cserépedény

Minden a sushi ételekről szól

Minden a sushi ételekről szól

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Egy kis történelem
 2. Jellemzők
 3. faj
 4. A gyártók áttekintése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Gondozási funkciók

Az orosz nyelven adaptált „sushi” szó már régóta jól ismert a japánok számára. Japánul ez a finom étel úgynevezett "sushi". A keleti konyhák rajongói éttermekbe és sushi bárokba látogatnak, nemcsak az ételeket, hanem a különleges légkört is. Azok, akik csak ízleteseket akarnak enni, keleti ételeket rendelnek a házhoz. De azok számára, akik a keleti hagyományok szellemében otthon akarják kezelni vendégeiket, gondoskodni kell a sushi és a tekercsek beszerzéséről. Miért kell egy különleges ételhez különleges ételeket vásárolni? A történelmi hagyományokról van szó.

Egy kis történelem

Ma az ilyen ételek gyakran porcelánból készülnek. Japánban, a 17. században jelent meg, luxuscikk volt, és először egyszerűen csak koreai és kínai mintákat másolt. Sokan többet akartak nézni az ételekre, mint hogy ők magukkal kezeljék az ételeket.

És mégis ez a konyhai felszerelés nem csak egy sor válogatott lemez, hanem egy műalkotás, egy egész kompozíció, amelyben minden objektum a helyén van.

És mindez azért, mert a japán ételbevitel egy szertartás, amelynek célja a harmónia megteremtése. Itt minden fontos: szép ételek, edények, legfrissebb termékek, különleges esztétika az étel tervezésében. Minden étkezés hálaadással kezdődik, és ezzel véget ér. Az evés filozófia, és nem tolerálja a sietést. És ez az ételek további hangulatot teremtenek egy csodálatos időtöltéshez.

Jellemzők

A sushi házi készletek használatának előnyeiről és hátrányairól beszélve meg kell jegyezni, hogy a porcelánt gyakran kerámiatermékekkel helyettesítik. Az ok praktikus: a porcelán törékeny anyag. De környezetbarát, tartós, gondos kezeléssel, kényelmes tárolni. A csont-porcelán kifinomultabb, tágas, áttetsző és tartósabb. De ehhez sokkal magasabb árat kell fizetnie. És nehezebb gondoskodni róla.

A kerámia nehezebb, masszívabb, de ez nem akadályozza meg, hogy szép legyen. Nem káros anyagokat bocsát ki, nem képes ellenállni a hőmérséklet csökkenésének, bár ez a föld szempontjából nem releváns. A kerámiák hátránya a szerkezet porozitása, ami nem védi a hatásokat. Ezért sokan választják a kerámiából készült üvegárut, amely könnyebb, mint a porcelán, ütésálló, könnyen kezelhető.

Modern trend - a melamint tartalmazó ételek - szintetikus polimer. A gyakorlatiasság szempontjából ez nagyon jó beszerzés, de sokan zavarják az egészségre való biztonságos használat kérdését. A gyártók azt állítják A tanúsítványokkal megerősített, kiváló minőségű melamin edények teljesen biztonságosak.

Egy másik jellemző a hagyomány szerinti ételek színe. A festésben sok fehér, piros, zöld lesz. Vannak bézs és barna árnyalatok. De szinte a fő szín fekete lesz. Gyakran ellentétben áll az asztal színével, más ételekkel és szokatlanul szépnek tűnik. A más színekkel való rajzolás kombinációja teszi az ünnepi ünnepséget. Itt a pszichológiai szempont is fontos: fekete színű ételekből kevesebb ételt fogyasztanak, mint a fehér lemezek.

És a szakértők szerint a fekete szín nyugodtabb és ésszerűbb lesz. De a fekete edényeknek, különösen a fényeseknek, mindig tökéletesen tisztának kell lenniük: nincsenek csíkok, porok vagy chipek.

faj

A sushi ételek nemcsak tányérok edények kiszolgálásához, hanem a főzéshez szükséges edényekhez is. A rizs megfelelő forralásához egy vastagfalú edénytípusra van szükség.A tekercseket bambusz szőnyeg vagy speciális formák segítségével lehet kialakítani. Ezek lehetnek műanyag vagy fa. Bennük kíványát, rizst és tölteléket tartalmazó egyenlő hengereket lehet létrehozni, amelyek speciális vágásokkal könnyen vághatók. Ma a gyártók nemcsak kerek formákat, hanem téglalap alakúakat is kínálnak csillagok, szívek, négyzetek és virágok formájában.

A sushi, a tekercsek, a sashimi megfelelő és szép kiszolgálásához a következő edényekre van szükség.

 • Sashimizara - lemezek válaszfalakkal különböző típusú sushi, tekercs, sashimi, szószok, saláták (partícionált edény); lehet egyéni vagy gyakori, ha nagy.
 • Ahogy a tálcák szolgálnak sushioke (porcelán vagy kerámia, de mindig lakkozott) és tamaki-dai vagy geta - lábakkal ellátott fa lábak. Az előbbien a sushi leggyakrabban az utóbbit szolgálják fel, a tekercsek, de ez választható megkülönböztetés. A sashimi zsemle is szolgálati lemezként szolgál.
 • Japán csészealjak (seyuzaru), mint a sushioke, négyzet alakú, négyszögletes, ovális, gyémánt alakú, éles sarkok nélkül. Alacsony, szójaszószhoz vagy wasabi-hoz használják, pácolt gyömbért is ide lehet tenni.
 • Ön hozzáadhat szószot katakuti (tálak kifolyóval).
 • Újrafelhasználható botok (saibashi, noubashi) az elefántcsontból, szantálfaból és más drága anyagokból az étkezés során külön állványra - hasioki. A fából készült eldobható pálcika (varibis) szintén állványra vagy bambusz szalvétára vagy asztalra helyezhető.
 • Vannak speciális konténerek a japán elvihető.. Ezeket nevezik makonouti bento-nak, és a megosztott papír dobozai 5-6 ágból állnak.

A találkozó vendégei azonban nem valószínű, hogy csak ezeket a hagyományos ételeket fogják fizetni. Ezért szükség lehet egy üveg vontatásra a kedvéért és egy pohár az ital fogyasztásához - ochoko (ödéma). A zöldség-szerelmesek országában a zöldségsaláta mindig az asztalon van: friss, pácolt vagy konzervált. Az ilyen ételeket Kozar és Kobachi tálakban szolgálják fel. És mindez megfelelő a sushi és a tekercsek bevételekor.

Így a sushi ételek különlegesek a forma, a kapacitás és a funkcionalitás szempontjából. A vacsora megszervezéséhez például 4 fő részére:

 • 4 sushioke (szükséges) + 4 tamaki-dai vagy geta (ha lehetséges);
 • sashimizara (ha egy közös edényt szeretne);
 • 4 pár eldobható vagy újrafelhasználható hashi;
 • 4 Hasioki;
 • 4 bambusz szalvéta;
 • seyuzaru mártásokhoz, wasabi, gyömbér (ha nincs sashimizar);
 • Ochesi és 4 Ochoko kedvéért;
 • Kozara és Kobachi salátákhoz;
 • ha azt tervezed, hogy a vacsorát teával befejezed, akkor gondoskodnod kell a tea-szertartás ételeiről.

A gyártók áttekintése

Nem meglepő, hogy a sushi főételtermelői a keleti országok. Olaszországban, Franciaországban, Oroszországban azonban olyan konyhai eszközöket gyártanak. Az ár az anyagtól és a márkától függ. Például a sushi főbb kínai márkái Rak Porcelán, Cameo, Churchill, Revol. Ezek jól ismert gyártók, akik termékeiket nemcsak a tömegfogyasztóknak, hanem a sushi bároknak és éttermeknek, szállodáknak és luxus szállodakomplexumoknak is szállítják.

A Bone China a következő márkákat vásárolja meg: Royal Crown Derby, Top Art Studio, Cameo. Kerámiatermékek kiválasztásakor figyeljen a védjegyekre. Utopia, üvegek, Oxford. A legjobb üvegipari cégek cégeket kínálnak Bormioli Rocco, Arcoroc.

Kínai vállalat PuTian gépek hatalmas választékot kínál a sushi gyártásához és fogadásához, valamint a készletekhez. A gyártó fajanszokkal dolgozik, és különböző árkategóriákat kínál.

Orosz cég "M-plasztikát" kínál 5-10 tétel készletet meglehetősen megfizethető áron. A Fissman márka Dániában van bejegyezve, de Kína kiváló kerámia sushi készleteket gyárt a márka alatt. Mellesleg, ez a cég számos különféle tárgyakra és személyekre vonatkozik.

védjegy Valaha összeegyeztetve 100% melamin készleteket és egyedi elemeket (lemezek, csészealjak stb.) kínál. Ezt a modern trendet más vállalatokban fejlesztették ki, mert az ilyen termékek tartósak, megbízhatóak, tartósak. A márka termékei a sushi számára egyszerűen hatalmasak. A változatos alak és színpaletta is figyelmet fordít az Ever Unisonra.

Hogyan válasszuk ki?

A boltokban és az interneten vásárolhat kész készleteket vagy egyedi elemeket. A készlet szépsége nemcsak teljes, hanem ugyanolyan stílus- és színséma is. A készlet 2-4 - 6 - 8 fő részére. Kiválasztásakor figyelni kell:

 • a lemezek és a hozzájuk tartozó edények anyaga;
 • az anyag, amelyből a botok készülnek;
 • egy henger jelenléte tekercsek készítéséhez;
 • teljesség.

Ez a minimum. Nem lesz helyes, hogy Hashioki legyen. A készletben lehet sashimizar. Ha nem, akkor jobb, ha külön vásárolunk, mivel ez a közös étel segít megteremteni az asztalnál egy közelebbi barátságos légkört. Egy szélesebb konfigurációban ételeket találtak. Vannak készletek, amelyek tartalmazzák a nori lapokat, valamint a sushi, rizsecet és szójaszósz rizs.

Egy ilyen teljes készlet csodálatos ajándék lesz a kezdő sushi, valamint a tapasztaltabb sushi mesterek számára.

Gondozási funkciók

A sushi gondozásának jellemzőiről beszélve érdemes a rizs főzésére egy serpenyővel kezdeni. Ez általában öntöttvas üst, amelyet nagyon óvatosan meg kell vizsgálni: használat után a mosógépet jól kell mosni anélkül, hogy fémkeféket és erős csiszolószert használna, fordítsa meg, vagy törölje szárazra. Ezen intézkedések megsértése rozsdás foltokhoz vezet. Egy ilyen serpenyő már nem használható a főzéshez.

Bár a tekercsek készítéséhez használt szőnyeg (makisa) nem edény, de a hengerek a vágás előtt formálódnak. A sushi és a tekercsek főzésének és fogadásának minden eleméből a leginkább gondoskodik a szőnyeg. Vékony, bambuszszalagok, amelyeket pamutfonal rögzítettek, lehetővé teszik, hogy a rizs töltelékkel és a tekercsbe tekerje. A jobb megőrzés érdekében a szőnyegeket gyakran ragasztófóliával csomagolják, majd a filmre a nori vagy a rizs kerül.

Mindenesetre alaposan öblítse le a makizát, ha legalább egy rizs marad benne. Száraz helyen melegítse meg a szőnyeget vízszintes helyzetben. A bambusz természetes anyag. Ha nem követed a gondozásra vonatkozó szabályokat, akkor hamarosan növekszik a penészesedés és a rothadás. Az ételek gondozása az anyagtól függ. Ha könnyen megsemmisül a porcelán, a kerámia, az üveg, akkor gondoskodnia kell a biztonságáról az alábbiak szerint:

 • porcelánt vagy mázas kerámiát nem szabad a mosogatógépbe helyezni, jobb kézzel kézzel mosni;
 • vékony porcelánt nem szabad mosni, jobb, ha műanyag tartályban végezzük, amelynek alján puha törülközőt helyezünk;
 • festett vagy mázas tárgyakat semleges szappannal, például gyermekeknek kell mosni;
 • Ahhoz, hogy az edényekhez ragyogjunk, és eltávolítsuk a foltokat, néhány csepp ammóniát adunk a vízhez;
 • mosás csak puha szivaccsal vagy ruhával történik;
 • a festett edényeket hosszú ideig nem szabad a vízben hagyni: a zománc gyorsan megreped;
 • Ahhoz, hogy az edények ragyogjanak (különösen sötétek), ajánlatos a mosás után azonnal lágy ruhával őrölni, amíg meg nem szárad.

A melamin-ételeket nem szabad mikrohullámú sütőben melegíteni, hanem savanyú élelmiszerekben is tárolni. Az ápolásnak ugyanolyannak kell lennie, mint az üveg, porcelán, kerámia. Mosogatógép is rendelkezésre áll.

A sushi-nek megfelelő ételek kiválasztásánál lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok