Ruha stílusok és modellek

Sari - a hindu istennők és az egyszerű indiai nők ruhája

Sari - a hindu istennők és az egyszerű indiai nők ruhája

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Egy kis történelem
 2. Az indiai öltözék sajátosságai
 3. Aishwarya paradicsomi stílusa
 4. Esküvői Sari
 5. A világ legdrágább szára
 6. Hogyan kell viselni?
 7. Mit kell viselni?

A magazinok és weboldalak oldalain valószínűleg gyakran látott indiai szépségeket fényes ruhákban, drágakövekkel és hímzett mintákkal. A ruhát, amelybe öltöztetik, sari-nak hívják.

A Sari hagyományos ruha az Indiában élő nőknek. Sok évszázaddal ezelőtt ez a ruházat egy hosszú vászonból készült, téglalap formájában. A nők ilyen vászonba tekertek magukat, hogy az alak görbéit hangsúlyozzák, és elrejtsék a lehetséges hibákat.

Századokkal később, a sarees még mindig népszerű. Ezek az indiai nők alkalmi és elegáns ruhái, valamint a más országokban élő női ruhák. A saris segítségével a szépségek megmutathatják nőiességüket, eleganciájukat és kegyelmüket.

A termék egy vászon nélküli vászon, amelynek hossza 5-9 méter, szélessége körülbelül 1 méter. Alatta egy nő egy szoknyára helyezi, ami kissé rövidebb, mint egy szari, valamint egy blúz, amelyet choli-nak hívnak. A blúz gyakran ugyanolyan színű, mint a szoknya és a sari, bár ha a sari egységes színnel rendelkezik, a blúz vége más lehet.

Egy kis történelem

Indiában a nők szekrényében a sari megjelenésével számos legenda társul. Egyikük szerint egy ilyen ruhát egy mágikus gépen készített egy szövő, aki egy ideális nőről álmodott. A vásznon összekapcsolta az összes olyan tulajdonságot, amely ilyen szépségűnek, hihetetlenül szép és hosszú ruhát kapott.

Egy másik legenda összekapcsolja egy szari előfordulását Pandav királyral, aki szerencsejátékban elvesztette szerencséjét és saját családját. A király utolsó vesztesége a házastársa volt. Az ellenségek meg akarták érni az expozíciót, és meg akarták szégyeníteni a nőt, de nem tudták feloldani a ruhákat. Krishna védte a pandava-konzortot egy szári öltözködésével.

Az indiai öltözék sajátosságai

Miután gondosan mérlegelte a szari szövetet, színeit, drapériáját és díszét, sokat tanulhatsz arról a lányról, akit ilyen köpenyt lát. A Sarees főként selyemből, sifonból vagy pamutból készül. Az anyag minősége jelzi a sari tulajdonosának vagyonát.

A ruha színe sokat mondhat. Az özvegyek fehér mintákat viselnek, mintázat nélkül, a fiatal anyák azonnal a szülés után - sárga, a menyasszonyok zöld vagy vörös szarukat viselnek, arany hímzéssel díszítve. Egy fekete köpenyt rendkívül ritkán viselnek, mivel elégedetlen.

Az indiai saris gyártásában csak férfiak vettek részt. Egy ruhát hosszú ideig (kb. 6 hónap) gyártanak. Sari nem nevezhető olcsó ruhának, de egy ilyen dolog nagyon hosszú ideig szolgál, és gyakran továbbadják az utódoknak.

Első pillantásra a legtöbb sarees hasonló, de ez nem így van. Minden felszerelés egyedülálló, és több mint egy tucatnyi módja van annak, hogy kiszakítsák őket.

Aishwarya paradicsomi stílusa

India híres színésznője ismételten megjelent a vörös szőnyegen és más fontos eseményeken a luxus sarisban.

2012-ben a Bollywood-csillag megjelent egy jótékonysági recepción egy aranyos hímzéssel díszített tervezőfényben, és 2013-ban csodálatosnak tűnt a Cannes-i vacsorán. A színésznő kiegészítette ezt az elegáns ruhát egy ragyogó tengelykapcsolóval és arany ékszerekkel.

Bár a piros szín nem nagyon alkalmas ünnepi cselekedetekre, mivel az összeolvad a pálya színével, de Aishwaryánál a paradicsomszár piros színben néz ki. A színésznő ismételten a színes előadásokra és a jótékonysági rendezvényekre helyezte ezt a színt.

Ezen túlmenően, Aishwarya gyakran választja a pályázati átlátható sarees. 2006-ban a színésznő látványos képet hozott létre fehér hímzéssel díszített zöld sari használatával. Neki egy szépség felvette a tengelykapcsolót és a hosszú fülbevalót. 2011-ben az Aishwarya ruhája halvány rózsaszínű volt, díszítése gyöngyökből és ezüst csipkéből állt.

Esküvői Sari

A sari, amelyben a lány házasodik, nagyon szép és kifinomult. A termékeket gyöngyökkel, ezüst vagy arany hímzéssel, strasszokkal és egyéb vonzó díszítéssel díszítik.

A szövet, a minta és a drapéria választása befolyásolja a menyasszony lakóhelyét, a családja jólétét és más árnyalatokat. Például India északi részén, menyasszonyi ruhában, vörös sárban, keleten - sárga ruhában, Maharashtrában - zöld sárban és Assamban - hófehérben.

A világ legdrágább szára

2008-ban a Guinness-rekordok könyvében rögzítették a legszebb és drágább szarikat. A termék becslések szerint 100 ezer dollár (kb. 4 millió rúpia). Egy ilyen sari gyártásában 30 fonók vettek részt. Kb. 7 hónapig kézzel dolgoztak a ruhában, ami valóban hihetetlen öltözéket teremtett.

A sarisokat ezüst, platina és arany díszítette, majd gyémántokkal, zafírokkal, rubinokkal, topázokkal, korallokkal, smaragdokkal és más drágakövekkel díszítették.

A termék értéke nemcsak ilyen díszítés, hanem a sari rajzai is. A vászont 11 festmény díszítette egy híres indiai művész. Ennek a legdrágább sárnak a súlya körülbelül 8 kg volt.

Hogyan kell viselni?

 1. A szoknya és a blúz viselése elkezdi betölteni a sari-t a vászon jobb oldalán lévő szoknyában.
 2. Csomagolja a terméket a jobb oldalról a bal oldalra, egy kört készítve. Ebben az esetben a szari alsó részének meg kell érnie a padlót.
 3. Ezután kezdje összegyűjteni a szári ráncokat. A termék hosszától függően 5-7-szeres vagy annál többet kap.
 4. Az összegyűjtött hajtogatásokat a szoknya együtt helyezi úgy, hogy balra nézzenek.
 5. Csavarja vissza a szalag többi szabad részét a derék körül, és fordítsa a termék végét a váll fölé. A vállon szép csapokkal rögzítheti.

Mit kell viselni?

 • Balettcipő vagy szandál sík talppal alkalmas cipő a saris számára.
 • A sari elegáns változatával egy kis tengelykapcsoló-zsákot vehet fel.
 • A sari tökéletesen ötvözi a különböző ékszereket, mint a karkötők, gyűrűk, nyakláncok, nagy fülbevalók és egyéb ékszerek.
Comments
 1. Anya
  22.02.2016

  Milyen szép! Meghívom ezeket az indiai ruhákat. Indiába akarok menni.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok