Konyhai kiegészítők

DIY tortaállvány: gyártási módszerek

DIY tortaállvány: gyártási módszerek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Bázis eset
 2. Hogyan készítsünk forgó bázist?
 3. Felhasznált anyagok
 4. Gyönyörű példák

Ünnepi torta - minden ünneplés díszítése. Előadásában nemcsak a desszert tejszínes díszítésének szépsége, hanem a kulináris művészet ezen helye is fontos. Még a legfinomabb sütemény is elronthatja az egyszerű kartondobozot vagy egy műanyag tálcát. A boltok széles választékában sokféle sütemény áll rendelkezésre, de teljesen lehetséges, hogy saját kezűleg, minimális mennyiségű fogyóeszközzel készítsük el őket.

Bázis eset

Az alapváltozat a tortának egyszintű támogatásának tulajdonítható. Könnyen megteheted magad, az ilyen munka nem több, mint 15 perc. Ehhez meg kell venni egy darab polisztirolt, amelyet a boltban vásárolhat.

A kívánt alakzatú polisztirol speciális élelmiszer-hordozóval van kombinálva, ami egy vékony karton, amelynek egyik oldalán fólia van bevonva. Az ilyen hordozónak kereknek kell lennie. Átmérőjének meg kell felelnie a létrehozandó cukrászati ​​termék méretének. Csatlakoztassa a szubsztrátumot polisztirolhabbal kétoldalas szalaggal.

Ha nincs lehetőség tárolóréteg megvásárlására, akkor kézzel is elvégezhető. Ehhez egy vastag kartonra és ollóra van szüksége.

A körkörös hordozó gyártásához:

 • vágja ki a karton maximálisan tökéletesen sima körét;
 • a fentiek szerint polisztirolhabbal keverjük össze;
 • Egy éles késsel finoman vágja le a polisztirol habot, amely túlnyúlik az aljzat szélein.

Az összes manipuláció után egy kerek torta állványt kapunk. A szélei nem durvaak, jobb, ha csiszolópapírral vágjuk le őket, majd nyakkendjük szatén szalaggal. A szalag kétoldalas szalaggal történő rögzítéséhez.

Házi karton hordozó használata esetén az élelmiszerrel érintkező felületet be kell fedni. Ebből a célból alkalmas lehet egy meleg, ragasztott, fényes papír asztalra, amely mosható.

Az anyagnak, amelyből egy ilyen állvány jött létre, a termék nem deformálódik, mivel meglehetősen szilárd, és még egy nehéz tortát is biztonságosan tart.

Hogyan készítsünk forgó bázist?

Az esküvői standok készítése, mint maguk az esküvői torták, sokkal bonyolultabb, mint a standard lehetőségek. Általában az ilyen sütemények többszintűek, és ennek megfelelően a fő terhelés a desszertállványra esik. Ez a kialakítás biztosítja a szükséges ünnepélyes megjelenést és biztonságosan tartja a tortát minden szinten.

A forgó esküvői tortaállvány több fontos funkciót is ellát:

 • az alap az alap, amely megtartja alakját a termék átadása, szállítása során;
 • szép designként szolgál;
 • megtakarítja a helyet, amikor a tortát több szintre helyezi.

A forgó többszintű szerkezetnek erősnek kell lennie, édes terhet kell tartania rá, ezért az ilyen állvány gyártásához szükséges anyagoknak tartósnak kell lenniük.

Fából és fémből állhat. Ahhoz, hogy dolgozzon, egy fémcsövet és egy kettős csapágyat is be kell vennie.

A fáról le kell vágni még a kívánt átmérőjű köröket is. Ha az állvány háromszintes, akkor a fa köröknek 6 darabra van szükségük. Leggyakrabban a szerkezet felső szintjei kisebbek, mint az alsó körök.

Az alátétek kialakítása és mérete az ízlés szerint történik.

A fa körök önbontása az állványra valódi, de időigényes. Ha nem akar időt tölteni rajta, használhatja a szakemberek szolgáltatásait. Sok nagy bútorüzlet rendelkezik ezzel a szolgáltatással.

Előzetesen tisztázni kell annak elérhetőségét, és meg kell rendelnie az ilyen munkák végrehajtását. A szakemberek szolgáltatásainak köszönhetően az alkatrészek nagyon simaak, zsetonok és hibák nélkül. Ezen túlmenően az ilyen munka megvalósítása nem sok időt vesz igénybe, és lehetővé teszi más esküvői házimunkák lebonyolítását.

Miután az alkatrészeket kivágtuk, a két kör egymáshoz csatlakozik, és a kör egyik részében csapágyazat van kialakítva. A legjobb, ha fa részeket folyékony körmökkel kombinálunk.

Ugyanezeket a lépéseket az állvány két következő részével kell elvégezni. Ebben az esetben a rést fémcsőhöz kell kialakítani, amely az alsó és felső szint közötti lábként fog működni. A nagyobb megbízhatóság érdekében a faelemek felső szintje alatt áll az azonos átmérőjű fém alkatrészek. Ezzel a fémkörrel a termék nemcsak erősebb, hanem könnyebben kivitelezhető is, mivel sokkal könnyebb egy fémcsövet egy fémrészhez hegeszteni, mint a fa csatlakoztatását.

Mivel nem mindenkinek van hegesztése, jobb, ha az úgynevezett folyékony hegesztést használjuk, vagyis egy speciális, fémre szánt ragasztóanyagot.

Az alap kész. Forgása biztosítja a csapágyat, és a fém alaplapon lévő állványok biztosítják a termék megbízhatóságát. Továbbra is meg kell terveznie a szerkezet megjelenését. Ünnepi és stílusos legyen minden anyagot és berendezést maszkolni kell.

A legjobb megoldás erre a célra a vékony műanyag, amelyet az Orakal ragasztópapírral lehet helyettesíteni. Bár a papír nem olyan tartós, mint a műanyag, és nem olyan megjeleníthető, de ebben az esetben teljesen megbirkózik a fő feladattal.

Ezt az állványt masztikus díszítéssel is díszítheti. Mivel ez az elem ehető lesz, ne használjon erős színezékek részeként. Az ilyen díszítéseket gyakran esküvőknél használják, boldogok lesznek a gyerekek és a felnőttek számára.

Felhasznált anyagok

A fenti anyagokon túl számos lehetséges lehetőség van.

Állványok készíthetők:

 • rétegelt lemezből;
 • a farostlemezből;
 • polifluorból;
 • a kartonból két-három rétegben kombinálva.

Ezenkívül a régi, felesleges dolgokat is használhatja. Az interneten áttekintjük, hogyan készült a tortaállvány a régi fából készült ajtókból és egy régi porszívóból készült fémcsőből.

Ahhoz, hogy egy do-it-yourself torta álljon megéri egy kis képzeletet, és mindent megtalál, amit otthon kell dolgoznia.

A termék felületét különböző anyagok borítják. Mivel az élelmiszer semmilyen módon nem érintkezhet az építőanyagokkal, a kész felületet meg kell fedni. Ehhez:

 • fólia;
 • élelmiszerfilm;
 • díszítő papír;
 • ruhával;
 • ragasztó papír és hasonlók.

Nem szabad elfelejtenünk az állvány dekoratív feldolgozását. Ebben az esetben a szaténszalagok, a flitterek, a hullámpapír és egyéb díszítő elemek megfelelőek lesznek. Állványok is festhetők. A díszítéshez jobb, ha rózsaszín, kék vagy fehér festéket használunk. A lényeg az, hogy a sütemény mellett harmonikus kompozíciót kapjunk.

Emlékeztetni kell a termék biztonságára. Ha fából készült nyársat használnak, akkor azokat fóliával vagy műanyag koktélcsővel kell feldolgozni, mivel a fa aprított.

A kész állványnak tökéletesen tisztanak és biztonságosnak kell lennie, mert a gyerekeket minden ünnepségben az édesség fő szerelmeseinek tartják.

Gyönyörű példák

Fotóalbumunkban érdekes példák a torták kész tervei:

 • a felhasznált anyagok felhasználásával készíthet egy szép állványt sütemények és sütemények számára;
 • eredeti rétegelt lemez gyártása;
 • 3-szintes állvány édességek számára;
 • Esküvői sütemények tartók;
 • aranyos design lehet papír és karton.

Részletesebben arról, hogy hogyan készíthetjük a tortát a saját kezedben, megtanulod a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok