cserépedény

Poharak koktélokhoz: mit és hogyan lehet őket kiválasztani?

Poharak koktélokhoz: mit és hogyan lehet őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. A szemüveg típusai
  2. Koktél poharak

A bárok és éttermek menüjében különböző alkoholos és alkoholmentes koktélok találhatók minden ízléshez. A koktél egy több összetevőből álló ital, amely különböző ízeket ötvöz. Ilyen népszerű finomságok kiszolgálására különleges ételek kerülnek felhasználásra, amelyek megjelenése és mérete eltérő. A cikkben a koktél pohárokat és a különböző típusú pohárokat vesszük figyelembe.

A szemüveg típusai

A szokatlan formájú üvegtartályok meglepőek. Ne feledje, hogy minden italnak van egy bizonyos szerkezete, hőmérséklete és egyéb jellemzői. Néhány koktél rétegelt, mások korbácsolással és keveréssel készülnek. Az üveg szemüvegét az ital fenti jellemzőinek figyelembevételével fejlesztették ki.

Martini

A pohár ezt az italt koktélüvegnek is nevezik. Ez a csomagolás bájos és elegáns megjelenéssel rendelkezik. A tál kúp alakú (háromszög), és egy vékony és hosszú lábra van helyezve. Az üveg térfogata 100-250 ml lehet.

Érdemes megjegyezni, hogy az űrlapot nemcsak martin, hanem más vermut alapú italok is használják.

hurrikán

Úgy véljük, hogy ennek az üvegnek az alakja véletlenszerűen merült fel, amikor az egyik kemence felrobbant az öntödében. Az olvadt üveg, amely az erős szélből összetört, szabálytalan alakú lett. Az angol nyelvről lefordítva az ital neve "hurrikán".

Az üveg fő jellemzője egy széles nyak és egy körte alakú forma (alul kerekítve).

Alján van egy kis és stabil láb. A leginkább igényelt mennyiség 440 ml, de értékesítéskor más méretű modelleket talál. Az ételgyártók hosszú és ívelt lábakon kezdték a hurrikán szemüveget előállítani. Az ilyen típusú szemüveget is használják egzotikus és trópusi koktélok kiszolgálására.

Margaret

Az ilyen típusú konyhai eszközöket nem lehet összetéveszteni másokkal a nem szabványos formák miatt. A hosszú és hosszú lábú tál két részből áll: egy mélyített edényből és egy széles nyakból. Az üveg kifejezetten erre az italra lett tervezve. A tartály széleit só vagy cukor szélével borították. Úgy tartják, hogy a hajót Mexikóban alkották.

Poko grande

Az italkapacitás "kis óriás" -nak megfelelő fordításban univerzálisnak tekinthető. Az ételeket nemcsak éttermekben és más hasonló létesítményekben, hanem otthon is használják. Egy kerek nyakú és lekerekített tál közepes hosszúságú lapos száron áll.

Ezek a poharak jól illeszkednek vegyes italokhoz és gyümölcs koktélokhoz. Ritka esetekben forralt bor és sör is használják.

Ír kávé bögre

Az ír stílusú kávéskorsó kompakt és stabil lábon néz ki, mint egy tál, amelynek magassága nem haladja meg a két centimétert. Az oldalán egy kis toll. Az űrlap létrehozásakor a szakemberek praktikus és kényelmes üvegt keresnek. Az ír kávé egy forró ital, amelyet fogyasztás közben lehet égetni.

A tál mérete az ital típusától és az összetevőktől függően eltérő lehet. Az ír kávé szemüveg nagyszerű a következő italok kiszolgálásához:

  • latte;
  • forró ütés;
  • kávé, alkohol hozzáadásával (whisky, brandy, rum és egyéb italok).

Vannak információk, hogy a világszerte népszerű ital a XIX. Század első felében került feltalálásra. Szerzője Tom Sheriran, egy helyi csapos. Miután feltalálták egy speciális poharat, melynek segítségével kényelmesen tálalható és italt.

Koktél poharak

Ha a korábbi szemüveget csak egy bizonyos típusú italra használták, most sokféle típusú alkoholos és alkoholmentes koktélokat szolgálnak fel.

Kapcsolókapcsoló

Az első típusú üveg, amelyen lakunk, az alacsony falak és egy sűrített aljzat jellemzi. Eredetileg különböző típusú italok kipróbálására tervezték.

A fenék konvex alakja miatt nem lehetett az asztalra helyezni. A kóstolók folyamatosan tartottak egy poharat a kezükben, miközben melegítették a tartalmát. Ennek következtében az ital aroma új erővel kiderült. Jelenleg az ilyen típusú csomagolás jelentősen bővítette célját.

Az ovális konténer kiválóan alkalmas alkoholmentes koktélokhoz és gyümölcslevekhez.

Collins

Ez a következő típusú fogások neve köszönhetően a Tom Collins koktélnak. Ez egy magas hengeres edény. A térfogat 280-410 ml között változik. Bárokban ilyen szemüvegeket gyakran használnak a vendégek gyümölcslével vagy szódával. Ez a praktikus étel kiválóan alkalmas hosszú hosszúságok (nagy mennyiségű koktél) kiszolgálására.

Régi divat

Ennek a fenntartható és praktikus üvegnek a neve "régimódi". Ez a név a klasszikus és elterjedt Old Fashioned alkoholtartalmú italhoz kapcsolódik. Ez a bourbon, a whisky és a nádcukor keveréke. Egy ilyen edény egy vastag fenékre és a falak kis magasságára jellemző. A méret eltérhet. Gyakran az üvegfedél falai texturáltak.

whisky jeges szódával

A következő típus kúp alakja és térfogata 240–350 ml lehet. Az ilyen hajót leggyakrabban úgy választják, hogy italokat és koktélokat szolgálnak fel alkohol hozzáadása nélkül. Alkoholtartalmú készítmények esetében is használják, de csak azoknak a koktéloknak a típusai esetében, amelyekben az összetevőket összekeverik.

Az üveg megnevezése az azonos nevű koktélnak köszönhető, amelyet először egy magas pohárban, állandó aljjal szolgáltak.

Latte üveg

A népszerű latte kávéital több rétegből áll. A forró és aromás finomságokhoz speciális üveg Latte Glass került kifejlesztésre.

Gyakran az üveg egy kis csészealjjal érkezik, amelyet desszertként használnak.

Az üveg alakja eltérő lehet, azonban bizonyos jellemzők továbbra is fennállnak. Hangerő - 100-300 mm. A szemüveg áttetsző anyagból készül, hogy a tartalma látható legyen. A keskeny alsó a tetejére nyúlik. A nagyobb gyakorlatiasság érdekében sok másolatot egy toll is kiegészít.

Műanyag poharak

A forró évszak kezdetével a koktélok fagylalttal és tejjel népszerűsége drámaian megnő. Ezt a finom finomságot nemcsak kávézókban és éttermekben élvezheti. Gyakran hordozható sátrakban értékesítik parkokban és városi tereken. Ilyen körülmények között kényelmetlen az üvegből és más törhető anyagokból készült ételeket használni.

Jelenleg az eldobható evőeszközök sok gyártója szemüveget készít műanyagból.

Ez egy olcsó és praktikus anyag. Ahhoz, hogy az italt kényelmesen szállítsák és használják, a tej és a gyümölcs koktélokat átlátszó szemüvegben, fedéllel és szalmával értékesítik. A fedél tetején egy speciális lyuk van egy kis kanál vagy cső számára. Ezek a szemüvegek standard formájúak, kissé felfelé. A falvastagság eltérő lehet.

Papírcsészék

Egy másik típusú eldobható edények az üdítőitalok és a turmixok számára vastag papírból készült poharak. Az anyagot úgy dolgozzuk fel, hogy a papír folyadékkal érintkezve ne duzzadjon. A készlet általában vékony műanyag kupakkal van ellátva.

A következő videóban kiderül, hogy melyik poharat használják a bárban és az étteremben.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok