evőeszköz

Evőeszközök állnak

Evőeszközök állnak

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. típusok
 2. anyagok
 3. Hogyan válasszuk ki?

Amikor az összes konyhai felszerelés, beleértve az evőeszközöket is, a helyén van és a helyén fekszik, sokkal könnyebbé teszi az életet. Ahhoz, hogy a konyhánk hasonló rendeléssel rendelkezzen, fontos, hogy egy ilyen nélkülözhetetlen tartozékot asztali állványként vigyázzon. Számos hasonló termék található a modern háztartási áruk piacán, ami sok ember számára kétséges, hogy melyik opció lesz a legjobb.

Mielőtt megvásárolná a konyhai eszközök tárolását, pontosan tudnia kell, hogy melyik edényt fogod elhelyezni, mely anyagot a konyhában vagy étkezőben lesz a legjobb, és milyen célra van szüksége egy bizonyos típusú állványra. Az összes kérdésre adott válaszokat a cikk részletesen ismerteti.

típusok

Az evőeszköz-tulajdonosok osztályozásának első meghatározó kritériuma az a cél, amellyel a tulajdonosok használják őket. Két típus létezik.

 • Kések, villák és kanalak, valamint csomagolásuk tárolására. Egy ilyen eszköz magában foglalja az edények állandó elhelyezését a speciális rekeszekbe, amelyek közös alakban vannak kombinálva.
 • Evőeszközök szárításához. Ellentétben az előzővel, ez a tartozék arra utal, hogy a konyhai eszközök ideiglenes elhelyezésére kerül sor, így a tisztítás után teljesen kiszáradnak.
Tároláshoz
Tároláshoz
Szárításhoz
Szárításhoz

A tartók osztályozásának második meghatározó jellemzője az elrendezés típusa és a rekeszek száma.

A vízszintes alátétek rendszerint a konyhai szekrény fiókjában helyezkednek el, melyeket kifejezetten ezekhez terveztek. Ezek a tartozékok több típusra oszthatók.

 • Klasszikus emeletes tálca, amely két rekesszel rendelkezik. Az első réteg az étkezési evőeszközök tárolására szolgál. A második szintre nagyobb edények befogadására van szükség, például: a főzéshez használt kanálokhoz, skimmerekhez és egyéb edényekhez.
 • Összecsukható állvány opció kompaktabb, mivel az egyes részek a fő tartály fölé helyezhetők rekeszekkel, ezáltal jelentősen megtakarítva a helyet. Ez az opció különösen egy kis terület konyhai helyiségeinek igénye. Az alsó részen a főzőkészüléket hajtja, a felső - kanalak és villák.
 • Moduláris konyhai állvány - valódi innováció, amely lehetővé teszi, hogy olyan rekeszeket készítsen, amelyek ideálisak a konyhai eszközök méretéhez. A rekeszek partíciói úgy mozgathatók, hogy elegendő hely marad minden evőeszköz számára. Ellentétben azokkal a tartókkal, amelyeknek a rekeszei a fő eszközök szabványos méretei szerint készülnek, ez az opció lehetővé teszi, hogy önmodellezéssel ne csak a főelemeket, hanem szokatlan eszközöket, például hosszúkás fogantyúval ellátott kanálokat is elrendezzen.
 • Vízszintes tálca átlyukadt Főleg a készülékek szárítására használják, mielőtt azokat állandó tárolóhelyre helyezik. Az ilyen állvány alján lévő lyukaknak köszönhetően a felesleges víz folyik le, majd a tálca visszahúzódik a fiókba.
 • Néhány szervező speciálisan az evőeszközök tárolására széles dobozokhoz és lehetővé teszi, hogy mind a nagy, mind a kis edényeket egy szinten tárolja. Ezzel helyet takaríthat meg, hiszen mindenki kényelmesen rendelkezik konyhai és asztali kiegészítőkkel két különböző fiókban.Egy nagy rekesz nagy készülékekhez elkerüli az ilyen kényelmetlenségeket.
 • A főzés folyamatában elengedhetetlen vízszintes kanál tartó. Mérete kissé nagyobb, mint egy standard evőkanál, és megismétli az alakját. Ennek a tartozéknak az a célja, hogy ott forró kanál kerüljön, amellyel a főzés közben rendszeresen keverjük az ételt. Ez a tartozék segít, hogy ne sértse meg és ne foltolja meg az asztalt.

Ha figyelembe vesszük a függőleges termékeket, láthatjuk, hogy a legtöbbjüket kifejezetten konyhai eszközök szárítására használják, nem pedig állandó tárolásukra, de néha az ilyen formájú támaszokat a második célra használják. Többféle függőleges eszköz létezik.

 • Raklap opció ideális azok számára, akik nem szeretik az edényeket törölni, és természetesen természetesen szárítják. A villák, kanálok és egyéb eszközök egy függőleges rekeszbe vannak helyezve, amelynek alján kis lyukak vannak, és ezeken keresztül a folyadék közvetlenül a serpenyőbe áramlik, majd leereszthető, és az edények az állandó elhelyezés helyére kerülnek. Ennek az állványnak a teste oldalról nyitva vagy zárva lehet. Az ilyen állványokhoz a dobozba egy levehető leválasztó is beépíthető, amely lehetővé teszi, hogy az eszközöket a mosás után azonnal rendezze.
 • Függőleges állvány kések esetében nem használják szárítóberendezésként. Általában ez egy kis eszköz, amelynek tetején különféle formájú és méretű kések találhatók. A kések megfelelő behelyezéséhez ne felejtsük el, hogy a késeknek ezekben a rekeszekben kell elhelyezkedniük, és a kezelőelemeknek felül kell lenniük a könnyű használat érdekében. A penge rekesz is átlátszó lehet.
 • Ha száraz villákat és kanálokat szeretne vertikálisan tárolni, a megszerzése egy kosárba készült rekeszekkel ellátott alátétek. Fonott falai nagyon szokatlanok lesznek a konyhában, és tökéletesen illeszkednek néhány belső stílushoz.

anyagok

Kérjük, vegye figyelembe, hogy olyan tárgyak, mint pl. lehetnek különböző anyagokból, a rendeltetésüktől függően, és egy termék osztályától is.

 • Kerámia állvány - A leggyakoribb lehetőség egy forró kanál számára. Egy ilyen termék tökéletesen ellenáll a magas hőmérsékletnek, miközben különböző kivitelben és színben készíthető. Ez nem csak kényelmes, hanem a belső stílus stílusával is kombinálható.
 • Műanyag szárító vagy tálca evőeszközök számára a demokratikus ár, a különböző színek, a nedvesség ellenállása és a könnyű tisztítás jellemzi. Az ilyen termék hátrányai azonban a kopásállóság és a szűkösség alacsony szintje. Gondoskodnia kell arról is, hogy ez az állvány csak élelmiszeripari műanyagból készült, és nem volt kellemetlen szaga.
 • Fából készült alátétek főleg olyan termékek között találhatók, mint például a kések asztali állványa. Természetes fából és laminált rétegelt lemezből készülhetnek. Az ilyen eszközök eléggé esztétikus megjelenése ellenére élettartamuk, különösen nedves környezetben, meglehetősen alacsony, hiszen a tartályok vízzel való érintkezés miatt deformálódhatnak.
 • Fém alátétek rozsdamentes acélból készültek és nem olcsóak, de élettartama lényegesen hosszabb, mint más fajtáké. Az ilyen termékeket előnyösen asztali szárítóként használjuk kanálok és villák számára, mivel jól kezelik őket nedvességgel érintkezve. Az ilyen padlóburkolatok előnye az is, hogy ezek rövidsége - különböző belső stílusokhoz illeszkednek.
 • Vannak is termékek luxus ételek tárolására, amelyeket leggyakrabban drága evőeszközökkel értékesítenek.Ezek a jellemzők olyan jellemzőkkel rendelkeznek, mint a nemes fa, mint anyag, valamint a selyem vagy bársony kárpitozás és a dekoratív festés.

A nagyon jól megjelenő megjelenés ellenére a vízzel való gyakori érintkezéskori élettartamuk nem lesz túl hosszú.

Hogyan válasszuk ki?

Fontos, hogy a jövőbeni evőeszközök állványának kiválasztásakor figyelembe vegyék néhány árnyalatot. Ez segít elkerülni a hibákat és a gyenge minőségű termékvásárlásokat.

 • Ha egy fejhallgató dobozához vízszintes tálcát szeretne vásárolni, akkor mérje meg a doboz paramétereit. Ide tartoznak például a hosszúság, a mélység és a szélesség.
 • Számolja ki az állandóan használt eszközök számát és minden típusát. A jövőbeli állványok rekeszeinek száma egybeesik ezen adatokkal. Ismerje meg előre a szükséges szintek számát.
 • Győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a belsővel való kompatibilitás tényét. Ez nemcsak a jövőbeli állvány alakját határozza meg, hanem azt is, hogy mely anyagból készül. Néhány belsőépítészeti stílusban a fafelszerelés, míg másoknál a szervesabb lesz a műanyag kombinációja.

Megjegyzendő továbbá, hogy a függőleges állványok kések kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy megjelenésüket a késtartók kialakításával kombinálják.

Lásd az alábbi táblázatokat.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok