Ruha stílusok és modellek

Mi a szokatlan orosz sundress?

Mi a szokatlan orosz sundress?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Egy kis történelem
 3. Ki lesz?
 4. faj
 5. Népszerű színek
 6. Jelenlegi trendek
 7. Mit kell viselni?
 8. cipő
 9. tartozékok

A hagyományos népi ruháknak vannak emberek. Az orosz nők számára egy ilyen ruha egy póló. Ugyanakkor az orosz szarafánok ma már a divattervezők figyelmének tárgyává váltak az ország etno-stílusával és történelmével kapcsolatos növekvő érdeklődéssel. Ismerje meg többet az ilyen ruhákról és azok használatáról a múltban és a modern szekrényben.

Jellemzők

A hagyományos ruhát közvetlen szabad vágás jellemzi. Az ilyen ruhák nagyobb mozgási szabadsága lehetővé tette a termék részei közötti betéteket. Az orosz sundress kontúrja sima és nagyon puha. Ez különösen érzékelhető volt a mozgásban.

Ezenkívül a sundress jellemzői:

 • Jelentős szoknyahossz.
 • Hosszú ujjú.
 • Réteges ruházat.
 • Eredeti díszítés összetett fényes díszek formájában.
 • Nagy súlyú öltözék.

Egy kis történelem

A 16. századig egy hosszú ruhát neveztek férfiaknak, és csak később nevezték el ezt a nevet a női ruházatnak, amelyet vagy a fej fölé viseltek, vagy előtte a gombokat.

A 18. század óta megváltozott az orosz sundress, ami az I. Péter reformjaival kapcsolatos, az európai stílusú jelmez bevezetésével. A Sundresses továbbra is csak horgászokat, kereskedőket és parasztokat viselt.

Az ilyen hagyományos ruhák a legrégebbi ideig a parasztok között tartottak leghosszabb ideig, így a sundress paraszti változata önmagában összpontosította az orosz ruha ezen elemének jellemző jellemzőit.

Ki lesz?

Egy orosz sundressben egy tetszőleges testtömegű és minden korú nő vonzó és eredeti lesz. A szabad vágás miatt az ilyen ruhák nem korlátozzák a mozgásokat és teljesen elrejtik az ábrán látható hibákat.

faj

Az orosz népviseletben lévő Sundresses-eket a következő típusok képviselték:

 1. Tunika-szerű sundress, amelyen nincs középső varrás. Ezt a ruhát süketnek is nevezték, mert egyetlen ruhadarabból és oldalsó panelekből varrták. Ez a fajta sundress a legősibb. Az elülső kivágás általában kicsi, téglalap alakú vagy kerek volt. Ezenkívül gyakran volt egy kis résük, amelyen kötések vagy egy gombnyomás volt. A süket sundressek testreszabásához használt ruhát, vászonot és más szőnyegruhákat használtak. A szegélyen, a karok és a nyakvonalak karjaiban a vödör, festett vászon, applikáció vagy hímzés keskeny csíkok formájában készült.
 2. Kosoklinnaya modell. Az ilyen varráshoz egy tömör hátlapot, két egyenes elülső szövedéket és ferde oldalsó ékeket használtunk. Az elülső vászonokat csipke vagy fém gombok segítségével lehet varrni vagy rögzíteni. Ezekhez a szundresszusokhoz, amelyeket házi szőnyegként használnak, és gyárilag készített szövetekből. Bratátból, taftból, kínaiból, bársonyból, vászonból, selyemből, ruhából, gyapjúból és egyéb anyagokból varrtak. Néhány ilyen szundresszusnak szoros bélése volt, néha paplan. A kosoklinnaya sundress hétköznapi variációinak díszítésére textilszalagokat vagy vödörcsíkokat használtak, és az ünnepi ruhát zsinórral, zsinórral, selyemszalaggal, bordázattal vagy fémes csipkével díszítették.
 3. Közvetlen modell Ez a sundress, amelyet Moszkvának vagy kereknek is neveztek, a 19. században a leggyakoribb modell lett. Egy ilyen sundress gyártása során egyenes paneleket használtunk, amelyeket a felső rész kis hajtásaiban gyűjtöttünk össze. Varrott egyenes sundresses főleg gyári szövetből.Mert a hevederek ugyanazt a szövetet használták, mint a szoknya, vagy helyettesítették fonattal. Ennek a ruhának a szegélye szalagokkal vagy csipke díszítette.
 4. Modell bodice. Ilyen sundress-nek volt egy szerelvénye, amelyhez egyenes paneleket varrtak, hogy egy terjedelmes szoknyát hozzanak létre. Az ilyen ruházat az ország központi részén gyakori volt. Szintén külön-külön megkülönböztetik a szundresszusokat, akiknek teste egy igánnyal volt.

Az orosz szarafánok fő és származtatott típusait a következő ábrán mutatjuk be.

Népszerű színek

Az orosz női ruha jellegzetességei a többszínű és sajátos díszek. A sundressek kedvenc színe vörös volt. Ez volt az esküvői ruhák színe.

Az aranyszínű mintákkal rendelkező fehér sundressek gyönyörűek.

Szintén a ruha színe kék, barna, fekete, narancs, barna és sárga árnyalatai voltak. Az idősebb nők gyakrabban viseltek kék vagy fekete sundresset.

Jelenlegi trendek

A tervezők mostanában gyakran használják az orosz népviseletet a gyűjtemények kreatív alapjaként. A modern ruhákhoz hozzáadják az orosz sundress elemeket.

A hagyományos sundressek is egyre népszerűbbek, tematikus rendezvényekre, gyermekmintákra vagy fesztiválokra vásárolnak.

Manapság az orosz szarafánok olyan konstruktív formákra reagálnak, amelyeket a múltban ilyen ruhák varrására használtak. A népi hímzéssel díszített modern jelmezek, különböző mennyiségben. Csak ékezetként és érdekes dekorációként szolgálhat, és gazdagon díszítheti a terméket.

Mit kell viselni?

A múltban a ruhát hosszú inget viselték, ami leggyakrabban fehér volt. Most a sundress alatt főként egy hosszú ujjú pólót viselnek, hímzéssel díszítve, de néha fehér blúzra cseréljük. Télen egy orosz ruhát bundával vagy melegebb dzsekivel viseltek.

cipő

Az orosz sundress nyári modelljeit fonott szandálokkal viselik. Hűvös időben a csizma ideális erre.

tartozékok

Az ékszereket és egyéb kiegészítőket úgy választják ki, hogy figyelembe veszik az eseményt, amellyel az orosz sundress viselt.

Mind a rövid, mind a hosszú gyöngyök, fényes fém- vagy műanyag karkötők és fülbevalók, szalagok, valamint etnikai stílusban készült kötött táskák alkalmasak az ilyen ruhákra. Az orosz sarafán stílusos kiegészítése egy csipke kokoshnik.

Comments
 1. Galina
  21.02.2016

  Egy vörös orosz ruhát akarok fotófotózáshoz. Olyan szép modellek vannak!

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok