Sütőedények

Minden öntöttvas edényekről

Minden öntöttvas edényekről

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Előnyök és hátrányok
 3. típusok
 4. méretek
 5. A népszerű modellek értékelése
 6. Kiválasztási kritériumok
 7. Használati tippek
 8. Vélemények

Öntöttvas serpenyők bármelyik konyha egyik alapvető tulajdonsága, mivel a sütéshez más típusú ételekhez képest előnyük van. Annak érdekében, hogy ez az eszköz sok éven át szívesebben legyen a háziasszonynak, meg kell tudni, hogyan kell helyesen használni és gondoskodni róla.

Jellemzők

A fő dolog, ami megkülönbözteti az öntöttvasot más fémektől - lenyűgöző súly. Függetlenül attól, hogy a serpenyő egy szerény és sokoldalú eszköz a konyhában, azt megfelelően kell használni.

Egy új öntöttvas serpenyő szükségszerűen kalcinálva van, különben elrontja az első étel ízét. A lényeg az, hogy öntöttvas porózus anyag, melegítéskor kiterjed, és az olaj belép a pórusaiba. Az ételkészítés idején a termék megjelenése szükséges ahhoz, hogy megőrizze a vonzó megjelenést és megvédje a rozsda megjelenését.

Az első főzés idején a technikai olaj felszabadul, és az élelmiszerbe kerül, ezáltal rontja ízét és szagát. A kalcinálás lehetővé teszi, hogy megkapja a szükséges tapadásmentes réteget, amely akkor is megmarad, ha a háziasszony megfelelően mosja a serpenyőt, és nem használja a nagy kemény részecskékkel rendelkező tisztítószereket a készítményben.

Öntöttvas népszerű az edények gyártásának anyagaként, mivel az étel elkészítése nem elég. Fontos feltétel, hogy a bevonat integritását és a termék megfelelő kezelését a teljes üzemidő alatt megőrizzük.

A serpenyő sütése során a háziasszony elsődleges feladata, hogy olajjal kezelje, amely melegítéskor behatol a pórusokba és ott marad. Ha a serpenyőben nincsenek repedések, akkor még régi ételeket is lehet rendezni. Először is, a rozsda eltávolításra kerül a felületéről, majd az öntöttvas fűtött és napraforgóolaj kerül alkalmazásra. A főzőedények kihűlhetnek.

Sok háziasszony kétségbe vonja, hogy az öntöttvas alkalmas-e a tűzhelyükre. Valóban, minden főzőlapnak számos jellemzője és kiváló fűtési paraméterei vannak. Az univerzális eszközök elektromos tűzhelyeket tartalmaznak, mivel bármilyen edényt használhatnak. Ebben az esetben az egyetlen követelmény a falak vastagsága. Ennek a mutatónak legalább 3,5 mm-nek kell lennie. Ez garantálja az edények egyenletes fűtését, hogy minden termék gyorsabban elkészüljön és hasznos vitaminokat tartson fenn.

Gáztűzhely használatakor érdemes megjegyezni, hogy a főzéshez használt tűz használata saját jellegzetességekkel rendelkezik. Ha egy serpenyőt sima aljjal használ, akkor a láng szó szerint semmit nem fog elkapni. Ezért az ilyen esetekben jobb választani edények hornyokkal, mert gyorsabban felmelegszik.

A sima alsó konyhai edények ideálisak az üveg-kerámia lemezekhez. Az indukciós paneleken csak speciális tartályokat használhat, amelyeket ennek megfelelően jelölnek.

Minden serpenyőben van egy megfelelő olyan jel, amelyen könnyen megállapítható a termék kompatibilitása a kályhával. Ha nem közvetlenül a serpenyőben van, azt a dobozon kell feltüntetni.

Nem mindig az edények közvetlenül a fedéllel érkeznek. Amint azt a gyakorlat mutatja, ez hasznos kiegészítője a serpenyőnek, mert ennek köszönhetően a sütés során a fröccsenés nem esik a környező lemezre és maga a felszínre.

Előnyök és hátrányok

A szakácsok a munkájuk során figyelembe veszik a fűtési hőmérsékletet, az anyagot, amelyben az edény elkészült.Például a kerámia edényekben a pörköltet és a pörköltet megkapjuk. A vasaló ételeket gyakran használják a pilafhoz, mivel a rizs felszívja a szükséges ízeket és nem forralja fel puha.

Az öntöttvas használata a háztartásban vitathatatlan, mivel egyik más fém sem ismételte meg egyedi tulajdonságait. A legjelentősebb előnyök közé tartozik:

 • a melegítés egyenletes eloszlása ​​a melegítő edények után, és a serpenyőben lévő termékek ugyanúgy készülnek;
 • az öntöttvas hője hosszabb ideig tart, így az étel hosszú ideig meleg marad;
 • az ilyen ételek ideálisak a pároláshoz;
 • biztonság, mert a vas nem tartalmaz toxinokat, amelyek felmelegedhetnek;
 • nincs deformáció, még hosszabb fűtés esetén sem;
 • tartósság és gondoskodás;
 • a természetes tapadásmentes réteg jelenléte.

De, mint minden más anyag, az öntöttvasnak van néhány hátránya. Nem olyan jelentősek, hogy lemondanak belőle az ételekről, de ezeket figyelembe kell venni:

 • sokáig felmelegszik;
 • sok súlya van;
 • megfelelő ellátást igényel;
 • belül nem tárolható hosszú ideig.

típusok

Öntöttvas serpenyők nagy választékban kerülnek a piacra. Az öntés mély és lapos, kizárólag palacsinta sütésére szolgál. Egy ilyen edényben az étel csodálatosan kóstolóvá válik, és égés nélkül jól sütik.

A fogyasztók körében népszerű fedéllel rendelkező modellekmert a vevő maximális kényelmet biztosít a főzés során. A fából készült állványon lehetőség van arra, hogy a forró ételeket közvetlenül az asztalra szolgálják.

Az ilyen konyhai eszközök változatossága nem tetszik a háziasszonynak. Ha néhány évtizeddel ezelőtt egy változatban egy öntöttvas serpenyő került bemutatásra, akkor ma már nem tapadó bevonattal és eltávolítható fogantyúval rendelkeznek. A modern technológiák folyamatosan fejlődnek, minden gyártó arra törekszik, hogy figyelembe vegye a fogyasztó kívánságait.

Egyre több modell létezik a piacon, amelyeket egy adott esetre használnak, például grilledényekhez, vagy brazier-hez. A Enamelware szintén kifogy a divatból.

Meg kell jegyezni, hogy öntöttvas alkalmas indukciós kemencékben való használatra, mivel ez egy csodálatos ferromágnes. Az indukciós alsó rész a gyártók egyik modern fejlesztése. A hullámos aljú edényekben egyáltalán nem használhatók olajok. Az ilyen ételek tökéletesen illeszkednek a mosogatógépbe. Az egyetlen hátránya egy könnyen kezelhető fém fogantyúnak és a burkolat hiányának tekinthető.

Az univerzális öntöttvas termékek bevonat nélkül készülnek. Tiszta fémen bármilyen edényt lehet főzni, miközben nem veszítik el ízüket. Az ilyen edények nyílt tűzön is ellenállnak a fűtésnek. Eladáskor 500 mm átmérőjű kis palacsinta lehetőség van.

Nemcsak az importált modellek közül választhatunk, hanem a hazai gyártók széles körét is bemutatják.

A forró mártások főzéséhez biztosan van egy kis öntöttvas a konyhában. Egy serpenyőben, egy serpenyőben. A konyhai edényeket vastag falak (kb. 7 mm) és a szerkezetben lévő kifolyó jellemzi. Az ilyen serpenyő súlya mérsékelt mérete ellenére 1 kg. A főzés során a mártás nem ég, mivel a hő egyenletesen oszlik el.

A tapadásmentes bevonat ma sikeresen alkalmazható öntöttvas termékekre. Bár ezek a serpenyők számos előnnyel rendelkeznek, nagyon igényesek a felületükkel érintkező evőeszközökre. A zsír és az égetett élelmiszerek egyszerűen tisztíthatók, ha a tartályt forró vízzel töltik. Az ételek nem szívják fel a szagokat.

A polcokon megtalálható zománcozott sütőedényekamelyen különböző ételeket kell megsütni. Ha kívül van egy zománcréteg, akkor az ételek gyorsabban felmelegednek. Az ilyen bevonat hátránya, hogy nem ellenáll a sokkoknak.Idővel a zománc elszakad, a termék elveszti vonzó megjelenését.

Amint megjelenik egy kis repedés vagy chip, a védőbevonat elkezd összezúzódni, és bejuthat az élelmiszerbe, így a serpenyő további felhasználásra alkalmatlanná válik.

méretek

Öntöttvas serpenyők nagyok és kisek, mélyek és nem. Minden az ételek céljától függ. Az átmérő nem mérhető az alján, hanem a felső széle mentén, mivel egyes modellek felfelé emelkednek. A dobozon vagy az ételekre vonatkozó utasításoknál a méret is a felső szélen látható. Ha a termék 28 cm, akkor a fedélnek azonosnak kell lennie.

Mielőtt beszélnénk az ilyen típusú edények méretéről, érdemes megemlíteni a főzőlapokat, amelyek alapégők szabványos méretűek. Közepes - 180 mm, kicsi - 145 mm és nagy - 225 mm. A serpenyők alja ugyanolyan méretű.

A modern lemezek a korábban megállapított szabályokkal ellentétben készülnek, amelyeket egy serpenyő megvásárlásakor figyelembe kell venni. Minél kisebb a főzőlap, annál több hely van, így az edények szélesebbek, nagyobb átmérőjűek, mint maga a főzőlap. Az oxigénes edényeket lapos, kis aljzat jellemzi, de a falak nagyobb átmérőjűek, így az ilyen ételek sok helyet foglalnak el.

A legnépszerűbb modellek a következők (mm-ben):

 • 18;
 • 20;
 • 22;
 • 24;
 • 26;
 • 28;
 • 30;
 • 32.

Minden háziasszony választja azt, amelyik neki kényelmes. Nem csak a lemez méretét veszi figyelembe, hanem az elkészített ételek sajátosságait is. A kis serpenyőkben nagyon kényelmes adagokat készíteni, vagy csak melegíteni a reggelit. A közepes és lapos tartályok ideálisak palacsintákhoz.

A legnépszerűbbek 26 és 28 cm átmérőjű edények. Szakmai szakácsok tudják, hogy az étel minősége számos tényezőtől függ, beleértve a masszív aljzat jelenlétét és a főzőlap méretének a használt edények méreteinek megfelelőségét.

Gáztűzhely és egy nagy serpenyő használata esetén jelentkezhet lángmegszakító. A készülék fő célja - egyenletesen osztja el a hőt.

A népszerű modellek értékelése

A jó öntöttvas edények mind külföldi, mind belföldi. A legjobb gyártók azok, akik képesek voltak létrehozni egy olyan terméket, amely teljes mértékben megfelel a fogyasztó igényeinek, és ötvözi a biztonságot, az erőt, a tartósságot és a vonzó designot.

A piacon ismeretlen gyártók modelljei vannak, de a szakértők a világhírű márkák ételeit választják. mert megfelel a nemzetközi szabványok szükséges követelményeinek.

 • Berghoff. Belga márka, amely a világ minden tájáról ellátja az edényeit. Nem csak edényeket, hanem más konyhai eszközöket is készít. Ami a serpenyőket illeti, az uralkodót több sorozat képviseli. Vannak modellek palacsinta sütésére és grillezésre. A gyártó annyira bízik a szállított áruk minőségében, amely 10 éves garanciát ad neki.
 • Fissman. Még mindig egy fiatal márka, amely nagy ambícióval rendelkezik. A piacon mindössze 5 év alatt a gyártó tudta megnyerni a fogyasztó figyelmét és megerősítette pozícióját. Kínai jó minőségű termékek, amelyek megfizethető áron. A nagy termelési kapacitással rendelkező növények különböző méretű és magasságú serpenyők gyártásával foglalkoznak.
 • KitchenAid. Nem mindenki ismeri az amerikai márkát, amely nem veszít el pozíciókat a legjobb rangsorban. Elkötelezi magát mindazok gyártásában, amelyek hasznosak lehetnek a konyhában a háziasszony számára. Rossz edényei vannak, de kiváló minőségűek. Vannak zománcozott modellek és grill prések.
 • Le creuset. Mint tudják, a francia úgy gondolja, hogy különleges művészetet készít, tudják és képesek egyedi mesterművek készítésére. Ez a márka hatalmas kínálatú serpenyőket kínál, a sorban vannak még a fánk sütésére szolgáló termékek is. Ha a korábbi gyártók megpróbálják az árut elfogadható minőségű valós áron szállítani, akkor túl kell fizetnie.A legolcsóbb modell ára 9400 rubeltől indul. Ez az ár a hivatalos honlapon van felsorolva, az áruházakban a serleg többet ér.
 • "Biol." Olyan márka, amely Ukrajna területén ételeket készít. Már 17 éve van a piacon, és ez idő alatt nem volt kérdés a szállított áruk minőségével kapcsolatban. A tartomány nagyon elegáns - vannak bármilyen méretű, formájú, bevonatos és nélkülözhetetlen edények. Az áruk ára - az átlagos árkategórián belül.
 • "Seaton": A vállalat mindig öntöttvas edények gyártására szakosodott, így az évek során sikerült elérnie a legmagasabb minőséget. A költség ugyanakkor megfizethető szinten maradt. Szállítás esetén az árut átlagosan 1000 rubelbe kerül. Nagyobb edények drágábbak, 2000 rubeltől. Ez jó alternatíva a nyugati kollégák számára, legalábbis méltósággal versenyezhet velük.

Néha gyárilag hibás az ételek, de más gyártókkal is.

 • Rondell. A márka gazdag történelemmel rendelkezik, de a vállalat nem szokott eleget tenni az elért eredményeknek, így minden évben új modellek jelennek meg a piacon. Termelésük során öntöttvas ötvözetet használnak, amely akár az európai piacot is meghódíthatja.
 • "Dobrynya". Ez egy hazai gyártó, amely a serpenyőkön kívül az otthoni elektromos készülékeket is gyárt. Jó minőségű termékek, de van házasság. Ez drágább, mint az ukrán és a kínai márkák.
 • BAUMALU. Jó woksokat készít 360 mm átmérőjű. Az egyszerű használat érdekében a fogantyú két fogantyúval rendelkezik. 8 mm vastag falak - ideális megoldás a hús pörköléséhez és pörköléséhez. A modellek grillezővel rendelkeznek, gőz főzésére használják.

Figyelembe kell vennünk az öntöttvas serpenyők speciális modelljeit is.

 • "Kelli KL-0131-28." Wok vékony falakkal. Még levesek főzésére is használhatja. A serpenyő átmérője 280 mm, mindkét oldalán zománcbevonat van. Az élelmiszer belsejében gyorsan felmelegszik, főzés után a maradványait egyszerűen le lehet mosni a felületről. A gyártó megvizsgálta a fogantyú alakját és kialakítását. Felülete tökéletesen illeszkedik a kézbe, és nem csúszik. A termék ára 1800 rubeltől indul.

Nem használható indukciós felületen.

 • "KitchenAid KCI10GPOB". Grill pan - egy nem szabványos megoldás azoknak, akik hozzászoktak a piknik megszervezéséhez. A csomag szilikon fogantyúkat tartalmaz. Ez az anyag akkor sem melegszik fel, ha az edényeket a sütőbe helyezi. Elérhető fedőprés segítségével. Eladó három színben kapható. Az előnyök közül kiválaszthatja a kiváló minőségű zománcot, melyet bármilyen lemezen használhat. Az edényeket a sütőben, 250 ° C hőmérsékletre előmelegítve állíthatja be. A modell hátrányai - sok súly és költség.
 • Regent Inox Linea Ferro. Palacsinta serpenyő, amely standard két centiméteres peremmel és 260 mm átmérőjű. A fogantyú fából, ha szükséges, könnyen eltávolítható. Szükség esetén a serpenyő sütőedényként szolgál, indukciós aljával. A modellt a gyártás során meggyújtják, így a kedvenc ételeket a vásárlás után azonnal megkezdhetik. Ez egy meglehetősen nehéz termék, súlya 2,6 kg, ezért jobb, ha a palacsintát egy spatulával főzzük.
 • Myron Cook Evolution GR24SET. Modell serpenyő nyomólapral. A termék átmérője 240 mm. Van egy fedél a konfigurációban, mérete kissé kisebb. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a steaket a forró felületre préselje, és jellegzetes hornyos hornyot kapjon. A serpenyő fogantyúi szélesek, monolitikusak. A termék a sütőben történő főzéshez használható.

Kiválasztási kritériumok

Ahhoz, hogy helyesen válasszon egy öntöttvas serpenyőt, és nem kell csalódnia a vásárlás során, tudnia kell, hogy milyen kritériumokat kell figyelnie az elsőre. A hatalmas választék néha összekeveri az egyszerű vásárlót.Nem mindig világos, hogy melyik árut használják. A modern márkák a polcokon helyezkednek el, a palacsinta és a grill. Néhány modell alkalmas speciális ételek elkészítésére, míg mások sokoldalúak.

A kiválasztási folyamatot és a bevonatok sokféleségét komplikálja:

 • Teflon;
 • kerámia;
 • zománc;
 • titán;
 • Excalibur;
 • fedezet nélkül.

Ha a választás a serpenyő célállomásán alapul, akkor egy univerzális termék, amely sütésre, pörkölésre, süteménycsomagolásra alkalmas, mindenki számára előnyös. Vásárolhat egy modellt, és minden egyes esetben külön-külön is kapható a serpenyők, a muffinok főzésére szolgáló edények.

A mély termékek nem veszítik el népszerűségüket, mivel ideálisak a pilaf és sok más ázsiai étel elkészítésére.

Van egy úgynevezett piac prémium szegmens amely a grill-palackok gyártására összpontosít. Az ilyen termékek nem olcsóak, de lehetővé teszik a menü megváltoztatását.

A serpenyő átmérője szintén fontos, és a háziasszony sajátos igényei alapján kell kiválasztani. Túl nagy modellek nem moshatók a mosogatógépben, de kényelmesek egy nagy család burgonyájának megsütésére. Jó választás lehet az edények, amelyek átmérője 40 és 50 cm között mozog, és ezek a méretek is növelik az oldalakat.

Palacsinta edények Az oldalaknak alacsony oldaluk van, ami lehetővé teszi az edény könnyű eltávolítását a serpenyőből. Egy ilyen termék átmérője 250 mm. Eladó egy speciális bot, amelyet a tészta gördítésére használnak.

Megfelelő használat esetén a palacsinta nagyon vékony, szinte átlátszó.

Ha egy serpenyőt bevonattal vagy anélkül tekintünk, akkor a két termék nem különbözik nagymértékben a sütési tulajdonságaikban, de több karbantartás szükséges a tiszta fémhez. A nem tapadó spray könnyen tisztítható forró vízzel és szappanoldattal, nyitott öntöttvasval, minden más.

A bevonat nélküli edények helyreállíthatók, ha rozsda jelenik meg, míg repedt zománcozott, kerámia vagy egyéb bevonattal a termék a szemétbe dobható.

Az utolsó paraméter, amelyet figyelembe kell venni egy serpenyő vásárlásakor, az alsó és a fal vastagsága. Vannak olyan termékek, amelyeken ugyanaz a mutató van. Leggyakrabban 3 mm-es, de az ételeket és vastagabb. Minél nagyobb ez a paraméter, annál hosszabb ideig felmelegszik a termék. Vékonyfalú modellek, mártásokhoz, vastagfalú - grillezéshez.

Használati tippek

Az öntöttvasból készült termékek különleges gondosságot igényelnek. Az ilyen edényeket óvatosan kell használni az üveg-kerámia lemezre, mert sokat súrol meg, és véletlenül károsíthatja a felületet.

A rendszeres megelőzés az első dolog, amit egy gondoskodó szeretőnek figyelnie kell. A főzés után a serpenyőt alaposan meg kell tisztítani az élelmiszermaradékból. Öntöttvas az a tény, hogy az étel a pórusaiba kerül, ha hőmérsékletnek van kitéve, és ennek következtében szag van, amire szüksége van ahhoz, hogy megfelelően ártalmatlanítsa.

Elég, ha az edényeket egy ideig forró vízbe merítjük, és szappanos oldatot alkalmazunk. Erős vegyszerek használata, és különösen nagy csiszolószemcsék használata szigorúan tilos. Egy egyszerű szivacs figyelemre méltóan eltávolítja a lágyított ételek maradványait. Néha tisztításra kerülnek só vagy szóda.

A szennyeződések eltávolítása után az edényeket meg kell gyújtani, zsírozni és hűlni kell. A védőréteget önmagában képezi. Minél hosszabb ideig használja a serpenyőt, annál vastagabb a természetes tapadásmentes bevonat. A legtöbb háziasszony nem tudja, hogy távolítsa-e el.

Egyre több szakértő egyetért abban, hogy az ilyen réteg zsír- és élelmiszermaradványokból áll, amelyek minden további fűtés során kellemetlen szagot bocsátanak ki és rákkeltő anyagokat bocsátanak ki, ezért el kell távolítani az ilyen „szemetet”.

Ennek számos módja van.. A serpenyőt több órán át a sütőbe lehet küldeni, de fontos, hogy az edények ne legyenek műanyag fogantyúval, különben egyszerűen romlik. A fémtartályt eltávolítva a sütőből, nem lehet hideg vízzel lemosni, ez pedig a mikrokockák megjelenését okozhatja a felületen, a serpenyő pedig visszafordíthatatlanul károsodik. A terméknek önállóan hűlnie kell a tűzhelyen. Nagar lemarad, és lehet majd elválasztani.

Hatékonyan eltávolíthatja a réteget, ha a serpenyőt forró vízben kis mennyiségű folyékony szappannal áztatja. Amikor az öntöttvasot meg lehet tisztítani, törölje le törülközővel, és napraforgóolajjal kenje meg. Az edényeket jól szellőző szekrényben kell tárolni, mivel a penész és a rozsda nagy páratartalom mellett egy serpenyőben alakulhat ki.

Egy egyszerű ecetsav és vízoldat, amelyet 1 és 1 közötti arányban keverünk, és a felületre 30 percig alkalmazzuk, segít abban, hogy az edényt a megjelenő narancssárga rétegből eltávolítsuk. Ezt követően a rozsda könnyen eltávolítható egy egyszerű puha szivaccsal. A fém ismét kalcinálódik és olajozott.

Ha az öntöttvasot késztermékekkel tisztítja, akkor azokat, amelyek kifejezetten a főzőlap felületének tisztításához készültek. Az ilyen kompozíciók nem tartalmaznak csiszolóanyagot, így a fém minimális kárt okozott.

Az öntöttvas követelménye az az első gyújtás előtt. Ez az eljárás nem vonatkozik azokra a modellekre, amelyeken a zománcréteget alkalmazzák.

Nem számít, hogy melyik országban és melyik márkában készülnek az ételek. A gyártási folyamat során a fém mindig műszaki olajjal van bevonva. Úgy tervezték, hogy olyan védőréteget hozzon létre, amely megvédi a rozsdát. Ha az ételt közvetlenül a vásárlás után próbálja meg főzni, az étel megkapja a motorolaj ízét.

A kalcináláshoz rendszeres asztali sót vagy növényi olajat használhat. Ha az első opciót használja, akkor a serpenyőben sűrű sót kell öntenie, és egy kis tűzre kell tennie. Amikor a serpenyő teljesen öntöttvas, védőbevonat vagy műanyag betét nélkül, a sütőbe helyezhető. A védőrétegű modellek nem melegek.

Az egyes esetekben az idő külön-külön kerül kiválasztásra. Minél vastagabbak a falak és az alsó rész, annál hosszabb ideig tart az edények melegítése. Érdemes irányítani a só színét, idővel megváltoztatja. Amint a só sárgára változik, a serpenyőt eltávolítjuk és hagyjuk lehűlni. A sót már nem használják fel, felszívja a káros technikai olajat, így eldobja. Ha a termék nem túl meleg, akkor olajozható.

Ebben a folyamatban a kalcinálás vége. Az edényeket ismét tűzre helyezzük, és hagyjuk jól felmelegedni. A nyílt pórusok és a kenőanyag belép. 15 perc elegendő a kívánt hatás eléréséhez.

Ha csak pörkölésre használnak olajat, az új tartályt meleg vízzel mossuk, majd a tűzre helyezzük, és a folyadékot úgy öntjük bele, hogy teljesen lefedje az alját. Közepes hővel is 10 perc elegendő az edények melegítéséhez.

A serpenyőben le kell hűlni, a lefolyót le kell üríteni, és a terméket szárazra törölni kell. Erre a legjobb, ha papírtörlőt használ.

Van egy másik módszer a kalcinálásra, de alkalmas arra az esetre, ha a háziasszonynak nincs kétsége az ételek gyártásához használt vas minőségéről. A serpenyőt a tűzre helyezik, és addig felmelegíti, amíg el nem kezd világítani. A színárnyalat változása a műszaki olaj teljes égését jelzi. Ez tehát kellemetlen szúrós szagot ad ki jobb, ha kinyitja az ablakokat a házban, vagy kapcsolja be a motorháztetőt.

A tartályt eltávolítjuk a hőből és vízbe merítjük, majd ismét felmelegítjük.Amikor teljesen megszáradt, olajjal kenjük, egy centiméterre öntsünk egy sós réteget, és újra melegítsük. Mielőtt elhelyezné a tartályt a szekrénybe, csak törölközővel törölje le.

Vélemények

Számos értékelés szerint az öntöttvas serpenyőnek minden háziasszony házában kell lennie. Egy ilyen edényben a hús csodálatosan sült, a pilaf különösen illatos.

A serpenyő hosszú ideig történő kiszolgálása kell gondoskodnia róla. Védő olajréteg kialakítása szükséges, különben a rozsda megjelenik az edényeken.

Öntöttvas nem tárolható nedves helyiségben, mivel a penész belsejében a penész alakul ki. Az ételeket mindig törölje szárazra.

Emellett ne tisztítsuk a zománcozott és egyéb védőbevonattal ellátott modelleket, amelyek nagy abrazív részecskéket tartalmaznak. Ne karcolja meg a felületet késsel vagy villával.

Amint a zománc megsérül, az edények használhatatlanná válnak.

Az öntöttvas serpenyő használatára vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok