cserépedény

Különböző konyhai eszközök stílusai

Különböző konyhai eszközök stílusai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. retro
 2. orosz
 3. modern
 4. japán
 5. skandináv
 6. Országzene
 7. padlástér
 8. Provence és Chebbi Chic
 9. angol
 10. Földközi-tenger

A belsőépítészetben nincsenek aprók. Éppen ellenkezőleg, mindegyik részlet ugyanazokat a jegyzeteket tudja játszani, mint a teljes összetétel, hozzáadja a tökéletességet, és teljesen elrontja az egész képet. A konyha kialakítása nem lesz teljes, ha az edényeket helytelenül választják. Meg kell határozni a szoba általános stílusát, majd az ételek stílusválasztása nem lesz nehéz. Már elég a beállított keretekben ahhoz, hogy pontosan megtalálhassa azt, amit szeretne. Nem számít, milyen irányban szeretne: minimalizmus, hi-tech, loft, boho vagy barokk, rokokó, art deco, birodalom. Bármely stílushoz harmonikus részleteket lehet felvenni.

retro

A múltra való fellebbezés mindig nagy a kereslet. Ezért a retro stílus rendkívül népszerű, főként azért, mert meghatározása eléggé tágas. Leggyakrabban a XIX-XX. Század fordulójának stilizálására utal. Számos gyártó összpontosít az edények gyártására a szüreti stílusban.

Az ilyen gyűjteményekben leggyakrabban vas- és zománcozott termékek érvényesülnek. Az ilyen anyagokat széles körben használták a 20. század elején. De a modern anyagokat is széles körben használják - például a retro stílusú kerámia.

Nagy figyelmet fordítanak a hagyományos formákra - a kerekességre, a tömegességre, valamint a színekre - semleges, klasszikus és pasztell.

A porcelánasztal, a tea- és kávéfőzők tökéletesen illeszkednek a kompozícióba.

Oroszországban a retro stílusnak van egy másik iránya - a szovjet. A korszak legnépszerűbb ételei: üvegtartók, konzervdobozok, zománcozott vízforralók, bögrék, kanálok, kristály és porcelán.

orosz

Orosz stílusban a tervezők több fő területet különböztetnek meg. A színmegoldástól függően választhat a Gzhel, Khokhloma, a Dymkovo játék.

 • Khokhlomamindenekelőtt - látványos, fülbemászó festmény, amely a szín kontrasztjára épül. A fekete, sárga, piros. Ezt a stílust gyakran használják a konyha kialakításában, mivel a szoba fényerejét és kényelmét biztosítja. A színek sokfélesége kiegyensúlyozza a fekete szín alapját, így az ilyen ételek általános benyomása elég vidám. A Khokhloma ételek tökéletesek a népi stílusú konyha díszítésére.
 • Gzhel finomabb, laconikusabb, így jól néz ki a konyhában, fehér, kék árnyalattal díszítve. Az ilyen fürtökkel rendelkező ételek még szigorú belső teret is díszítenek, sok frissességet, életet és pozitív érzelmeket hoznak magukba.
 • Dymkovo dísz az edények festésére is használható. Ha valami fényes, szórakoztató és kényelmes hangulatot szeretne létrehozni, helyénvaló lesz.

A szín mellett az anyag számít. Leggyakrabban kerámia és agyag, valamint a fa. A festett fakanál, egy kancsó és egy bonyolult díszítésű tál nagyon látványos megjelenést biztosít a konyhának.

modern

A stílus jellegzetessége az éles formák, merev geometria és tiszta sziluettek hiánya. A moderneket aktívan használják a belső terek tervezésében, az építészeti kompozíciók és a háztartási cikkek, például az ételek elkészítésében. Ez a modern egy időben kombinálta az alkalmazott típust és a kézművességet. Modern ételek - ezek a művészi ötletek gyakorlati megvalósítása.

A kerámia és fém eszközök a stílus alapja. A stílusok, lemezek, készletek nagyon elegánsak, látványosak.

A tárgyak sziluettek kecses, puha, színek visszafogva.Aktívan használt festmény, dísz, virágmotívum.

Az ilyen ételek díszítik a luxus konyhát modern stílusban. Ne feledje, hogy az ilyen ételek gondozása meglehetősen nehéz. A fémtárgyak tisztítása például sok időt vesz igénybe.

japán

Ez a stílus hihetetlen népszerűségre tett szert az elmúlt években. Ez nagyrészt a japán konyha elterjedésének, valamint számos tömör japán étterem megnyitásának volt köszönhető. Japán étel és stílus határozottan belépett az életünkbe, így a konyhát gyakran ebben az irányban díszítik. A gyártók minden árszegmensben a japán étkészlet változatos gyűjteményét mutatják be a vevőknek.

Ezek nagyon elegáns, eredeti konyhai termékek, bár nem túl praktikusak. Meglehetősen kevés éles sarkuk van, és ez megkönnyíti a kézi tisztítást.

Jobb a mosást a mosogatógépre bízni.

A japán élelmiszer-fogyasztási kultúra nagyon esztétikus kiszolgáló elemek létrehozásához vezetett. Végül is, a japán ételek szépsége olyan fontos, mint az íze. A szokatlan alakzatok elbűvölődnek - például négyzet alakú, gyémánt vagy ovális lemezek. Nagyon népszerű ételek levelek, csónakok formájában. Ezek az opciók kiszolgáló elemként és belső dekorációként szolgálhatnak.

skandináv

Egy másik hihetetlenül népszerű fiatal stílus, amely nemcsak elveszíti a jelentőségét, hanem évről-évre lendületes. Funkcionális, tömör, semleges. Fő célja a kényelem. Fényes látványos akcentusok, kiemelve a főszerepet.

A skandináv ételek formája egyszerű, a minták minimálisak vagy teljesen hiányoznak. A regisztráció gyakran monokróm vagy sima sima mintával történik.

A színséma főleg fehér, pasztell, szürke, kék. A fényes ékezetek megengedettek, gyakran erre a célra használják az éles elemeket tartalmazó ételeket.

Országzene

A rusztikus stílusú étkészlet megfelel a kompozíció általános hangulatának: elfojtott, tarka, lédús. Úgy tűnt, kissé elhalványult a nap. Csendéletek, falusi élet jelenetek, tájak újjáélesztik az ételeket. Az elemeket általában meleg, természetes színben készítik. A legnépszerűbb színek barna, krém, terrakotta, olajbogyó.

A belső stílusban nagy szerepet játszik az ország stílusában lévő áru, mert hagyomány szerint nem a szekrényekben rejtve, hanem mindenki számára láthatóvá teszi.

Nagy fémcserepek, fazekakapcsok, serpenyők nagyon lenyűgözőek.

A tálak, a lekerekített formájú lemezek mintázattal, festett kerámia kancsók adják a helyiség kényelmét. Nagyon fontos, hogy az ételek ne nézzenek újba. Mint a retro stílusban, a szüreti hangulat itt is nagyon fontos.

padlástér

A loft-stílusú edényeknek meg kell felelniük az iparág elveinek, a modernitásnak és a modernitásnak. Az ilyen belső tereknél leggyakrabban durva kerámia tálcákat választanak. A fő hangsúly a barna, fekete, szürke árnyalatokra vonatkozik. Az űrlapok a lehető legegyszerűbbek és díszesek.

Provence és Chebbi Chic

Provence - a francia tartomány stílusa, könnyű, szelíd, tágas. Fehér színű, pasztell, virágmotívumok, csipke dominál. Mindez tükröződik az edényekben, leggyakrabban agyagban, fából vagy kerámiában. Az ételeket díszítő minták, nem túl gyengédek: virágok, levendula, napraforgó, szövés.

Egy másik hangulatos design, közel az öregedés, a pasztell és a fehér dominancia jellemzőihez - a shebbi-chichez.

Rendkívül finom és könnyű, sok szövés, csipke és virágmotívum. A díszítésben a rózsák, a madarak, az angyalok mintázata dominál.

Provence
Chebbi elegáns

angol

Az angol stílusú konyha azt sugallja, hogy az ételek az egyik fő díszítése lesz. Gyakran ő a fő hangsúlyt választja. A konyhai dekoráció sok különböző részletet tartalmaz: vázák, teáscsészék hegesztési, kerámia- és porcelán-tálcákhoz.

A teáskanna és a kávéfőző látható legyen. A nyitott polcok gyönyörű tányérokkal és egyéb ételekkel vannak díszítve.

A színskála leggyakrabban fehér alap és puha, de kifejező minták, díszek kombinációja. A virágok és a tájak dominálnak.

Földközi-tenger

A görög stílusban használt áru különösen népszerű a mediterrán irányban a belső térben. Az ilyen ételek leggyakrabban nemzeti hagyományos díszítéssel rendelkeznek.

Kerámia és kerámia dominál, uralva az antik hangulat. A színséma főleg hófehér, lédús, napos mintázattal.

Az ételek formája egyszerű, mentességet nem igénylő. Ez egy nagyon hangulatos stílus.

A mediterrán stílus is aktívan használja a tengeri témát. A tengeri stílusban használt edények nagyon hatékonyan kiegészítik a megfelelő belső teret. Fehér, kék, kék szín dominál itt, a kontrasztos tónus enyhe szétválasztásával, például piros.

A klasszikus teáskészlet áttekintése, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok