Sütőedények

Palacsinta-pannák: mit és hogyan lehet őket kiválasztani?

Palacsinta-pannák: mit és hogyan lehet őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők és követelmények
 2. Összehasonlítás hagyományos serpenyővel
 3. Anyagok és tervezés
 4. Űrlapok és méretek
 5. Kiválasztási kritériumok
 6. Ápolási tippek

A palacsinta több generáció kedvenc étele. Szinte minden családnak saját receptje van a palacsinta számára. De valaki és az ideális receptek nem segítenek: a palacsinta még mindig vastag, ragaszkodik a serpenyőhöz, éget. Nagy valószínűséggel csak a serpenyőben van, így itt az ideje, hogy vásároljon egy kreppkészítőt, amely megoldja a tökéletlen palacsinta problémáját.

Jellemzők és követelmények

Három feltétele, hogy a palacsinta mindig ízletes és esztétikus legyen - a tészta minősége, a serpenyő minősége, az edények jó gondozása. Az utolsó két pont határozottan fontos. Ezért a palacsinta sütésnél érdemes egy külön serpenyőt vásárolni, és semmi többet nem főzni rajta. Ha a terméket hús vagy zöldség főzéséhez használja időnként, rövid időn belül használhatatlanná válik.

Az anyaggyártás, a palacsinta-palackok alakja és mérete változhat, de mindegyiknek közös jellemzői vannak. Minden kreppkészítőnek alacsony oldala van, mert a szakács könnyen megfordítja a palacsintát (a magas oldalak gyakran zavarják az elfordulást, ezért a palacsinta nem működik tökéletesen).

A palacsinták következő jellemzője egy vastag alsó és vastag fal. Ez a kialakítás különleges erőt és tartósságot biztosít. A vastag falaknak és az alsó résznek köszönhetően az edények könnyebben alkalmazkodnak a hőmérséklet-változásokhoz. Hideg tésztát öntenek egy forró serpenyőbe, ezért a hőmérséklet-adaptációnak jónak kell lennie.

A kreppkészítő fogantyújának hosszúnak és nem fűtöttnek kell lennie, ami lehetővé teszi, hogy a szakács kényelmesen főzze. De a kör alakú palacsinta nem szerves része. Ha vásárol egy négyzet alakú krepp-készítőt, akkor palacsintát süthetsz, melyben nagyon kényelmes a csomagolás.

Összehasonlítás hagyományos serpenyővel

Vannak háziasszonyok, akik nem adnak egy serpenyőt, a palacsintákat mindig sikeresek, és egy óra múlva egy egész lisztet gyönyörködnek. De nem mindenki büszkélkedhet ilyen kulináris ajándékkal. Ezért érdemes technikailag kompetens megközelítésre támaszkodni a palacsinták sütésében: a megfelelő serpenyő a siker fele.

Mi a különböző serpenyő a hagyományos palacsinták sütéséhez.

 • Nem univerzális. Nem fogja használni, hogy reggelét rántotta, bőséges omlett vagy ropogós burgonya készítse. Az egyetlen dolog, amire szükség van, a palacsinta sütése.
 • Alacsony oldala van. Egyes modellekben az oldalak olyan alacsonyak, hogy úgy tűnik, hogy szinte nincs. Ha profi kreppkészítőt láttál, akkor tökéletesen sima, kerek felülettel jelölheti meg őket, mint egy forgóasztal. A tésztát a felületre hengerelik, azonnal megragadja. Az ilyen palacsintát nagyon könnyen meg lehet fordítani.
 • Kényelmes fogantyú. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a fogantyúra, amikor a palacsintát választja. Ha rövid, törékeny, remegő, akkor nem lesz kényelmes az ilyen eszközökkel. A fogantyúnak jól illeszkednie kell az alaphoz, hogy meglehetősen könnyű legyen és kevés legyen a fűtött.
 • Lumpiness. A boltokban részleges kreppkészítők láthatók. Ezek olyan serpenyők, amelyek alján kerek üregek vannak, amelyeket tésztával töltenek. Egy serpenyőben 4 ilyen horony lehet. Egy ilyen serpenyőben lévő palacsinta kicsi, de tökéletesen sima.

A kreppgyártók fedele általában nem történik meg. Nincs szükség rájuk, de mindig találhat megfelelő méretet, ha hirtelen szükség van rá.

Anyagok és tervezés

A mai kreppkészítők kiválasztása nagyon nagy: kerámia és márványozott, alumínium és öntöttvas van. Ha azt mondjuk, ami jobb, objektíven nehéz - részletes leírásra van szükségük.

Teflon bevonattal

A termék bevonata tapadásmentes és ideális a palacsinta sütésére. Ebben az ételben a fő dolog az, hogy a serpenyőben olaj nélkül lehet sütni (vagy szó szerint egy csepp olajjal). Olcsó ételek, mindenhol eladott.

De a teflon edényeknek jelentős hátránya van - nagyon óvatos kezelést igényelnek. Ha megkarcolja a felületet, fennáll annak a veszélye, hogy jelentősen csökken a termék élettartama. A melegítés során deformálódó teflon mérgező anyagokat szabadíthat fel. De nemcsak deformálódott teflon veszélyes: ha a teflon serpenyőt 220 fok felett melegítjük, a túlmelegedés is mérgező reakciót okoz.

Ezért a modern teflon termékek termikus villogással rendelkeznek - a túlmelegedést figyelmeztető hőmérsékleti mutatók.

Kerámia bevonattal

Öntöttvas és alumínium lehet egy serpenyő alapja, de kerámiával borították, amely az edényekhez kerámia edényeknek nevezhető. Mivel a minősége a Teflon felett nyer, az ilyen eszközök ára magasabb lesz. Egy hatalmas plusz kerámia palacsinta készítő, hogy nem fél a magas hőmérsékletektől. És az emberi egészségre is biztonságos - a kerámia ökológiai (csak kő, víz, homok részeként), a túlmelegedés során bekövetkező mérgező kibocsátások nem tartoznak ide.

A kerámia serpenyő használata előtt mossa le vízzel, törölje szárazra, tegye tűzre, öntsön egy csepp olajat. A bevonatot hamarosan olajjal táplálják, és néhány perc múlva egy új serpenyőben is megpirítjuk a palacsintát.

Márvány bevonattal

  Az ilyen serpenyők ma trendben vannak - egy szép porzás, ami valami kozmikus képhez hasonlít, nagyon modernnek tűnik.

  Pluszok, mint az edények:

  • a palacsinta nem ragaszkodik hozzá, és nem ég;
  • a bevonat összetétele környezetbarát;
  • Toxinok "kő" serpenyője nem bocsát ki;
  • a magas hőmérsékletű ételek nem félnek.

  De nem volt hátránya - a márvány sütőedény többet fizet, mint a teflon és a kerámia. De a márványbevonattal rendelkező termék a gyártó biztosítékai szerint hosszabb ideig tart, mint az olcsóbb társaik. Nem fél a fém lapátoktól és késektől, ami megkönnyíti az ételek kezelését. De mégsem kellene gondoskodnia az extrém ellenőrzésekről: használjon szilikon- és fűrészlapokat a palacsinták esztergálásához.

  Öntöttvas

  Ideális konzervatívok számára. Öntöttvas emberek sok évszázaddal ezelőtt kezdtek használni. Ez az anyag univerzális és időigényes. A tartósság és az erő szempontjából alig lehet összehasonlítani.

  Az öntöttvasnak nincs speciális tapadásmentes bevonata, de ha öntsön olajat, maga az anyag tapadásmentes lesz. Minél hosszabb ideig szolgálják fel az öntöttvas serpenyőt, a finomabb palacsintákat készítenek rajta - ez a konyha paradoxonja. De az ideális öntöttvas serpenyő csak azzal a feltétellel hívható, hogy semmi több, amit nem sütesz rajta. Ez jól illeszkedik, és más, öntöttvasból készült edényekből készült palacsinta egy kicsit furcsa.

  Scratch a vas bevonatot nem tudsz. Egy ilyen serpenyő tartós, tartós, jól tisztított és alig deformálódott. A ház minden második szeretőjének van egy serpenyője „az anyától vagy a nagymamától”. Ez az étel valóban gyakran örökölt. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen eszközök viszonylag olcsóak.

  Öntöttvasnak két hátránya van: hajlamos a rozsdára (ezért lehetetlen a nedves edényeket elhagyni) és nehéz. Ha éppen megvásárolt egy öntöttvas serpenyőt, kalcinálja a sót, amíg az utóbbi sötétre nem vált. A só a koromot, valamint az öntvények előállításához használt olajos anyagokat veszi figyelembe. Kalcify sóval ismételje többször. Ezután megkezdheti a palacsintát.

  réz

  A réz egy értékes fém, amelyet konyhai eszközök gyártásához is használnak. Az ilyen palacsinta készítőt azonban csak akkor vásárolhatja meg, ha készen áll a nagy mennyiségű részvételre a szép vásárlás érdekében: a rézedények nagyon drágák. A réz edények jól melegítik, sokáig melegen tartják, szépen néz ki a konyha belsejében.

  Azok, akik egy réz serpenyőben palacsintát főztek, azt mondják, hogy ízük elegánsabb és finomabb. Talán ez egy placebo hatás, de lehetséges, hogy a nemesfém valóban befolyásolja az élelmiszer ízét.

  Igaz, még a drága réz konyhai edények sem maradnak hibák nélkül: a felszíne idővel sötétebb, ami nem tűnik nagyon szépnek.

  elektromos

  Érdekes lehetőség azoknak, akik lépést tartanak az időkkel. Az Electroblinboxes lapos hornyokkal ellátott edények, amelyek lehetővé teszik a tökéletesen lapos palacsinta gyors sütését. Az egyik ilyen elektromos kreppkészítő 2-8 horonyból áll. Az ily módon sült palacsinta nem ragad, és nem ragad.

  A tésztát egy speciális spatula segítségével szétszórjuk a sütőfelületre. A legtöbb modell rendelkezik a fűtési hőmérséklet kiválasztására. Figyelemre méltó, hogy az ilyen termékek gyártói egyre gyakrabban termelnek eltávolítható felületekkel rendelkező elektrolizátorokat: megváltoztathatják a palacsinta alakját és méretét, textúrázzák, mintázattal, stb.

  elmerülés

  Ez az alkalmazkodás megkönnyíti az életet a háziasszonyok számára, akiknek nemcsak az első palacsinta van, hanem minden későbbi nem akarja sikeresen lenni. Először meg kell gyúrnod a tésztát (anélkül, hogy eltérnél a recepttől), akkor be kell kapcsolnod a víz alatti konvex kreppkészítőt az elektromos hálózatba. A hőjelző néhány perc múlva megmondja, hogy megkezdheti a sütést. A palacsinta készítőt közvetlenül a tartályba kell mártani, a tésztát szó szerint 2-3 másodpercig (a palacsinta esetében vastagabb 5-6 másodpercig). Egy perccel később az első palacsinta eltávolítható a felületről.

  Ha a palacsintákat rózsásra kell fordítani, a palacsintát fel kell fordítani és 10 másodpercig tartani a felületen. Csak szilikon lapátokkal lehet átfordítani. Amikor mindent főzünk, a palacsinta készítőt leválasztjuk a hálózatról, lehűtjük és nedves ruhával töröljük.

  Kétoldalas

  Eszközükben az ilyen serpenyők valamivel egy ostya vasra emlékeztetnek. Inkább egy kis elektromos tűzhelyhez hasonlítanak, nem pedig egy serpenyőhöz. A tészta két dipje segít abban, hogy a palacsinták azonos méretűek legyenek, sima élekkel rendelkezzenek.

  A cserélhető felületekkel rendelkező palacsinta-készítők nagy keresletet igényelnek: úgy dönt, hogy két nagy palacsintát vagy hat kis süteményt süt. A gyerekek nagyon szeretik a palacsintát - akár egy egyszerű smiley, akár a nyúl. Érdekes textúra lehet sütni és palacsintát készíteni.

  Érdemes egy ilyen kétoldalas pan nem nagyon olcsó.

  Űrlapok és méretek

  Nincs egyetemes opció: ha szereted a töltelékkel töltött palacsintát, akkor egy nagy serpenyőre van szükség, legfeljebb 30 cm átmérőjű. Az ilyen palacsintákba könnyen behelyezhető a töltelék, és csövekbe vagy borítékba kell őket csavarni. Ha nem minden palacsintát töltöttek, akkor egy 20, 22, 24 cm átmérőjű cső alkalmas egy serpenyőben. Nagyon kicsi palacsintát készítenek azok, akik szeretik a miniatűr palacsintát.

  A négyzet alakú termékek palacsinták számára is megijesztenek néhány vásárlót - nem illeszkednek a fejükbe, mivel nem lehet palacsintát kerekíteni. Igen, kezdetben kerek, ez standard. De sokan valószínűleg észrevették, hogy nagyon kényelmes a töltelék csomagolása a palacsinta négyzeteibe. Ebben az esetben négyzet alakú edényeket készíthet, amelyek szintén funkcionálisak.

  Az ábrázolt kreppkészítők nem nevezhetők elhívás nélkül. Aranyos konyhai eszközök malacok, kamilla vagy cseppek formájában - jó választás egy kisgyermekes család számára.

  Kiválasztási kritériumok

  A palacsintacsomag kiválasztásának fő kritériumai a következők.

  • Az aljzat vastag és sima legyen. Ha a serpenyő teljesen „vékony”, nem valószínű, hogy erősen ellentmondásos ereje garantálja a hosszú élettartamot. Az egyenletes felmelegedés és a hőátadás vastag és sima alsó érdeme.
  • Alacsony lökhárítók. A palacsintákat magas serpenyőben egy serpenyőben forgatni nagyon nehéz.
  • Nem melegítő fogantyú. Ha eltávolítható fogantyúval vásárolta meg a terméket, az anyag, amelyből készült, magas hőmérsékleten megolvadhat.
  • Átmérőjű. Lehet, hogy kevesebb, mint 20 cm, majd a palacsinta tömör lesz. Ha szereted a hatalmas palacsintákat, amelyek bármilyen töltetet tartalmaznak, vásárolj egy 26-30 cm átmérőjű serpenyőt.

  Gyakran a vevő nem merül fel a megvásárolt termék jellemzői között: ha a serpenyőn kívülről szereted, mint az ára, akkor a vásárlás lesz. És amikor néhány hét múlva meghiúsul a palacsinta készítő, a vevő felháborodik. Fontos tudni, hogy a serpenyőben készen áll a konyha „rezidensévé” válni, hogyan kell kezelni. Ha teflon, akkor a terméket a legkényesebb gondossággal kell ellátnia: ha egy ilyen bevonatot deformál, a palacsinták meggyulladnak és égnek.

  Ápolási tippek

  Miután a rózsás palacsinta hegye az asztalon van, néhány háziasszony rohan, hogy gyorsan elhelyezze a serpenyőt a mosogatóba, és öntsön vizet. Tehát nem teheted. A palacsinta készítőnek önmagában kell lehűlnie, csak azt követően, hogy meg lehet mosni. De a serpenyő néhány órára történő elhagyása nem is éri meg.

  Gondoskodjunk mind az alapról, mind a fogantyúról. Mossa meg az edényeket és törölje szárazra, és csak ebben a formában helyezze be. Ügyeljen arra, hogy mossa és törölje le a palacsintát használó lapátokat. Nos, ha erre van egy külön penge. A palacsinta főzésére szolgáló tányérokat gyakran lapátokkal egészítik ki.

  A fémszerelvények valójában nem használatosak: az öntöttvas nem fél tőlük, de sok más anyag is fél, mert a hostessek inkább szilikonot és fát használnak.

   Ha süteményt sütesz egy nedves tálba, főzzük a tálat egy másik serpenyőben. Ne használjon kreppkészítőt más ételek főzéséhez.

   Miután megvásárolt egy új terméket a palacsinták főzéséhez, olvassa el figyelmesen az utasításokat. Ne szakítsa meg, ne mossa le és szárítsa meg a palacsinta készítőt időben, akkor nem kell hamarosan a következő palacsintát megcsinálni.

   Tippek az öntöttvas serpenyők kiválasztásához a következő videóban.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok