Konyhai kiegészítők

Evőeszköz tálcák típusai és kiválasztási szabályai

Evőeszköz tálcák típusai és kiválasztási szabályai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Top modellek
 4. Kiválasztási kritériumok

A konyha megfelelő szervezése magában foglalja az összes konyhai eszköz gondos elhelyezését a fiókokban és a polcokban. Ez nem csak helyet takarít meg, hanem a hagyományos főzést izgalmas folyamatgá alakítja. Ezért minden háziasszony arra törekszik, hogy a konyhában speciális tálcákat jelenítsen meg különféle edények számára. Az ilyen eszközök különböző típusokból állnak rendelkezésre, különböznek a funkcionalitásban, a designban és az árban.

Jellemzők

Az evőeszköz-tálca egy kis doboz, amelynek kialakítása különálló szekciókból áll egy adott típusú készülék tárolására. Általában az ilyen kiegészítők 4-6 szakaszból állnak, és méretükben különböznek, ami lehetővé teszi számukra a konyhabútor méretének megfelelő kiválasztását. Ezeknek az eszközöknek a szélessége 30-90 cm, magassága 15 és 30 cm között, mélysége 40 és 60 cm között lehet.

A tágas, tágas, általában vásárolt konyhákhoz emeletes tálcák.

Ellentétben a standard modellekkel, amelyeket csak villák és kanálok tárolására használnak, ilyen nélkülözhetetlen kiegészítők, mint szűrő, habverő, skimmer és burgonya hámozó.

A konyhai eszközök ilyen szervezőjének számos előnye van, amelyek közül az egyik fő ergonómia. Ennek az egyszerű adaptációnak köszönhetően minden háziasszonynak lehetősége volt arra, hogy megbízhatóan elrejtse a kíváncsiskodó szemeket, kanálokat és egyéb berendezéseket, és amikor az asztalt állítják, nem kell keresniük, ahogy mindig vannak.

A "kis dolgok" konyhájának tárolása és csomagolása mellett ezek a tálcák egy másik fontos feladattal is foglalkoznak - szárítóberendezések helyszíne. Ami a mínuszokat illeti, ezek nem, kivéve a kiváló minőségű anyagok magas árait.

típusok

Ma a konyhai készülékek tálcái óriási választékban kerülnek bemutatásra a piacon, és sok mutató közül különböznek egymástól. Tehát, a tartályok tervezési jellemzőitől függően a következő típusokra oszlik.

 • Egyenes vonalak. Ez egy hagyományos változat, amikor a tárolóeszközök tárolására szolgáló tartályt a padlón álló modulok (tartályok és szekrények) téglalap alakú rekeszeiben helyeznek el. Ha villát vagy kanalat szeretne kapni, csak nyissa ki a "csúszóbetétet".
 • Corner. Ezeket a modelleket egy trapéz vagy L-alakú szekrényben elhelyezett dobozba szerelik be - a belső sarok rekesz lehetővé teszi a fel nem használt konyhaterület aktív használatát. Gyakran az ilyen tálcáknak speciális elosztójuk van egy adott típusú eszközhöz és egy állvány a késekhez. Ha a konyhában nincs külön hely a szárító alatt, akkor a tálcákat ajánlatos a mosogató alá helyezni. Ebben az esetben egy vízgyűjtő edényt telepítenek az alá.
 • Karusszelrendszer. Ezeket különböző kivitelű modulokba lehet telepíteni, de a legjobb megoldás szögletes. A tálca alatti betét a szekrény oldalfalaihoz van rögzítve, és kinyílik.

Mivel egy edényt tartalmazó tálcát tartalmazó doboz egy felsőtest nélküli testből, egy homlokzatból és egy vezetőrendszerből áll, fontos, hogy a tálca megvásárlása előtt figyeljen a bútorok vezetői típusára. Vannak szekrények teleszkópos (golyós) és görgős mechanizmussal.

A görgős vezetőket a legolcsóbbnak és legegyszerűbbnek tekintik, nem nehéz terhelésre tervezték, így a kis számú eszközzel ellátott tálcákat ilyen dobozokba lehet helyezni.

Ami azt illeti teleszkópos mechanizmus Ezután lehetővé teszi, hogy teljesen nyissa ki a fiókot, és nagy tálcákat helyezzen bele.

Teleszkópos mechanizmus
Görgős mechanizmus

Az evőeszközök tartályai a rendeltetési helytől függően a következő típusokra oszlanak.

 • Keskeny és hosszú. Ezeket spatulák, kanálok és kések tárolására használják.
 • nagy. Ezeket villák és kanálok elhelyezésére használják. Eladáskor egy dupla tálca is található, amelyben a rekeszek 2 szintbe vannak helyezve.
 • Kisek. A desszertes villák és teáskanálok befogadására a dobozban egy kompakt bélés.

Ezenkívül ezek a tálcák különböznek egymástól és a gyártási anyagtól.

 • Metal. A rozsdamentes acél termékeket hosszú élettartam jellemzi. Ellenállnak a tisztítószerekkel való tisztításnak, nem félnek a víz negatív hatásaitól. Ezeknek az eszközöknek az egyetlen hátránya, hogy a fémbetét, amikor a konyhai eszközöket kibontják vagy eltávolítják, zajt okoz.
 • faipari. A természetes tömb tartozékok elegánsak és drágaak. Ezeket általában hosszú távú tárolóeszközökre vásárolják. A fából készült tálca nem alkalmas mindennapi használatra, mert a masszív gyorsan felszívja a nedvességet, deformálódik és a gomba képződik.
 • Műanyag. Ezek a kiegészítők a leginkább igényeltek a hostessek körében. Ennek oka az alacsony ár, az egyszerű építés és a magas tartósság. A műanyag tartályok ellenállnak a mosószereknek, nem félnek a zsírtól és a nedvességtől. A leggyakrabban alacsonyabb műanyag rácskal készülnek, amelyek a víz elvezetésére szolgáló tálcával vannak ellátva.

A fenti opciók mellett az eredeti kivitelű, bársonyos és bársonyos tálcák extravagáns modelljei is megtalálhatók. De ezek nem praktikusak, és rendszerint megvásárolják a gyűjtőeszközök tárolását.

A tálcák is integráltak lehetnek (lyukak nélkül a szellőzéshez) és simíthatók.

Az első változatban csak előszárított készülékeket kell tárolni, a másodikhoz pedig speciális csepptálcát kell vásárolni.

Top modellek

Annak ellenére, hogy a piacot az evőeszközök tárolására szolgáló tálcák széles választéka képviseli, a hostessek csak megbízható gyártókat részesítenek előnyben, akiknek termékei sok pozitív véleményt kaptak. A legnépszerűbb modellek a következő példányokat tartalmazzák.

 • A német Kesper gyártmányú, fából készült teleszkópos tálca. A termék eredeti stílusban készült, kialakítása lehetővé teszi a szélesség 35-ről 58 cm-re való növelését. Konyhabútor fából, bézs színben festve. A tálca súlya kicsi és 1,8 kg. A modell fő előnye kényelmes és tágas kialakítású, a hátránya nem alkalmas nedves eszközök tárolására.
 • Teleszkópos csúszó tálca állítható szélességgel - „Variera”. A termék egy eredeti állvány olyan eszközök számára, amelyek szükség esetén 33 és 58 cm közötti szélességben mozoghatnak. elegáns design. Egy ilyen tálca hátránya egy kis élettartam.
 • Többcélú tálca, összecsukható tálcával Ötlet. Az edények kompakt elhelyezésére tervezték. A tervezés fő jellemzője, hogy szükség esetén eltávolíthat egy további fúvókát, így a tálca kompaktabb lesz. A standard tartozékméretek 31 cm szélesek, 7 cm magasak és 40 cm hosszúak.Plusz a modell könnyű, mínusz törékeny, mivel műanyagból készült.
 • A hazai gyártó „Mixi” összecsukható tartálya. Ez a modell az átlagos ár és a magas színvonal miatt bizonyított. A design kiváló minőségű műanyagból készül, méretei: hossza - 40 cm, szélessége - 30 cm, magassága - 7 cm, előnye a további sejtek jelenléte, a hátrányok korlátozott időtartamúak.
 • Blum moduláris tálca. Ellentétben a korábbi modellekkel, egy ilyen tartozék a saját belátása szerint összeállítható az evőeszközök típusától függően. A kialakítás kényelmes elosztókkal van felszerelve, és könnyen felszerelhető bármilyen méretű fiókba. A termék átlátszó műanyagból készült, szélessége 800 mm, magassága 500 mm. A moduláris rendszer 4 különböző hosszúságú részből áll, stabilitása érdekében a gyártó gumiszalagot és bordázott alátámasztott. A modell hátránya egy kis számú tartály.
 • Moduláris szervező DrawerStore. Az egyes részekből összeállítható, ami lehetővé teszi a helyek kapacitásának megváltoztatását az egyes eszközök elhelyezésétől függően. A design négy tágas dobozból áll, amelyek mindegyike magassága 5 cm, szélessége és hossza változhat. A lábak gumifúvókáihoz a stabilitás áll. A kényelmes kialakítás ellenére, egy ilyen modell megvásárlásakor további részeket kell vásárolni a nagy étkező kiegészítők befogadására.
 • Klasszikus fa dobozos tálca Ergobox. Lehetővé teszi, hogy tökéletesen helyezze az összes szükséges eszközt egy meghatározott sorrendbe. A termék drága és tartós, bár nem alkalmas mindennapi használatra. A szerkezet csontvázát egy hamu, 8 mm vastagsága képviseli, az alsó burkolatot MDF borítja, és mindkét oldalról hamutartó díszíti. A tálca szélessége 30 cm, hosszúsága 45 cm, a rekeszek nagy számának köszönhetően a modell univerzálisnak tekinthető, de nem ellenáll a mosószerek negatív hatásainak, és fél a nedvességtől, így a legjobb a gyűjthető edények tárolására.
 • Fából készült tálca támogatja a Barredo-t. A konyha tulajdonsága kiváló minőségű fa (bükk), és nemcsak megjeleníthető, hanem kiváló teljesítménytulajdonságokkal is rendelkezik. A design 8 rekeszből áll, amelyek kívánt esetben speciális cellákkal kiegészíthetők. Ezen túlmenően a tartály könnyen kiegészíthető betéttartóval a konyhai eszközök egyszerű válogatásához. A termékek hiánya - a magas költségek.
 • Tartós fémszervező Hettich. Egy acélötvözetből készül, ami a terméket "örökre" teszi. Az osztrák gyártók is biztosítják, hogy ez a tálca ellenálljon a korróziónak. Ebben a tartályban nemcsak a fém van, hanem az összes doboz. A szerkezet szélessége nem haladja meg a 47 cm-t, hossza 28 cm, a modell pozitív tulajdonságai a hosszú élettartam és a belső alkatrészek átrendezésének vagy eltávolításának képessége. Negatív jellemzők - magas költségek.
 • Fém tálca Volpato. Könnyen áttekinthető és gyors hozzáférést biztosít a konyhai fiókok tartalmához, lehetővé teszi a tökéletes rend fenntartását. Mivel a tartozék acélötvözetből készül, kiváló teljesítményt nyújt. A konténer 12 különböző dobozból áll, amelyek szintén fémből készültek. Méreteik saját belátása szerint állíthatók be, leggyakrabban a háziasszonyok egyszerre több villát és kanalat kombinálnak. Ez a termék könnyen összeszerelhető és szétszerelhető, ami lehetővé teszi, hogy problémamentesen szállítsák és telepítsék. Mínusz modell - a magas ár.
 • Kényelmes műanyag többfunkciós tálca Linus. Annak ellenére, hogy a termék átlátszó műanyagból készül, kiváló minőségű és ellenálló a perforált alsó rész miatt.Egy ilyen tartályban az evőeszközök gyorsan száradnak és kényelmesen elhelyezhetők. A design mind a modulokba (fiókokba), mind az asztallapra helyezhető, mivel az esztétikus és eredeti megjelenésű, hangsúlyozza a szoba kialakítását. A kialakítás 5 részből áll, méretei 27 cm szélesek és 34 cm hosszúak.

A hátránya a magas ár (a műanyag nem éri meg).

 • Szervezők a műanyagból az olasz gyártó Volpato. Nagy igényük van a háziasszonyok körében, mivel lehetővé teszik, hogy kényelmesen tárolja a konyhai eszközöket és jól nézzen ki a modern konyhák belsejében. A tálcák kialakítása visszafogott stílusban történik. A design 6 szürke tálcából áll, szélessége 38 cm, hossza 49 cm, bárki megengedheti magának, hogy ilyen modellt vásároljon, mivel olcsó. Az egyetlen negatív - a gyártó nem zavarta, hogy válasszon egy színpalettát.
 • Idea perforált tartály, az eszközök gyors szárítása és későbbi szellőztetése. A tálcában található szellőzőnyílások miatt az aljzat jó légáramlást eredményez, és a nedvesség nem stagnál. Az építés súlya mindössze 300 g, 5 kis rekeszből áll, és a következő méretekkel rendelkezik: szélesség - 4 cm, hosszúság - 45 cm, a modell mínuszja alacsony.

Tálcák nagy rekeszes rekesszel Blum Tandembox. Ez a készülék tartós műanyagból készül, és magas a német minősége. A design tetszőleges helyen elhelyezhető, különösen alkalmas 50 cm-es mélységű csúszómodulokba való beépítéshez, a szabványos készülékek rekeszein kívül a tálcák nagyobb méretű méretű konyhai eszközöket is tartalmaznak.

A tartozék 47 cm mély, 52 cm széles és gyönyörű színű, szürke kő alatt. A modell hátránya a magas ár.

Az összes fent említett termék mellett az eladásra kevéssé ismert gyártók tervei is vannak, elegáns designjuk van, hatalmas színpalettájuk van, de gyakran rosszabb minőségűek.

Kiválasztási kritériumok

Mielőtt ilyen fontos konyhai tartozékot vásárolnánk tálcaként, vegye figyelembe néhány mutatót. Mivel a kanál, a villák és más eszközök állandóan sterilek, tiszták és kéznél kell lenniük, figyelni kell a szerkezet méretére, a szakaszok számára és a szellőzéshez szükséges lyukakra.

Meg kell jegyezni, hogy ugyanazon modell szervezője tökéletes lehet egy konyhára, de egy másik számára teljesen haszontalan lesz.

A tálca vásárlása során a hibák elkerülése érdekében a szakértők javasolják a következő kritériumok figyelembevételét:

 • a termék elkészítésének anyaga, a konyha belseje;
 • a tartályt a konyhabútorok szabványos méretei szerint kell kiválasztani, mert ezeket előre kell mérni a széleken;
 • a termék kapacitása, a szervező részének lehetővé kell tennie különböző típusú eszközök (nem csak villák és kanalak) elhelyezését;
 • gyártási anyag - attól függ, hogy a tálca használatának időtartama (a legjobb, ha a fémmodelleket részesíti előnyben).

Hogyan készítsünk egy egyszerű és kényelmes evőeszköz-szervezőt, lásd az alábbi videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok