cserépedény

Üvegbögrék: különböző fajok és kiválasztási kritériumok

Üvegbögrék: különböző fajok és kiválasztási kritériumok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Előnyök és hátrányok
 2. faj
 3. Térfogat szerinti osztályozás
 4. Kiválasztási funkciók

Az üvegeszközök viszonylag nemrégiben megjelentek a piacon, összehasonlítva a más közös anyagok termékeivel. A vonzó termékek megfizethető áron azonnal vonzzák a vásárlók figyelmét. A különböző italok üvegcsésze népszerűbbé vált. Tekintse meg ezt a terméket részletesebben, értékelve annak jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt elkezdené az ételeket a boltba, értékelnie kell a pozitív és negatív oldalait. Először megállunk az üvegtermékek pluszjain.

 • Széles választék. Különböző típusú bögrék készülnek üvegből. Eladáskor a kávé, a tea, a smoothie és más italok másolatait találja. A klasszikus tea sirályoktól a csészealjig az egyedi formákig és méretekig. Az üvegáru gyorsan növekvő népszerűsége azt eredményezi, hogy a gyártók bővítik a kínálatot.
 • Megjelenés. Az üvegtermékek kialakítása változatos: átlátszó csészékből a rajzokig. Emellett a védjegyek színes monokróm opciókat hoznak létre, és még sok más. Bármi legyen is a dekoráció, a költségvetés is elegáns és elegáns. Különben érdemes megemlíteni a sötét üvegből készült ételeket. A csészék nemcsak színesek, hanem textúra: fényes, matt, durva, hullámos és még sok más. A gazdag választás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megvásárolják az ideális lehetőséget, figyelembe véve a tea ízét és ízét.
 • Gyakorlatiasság. Annak ellenére, hogy az üveg törékeny anyag, néhány modell kiválóan praktikus. Az üvegáru a mikrohullámú sütőben italok melegítésére vagy muffinok csészékben történő sütésére használható. Különösen érdemes megemlíteni az ütésálló és hőálló üvegből készült termékeket, amelyek nem félnek a magas hőmérsékletektől és terhelésektől. A modern gyártók speciális edzett üvegt használnak, magas kopásállósággal.
 • gondoskodás. Az edények tisztítása a fenti anyagból nagyon egyszerű. A rendszeres mosószer elegendő lesz. Minden tisztítási módszer (kézi vagy mosogatógép használata) tökéletesen illeszkedik.
 • Költség. A megfizethető ár fontos szerepet játszott a népszerűség kialakulásában. Egyre több vásárló kezdett üvegcsészéket választani. Ez a termék kiválóan alkalmas személyes használatra és ajándékként. A különböző márkák termékeinek katalógusait összehasonlítva személyesen látja, hogy az üvegtermékek költsége sokkal jövedelmezőbb, mint a kerámiából, porcelánból és más anyagokból készült termékek. Az ár az alkalmazott anyag típusától függően változhat: fekete üveg, opál, hőálló és így tovább.
 • kényelem. Átlátszó sirályokban mindig látható, mivel az ital nagy része marad. Ezenkívül az anyag jellemzői hozzájárulnak ahhoz, hogy a forró tea és kávé gyorsabban lehűljön.

Mint látható, az üvegtermékek pozitív oldala sok. Ez azonban nem volt hibás. A következőek negatív oldalakként jelennek meg.

 • Az anyag törékenysége. Még akkor is, ha kis magasságból esik le a csésze.
 • A magas hővezető képesség miatt az égési kockázat nagyon magas.
 • Sok szakértő szerint az üvegtermékek tervezője monoton. Ez a tömegtermelés eredményeként történt.

faj

Az üvegcsészék eltérőek lehetnek, és a legtöbb esetben a megjelenésüket az általuk felszolgált ital határozza meg.

tea

A tea népszerű ital a világ minden tájáról. Számos teafajta, valamint a sörfőzés és az ivás bögrék széles választéka található.

 • Keleti. A Közel-Kelet államaiban forró és illatos italokat fogyaszthatnak átlátszó üvegcsészékkel. A bögre alakja inkább olyan kis vázák vagy hosszúkás edények, amelyeknek kerekek vannak. Annak érdekében, hogy a teahőmérséklet hosszabb ideig maradjon, a csésze a középtől szűkül. Az ilyen csészék jellegzetes jellemzője egy kis térfogat, körülbelül 100 ml.
 • Orosz. Az ókori Oroszország napjaiban a teát egy szamovárban főzték. Ezután forró vízzel hígítottuk és részekre öntjük. Az ital gyorsabb lehűtése érdekében egy csészéből csészékbe öntötték. Érdemes megjegyezni, hogy Kínában használt csészék és csészealjak. Most hasonló készletek találhatók az ételek bármelyik üzletében, de a csészealjak több tervezővel játszanak, mint a gyakorlati feladatok.
 • Fogantyúval ellátott termékek. A szakértők szerint az első csészék és tollak angol és osztrák példányok a tea számára. A legtöbb ilyen típusú modellnek van lába. Bizonyos esetekben egy fedéllel van ellátva, amely segít megőrizni az ital hőmérsékletét hűvös időben.
 • Kínai (Gaivan). Az ilyen típusú körök szokatlan megjelenéssel vonzanak figyelmet. Ez egy hagyományos, praktikus bögre prototípusa, amely rozsdamentes, fém hálóból vagy kerámiaból készült szűrővel van ellátva. A csészét egy kis csészealj és egy kanál egészíti ki. A pohár egyéni használatra készült. A bögre kényelmes a sörfőzéshez és a tea fogyasztásához.

Ez az opció nagyszerű otthoni használatra, valamint munkahelyi használatra az irodában.

Kelet
orosz
gaiwan

kávé

A kávéscsészék típusokra vannak osztva, attól függően, hogy mely italokat használják. A kávé ínyencek tudják, hogy sokféle fajta finomság áll rendelkezésre.

 • Frappuccino. Ilyen típusú kávé esetében a legnagyobb térfogatú bögre 300 és 500 milliliter között kerül felhasználásra. Az ital szépségének teljes, átlátszó üvegcsészékben való tökéletes feltöltése. Az oldalsó oszlopfogantyú gyakorlati alkalmazásához.
 • Espresso. Erős és illatos eszpresszót szolgálnak fel a legkisebb bögrékben, amelyek térfogata 35 és 90 milliliter között változik. Az ilyen termékek különlegessége egy speciális kúpos forma és vastag fal. Az ilyen italokhoz gyakran használnak kettős falú poharat. Általában az eszpresszót fehér porcelán csészékben szolgálják fel, de átlátszó üvegedényekben különösen elegánsnak tűnik. Megjegyzés: az opál üvegáru egyaránt csodálatos a hófehér szín miatt.
 • Demitasse. Az üvegből készült termékek széles választékából kicsi csészék találhatók 90 ml térfogatú fogantyúval, egy ital demitassal. Török kávéra is használható.
 • Universal. Ha tetszik a nagy adagokban felszolgált kávé, vegye figyelembe a 170-220 ml térfogatú modelleket. Az ilyen körök egyetemesnek tekinthetők. Ezek nagyszerűek a lungó, a cappuccino, a kávé és a krémek számára. A fekete üveg kávébögrék egy praktikus megoldás, amely a napi használat során megfelelő lesz.
 • Latte. Egy nagy átlátszó csésze tökéletes a latte számára. Számos modellnek van egy szép fogantyúja és a magas lába. A térfogat különböző lehet 220-230 ml között.

Néhány kávézóban ezt az italt pohár magas pohárban szolgálják fel.

eszpresszó
Demitasse
latte

A turmixokhoz

A smoothie egy tápláló és ízletes ital, amely a forró szezonban csodálatosan elfojtja a szomjúságot. Eladáskor különleges üvegbögrék találhatók erre a finomságra. Ezek a bögrék csővel és egy szorosan illeszkedő fedéllel rendelkeznek. A legtöbb termék egy üveg alakú. A standard csésze térfogata 400 ml.

Térfogat szerinti osztályozás

Az üvegbögrék mérete is különbözik:

 • európai országokban 250 ml-es csészéket használnak;
 • az Egyesült Államokban népszerű ételek, amelyek térfogata körülbelül 240 ml;
 • Japán és Kína területén 180 percig több miniatűr opciót használnak.

Kiválasztási funkciók

A boltba megy vásárolni, hallgasson szakértői tanácsokkal.

 • Határozza meg pontosan, hogy mely italokat fogják használni ehhez vagy az ételhez.
 • Számítsa ki a szükséges csészék számát. Ha gyakran fogadnak fogadásokat, elengedhetetlen egy csésze tea.
 • Ha helyhez kötött áruházban vásárol, és nem az interneten keresztül, gondosan vizsgálja meg az edényeket hibáért. Még a legkisebb repedés is azt eredményezheti, hogy a csésze enyhe terhelést mutat.
 • Annak érdekében, hogy az új ételek organikusak legyenek a szobában, meg kell egyeznie a belsőépítészeti megoldásokkal. Ne feledje ezt a választáskor.
 • Győződjön meg róla, hogy számos üzletet értékel, és csak akkor adja meg a megrendelést. Így megtalálhatja a leginkább elfogadható árakat.
 • A használat során örömteli ételekhez ne feledkezzünk meg a személyes preferenciákról. A minta és az alakzat tetszik.

Ne feledje, hogy az átlátszó üvegbögréket mintázat nélkül alaposan le kell mosni. A tea vagy kávé kis nyomai elpusztítják a legfejlettebb példányok megjelenését is.

Hogyan mossa meg az üvegárukat, hogy ragyogjon, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok