Konyhai kiegészítők

Kő vágódeszkák

Kő vágódeszkák

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. típusok
 2. Kiválasztási és működési szabályok
 3. gondoskodás
 4. Előnyök és hátrányok

A vágódeszka minden konyhában elengedhetetlen elem. Segítségével a termékek feldolgozását és vágását végzik, a kulináris remekművek a valóságban megtestesülnek. Ezért a fórum kiválasztásakor figyeljen a termék minőségére. Egy nagyon népszerű kő vágódeszkát a formák és a színek széles választéka képvisel, a kiváló kopásállóságot a műanyag és a fa deszka összehasonlítja.

típusok

Leggyakrabban a kőforgácsoló lapok szilárd, lapos márvány vagy gránit, valamint műkő.

A gránitból és márványból készült tálcák kiváló minőségű környezeti tulajdonságokkal rendelkeznek, baktericid tulajdonságokkal rendelkeznek, hiszen csak természetes, maró szennyeződéseket és festékeket nem tartalmazó anyagokat használnak.

A természetes kő felülete nem szívja fel az idegen szagokat, és nem teszi lehetővé a termékek ízének keveredését, megőrizve természetes tulajdonságaikat.

Nagy szilárdságú vágódeszka, mesterséges kőből az olasz technológiáról a természetes ásványi anyagból, a festőelemek és a pályák hozzáadásával. Az ilyen termékek fényűző és kifinomult megjelenésűek, szinte azonosak a természetes kőlapokkal. Ugyanakkor a vágófelület mesterséges változata megfizethetőbb árú, és hosszú élettartammal (több mint 15 év) jellemzi, sőt, ezek a kiegészítők minden konyhai munkához alkalmasak.

Az akrilanyag felületei nem rendelkeznek pórusokkal és mikrokockákkal, amelyekben a baktériumok és gombák felhalmozódhatnak, ezért az ilyen lemezre vágott élelmiszerek megtartják előnyös tulajdonságaikat.

Kiválasztási és működési szabályok

Úgy véljük, hogy az átlagos háziasszony konyhájához legalább 3 aprító lemezre van szükség a szükséges higiéniai és élelmiszerbiztonság biztosítása érdekében. Az egyik a kenyér és a tészta vágása, a második - a húskészítmények, a harmadik pedig a zöldségek és gyümölcsök. Minden szakácsnak joga van önállóan meghatározni a szükséges darabszámot, és lehetnek különböző méretűek és különböző anyagok.

A vágódeszkák üzemeltetése során figyelembe kell venni, hogy minden termékcsoport esetében külön felületet kell kialakítani. Ennek oka, hogy például a nyers halban és a húsban különböző káros mikroorganizmusok lehetnek, amelyek, ha azokat olyan termékekre alkalmazzák, amelyek nem hőkezelésnek vannak kitéve, jelentős egészségkárosodást okozhatnak.

A főbb követelmények, amelyeket a kőforgácsoló fórum kiválasztásakor figyelembe kell venni, a következők: annak az anyagnak a minősége, amelyből készült. A természetes vagy kiváló minőségű mesterséges kő nem tartalmazhat repedéseket, zsetonokat, ragasztónyomokat és idegen szagokat.

A mai napig számos különböző vágófelület modell létezik, amelyek megjelenése, színe, alakja, mérete és terjedelme különbözik.

A modern technológia világában és a gasztronómiai művészet fejlesztésében a kis méretű táblákat nemcsak a termékek vágására és szeletelésére használják, hanem egy elegáns díszítőelem az ételek kiszolgálásához és kiszolgálásához.

A fekete tábla nagyon stílusosnak tűnik, amikor japán és mediterrán ételeket szolgál fel.A gránitot vagy a márvány felületet kiegészítve a modern kávézó vagy fúziós étterem belsejét is kiegészítik.

A csúcstechnológiájú vagy a konyhai szobák klasszikus kialakításával történő vágáshoz használt kőfelület harmonikusan kombinálva van.

A közepes méretű természetes márványlap ideális a tészta gördülésére, mivel természetes hűvössége nem teszi lehetővé a tészta tapadását, és kiderül, hogy tökéletesen sima és finom. Ugyanezen okból a kőfelület a csokoládé temperálásához és a finom desszertek létrehozásához nélkülözhetetlen segédeszköz lesz.

A hazai és külföldi mesterséges és természetes kőből készült vágódeszkák széles választéka számos választási lehetőséget kínál, amelyek megfelelnek az összes igénynek - a klasszikus konyhai tartozéktól a csúcsminőségű tervezési fejlesztésekig, kiegészítő támasztékkal, a felesleges folyadék leeresztésére szolgáló rovarokkal és így tovább.

gondoskodás

A természetes vagy mesterséges kő befejező felületeinek tisztítása nem ajánlott olyan agresszív komponensű mosószereket használni, amelyek alkáli, klór és aceton. Annak ellenére, hogy a mesterséges kő felülete viszonylag ellenálló a vegyi anyagokkal szemben, az agresszív mosószerekkel való hosszan tartó érintkezés fokozatosan elpusztíthatja bevonatuk összetételét.

A gránit vágódeszkák tisztítását kézzel kell mosni mosogatószerrel. Hasonlóképpen elvégezzük a befejező felületek más természetes kőből történő mosását is.

A fertőtlenítéshez a kőfelületeket ecettel, szódával vagy citrommal kezelhetjük, majd vízzel öblíthetjük, és puha ruhával töröljük szárazra.

Általában a kő vágódeszkák nem igényelnek különleges tárolási feltételeket. A kényelem érdekében sokan speciális fogantyúkkal vagy gyűrűkkel vannak felszerelve, amelyekkel a termék a konyhai falra szerelhető. Ilyen elemek hiányában a táblák tárolhatók dobozokban vagy egyszerűen az asztallap munkafelületén.

A mesterséges anyagból készült konyhai eszközöket a természetes kőből készült tábláktól elkülönítve kell tárolni, hogy elkerülhető legyen a forma és a karcolások a felületen. A vonzó megjelenés hosszú távú megőrzéséhez a kő vágódeszkát rendszeresen kell csiszolni.

Az egyszerű kezelési szabályok betartása, függetlenül attól, hogy melyik anyagból készült a vágódeszka, hosszú élettartammal, az eredeti színét és a fényes fényét megtartva lesz képes a vendéglátóknak.

Előnyök és hátrányok

A kő vágódeszkák felhasználóinak véleménye szerint azonosíthatók főbb pozitív jellemzőik:

 • a kő vágási felülete nagy kopásállósággal rendelkezik: nem morzsolódik, nem fest a termékekkel;
 • a tartós kőfelület visszaszorítja a folyadékokat és gyorsan kiszárad;
 • nem szívja fel a szagokat és a gyümölcsleveket, szorosan illeszkedik a munkafelülethez és nem csúszik;
 • kitűnő és stílusos megjelenés;
 • különböző színek és formák, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy olyan táblát, amely tökéletesen illeszkedik a konyhabelsőbe.

A kő vágódeszkák hiányosságai közül a felhasználók néhány tulajdonságot mutatnak.

 • Jelentősen magasabb költség a többi anyagból készült táblákhoz képest.
 • A kések gyakoribbá tételének szükségessége, ami a funkciók gyors romlásához vezet (a penge vékonyabbá válik).
 • A természetes kőből készült konyha felülete "jelentős" súlyú. Így az átlagos lemez kb. 1,5 cm vastagsága 1-1,5 kg.
 • Túl magas hőmérsékletről deformálódik, ezért nem ajánlott kőállványt használni forró állványként.
 • A gyümölcsöket és zöldségeket alkotó természetes savak hosszabb ideig tartó expozíciója elpusztítja a felületet.

   A kőforgácsoló lapok számos előnye a műanyag, üveg vagy fa hasonló termékeinél nem hagyható figyelmen kívül. Az ilyen konyhai kiegészítők megbízhatósága és minőségbiztosítása megerősítést nyer magas funkcionalitás, hosszú élettartam, könnyű használat és gondoskodás, valamint a felhasználók boldog véleménye.

   A kulináris művészetek egyes rajongói úgy vélik, hogy a kőlapok csak tészta gördítésére alkalmasak, és néhányan ellenkezőleg, az ilyen felületeket az ételek vágásához, kiszolgálásához és kiszolgálásához használják. Ezen túlmenően a természetes kőből készült vágódeszka nagyon drága luxus, de ennek a tartozéknak minden tulajdonosa képes lesz kiemelni állapotát és egyéni stílusérzetét.

   A kiváló minőségű vágódeszka elengedhetetlen elem a különféle házi ételek vagy finomságok elkészítésekor. Melyik az előnyben részesítendő, az egyéni igényektől, a kitűzött céloktól, valamint a kulináris szakember pénzügyi lehetőségeitől függ.

   A kőlapok áttekintése, lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok