékeknek a fenékei már eltérnek a szabálytalanságoktól, és különböző foltok is lesznek a tűzhevítéssel szemben. Hasonlóképpen, a régi öntöttvas edények, amelyek hegesztési varratokkal vannak ellátva, nem illeszkednek.

  Az üvegkerámia edényeinek kiválasztásakor vegye figyelembe a gyártó ajánlásait.

  Lehetséges problémák

  Egy viszonylag új típusú panelek - indukciós tűzhelyek. A melegítő edények az örvényáramok segítségével lehetségesek. Az elektromágneses hullámok mezőjében alakulnak ki.Az ilyen lemezek előnyei sok, de ellentétben a hagyományos égőkkel ellátott panelekkel, képesek a megfelelő edények felismerésére.

  Az elektromágneses indukció alapelveivel kapcsolatos lemez jellemzői. Csak az örvényáramok miatt az edények alja felmelegszik. A melegített fenékből származó hő a termékekbe kerül, míg maga a felület kissé meleg marad.

  Ha olyan ételeket választ, amelyek nem tudnak elektromágneses hullámokhoz jutni, az indukciós folyamat nem. Például, ha egy üveg vagy kerámia edény, egyszerűen nem lehet benne főzni. De még a megfelelő rozsdamentes acél edények vagy öntöttvas nem illeszkedik a tűzhelyhez, ha nem illeszkedik a főzőlap méretéhez. Fontos, hogy az edények a fűtőelem átmérőjének körülbelül 70% -át lefedjék.

  Például egy kályha egyszerűen „nem látja” a törököt vagy a kis merülőt.

  A háztartási készülékek nem fognak működni, ha „megfontolják”, hogy a rá helyezett pot alja egyenetlen. Teljes kiegyenlítés nélkül a tűzhely egyszerűen kikapcsol.

  Most már értékesítésre kerülnek olyan speciális mágneses lemezek, amelyeket indukciós főzőlapokkal lehet használni. Választhat különböző elemeket, amelyek alkalmasak egy adott fűtési zónára. Ha ezt a lemezt az elemre helyezi, majd telepíti az edényeket, a tűzhely bármilyen serpenyőben vagy serpenyőben fog működni. A ferromágneses lemez rozsdamentes acélból készül, tökéletesen sima, vastag, nem deformálódik használat közben.

  A módszer enyhén csökkenti maga a háztartási készülék hatékonyságát, de mentesíti azt attól, hogy vásároljon egy másik edénykészletet, például ha már megvásárolt egy újat, de valamilyen okból nem illik.

  A hagyományos üveg-kerámia tűzhely esetében érdemes a legalacsonyabb alsó reflexiós százalékos ételeket választani. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabban felmelegszik, az eloszlás zökkenőmentesen történik. A legmegfelelőbbek a sötét, átlátszatlan árnyalattal ellátott modellek. A fényes sugárzás tükrözi a hőt.

  Ha az edények vékony alja van, gyorsan deformálódik, így az ajánlott vastagság 3 mm. Ne válasszon olyan modelleket, amelyek túl vastagak, hosszú ideig felforrósodnak.

  Ha az üvegkerámia tűzhelyhez megfelelő konyhai eszközöket választ, akkor meghosszabbíthatja az eszköz élettartamát. Az ételeket gyorsan főzik, és az energiafogyasztás racionális lesz.

  Az üveg-kerámia lemezek áru jellemzőiről további részletek.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok