Sütőedények

Spray fedőlapok a serpenyő számára

Spray fedőlapok a serpenyő számára

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Hogyan kell tartani a tiszta felületet a konyhában?
  2. A munka jellemzői
  3. Képernyő a serpenyőben sütésre

A rács, amelyet a serpenyő fedeleként használnak, megakadályozza a kályha szennyeződését vagy az égést. Különböző gyártók kínálják az alumíniumból vagy más fémből készült termékeket. Szilikonból készült tárgyakat is találtak.

Hogyan kell tartani a tiszta felületet a konyhában?

Nem számít, mennyire keményen próbálkozol, a serpenyőben sütés után zsírcseppek vannak a tűzhelyen, a pulton és a falon. Ha nincsenek mosva időben, kiszáradnak és sokkal nehezebb lesz eltávolítani őket. Az ilyen spray-k szintén veszélyesek, mivel a bőr nyílt területére juthatnak, ami égési sérüléseket okozhat.

A fent felsorolt ​​problémák elkerülése érdekében a gyártók speciális védőhálót találtak fel. Ezzel az eszközzel könnyen elkészítheti az ételeket ropogós kéreggel. A háló lehetővé teszi, hogy a gőz nehezen áramoljon, megtartva a zsírt. Ebben az esetben a serpenyőben lévő étel nagyon sült, és nem párolt.

Az ilyen rácsok fémek és szilikonok lehetnek. Nem okoznak nehézséget a távozáskor. De a kész főzés után, míg a zsír még nem száradt ki, azonnal mosogatószerrel kell mosni. A mosogatógépben is mossa a hálót.

szilikon
fém

A munka jellemzői

Alumíniumhuzalból készült zsírvédelem, különböző térfogatú edényekben való használatra. Ahhoz, hogy a háló használata kényelmes legyen, fel van szerelve egy műanyag fogantyúval, amely nem melegszik fel magas hőmérsékleten. A háló felülete nagyon tartós, ellenáll a deformációnak.

A szilikonfedél a szokásos módon működik. Elég, ha csak fedjük le a serpenyőt vagy a serpenyőt. A következő jellemzőkkel rendelkezik.

  • Rugalmasság és rugalmasság - mivel szilikonból készült, ez a fedél nemcsak bármilyen irányban hajlítható, hanem félbe van hajtva. Ezek az intézkedések nem károsítják a szerkezetét.
  • Erő. Ne aggódjon a burkolat alakja miatt, ha véletlenül kiesett a kezéből. A szilikonfedél hihetetlenül tartós.
  • Kis súly. Ez a fedél sokkal kényelmesebb tárolásra, mint a többi anyagból származó tároló.
  • Biztonság. A szilikon étel nem károsítja az emberi egészséget, és nem okoz kellemetlen szagot. Nemcsak főzéshez használható, hanem élelmiszerek tárolására is.
  • Hőmérsékleti ellenállás. A szilikon magas hőmérsékletek hatására nem olvad el, így ezt a fedelet a mikrohullámú sütőben való főzéshez használhatja.
  • Nem tapadó tulajdonságok. Az étel nem tapad a szilikon felületén, és semmit nem ég. Még a fagyasztott cseppek is könnyen eltávolíthatók.
  • Univerzális méret, amely lehetővé teszi a szilikonfedél használatát minden konyhai eszköz számára.

Ez a fedél két kényelmes "fül", ami megkönnyíti az "eszköz" telepítését, és ha szükséges, távolítsa el. Számukra felakaszthatja a fedelet a horogra, hogy a mosás után mindig kéznél legyen és száraz legyen.

Annak érdekében, hogy a szilikon ne hajoljon, van benne kis merevítő.

Van egy ilyen eszköz is, amelyet "biztonsági szitának" nevezünk. Szilikonból készült, kerek, kis felületű lyukakkal. Az egyszerű használat érdekében van egy kis fogantyú. Minden egyéb kritériumhoz hasonlóan, mint a szilikon háló.

Képernyő a serpenyőben sütésre

Ez az eszköz rendszeres borítónak tűnik. Ugyanaz a kör alakú, a középső fogantyú, de van egy oldalsó fogantyúval ellátott modell.A felület nem sűrű és háló.

A klasszikus változat vagy az oldalsó fogantyú megválasztása az egyéni preferenciáktól függ.Mivel mindkét opció ugyanúgy teljesíti funkcióit. A borítórács fémből készül. Alapvetően standard mérete - 30 cm, ami a legtöbb serpenyőhöz alkalmas. De vannak más átmérőjű modellek. Ezt ugyanúgy kell használni, mint a normál fedelet.

Az ilyen fedél természetesen nem védi azokat a pillanatokat, amikor a terméket meg kell fordítani, de a konyhai munkafelületen a zsír teljes mennyisége többször is kevesebb lesz. Ahhoz, hogy megvédje magát és a konyhában lévő tárgyakat az előkészített termék keverése vagy elforgatása közben, használhatja a rácsot egyfajta pajzsként, elrejtve belőle a kifröccsenéstől.

A zsíros kifröccsenések fedele teljesen feleslegessé teszi a kötény jelenlétét, és megtakarítja Önt az asztali, vízforraló és egyéb, a tűzhelyhez közeli eszközök mosásából.

Vannak univerzális szerelvények is. Például a "Nevykipayka" borító. Ilyen eszköz színes kialakítású, kerek és kissé csésze alakú.

A fedél belső felületén megkönnyebbüléscsík mintázata van. A központban - egy cserélhető fúvóka, virág alakú. Ha ez a fúvóka eltávolításra kerül, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy van egy lyuk, amelyből gőz és hab keletkezik a főzés során. A poháralaknak köszönhetően a víz nem folyik ki.

Tekintse át a szórófedelet a következő videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok