evőeszköz

Melkhiorovye evőeszközök: az előnyök és a károk, mint a tisztítás?

Melkhiorovye evőeszközök: az előnyök és a károk, mint a tisztítás?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Melchior Properties
 2. A nikkel ezüst típusai
 3. Miért sötétebb a melchior
 4. Hogyan kell tisztítani
 5. A gondozás és a tárolás jellemzői

A Melchior étkészlet kiváló választás az evőeszközökhöz. A nikkel-ezüstből tisztított, ápolt evőeszközök drága és arisztokratikusak. Ezek megtalálhatók a legdrágább éttermek kiszolgáló asztalain.

Melchior Properties

A nikkel-ezüstötvözet fő összetevői réz és nikkel. Kis mennyiségben az ötvözethez vasat és mangánt adunk. Az ötvözet elemei természetesek a testünk számára. A réz a fehérje anyagcseréjében vesz részt, és erősíti a csontrendszert. A nikkel stabilizálja a vércukorszintet, normalizálja a vérnyomást. A vas részt vesz a vérképző szervek és az immunobiológiai folyamatok munkájában.

réz
vas

A pszichológusok megjegyzik, hogy a nikkel-ezüst eszközökkel való állandó asztali beállítás javítja a pszichológiai kényelmet, csökkenti az idegességet és az agressziót, és hozzájárul a depressziós állapotok megszüntetéséhez.

Gyakorlatilag a gyártók modern receptjei a cupronickelből származó edények ezüstözését biztosítják. Ez teljesen eloszlatta a nikkel-ezüst edények egészségügyi mítoszát, amely az ötvözet nagy részét képező réz toxicitásán alapult. Ha szuper agresszív módszerekkel nem tisztítja meg a termékeket, nem lesz érintkezés a rézzel, az eszközök nem a családtagok egy generációját szolgálják a legkisebb kár nélkül, hanem csak előnyökkel.

A nikkel ezüst megjelenése hasonlít az ezüstre, de árnyalatban a nikkel ezüst „melegebb”.

A Melchior termékek korrózióállóak, tartósak, esztétikusak. Az ötvözet hajlékonysága lehetővé teszi a gyártók legdrágább projektjeinek megtestesítését, hogy a különböző formájú termékek elegáns díszítéssel és áttört stukkóval készüljenek. Ideálisan bélyegzés, kovácsolás, vágás, polírozás. Az ötvözet csúcstechnológiájú hőkezelése lehetővé teszi ligatúra, áttört öntés, mély dombornyomás, feketék, anodálás, permetezés a termékekre.

elkötés
fekete cipőpaszta
bélyegzés

A nikkel ezüst típusai

Napjainkban a nikkel ezüst termékek iránti kereslet növekszik. A fogyasztók nagyra értékelik a megjelenés magas esztétikáját, kiváló funkcionalitását, tartósságát és pénzügyi megfizethetőségét. Melchior eszközöket használnak a mindennapi életben és ünnepélyes légkörben. Ma a tiszta nikkel ezüstből készült evőeszközöket gyakorlatilag nem találják eladáskor, de sokan az öröklött családi gyűjteményekben vannak. A modern gyártók az ötvözetet használják. A termékeket gyakran bevonják nemesfémekkel (ezüst, aranyozott elemek).

A modern kések asztali kések fűrészlapja rozsdamentes acélból készül.

A nikkel-ezüst termékcsalád változatos: üvegtartók, edények, evőeszközök, érmék, gyertyatartók és így tovább. A modern éttermekben a legkülönbözőbbek a készülékek száma. Ez csak 4 tételből állhat egy személyre, vagy egy sor különböző tételre több személy számára. Oroszország már régóta ügyes termékeket gyárt ebből az ötvözetből. A hagyományos orosz művészeti művészet stílusaiban még számos klasszikus modell jön létre.

Miért sötétebb a melchior

A réz nagy aránya a nikkel-ezüst összetételében és oxidációs képességében magyarázza meg a sötét foltok megjelenését a termékeken.Különösen intenzív sötét foltok jelennek meg, ha az evőeszközök helytelen tárolása levegővel és magas páratartalmú nyílt érintkezéssel történik. Az esztétikai megjelenés elveszett, a termékek vonzóvá válnak, és nem valószínű, hogy bárki szeretné elhelyezni az ilyen eszközöket családjuknak az asztalon, nem is beszélve a vendégek fogadásáról. Ha ez a helyzet megtörténik, a műszerek alapos tisztításra szorulnak.

Hogyan kell tisztítani

A modern vegyipar számos speciális terméket kínál a nikkel ezüst tisztításához: folyadékok, gélek, impregnált törlőkendők. Ez egy hatékony eszköz az idő és az erőfeszítés megtakarítására. Ha problémája van az ételekkel, mindig lépjen kapcsolatba az ékszerüzemmelahol a szakértők magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak a tisztességes megjelenésű termékek visszatérésére.

Könnyű kezelni a problémát otthon, különösen akkor, ha úgy gondolja, hogy az ékszerészek szolgáltatásai nem olcsóak.

A rendelkezésre álló eszközök segítségével gyorsan és hatékonyan tisztíthatja a sötétített evőeszközöket. A tisztítási módszer a termék típusától és a sötétség fokától függ. Itt látható a rendelkezésre álló eszközök listája, amelyek nem árthatnak a fémnek, és visszaadják az eredeti fényt a termékeknek.

 • Alkohol. Ha a készülékek kissé elhalványodnak, a flanel szalvétát vodkával vagy alkohollal nedvesítheti, és törölje le.
 • Ecetet. Hígítsunk 1 teáskanál ecetet egy pohár meleg vízzel, áztassunk egy puha ruhát az oldatba, és töröljük le az eszközöket.
 • Szódabikarbóna. A szódát puha, nedves szivaccsal kell felhordani, és óvatosan polírozza a terméket. Az elkészített oldatban (50 g szóda 1 liter vízben) merítse a terméket öblítésre, öblítse le hideg vízzel és törölje szárazra. Minden használat után ajánlott.
 • Tojáshéj. Szükséged lesz egy 2 nyers tojásból és 1 liter vízből. Forraljuk fel, merítsük a készüléket 2-3 percig főzetbe, majd öblítsük le és szárítsuk meg.
 • Fokhagyma. Ez hatékony módja a magasan szennyezett készülékeknek. Töltsön több tartályt a tartályba, öntsön vizet, tűzre tegye, forralja fel, tegye a készüléket a főzetbe, és forralja, amíg az ételek meg nem csillognak. A forrási idő az eszközök szennyeződésének mértékétől függ. Ne aggódj - a forró leves hője nem okoz kárt a fémnek.
 • Tejsavó. Merítse a nikkel ezüst eszközt meleg tejsavóba 15-20 percig, majd vegye le és dörzsölje puha szivaccsal vagy ruhával, mossa meg és szárítsa meg (törölje le).
 • Szénsavas italok. Terjessze ki a termékeket a tartály alján, és öntsön színtelen szódát, amíg teljesen el nem merül 2 órán át, öblítse le és törölje le.

Minden tisztítási módszer után az eszközöket folyó vízzel öblítjük, és puha ruhával szárazra dörzsöljük, majd a megfelelő tárolás érdekében megtisztítjuk.

Ezen kívül számos más módja van a nikkel-ezüst tisztítására, de a mindennapi életben elég lesz.

A gondozás és a tárolás jellemzői

Az egyszerű szabályok betartása jelentősen csökkenti az evőeszközök nikkel-ezüstből történő tisztításának gyakoriságát. Íme néhány gondossági árnyalat:

 • A szovjet korú nikkel ezüstáru (korai régiségek) nem mosható mosogatógépben;
 • azonnal törölje szárazra egy puha törülközővel történő mosás után, hogy megakadályozza a száradást;
 • használjon puha, természetes, szöszmentes anyagot (pamut, flanel);
 • tisztításkor célszerű speciális ékszereket használni (pl. „Kupel”, „Aladdin”, „Relish”);
 • ne használjon csiszolóanyagokat, hogy elkerülje a mikrokristályosodást a termékeken;
 • ne tegye ki erős mechanikai feszültségnek, hogy ne véletlenül deformálja a terméket;
 • a klórtartalmú anyagok közelében tárolás tilos, aktiválják az ötvözet alkotó fémek oxidatív folyamatait;
 • tárolja a levegőt száraz helyen, különleges esetben vagy zárt tartályban, opcióként - papírba, élelmiszerfóliába, fóliába csomagolva; minden egyes elemet külön kell csomagolni, a Melchior nem szereti a kapcsolatot;
 • ritkán használják az eszközöket, rendszeresen végeznek ellenőrzést és megelőző tisztítást az eszközökkel, még akkor is, ha a termékek megjelenése hibátlan.

Az egyszerű szabályok betartásával hosszú ideig fennmarad az evőeszközök nemes, ragyogó, szép megjelenése.

Ne felejtsük el a gumikesztyűt, mivel a sötét oxidok alig kerülnek a kezek bőréből.

Ha nikkel-ezüst asztali készletet vásárol, figyeljen a termék címkézésére. Szükséges a jól ismert, bevált gyártók termékeinek kiválasztása, amelyek a saját bélyegzőjükkel (mintájuk) címkézik a termékeket, ahol feltüntetik az ötvözet összetételét. Ha a termék nincs megfelelően felcímkézve, akkor nem lehet nikkel ezüst, hanem hamis. A Kolchugin Melchior és a Mstera márka termékei különösen népszerűek Oroszországban és külföldön. A márkás termékek nem olcsóak, de az ötvözetek magas minősége, a minták egyedisége és a választék sokfélesége igazolja a vevők pénzügyi költségeit. Az ilyen ételek megfelelő használatával, gondozásával és tárolásával több, mint egy évtizede tartható, de méltó értékként továbbítható.

Hogyan tisztítsuk meg a nikkel-edényeket, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok