cserépedény

Minden, ami mantovarkah

Minden, ami mantovarkah

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Mi különbözik a dupla kazántól?
 3. típusok
 4. Kiválasztási szabályok
 5. Működési tippek

Mindenki tudja, hogy minden konyhai eszköz, minden lámpatestnek saját feladata van. De ha a serpenyő célja, a serpenyő nagyon nyilvánvaló, akkor sokkal konkrétabb eszközöket gondolnak sokkal rosszabbul. Itt az ideje, hogy egy ilyen eszközzel mantovarka legyen.

Jellemzők

Már a "mantyshnitsa" nevéből közvetlenül következik, hogy elsősorban a manti főzésére szolgál. De ez csak a konyhai készülék fő szakterülete. Lehetőség van számos más ízletes és fontos étel elkészítésére is. A főzéshez használt férfi-tűzhely segítségével biztos lehet benne, hogy az étel megtartja formáját és színét, nem fog elterjedni, nem lesz homályos, nem veszíti el a zamatosságot. Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre az ember-főzőlapok számára. Ezek eltérhetnek:

 • a szintek száma;
 • a felhasznált anyag;
 • belső térfogat;
 • tervezési jellemzők.

Általában a mantnitsa úgy néz ki, mint egy serpenyő, amely több szintből áll.

A vizet az aljzatba öntik, és a többi „padlót” a termékek fektetésére használják. A kialakítás szükségszerűen összecsukható, és az első rétegben egy trellizált fenék van, körülbelül ugyanolyan, mint egy szűrőedényben. Az egyes szintek közepe egy speciális, kerek lyukkal van ellátva, amely lehetővé teszi a gőz mozgását az egész térfogatban. Ezért, bárhol az edényt elhelyezték, az egyenletesen és egyidejűleg más szintű ételekkel készül.

Mi különbözik a dupla kazántól?

Nagyon fontos, hogy ismerjünk egy másik pontot - mi a különbség a mantovarki és a dupla kazán között. Régóta megállapították, hogy a gőzölés az ételeket egészségesebbé teszi, mint a főzés, sütés vagy párolás. Ha az emberek úgy döntenek, hogy étrendüket a lehető legteljesebb mértékben használják, akkor gőzölőt kell használniuk. Ez sokkal funkcionálisabb és sokoldalúbb. Két eszköz összehasonlításakor a kettő közötti különbség azonnal megtörténik: a mantyshnitsa-ban lévő serleg több, mint a gőzölők, és ezek szintjei is.

A gyakorlati különbségek közvetlenül a velük való munka során szinte semmi. A boltok sokkal több gőzfőző, mint mantovarok. Nem helyettesíti őket egymással. De a mantnitsa-ban minden edény több vizet tartalmaz, mint egy rendszeres gőzfürdőben.

Ezért egy ilyen eszköz a legjobban a szerető manti vagy gombócok számára, és azok számára, akiknek gyorsan kell nagy mennyiségű családot etetniük.

típusok

Egy kis háztartás mantyshnitsa néha kiderül, hogy csak egy serpenyő fémhálós betétekkel. A legjellemzőbb megoldás azonban még mindig számos raklap-raklap összeszerelése. Ezek szorosan helyezkednek el a másikra, és az utolsó egy szűk fedéllel van borítva. A kis mennyiségeket 3 l folyadékra számítjuk. De egy nagy mantovarku elfér 10-12 liter vizet.

Fontos: a pontos kapacitás tükröződik a címkén, és (a legtöbb esetben) a termék teljes nevében.

A megnövekedett elmozdulás növeli a víz forralásának idejét. Ezért a termék előkészítése a folyadék feltöltése nélkül hosszabb ideig tarthat. Az elkészített ételek térfogata azonban nem annyira függ az elmozdulástól, mint a szélességtől és a magasságtól.

A legegyszerűbb minták csak egy szinttel vannak felszerelve. A kifinomultabb eszközök, különösen a professzionális osztályok, 2 és 5 között mozognak. A külső átmérő 24 és 28 cm között van. A fedőlap fémből és átlátszó (hőálló üvegből).

Gyakran műanyagot használnak a tollak fedésére. Ez lehetővé teszi, hogy fűtött konyhai edényeket, törölközőket vegyen. Ugyanez a probléma megoldható a fából készült fogantyúk segítségével. Külön beszélgetést érdemel a bambuszból készült termékek. Az alsó és a felső szőtt szalmából készül.

Egy ilyen konstrukció (kínai „jenlon”, azaz „gőzkosár”) több ezer évvel ezelőtt lett feltalálva. Még nem alakult ki a végéig, mikor és mikor pontosan megjelentek a „genlon” első mintái. Ennek oka a fa alacsony megőrzése, a kerámiával, a természetes kővel és a bronzokkal szemben. A bambusz gőzölőket szinte minden kínai családban használják, és eddig szigorúan kézzel készülnek. Az egyetlen változás a fémhuzal aktív használata volt.

Mivel a bambuszfa mindenféle szagot elnyel, különleges intézkedéseket kell alkalmazni. A kínai hagyomány magában foglalja a banánlevél használatát. Hazánkban ahelyett, hogy azok helyett szőlő levelek vagy pergamenpapír kerülnek az aljára. Kis sütő kosarakban az alsó átmérő 0,15 m. Az ilyen ételekben készített ételeket általában ott szolgálják fel.

Hazánkban a legtöbb kis főző kosarak 2-4 szintet tartalmaznak. De Kínában 10 vagy több szintű mintákat talál.

A bambuszáru kiválóan alkalmas az abszolút környezetbiztonságra és arra, hogy az ételt elektromos energia nélkül fogyasztja. Használhat egy ilyen eszközt és a gáztűzhelyet, sőt a tűzön is. De gondoskodnunk kell arról, hogy a termékek közvetlenül ne érintkezzenek a kosárral.

Ehhez készítsünk egy réteg papírt vagy más anyagot. A bambusz kosár mosása nem nehéz - egyszerűen a csap alatt leöblít. Az ilyen edények ára Kínában sokszor kevesebb, mint Oroszországban. És mégis, a legtöbb esetben a legjobb választás egy elektromos mantovarka lenne. A programozható eszközök belső égőkkel rendelkeznek, amelyek egyértelmű ütemezéssel működhetnek.

A legtöbb elektromos főzőlap termosztátokkal van felszerelve. Az ilyen eszközök lehetővé teszik, hogy ne féljen a tűz előfordulásától, ha az összes víz elfordul. Visszatérve az anyaghoz, meg kell említeni a zománcozott mannavarkit. Teljesen működő állapotban nem működnek rosszabbak, mint a hagyományos rozsdamentes acél kollégák. A zománc felforrósodhat azonban melegítéskor, és ez nagymértékben korlátozza a zománcozott termékek relevanciáját.

Kiválasztási szabályok

Indukciós tűzhely esetén jobb, ha természetesen rozsdamentes acélból készült manta tűzhelyet választunk. Bambusz termékek, függetlenül attól, hogy mennyire jóak ők maguk, ebben az esetben biztosan nem fog működni. A az üveg-kerámia tányérokhoz tartozó edényeket kiválasztva el kell hagyni az összes terméket kiálló részekkel. A kiválasztás következő fontos lépése a klasszikus és az elektromos modellek közötti különbség. Az első esztétikai szempontból kellemesebb, de a második kényelmesebb munka közben.

Nagyon fontos a struktúra kapacitása és a szintek száma. Itt csak a saját igényeire koncentrálhat.

Fontos: a legjobb választás a mantys egy többrétegű, hőelosztó aljával. Az alumínium átalakítások olcsóbbak, mint az acél, de nem alkalmasak az indukciós főzőlapokhoz, és nehezebb gondoskodni róluk. Az alumíniumon sötét foltok is megjelennek.

Működési tippek

Mint már említettük, a mantnitsah-ban elég különböző ételeket lehet főzni. De először, legalábbis érdemes őket használni a legalapvetőbb feladatra - főzés manti. A félkész termékek (otthoni vagy raktár) eredetétől függetlenül a főzési idő maximum 35-40 perc. A legjobb, ha a gőztechnikát alkalmazzuk, mert a vízben mindent minőségileg ritkán csinál, aki sikeres. Az elektromos modelleket általában a használat minden árnyalatát magyarázó utasítások kísérik.

És amikor egy klasszikus mantys-val dolgozik, tegye a következőket:

 • távolítsa el az összes szintet és kenje őket napraforgóolajjal;
 • feküdjön 1–2 cm-es lépcsővel;
 • ellenőrizze, hogy maradnak-e a gőzök;
 • erős forráspont és bőséges gőz elérése;
 • helyezze a szinteket.

A bevonatok főzési ideje ebben a technikában ½ óra. Fontos: az univerzális mantovarki használható gyümölcslé készítésére. Ebből a célból a polcok helyett egy kúp alakú rácsot helyeztek el. Függetlenül attól, hogy milyen munkát kell végezni, óvintézkedéseket kell tennie, hogy ne égjen el.

Ahogy szükséges, vizet lehet hozzáadni.

A Dolina gőz tűzhely áttekintése az alábbi videóban látható.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok